Episodios
-
S03E10 - Vieraana Swallow The Sunin rumpali Juuso Raatikainen.
Juuso on reilun kolmekymppisen oloinen rumpali joka juuri muutti Helsinkiin Jyväskylästä. Pitkän opetusuran jo omaavana ja juuri muusikon YAMK-tutkinnon suorittaneena, Juuson kanssa oli loistavaa jutella rummuista ja harjoittelusta, kuten myös bänditouhuista yleisesti.
Hänen juuri keväällä valmistunut opinnäytetyönsä oli opetusvideo Coordinated Rhythm, joka käsittelee yllättäen koordinaatiota yms. Pakkohan tästä oli myös ottaa selvää ja siitä päästiinkin Juuson fiilistelyyn fuusiojatsista. Ehkä hän vielä tulevaisuudessa tekee 'niin imelää kikkelöintiä' kun lähtee. Jäämme odottamaan innolla.Tsekkaa tää, monta kertaa:
Coordinated RhythmHei, hyvää kesää! Syksyllä lisää!
-
S03E09 - Vieraana rumpali Heikki Malmberg Diablo-yhtyeestä.
Heikki on tullut minulle tutuksi jo vuosituhannen alkupuolella omaperäisestä lähestymistavasta rumpuihin. Hänen käyttämä open handed -tyyli soitossa sekä hänen kurinalainen harjoittelurutiininsa kiehtoi, olihan häneen vaikuttaneet rumpalit suurimmaksi osaksi samoja kuin mitä minulla.
Juttelimme Heikin kanssa hänen historiastaan rumpujen parissa ja miten hänen soittotyylinsä alkoi ja on kehittynyt. Kävimme myös yksityiskohtaisesti läpi hänen harjoittelumetodinsa, jossa yhdistyy kung-fun filosofia sekä Mike Manginin Rhythm Knowledge -kirjojen opit. Noin parituntisen keskustelun aikana aiheet polveilivat aina modernista taiteesta Meshuggahiin.
Mahtava hengaushetki nauhoitettu Tampereella 9.6.2018.
Näitä treenipätkiä on mielenkiintoista katsoa.
-
¿Faltan episodios?
-
S03E08 - Vieraana Paradise Lostin rumpali Waltteri Väyrynen.
Waltteri on nuori lahjakas rumpali, joka on nuoresta iästään huolimatta juuri 30-vuotisjuhliaan viettäneessä bändissä. Juttelimme hänen kanssaan Paradise Lostiin liittymisprosessista, heidän 15 albumin mittaisesta tuotannosta sekä viimeisimmästä levystään Medusasta ja sen nauhoitusprosessista. Käytiin myös läpi Waltterin muita bändejä sekä niiden eroavaisuuksia.
Luonnollisesti puhuttiin rummuista ja soittamisesta paljon, käytiin vähän kamoja läpi ja kyselin myös endorsement-yhteistyökuvioista.
Tämä on se Waltterin rumpucover mistä puhun jossain välissä.
-
S03E07 - Vieraana rumpali Kari Paavola, joka on tehnyt uraa 90-luvulta lähtien freelance-rumpalina Suomen ulkopuolella, lähinnä Lontoossa. Karilla on huomattava kokemus Lontoon musiikkipiireistä, hän on soittanut mm. Cinerama-yhtyeessä, Womack & Womackissa, eri teatteriproduktioissa, sekä erikseen Wienissä ollessaan Russkaja-yhtyeessä. Hän on myös tehnyt koko ajan opetustyötä sivussa.
Hän on kotiutunut vuoden 2013 lopulla takaisin Helsinkiin ja täällä hän isännöi Helsingissä Töölön Funk-klubia Ravintola Manalassa. Kari myös juuri järjesti Vanessa Haynes Bandin kanssa pienimuotoisen Suomen kiertueen ja hoiti myös rumpalin virkaa.
Erittäin mielenkiintoisessa keskutelussa kävimme läpi Karin historiaa ja erilaisia kokemuksia, puhuimme myös Lontoon musiikkipiireistä sekä työskentelystä siellä.
-
S03E06 - Vieraana laulaja, multi-instrumentalisti ja tuottajanakin toimiva Mikko Herranen.
Mikkohan on tuttu useastakin bändistä kuten Rust, Velcra, Mauron Maiden, Kilt yms. Bändien lisäksi Mikko on tullut myös tutuksi Voice Of Finlandista vuonna 2012, sekä on tehnyt pari soololevyä - 2012 Kylmä Maailma sekä 2014 Pahan Ajan Apokalypsi.
Puhuttiin aluksi Mikon uudesta Misterer-bändistä, miten idea siitä syntyi ja mikä on meininki. Keskustelu jatkui raikkaasti hänen soittohistoriassa musiikin parissa, kuin myös studiotyöskentelyistä muiden bändien tuotannoissa. Päädyttiin lopuksi puhumaan lyriikoiden teon haasteista sekä fiilistelemään Leevi and the Leavingsin Göstan sanotuksia.
Nauhoitettu Helsingissä, helmikuussa 2018.
-
Uusi jakso ja vieraana Lappeenrannan Astia-studiolta Anssi Kippo.
Anssi on minulle nimenä tullut tutuksi aikoinaan Children Of Bodomin levyn kansista, mutta hänen pitkällä uralla on iso kirjo erilaisia musiikin produktioita, aina gospelista Hanna Pakariseen ja black metalliin. Astia-studiolla siirryttiin viime kesänä täysin analogi-pohjaiseen työskentelyyn ja juttelimme Anssin kanssa tästä, sekä hänen historiastaan.Pääsimme myös lempiaiheeseeni tuottajan rooliin musiikissa. Oli erittäin opettavaista ja mielenkiintoista kuulla Anssin näkemyksiä aiheesta. Sain myös pienen tutoriaalin analogisen ja digitaalisen musiikin kuuntelun eroihin. Ero oli muuten yllättävän iso. Yllättävän.
Erittäin mukava hengaus ja nautinto nähdä Astia-studio paikan päällä.
-
Kolmannen kauden neljännessä jaksossa vieraana abstraktia maalaustaidetta luova Juuso Joutsi.
Juttelimme Juuson kanssa hänen historiastaan taiteen parissa - miten hän päätyi maalaustaiteen pariin ja minkä tyyppisiä vaikutteita hänellä on. Juuso avasi myös hänen maalausprosessiaan, josta löysin paljon yhtymäkohtia omaan luomistyöhöni musiikin parissa.Tsekkaa Juuson taidetta täältä.
Hyvää joulua ja hyvät uudet vuodet myös! Palataan asialle 2018 tammikuussa!
-
Uudessa jaksossa vieraana monessakin yhtyeessä rummuissa vaikuttanut Rainer Tuomikanto. Tällä hetkellä Rainer, tai Raikku kuten hänet paremmin tunnetaan, keikkailee aktiivisesti Grave Pleasures -yhtyeen kanssa, jonka viimeisin levy Motherblood ilmestyi kesän 2017 alussa.
Juttelimme Raikun kanssa pitkät pätkät hänen soitostaan ja soittohistoriastaan, kävimme läpi myös molemmille merkittäviä metallirumpaleita ja heidän tyylejään. Kaksi tuntia juttelua meni erittäin nopeasti, paikoitellen nauraen ja vakavoituen.
Hyvä hengaus, nauhoitettu lokakuussa 2017 Kalliossa.
-
Kolmannen kauden toisessa jaksossa vieraana jazz-pianisti Aapo Heinonen. Aapo toimii oman eponyymin kvintettinsä vetäjänä sekä myös musiikinopettajana, jakaen opetusviikkonsa Savonlinnan ja Helsingin kesken.
Juttelimme Aapon kanssa hänen kvintettinsä uudesta tulevasta levystä, hänen sävellystekniikoistaan sekä musiikin opetuksesta.
Tulevasta levystä pientä teaseria:
Aapo Heinonen Quintet -
Moi! Taas täällä, ja vihdoin.
Kolmannen kauden avausjaksossa pääsin vierailemaan stand-up -koomikko Eeva Vekin luona Helsingin Hermannissa. Eeva on improvisaatiosta pitkän kokemuksen omaava esiintyjä, joka on nyt tehnyt stand up -komediaa noin neljä ja puoli vuotta.
Juttelimme Eevan kanssa paljon stand-up -komediasta sekä improvisaatiosta, mikä niiden ero on sekä kuinka kauheaa varsinkin stand up komedian aloittaminen voi olla.
Kahden viikon päästä uusi jakso. Trust me.
-
Hei ja terveisiä kevätflunssan pauloista!
Parin viikon sairastelun jälkeen saimme Ilmari Pellikan kanssa sovittua uuden ajan podcastille, ja saimme vihdoin narulle uuden jakson. Ilmari on mm. Fuzzy Muff -nimisen bändin basisti ja ammatiltaan äänimies.
Juttelimme todellakin musiikista kaikin puolin sekä myös lempiaiheestani tuottajan roolista musiikissa. Ilmari on myös uuden Nälkä -musiikkimedian yksi tekijöistä ja lopuksi kävimme tätä keissiä vähän läpi.Hyvä hengaus ja hieno mies!
Fuzzy Muff
Nälkä
-
Hei vaan, pitkästä aikaa!
Viime viikkoisen treenikämpän murron takia uusin jakso on viikon myöhässä. Pahoittelut kaikille jotka pidättelivät hengitystä.
Vieraana jazz-säveltäjä, pianonvirittäjä, yksityisyrittäjä sekä performanssitaiteilija Elias Patrikainen. Elias, 36, on ristiriitainen ihminen, joka tuntuu ollut olevan etsimässä itseään niin kauan kuin olen hänet tuntenut. Päivätyönsä pianonvirityksen, sekä taiteen ohella Eliaksella on myös Stadin Musakoulu musiikin opetukseen.
Puhumme paljon Eliaksen historiasta Bostonin Berklee Collegessa sekä sen pitkästä kaiusta hänen elämässään. Aina kun saan mahdollisuuden jutella Eliaksen kanssa, pääsemme nopeasti syvälle - niin nytkin. Terapeuttinen sessio ja jäi hyvä fiilis.Elias Patrikainen
Stadin Musakoulu
Raccauden Corolla -EP
-
Hei ihmiset,
Terveisiä täältä arkiaamusta, milloin herääminen on aina vaikeaa ja siitä johtuen myöhästyn joka kerta siitä bussista millä piti lähteä.
Uusi jakso on tässä, parin viikon tuskallisen odottelun jälkeen, joten ei hätää. Uuden jakson vieraana on näyttelijä / stand up -koomikko Miska Kajanus. Miska viettää suurimman osan ajastaan Los Angelesissä eri tuotannollisissa jutuissa, sekä open mic stand up -klubeilla ja haalien koekuvauksia paikallisiin tuotantoihin. Los Angelesin tarjonta näyttelijöistä sekä aloittelevista koomikoista on todella runsasta, joten esille pääsemiseen liittyy työn tekemisen lisäksi myös tuuri hyvin paljon.
Miska on tehnyt ja tekee koko ajan myös Suomessa eri näyttelijän töitä sekä vetää omia stand up -klubejaan mm. yhtä Mann's Streetillä, Helsingissä. Hän on myös tehnyt paljon improvisaatiota ja kuuluu mm. improryhmään VSOP.
www.miskakajanus.fi
-
Ihmiset, hei!
Ohessa uusi jakso ja tällä erää vieraana Jussi Vehman, Rückwater-nimisestä rock-yhtyeestä. Bändi julkaisi juuri helmikuun lopulla uuden Bonehead EP:n ja juttelimme Jussin kanssa heidän treenikämpällä Tampereen Nekalassa. Bonehead on tiukka paketti hyvin rullaavaa, 90-lukuun viittaavaa, livenä nauhoitettua, rock and/or roll -musiikkia. Suosittelen, kahdella peukalolla!
Nauhoitettiin tosiaan treeniksellä, joten loppupuolella taustalla soiva pumppu ei ollut suunniteltua taustamusiikkia, mutta toimi hyvin. Tampereella, maaliskuussa 2017.Rückwater - Bonehead
-
Hei ihmiset! Ja uusi jakso taas, vieraana Jalmari Auvinen.
Jalmarin kanssa juteltiin paljon mystisestä Jallu Koalasta ja uudesta, tammikuussa manifestoidusta levystään Ilmestyksiä Rajamailta. Jallu Koala sekoittaa musiikissaan itäistä mystiikkaa reggae-poljentoon ja käy läpi albumillaan matkaa alitajunnan synkistä varjoista kohti sisäisen myrskun aaltojen tyyntymistä. Eli aika out-there -kamaa, mutta hyvää sellaista!
Jalmari on minulle myös tuttu Surviainen -nimisestä reggaebändistä, jossa itsekin soitin perkussioita. Tämän lisäksi Jalmari on tuttu jo podcastinkin jaksossa vierailleen Jari Rättyän Käärmekeitto-bändistä. Monipuolinen kaveri ja erittäin viihdyttävää seuraa. Suosittelen musiikkia, suosittelen myös seuraa!Mommilassa, helmikuussa 2017.
Jallu Koala - Katsoin joen pintaa -
Jeah, uusi jakso ja vieraana Suomen David Cross, stand-up -koomikko Joni Koivuniemi.
Jonilta on tulossa julkaisuun viime syksynä kuvattu Kaikki Kuolee -stand up-spesiaali ja sen ensi-ilta on Helsingin Kallion Riviera-elokuvateatterissa 3.3. Jutellaan mm. stand upin tekemisestä sekä kaikesta mitä muuta hänellä on kehitteillä, esimerkiksi myös Pillurallipro-leffan tilanteesta yms. Jaksossa paljastuu myös Jonin eksentrisen hiustyylin syy ja kohtalo.
Kandee tsekkaa Jonin oma podcast Savuna Ilmaan täältä. Tässä jaksossa mainittu Peter Sapianon jakso on hyvä, siinä on fiilistä.
Aika rento hengaus, nauhoitettu Jollaksessa helmikuussa 2017.
-
Hyvää helmikuista päivää!
Ruokola² -podcastin toisen kauden kahdeksannessa jaksossa on vieraana peliyhtiö Armada Interactiven Mikko Kinnunen. Mikko toimii tällä hetkellä Art Directorina AI:llä ja hän on ollut aikaisemmin useamman vuoden Kanadassa tekemässä konseptitaidetta mm. peliyhtiö Biowarella sekä Microsoftilla.
Juttelimme Armada Interactiven synnystä ja Mikon aikaisimmista kokemuksista Biowarella, sekä myös yleisellä tasolla konseptitaiteen teosta sekä koko pelituotannon prosesseista. Erittäin mielenkiintoista settiä, oli hienoa päästä juttelemaan.
Mikon konseptitaidetta löytyy mm. täältä.
Armada InteractiveNauhoitettu Espoossa, tammikuussa 2017.
-
Kyllä, Ruokola²-podcastin 25. jakso! Ja mitä parhain vieras vielä jaksossa: Rumpali ja kaikinpuolin mukava mies, Tuomas Rauhala.
Juttelimme Tuomaksen kanssa hänen bändinsä For The Imperiumin uusista kuvioista - yhtye toimii nykyään ilman basistia ja on menossa juuri studioon nauhoittamaan uusia biisejä. Kävimme läpi heidän biisien syntyprosessia ja fiiliksiä uudesta suunnasta. Tuomas soittaa myös erinäisissä muissakin projekteissa ja sessioissa, hän on ollut mm. rumpalina Kasmirin viime kesän kiertueella sekä tuurannut Anna Abreun bändissä. Mielenkiintoista settiä ja paljon meikäläisen naurua.
Tuomas julkaisi juuri vähän aikaa sitten uuden projektinsa soittovideon, joka kannattaa ehdottomasti tsekkaa. Löytyy tästä.
Kahden viikon päästä uusi jakso! Sitä odotellessa, käykää ihmeessä antamassa podcastille tähtiä iTunesissa. Kiitos!
For The Imperium - Titans Fall -
2017 - vihdoin!
Vieraana Jari Rättyä, kitaristi-laulaja Kainuusta joka on Käärmekeitto-bändinsä kanssa tehnyt kaksi albumillista omaleimaista juurimusiikkia.
Juttelimme Jarin kanssa pitkään hänen edeltävistä soololevyistä sekä aikaisemmasta bändistään, Daddy Giljoteenista. Käärmekeiton musiikin ollessa huomattavan akustis-painoitteista dobroineen ja buzukineen, Daddy Giljoteen oli taas selkeämmin blues-trio sähkökitaroineen. Aivan loistavaa kamaa kummatkin, suosittelen tsekkaamaan alla olevat linkit.
Juttelimme myös hänen vaikutteistaan, tavasta säveltää, sekä Jarin työtehtävistä Teatteri Ilmi Ö:n riveissä. Nauhoitettu 3. linjalla, joulukuussa 2016.
Tsekkaa:
Jari Rättyä & Käärmekeitto - Nää Perkele
Jari Rättyä - Kainuun ApinaDaddy Giljoteen - Holy Mail Express
-
Hyvää joulua! Tässä uusimmassa Ruokola²-podcastin jaksossa vieraana on progressiivista metallia soittavan Oddland-yhtyeen basisti Joni Palmroth. Jonin kanssa juttelimme yhtyeen viimeisimmästä levystä nimeltään Origin, joka julkaistiin viime syyskuun alussa. Sivusimme myös yhtyeen tuotantoprosessia, mikä on ollut paikoitellen haastavaa mutta aina palkitsevaa.
Podcast on poikkeuksellisesti nauhoitettu aika äänekkäässä tilassa Tikkurilan Vernissan takahuonetiloissa, juuri ennen bändin keikkaa. Taustalla on vähän melua, mutta elämä on välillä äänekästä. Hyvä hengaus ja keskustelu - kiitos Jonille ja terveisiä Turkuun!
Ruokola² pitää nyt snadin joulubreikin, mutta tulee takaisin tammikuussa 2017! Hyvät joulut ja uudet vuodet! TNV!Tsekkaa:
Oddland - Hidden - Mostrar más