Episodios
-
Google ottaa harppauksen personoidun tekoälyn maailmaan NotebookLM-palvelullaan! Tämä Gemini 1.5 Pro -tekoälyyn pohjautuva työkalu mahdollistaa keskustelun omien tietolähteidesi kanssa, tehden opiskelusta, tutkimuksesta ja tiedonhallinnasta tehokkaampaa kuin koskaan. Katri Manninen avaa palvelun toimintaa, vertailee sitä muihin tekoälyihin ja jakaa käytännön vinkkejä sen hyödyntämiseen tuoreessa Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastjaksossa. Lue, miten voit valjastaa NotebookLM:n omien projektiesi tueksi!
The post 18. Googlen NotebookLM auttaa oppimaan appeared first on .
-
Anthropicin Claude-tekoäly ottaa harppauksen eteenpäin! Uusi Claude 3.5 Sonnet -malli haastaa ChatGPT:n nopeudellaan ja älykkyydellään. Lisäksi Artifacts-ominaisuus ja projektitoiminto tuovat uusia mahdollisuuksia tekoälyn hyödyntämiseen. Katri Manninen avaa näitä uudistuksia ja vertailee niitä muihin palveluihin tuoreessa Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastjaksossa. Lue, miten voit hyödyntää näitä uusia ominaisuuksia omassa arjessasi ja työssäsi!
The post 17. Claude kirii taas kärkeen – Claude 3.5. Sonnet malli ja Clauden ”botti” appeared first on .
-
¿Faltan episodios?
-
Miten aloittelija pääsee luomaan upeita kuvia tekoälyn avulla? Mitä oikeasti tarkoittaa olla "älytaiteilija"? Katri Manninen haastattelee älytaiteilija Taika Jalohaikaraa, joka on tekoälykouluttaja ja pioneeri tekoälytaiteen saralla Suomessa. Taika jakaa vinkkejä alkuun pääsemiseksi, avaa työskentelytapojaan kehittyneemmillä työkaluilla sekä kertoo, millaista on älytaiteilijan arki. Inspiroidu tekoälyn luovasta potentiaalista ja opi, miten voisit itse hyödyntää sitä Taika Jalohaikaran innoittamana!
The post 16. Kuvien tekeminen tekoälyn avulla – vieraana Taika Jalohaikara appeared first on .
-
Kuinka paljon tekoälyyn voi oikeasti luottaa? Tekoälytutkija Katri Manninen pohtii aihetta tuoreessa Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastissa. Katri antaa esimerkkejä tekoälyn tekemistä virheistä niin kuvien tulkinnassa kuin tekstiyhteenvedoissakin. Hän myös muistuttaa, että tekoälyn "älykkyys" on rajallista, sillä valtaosa ihmiskunnan tiedosta ei ole lainkaan internetissä. Kuuntele jakso nyt ja opi suhtautumaan tekoälyyn oikealla tavalla - luottaen mutta kriittisesti!
The post 15. Miten luotettavia tekoälyjen vastaukset ovat? appeared first on .
-
Microsoftin uudet Copilot-tietokoneet tuovat tekoälyn entistä vahvemmin ihmisten ulottuville, mutta mitä se tarkoittaa tavalliselle käyttäjälle? Entä miten ChatGPT:n tuoreet ominaisuudet, kuten Google Drive -integraatio ja taulukkodata-analyysi toimivat käytännössä? Tekoälytutkija Katri Manninen perkaa näitä kysymyksiä tuoreessa Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastissa. Lisäksi hän sukeltaa tekoälyjen vinoumien maailmaan ja antaa vinkkejä siihen, miten nekin voi huomioida tekoälyn kanssa työskennellessä. Kuuntele jakso nyt, niin pysyt kartalla tekoälyn tuoreimmista tuulista!
The post 14. Tekoälyn vinoumat, Microsoftin tekoälyjulkistukset ja ChatGPT:n uudet dataominaisuudet appeared first on .
-
Tiesithän, että monet tekoälyt osaavat analysoida sinne ladattuja tiedostoja (esim. PDF, Word, Excel)? Tässä Tekoälyä tavallisille ihmisille -jaksossa väitöskirjatutkija Katri Manninen kertoo, miten hän hyödynsi tätä ominaisuutta saadakseen ChatGPT 4o:n poimimaan 55 tutkimusartikkelista tärkeimmät sitaatit samalla, kun itse teki pihatöitä! Kuuntele jakso, niin opit Katrin parhaat vinkit liitetiedostojen fiksumpaan hyödyntämiseen. Saat myös tuoreen kokemuksen siitä, miten ChatGPT:n uusi Mac-appi on entisestään tehostanut työskentelyä. Tsekkaa jakso nyt!
The post 13. Liitetiedostojen käyttö tekoälyn kanssa ja ChatGPT 4o tietokoneappi appeared first on .
-
Google on paljastanut uusia tekoälyominaisuuksia, jotka haastavat uuden ChatGPT-4o:n kyvyt. Tulossa on mm. multimodaalinen projekti Astra, joka ymmärtää niin videota, ääntä, kuvaa kuin tekstiäkin, sekä parannuksia Google-hakuun ja Workspace-työkaluihin. Henkinen valmentaja Katri Manninen ruotii Googlen ilmoituksia tuoreessa Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastissa ja vertaa niitä kilpailijoiden vastaaviin. Milloin nämä uutuudet ovat tavallisten suomalaisten ulottuvilla? Entä miten tekoälyä voisi hyödyntää vaikkapa opiskelussa? Kuuntele ja pysy kartalla tekoälyn huimasta kehityksestä!
The post 12. Googlen uudet ja erikoiset tekoälyjulkistukset 😅 appeared first on .
-
ChatGPT-4-tekoäly on nyt saatavilla ilmaiseksi rajoitetussa käytössä ja Claude AI:ta voi käyttää nyt ilman kikkailua Suomessa! Henkinen valmentaja Katri Manninen kertoo tuoreessa Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastissa, miten pääset käsiksi edistyneeseen tekoälyyn ja mitä mullistavia ominaisuuksia on luvassa: tekstikuvien luominen, äänen ja videon tunnistus sekä tiedostojen analysointi. Kuuntele jakso ja pysy kartalla tekoälyn huimasta kehityksestä!
The post 11. Lisää tietoa ChatGPT-4o:sta ja Clauden Eurooppaan tulosta 😊 appeared first on .
-
Uusimmassa "Tekoälyä tavallisille ihmisille" -podcast-jaksossa Katri Manninen esittelee OpenAI:n uusimman tekoälymallin, ChatGPT-4O:n, ja sen mullistavat ominaisuudet. Opit, miten GPT-4O voi ymmärtää ja tuottaa puhetta reaaliajassa, tulkita live-videota ja paljon muuta.
The post 10. IIK! Nyt ChatGPT puhuu, nauraa ja laulaa kuin ihminen!!! 😱🤯🤩 appeared first on .
-
Tiedätkö, miten hakutoimintoja käyttävät tekoälyt eroavat ChatGPT:n kaltaisista tekstiä tuottavista malleista? Entä kuinka luotettavia näiden hakukoneiden apua hyödyntävien tekoälyjen vastaukset ovat? Tekoälytutkija Katri Manninen kertoo tässä Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastin jaksossa, mitkä tekoälyt hyödyntävät Googlea, Bingiä tai muita hakukoneita, ja antaa vinkkejä näiden työkalujen järkevään käyttöön arjessa. Kuuntele ja opi lisää tekoälyjen maailmasta!
The post 9. Hakua hyödyntävät tekoälyt appeared first on .
-
Tässä Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastin jaksossa saat suosituksia maksullisista tekoälypalveluista.
The post 8. Mistä palvelusta kannattaa maksaa? appeared first on .
-
Tässä Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastin jaksossa tutustutaan tekoälyn käyttöön puhumalla.
The post 7. Sanelu ja ääneen juttelu tekoälyn kanssa appeared first on .
-
Tässä Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastin jaksossa ihmetellään tekoälybotteja.
The post 6. Miksi ja missä teen oman tekoälybotin? appeared first on .
-
Tässä Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastin jaksossa mietitään miten tekstiä tuottavaa tekoälyä voi käyttää tietoturvallisesti ja eettisesti oikein.
The post 4. Kuinka käyttää tekoälyä turvallisesti ja eettisesti? appeared first on .
-
Tässä Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastin jaksossa ihmetellään mitä muita tekstiä tuottavia laajoja kielimalleja on kuin ChatGPT ja Googlen Gemini.
The post 3. ChatGPT:n kilpailijat (ja voittajat) appeared first on .
-
Tässä Tekoälyä tavallisille ihmisille podcastin osassa ihmetellään sitä, miten niin tekstiä tuottavat tekoälyt eli laajat kielimallit toimivat kuin ihmiset.
The post 2. Miksi tekstiä tuottavat tekoälyt toimivat kuin ihmiset? appeared first on .
-
Tervetuloa kuuntelemaan ensimmäistä osaa Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastiin, jossa kerron tekoälystä ja sen käyttämisestä ns. kansantajuisesti ja käytännönläheisesti.
Tässä jaksossa kerron mitä tekoälyllä tätä nykyä yleensä tarkoitetaan ja miten tekstiä tuottavien tekoälyjen kuten ChatGPT:n kanssa jutellaan.
The post 1. Miten pääsen tekoälyn käyttämisen alkuun? appeared first on .