Episodios
-
I sidste afsnit af Stjerner og stribers sommerspecial er vi nået til den amerikanske højesteret, som har til opgave at sikre, at landets politikere - og ikke mindst præsidenten - overholder forfatningen og demokratiets spilleregler.
Hvem er de ni ekstremt magtfulde og særligt udpegede mænd og kvinder afgør alt fra amerikanernes adgang til våben og abort til tidligere præsidenters immunitet, og er højesteretten gearet til at tage vare på demokratiet?
Afsnittet er optaget i juni 2024.
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-specialist Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Philip Khokhar.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
I tredje afsnit af Stjerner og stribers sommerspecial har vi forladt Washingtons politiske centrum for at besøge et fængsel i udkanten af byen, hvor en gruppe fanger afventer deres dom efter stormen på kongressen.
Vi har besøgt Det Hvide Hus og Kongressen - og er nu nået til Justitsministeriet - som Donald Trump ynder at betegne som Den Dybe Stat. Hvorfor nærer Trump og tusindvis af amerikanere dyb mistro til Justitsministeriet?
Politikerne advarer om, at demokratiet er i fare ved præsidentvalget 5. november. I denne serie undersøger vi, hvor rustede de demokratiske institutioner er til at modstå presset på demokratiet.
Afsnittet er optaget i juni 2024.
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokhar og USA-specialist Lasse Engelbrecht.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
¿Faltan episodios?
-
Stjerner og striber taget til Washington D.C., hvor vi i fire særlige sommerafsnit tager forbi Det Hvide Hus, Kongressen, Justitsministeriet og Højesteret.
Donald Trump, Kamala Harris og Joe Biden advarer alle om, at demokratiet er i fare ved præsidentvalget 5. november. Vi undersøger, hvor rustede de demokratiske institutioner er til at modstå presset på demokratiet, og i dette andet afsnit besøger vi Repræsentanternes Hus og Senatet på Capitol Hill, hvor demokratiet i dén grad sat på prøve, da en folkemængde stormede kongresbygningen 6. januar 2021.
Afsnittet er optaget i juni 2024.
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokhar og USA-specialist Lasse Engelbrecht.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
I denne sommerspecial er Stjerner og striber taget til den glohede politiske sump, Washington D.C., hvor vi i fire afsnit besøger Det Hvide Hus, Kongressen, Justitsministeriet og Højesteret.
Donald Trump, Kamala Harris og Joe Biden advarer alle om, at demokratiet er i fare ved præsidentvalget 5. november. Vi undersøger, hvor rustede de demokratiske institutioner er til at modstå presset på demokratiet, og vi begynder på 1600 Pennsylvania Avenue, den mest eftertragtede adresse i amerikansk politik.
Afsnittet er optaget i juni 2024.
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokhar og USA-specialist Lasse Engelbrecht.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Joe Biden har efter massivt pres fra demokrater trukket sig som præsidentkandidat og peger nu på sin vicepræsidentkandidat Kamala Harris. Vi gennemgår de sidste 48 timer af Bidens kampagne, ser på reaktionerne og zoomer ind på Kamala Harris, der kan blive USA's første kvindelige præsident.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og kulturkorrespondent Sandra Brovall.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Donald Trump er blevet kronet som Republikanernes præsidentkandidat, og natten til fredag beskrev han for første gang attentatet mod ham i weekenden. Var det en fornyet Trump, der tog imod partiets nominering? Joe Biden er blevet smittet med covid og er i isolation - ikke kun fysisk, men i stigende grad også politisk, da flere demokrater udtrykker bekymring om Bidens evne til at slå Trump. Og så vender vi Trumps valg af vicepræsidentkandidat, JD Vance.
Deltagere: Udlandsjournalist Lasse Berg Sørensen, USA-korrespondent Jakob Krogh og USA-kender Lasse Engelbrecht.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Man siger, at når USA hoster, så bliver verden forkølet. Derfor taler vi om, hvad attentatforsøget mod Donald Trump betyder for Europa. Vi skal også omkring både Ursula von der Leyen, som torsdag skal kunne tælle til det magiske tal 361 for at fortsætte som formand for Europa-Kommissionen, og Keir Starmer, der vil genstarte Storbritanniens relation til EU. Alt det og meget mere skal holdet forbi i den her episode, som er den sidste, hvor Stjerner og striber fokuserer på Europa.
Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, EU-reporter Per Bang Thomsen og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen. -
Donald Trump blev lørdag ramt af skud under et vælgermøde i Pennsylvania, hvor én tilskuer samt den formodede gerningsmand blev dræbt, mens to andre personer blev alvorligt såret. I denne ekstraudgave af Stjerner og striber taler vi om mordforsøget på Donald Trump, de mange reaktioner i USA og hvilke politiske konsekvenser, det kan få.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Jakob Krogh.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
USA's præsident Joe Biden holdt natten til fredag dansk tid et pressemøde, som mange betragter som det vigtigste i hans karriere. Her kaldte han sin vicepræsident for Trump, han præsenterede Zelenskyj som Putin, og det overordnede fokus var, ikke overraskende, på Bidens kandidatur og evne til at fortsætte som Demokraternes præsidentkandidat. Pressemødet lå efter NATO-topmødet i Washington D.C., hvor stats-og regeringschefer fra de 32 medlemslande var samlet. Stjerner og striber vender de største overskrifter fra topmødet og laver en status på det massive pres på Joe Biden, der kun bliver ved med at stige.
Deltagere: Udlandsjournalist Lasse Berg Sørensen, USA-korrespondent Philip Khokhar og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen. -
Venstrefløjen gik frem, Macrons midte gik tilbage, og den yderste højrefløj fik ikke det resultat, de havde håbet på. Stjerner og striber dykker ned i søndagens anden valgrunde i Frankrig, hvor ingen af de tre grupper i Nationalforsamlingen fik et absolut flertal. Men hvad betyder sådan et valgresultat for den politiske situation i Frankrig, og hvad er det for en regering, præsident Macron nu står med? Det dykker dagens frankofile hold ned i.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Karin Mørch, EU-reporter Per Bang Thomsen og EU- og NATO-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen. -
Dagens Stjerner og striber udkommer i en panatlantisk udgave! Vi skal nemlig både forbi valget i Storbritannien, hvor Labour-partiet, med Keir Starmer i spidsen, løb med den altoverskyggende sejr, mens De Konservatives Rishi Sunak på den anden side må overgive magten. Og der er mere europæisk politik på programmet, fordi den anden og afgørende franske valgrunde finder sted på søndag. Stéphanie Surrugue opdaterer direkte fra Paris. Men vi skal selvfølgelig også forbi USA, hvor flere og flere stiller sig kritisk overfor Joe Bidens evne til at være Demokraternes præsidentkandidat, og hvor der er kommet en afgørelse i Trumps immunitetssag.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, EU-reporter Per Bang Thomsen, EU-korrespondent Ole Ryborg og USA-kender Lasse Engelbrecht.
Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen. -
Dramaet fortsætter overalt i Europa... Stjerner og striber skal først forbi Frankrig, hvor første runde af parlamentsvalget blev afholdt i søndags. Her havde den franske højrefløj igen et fantastisk valg, og Rassemblement National har ikke stået stærkere siden 1940'erne. Valget i Storbritannien nærmer sig også, og meget skal gå galt, hvis ikke briternes nye premierminister fra på fredag hedder Keir Starmer. Vi skal også tale om Europa-Parlamentet, for selvom de tre største EU-topjobs nu højst sandsynligt er landet, så er meget stadig usikkert, og spændingen er stadig høj.
Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, international korrespondent Stéphanie Surrugue, EU-reporter Per Bang Thomsen og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen. -
Præsident Joe Biden og den tidligere præsident Donald Trump mødtes i nat til valgkampens første præsidentdebat. Stjerner og striber-holdet stod derfor meget tidligt op for at se den 90 minutter lange debat mellem en Donald Trump, der fremstod uforberedt med sine lange forklaringer, og en Joe Biden, som har efterladt mange med særligt ét afgørende spørgsmål - kan Joe Biden overhovedet fortsætte som præsidentkandidat for Demokraterne?
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh, USA-kender Lasse Engelbrecht og kulturkorrespondent Sandra Brovall.
Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen. -
Den første valgrunde i det forestående parlamentsvalg i Frankrig starter på søndag. Derfor taler vi om det franske valg, og hvordan både Emmanuel Macrons Renaissance og Marine Le Pens højrefløjsparti Rassemblement National står lige nu. Også valget i Storbritannien nærmer sig med hastige skridt. Her gør særligt Brexit-kongen Nigel Farage sig bemærket med det højredrejede parti, Reform UK. DR's korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen giver en status sammen Stjerner og stribers Europa-panel.
Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, EU-reporter Per Bang Thomsen og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen. -
Donald Trump og Joe Biden kæmper indædt om at overgå hinanden i at samle flest penge ind før valget til november. Med hjælp fra Hollywood slog Bidens kampagne pengerekord i denne uge. Vi tager en snak med chefen for Bidens fundraising om kunsten at samle penge ind og hvad kandidaterne egentligt synes om disciplinen. Mens Biden fundraiser i LA, er hans tilstand og begrebet cheapfakes igen kommet i søgelyset. Afsnittet er optaget onsdag 19. juni.
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokhar, USA-kender Lasse Engelbrecht og økonomichef og tidl. ambassadør i Danmark Rufus Gifford.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Vi fortsætter med at tale om de store EU-topjobs, der snart skal landes. EU's 27 statsledere mødtes nemlig i mandags for at diskutere, hvordan posterne skal fordeles. Hvad der skete, og hvem der er i spil - vi vender det hele. Stjerner og striber skal også forbi Frankrig, hvor den politiske situation bare bliver ved med at udvikle sig op til valget.
Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, international korrespondent Stéphanie Surrugue, EU-reporter Per Bang Thomsen og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen. -
Det fyger med domme i den amerikanske valgkamp. Robert Hunter Biden, præsident Joe Bidens søn, er dømt skyldig for ulovlig våbenbesiddelse og for at lyve sig til en Colt-Cobra revolver tilbage i 2018. Vi spørger derfor, hvordan det kan påvirke farmand Bidens valgkamp. På den anden side står Trump, der nu igen er fri til at ramme kampagnesporet, efter han modtog sin dom i New York. Og det gjorde han tidligere på ugen med et rally i glohede Las Vegas. Hvordan det gik, det taler vi om i Stjerner og striber.
Deltagere: Tidligere USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, kulturkorrespondent Sandra Brovall, international korrespondent Steffen Gram og USA-korrespondent Jakob Krogh.
Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen. -
Mens der har været Europa-Parlamentsvalg, er den britiske premierminister Rishi Sunak endt i noget af en knibe. Derfor spørger vi, om det snart overhovedet kan gå værre for ham og Det Konservative Parti i Storbritannien. Og med det netop overståede EP-valg starter det, som vi på Stjerner og striber betragter som mindst lige så spændende. Nemlig den kabale af store topjobs i EU, der nu skal lægges.
Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, EU-reporter Per Bang Thomsen og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen. -
Stemmerne er stadig i fuld gang med at blive talt op over hele Europa, efter millioner af europæere i går satte deres kryds til Europa-Parlamentsvalget. Stjerner og striber mødes nu dagen derpå i denne ekstraudsendelse og debriefer med en håndfuld korrespondenter fra fem forskellige EU-lande - om alt det, de ikke sagde, da de i går sendte live til den store valgfest.
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, EU-reporter Per Bang Thomsen, EU-korrespondent Ole Ryborg, korrespondent Tinne Hjersing Knudsen, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht, korrespondent Kristian Almblad, korrespondent Steen Nørskov og udlandsjournalist Cecilie Kallestrup.
Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen. -
EU-valget er nu i fuld gang og 360 millioner stemmeberettigede europæere i 27 lande skal i løbet af weekenden sætte kursen for Europas fremtid. Vi tager temperaturen på EU-valgkampen i Ungarn, Belgien og på Baltikum - og svarer på spørgsmål fra lytterbrevkassen!
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen og EU-reporter Per Bang Thomsen.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. - Mostrar más