Episodios
-
Suhde kehoon on paitsi yksilöllinen myös yhteiskunnallinen kysymys. Se miten eri muotoisiin, kokoisiin ja näköisiin kehoihin yhteiskunnassa suhtaudutaan vaikuttaa myös siihen, miten koemme itsemme. Kehon hyväksyminen ja ruokarauhan tekeminen ei ole helppoa, koska suhde kehoon ja syömiseen pitää sisällään hankalia tunteita, kuten inhoa, häpeää ja vihaa. Ratkaiseeko paljon puhuttu kehopositiivisuus ongelman? Miten oppia hyväksymään itsensä sellaisena kuin on? Voiko itsensä hyväksyä, vaikkei pitäisi kaikesta itsessään? Psykoterapeutti Emilia Kujalan kanssa näitä kysymyksiä pohtimassa on kokemusasiantuntija Kuu.
-
Lapsi oppii tulemaan tunteidensa kanssa toimeen yhteistyössä vanhemman kanssa. Sillä, mitä tunteiden säätelystä lapsena opimme voi olla kauaskantoiset seuraukset hyvinvointiimme aikuisena. Vanhempien ja muiden kasvattajien merkityksestä tunnetaitojen oppimisessa puhutaan koko ajan enemmän. Pahimmillaan tunnetaitojen opettaminen on yksi uuvuttava vaatimus muiden joukossa. Vanhempiin ja kasvattajiin kohdistuu tuplavaatimus: Samalla kun pitäisi tulla toimeen omien tunnereaktioidensa kanssa, on annettava hyvät ja mielellään paremmat lähtökohdat tunteiden säätelyyn kuin on itse aikanaan saanut. Psykologi, lasten tunnetaitokouluttaja ja -kirjailija Julia Pöyhönen kertoo jaksossa parhaat vinkkinsä siihen, miten tunnetaitokasvatuksesta voisi selvitä niin, että parhaimmillaan itsekin oppii uutta. Keskustelua herättävät myös kysymykset siitä, kannattaako lastaan kannattaa suojella pettymyksiltä, joita elämä vääjäämättä tuo eteen, tai mitä tehdä silloin, kun itsellä tunnetaidot pettävät pahemman kerran.
-
¿Faltan episodios?
-
Some menee tunteisiin, halusit tai et! Tunteella-podcastin kakkoskauden ensimmäisessä jaksossa Emilian vieraaksi keskustelemaan somen käytön vaikutuksesta tunteisiin saapuu sometohtori Suvi Uski. Se, mitä somessa kohtaamme, vaikuttaa meihin jopa tiedostamatta. Some koukuttaa ja osa koukuista on niin salakavalia, että niitä, on vaikea huomata. Mistä tunnistaa, että somen käyttö on lähtenyt lapasesta? Somessa teemme jatkuvasti profiilityötä ja säätelemme sitä, mitä näytämme toisille. Se, mitä fiidissä näemme, on tarkoin valikoitunutta ja algoritmien sanelemaa. Kyttäämme tykkäyksiä, arvioimme itseämme suhteessa näkemäämme ja kohtaamme huomaamatta sosiaalisia tunteita, kuten riittämättömyyttä, kateutta ja häpeää.
-
Syöminen herättää tunteita moneen suuntaan, mutta on myös yleinen keino käsitellä ja välttää vaikeita tunteita. Suhde kehoon pitää sisällään monenlaisia tunteita. Pitäisikö itseään oppia rakastamaan täysin vai onko ok inhota jotain itsessään?
-
https://soundcloud.com/tunteella/ahdistus Mikä meitä ahdistaa ja miksi? Mitä ahdistus oikeastaan on ja miten tulla toimeen sen kanssa? Kolmannessa Tunteella-podcast jaksossa Emilia Kujalan vieraana keskustelemassa ahdistuksesta on psykologi, psykoterapeutti Arto Pietikäinen.
-
Toisessa Tunteella-podcastissa keskustellaan innostuksesta ja tunnetartunnoista. Vieraana on psykologi, psykoterapeutti ja kirjailija Sari Kujanpää.
-
https://soundcloud.com/tunteella/tunteella_hapea Tunteella-podcastissa Emilia Kujala keskustelee tunteista psykoterapian, psykologian, sosiaalipsykologian, käyttäytymistieteen, neurotieteen ja ravitsemustieteen alojen ammattilaisten kanssa. Jakson 1 aiheena on häpeä ja vieraana psykoterapeutti, psykologi ja psykoterapiakouluttaja Lauri Parkkinen.