Episodios
-
I det andet afsnit i serien om Københavns Metro skal det handle om den folkelige modstand, tekniske udfordringer der betød at Nørreport skulle fryses ned og så ordet "ansvarsglæde".
Kan en metro forandre en hel by? Det spørgsmål dykker vi ned i to særafsnit om Københavns Metro. En metro som er blevet til på ganske få årtier og i dag består af 44 stationer og hvert år transporterer over 100 mio. passagerer.
I en samtale med arkitekt og tidligere direktør i Ørestadsselskabet, Anne Grethe Foss, får du her hele historien om Københavns Metro.
I det første afsnit, der starter vi helt tilbage i 1960’erne, hvor de de første planer om et underjordisk transportsystem i København blev præsenteret og så skal vi både et smut forbi London og Paris.
Vært er byplanlægger, Mathias Nordby.
Podcasten er producerert af Urban Studio i samarbejde med Metroselskabet. -
Kan en metro forandre en hel by? Det spørgsmål dykker vi ned i to særafsnit om Københavns Metro. En metro som er blevet til på ganske få årtier og i dag består af 44 stationer og hvert år transporterer over 100 mio. passagerer.
I en samtale med arkitekt og tidligere direktør i Ørestadsselskabet, Anne Grethe Foss, får du her hele historien om Københavns Metro.
I det første afsnit, der starter vi helt tilbage i 1960’erne, hvor de de første planer om et underjordisk transportsystem i København blev præsenteret og så skal vi både et smut forbi London og Paris.
Vært er byplanlægger, Mathias Nordby.
Podcasten er producerert af Urban Studio i samarbejde med Metroselskabet. -
¿Faltan episodios?
-
Lyt med til det her afsnit om Christiania tilbage fra 2022. En del af serien Nordens Bæredygtige Byer.
-
Mathias Nordby og Tobias Kjærulf er tilbage - og kaster sig denne gang sig over hvervet som politiske kommentatorer. For hvad betyder den dramatiske politiske udvikling på Københavns Rådhus egentligt for fremtidens byudvikling i København?
-
Et nyt forskningsprojekt fra BUILD sætter fokus på energirenovering af bevaringsværdige ejendomme. For kan man overhovedet gør noget med de bevaringværdige ejendomme, når vi skal energioptimere i klimaets navn eller går det udover bevaringsværdien og dermed vores fælles kulturarv?
Lyt med i dette afsnit, hvor seniorforskerne Jesper Ole Jensen og Ole Michael Jensen fortæller om deres forskningsresulter.
Læs mere om projektet der er støttet af Grundejernes Invesiteringsfond her: https://www.build.aau.dk/nyt-notat-bevaringsvaerdige-etageboliger-klarer-sig-energimaessigt-bedre-end-forventet-n54698 -
Skal byernes udfordringer og boligmangel bygges væk, eller er vi bedre tjent med et generelt byggestop?
Tag med til dette års Folkemøde hvor Københavns Overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen og Troels Christian Jacobsen fra Alternativet møddte repræsentanter fra den private og almene del af ejendomsbranchen til en snak om byggestop og byudvikling.
Deltagere:
Sophie Hæstorp Andersen - Overborgmester i København (S),Troels Chr. Jakobsen – Medlem af Københavns Borgerrepræsentation for AlternativetWilliam Kanta – CEO Tetriis GroupVinie Hansen - Bestyrelsesformand BoVestModerator: Jens Kramer Mikkelsen – Byudviklingsdirektør i Nrep
Arrangør: Rådet for Bæredygtigt Byggeri, Tetriis og Nrep / Urban Partners -
Tænker ejendomsbranchen kun profit og ikke planet? Og er unge politikere vrede og ukonstruktive? Bidrager de frie markedskræfter til at fastholde os i klimakrisen, eller er de nødvendige for en fundamental grøn omstilling? Det og meget andet vil vi debattere, når vi sætter ’vrede, unge idealister’ og ’onde kapitalister’ i stævne for at teste, om der er hold i fordommene om modparten.
Deltagere:
Sisse Norman Canguilhem - Direktør for partnerskaber og strategisk udvikling i Rådet for Bæredygtigt Byggeri Wilhem Ditlev Christian Thomsen – Rådsmedlem i Ungeklimarådet samt Klima-, Natur- og Miljøordfører i Konservativ UngdomAstrid Aller – medlem af Borgerrepræsentationen i København for SFKristian Sommer Harrits –Byrådskandidat for DSU og Kommunalvalgskandidat i Aarhus,Tomas Jandorf – stifter af TetriisIno Dimsits - Adm. direktør i AKFLærke Hein – CEO i Tunnelfabrikken Arrangør: Rådet for Bæredygtigt Byggeri, Tetriis og NREP / Urban Partners -
Hvorfor er parcelhuset så populært? Og hvorfor bliver vi ved med at bygge dem, når nu vi alle ved, at det er den mindst bæredygtige leveform herhjemme. Siden 1960’erne er størrelsen på nybyggede parcelhuse næsten blevet fordoblet. Hvordan kan det være, og kan det virkelig være rigtigt i en tid, hvor ressourcebevidstheden aldrig har været større? Hør om byrumskvaliteter, nabokonflikter, bæredygtighed og mere til.
Deltagere:
Mette Mechlenborg – seniorforsker i BUILDKristian Baatrup – kommerciel direktør i Skel.dkTroels Dam Madsen – associate design director, Henning Larsen Torben Klitgaard, CEO, BLOXHUB (moderator)Arrangør: Henning Larsen Architects, PensionDanmark, Gehl Architects og BLOXHUB -
Alle taler om den blandede by, men vi vil helst ligne vores naboer. Har vi misforstået noget?
Tag med en tur til dette års Folkemøde, hvor et stærkt panel gjorde os klogere på hvordan den *ægte* blandede by ser ud.
Deltagere:
Ida Bigum – Team Director i Gehl Architects, Mette Prag - Byplanlægger og CEO PLADS ApSSøren Kaare - Direktør i BikubenfondenGustav Brade (moderator) – Henning Larsen Architects
Arrangør: Henning Larsen Architects, PensionDanmark, Gehl Architects og BLOXHUB -
Debat fra Folkemødet om ejendomsbranchen som arbejdsplads med fokus på diversitet, inklusion og trivsel.
Med et arbejdsmarked i forandring, ændrede arbejdsmønstre og en ny generation, der har et øget fokus på trivsel og mangfoldighed, står ejendomsbranchen med sit til tider støvede og konservative image overfor en udfordring, når det handler om at tiltrække talent, sikre diversiteten og skabe den moderne og attraktive arbejdsplads.
I panelet var:
Mette Lindgaard, BCG (moderator)Peter Stenholm, EjendomDanmarkMette Appeldorff Morgen, Skel.dkFrederik Nagel Fryland, NREP/Urban PartnersUlrik Brock Hoffmeyer, Bo-VestMagnus Georg Jensen, den partineutrale ungdomsbevægelse SAGAArrangør: Nrep / Urban Partners og EjendomDanmark -
I den her debat fra Ejendomsbranchens scene på Folkemødet diskuterer panelet de dillemmaer vi står overfor, når vi skal vælge vores bolig. For hvordan skaber vi mere plads til flere fællesskaber, hvis vi ikke selv vil afgive boligkvadratmeter og hvordan træffer vi de bæredygtige boligvalg.
Moderator: Kristian Balleby - Adm. direktør i Gaihede
Deltagere: Ino Dimsits - Adm. direktør i AKF, Kristian Baatrup - Kommerciel direktør i Skel.dk, Kamilla Hammerich Skytte - Adm. direktør i Realkredit Danmark, Brian Videbæk - Bestyrelsesmedlem i Landdistrikternes Fællesråd og Mads Löwe Bruun - Ejendomsmægler og valuar MDE i Löwe Bruun
Arrangør: Copenhagen Windows, Skel.dk, AKF og Realkredit Danmark -
Mathias og Tobias er tilbage efter et smut til finansbyen Frankfurt og vender de seneste nyheder inden for det byggede miljø.
-
I det her afsnit kommer du med en tur til Folkemødet. For i år havde en række partnere i ejendomsbranchen taget initiativ til en hel dag fyldt med debatter og samtaler. Og i den her snak, der bliver du klogere på om EU’s taksonomi vejen til bæredygtighed? Og ikke mindst hvad EU’s nye regelsæt egentligt betyder den for ejendomsbranchen og samfundet?
Moderator: Thomas Fokdal - Copenhagen Windows
Deltagere: Jan Ellebye - Underdirektør i EjendomDanmark, Kamilla Hammerich Skytte - Adm. direktør i Realkredit Danmark, Christian Gjessing Bruun - ESG- og bæredygtighedschef i AKF, Betina Wichmann - Advokat hos Bruun & Hjejle og Tobias Søttrup - Director i Deloitte
Arrangør: EjendomDanmark, Copenhagen Windows, Realkredit Danmark, AKF, Bruun & Hjejle og Deloitte -
I den her miniserie på 5 afsnit vil Laura Maigaard Randløv forsøge at nuancere samtalen om land og by.
I dette afsnit besøger hun Nye og Mikkel Schlesinger.
I serien møder hun bl.a. Simon Kjær Hansen, hun besøger Fridlev, et nyt bofællesskab på Sjælland, og så tager hun til Djursland til et af de mest velkendte eksempler på en økolandsby. I seriens sidste afsnit så besøger hun bydelen Nye ved Aarhus – et muligt eksempel på fremtidens landsby. -
Fredag d. 14. juni inviterer en bred række af ambitiøse aktører i ejendomsbranchen inden for på Folkemødets Vandkantsscene til en række samtaler og debatter, der stiller spørgsmålstegn ved, hvordan vi bygger fremtidens byer, boliger og branche. I dagens afsnit tyvstarter vi samtalen om ejendomsbranchens samfundsansvar.
Med i Panelet er: Thomas Fokdal, Copenhagen Windows, Ino Dimsits, AKF, William Kanta, Tetriis og Sisse Norman, Rådet for Bæredygtig Byggeri.
Afsnittet er udgivet i samarbejde med partnerne bag Ejendomsbranchen på Vandkantsscenen: Tetriis, Copenhagen Windows, Rådet for Bæredygtigt Byggeri, AKF Group, GoBoat, PensionDanmark, Gehl - Making Cities for PeopleNrep/Urban Partners, EjendomDanmark, HENNING LARSEN ARCHITECTS SL , BLOXHUB, Bruun & Hjejle Advokatpartnerselskab, Realkredit Danmark, Skel.dk Landinspektører, Deloitte, BO-VEST & ABC - Rådgivende Ingeniører. -
Lyt med til en liveudgave af intern høring, hvor Mathias Nordby får besøg af tidligere stadsarkitekt i København Camilla van Deurs.
-
Lyt med når Mathias Nordby og Tobias Kjærulf bevæger sig ind på Københavns Rådhus og besøger Marcus Vesterager fra Socialdemokratiet til en snak om bevaring og Palads.
-
Mandag den 29. april inviterede Byen Netværk i samarbejde med Copenhagen Creative Partnership til debat om hvordan vi skaber plads til kreative miljøer i byudviklingen.
Panelet bestod af Teknik- og Miljøborgmester, Line Barfod, tidligere leder af musicon-sekretarietat og nuværende porjektchef i Liljeborg Aktieselskab, Andreas Høgh, CEO i Tunnelfabrikken, Lærke Hein, medstifter af Copenhagen Creatie Partnership, Lene Schaumburg og ikke mindst billedekunstner Kasper Bonnen. Debatten blev moderet af Lisbet Fibiger fra Byens Netværk -
I dette afsnit er byplanlægger Mathias Nordby taget til Aabenraa, hvor de gennem de sidste 10 år har satset på byens eksisterende kvaliteter og udvikling af bymidten. Det handler bl.a. om en helt særlig fiskefilet, borgerinddragelse og troen på at en negativ udvikling kan vendes.
Afsnittet er fra serien Nordens Bæredygtige Byer støttet af Realdnia, Grundejernes Investeringsfond og Statens Kunstfond. - Mostrar más