Episodios
-
Tarjolla supermukava työ, mutta väärässä kaupungissa! Onko työn takia pakko muuttaa? Toimittaja, juontaja ja kirjailija Laura Frimanin mielestä ei. Hänen työnsä ovat pääsääntöisesti Helsingissä, mutta koti ja perhe ovat Turussa. Tämän viikon Unelmaduunarit-jaksossa käydään kylässä Lauran Helsingin yksiössä, työkämpillä, ja saadaan kuulla, minkälaista on elää arkea kahden kaupungin välillä. Jaksossa Laura kertoo myös, miten pyörittää monimuotoisia töitään ja sen, miksi hän tahtoo tehdä kaikki työnsä työsuhteen sijaan freelancerina.
-
Kun ekonomi Maria Paassola teki markkinointityötä johtoryhmätasolla, hän ajoi aamuisin rämisevällä mummopyörällään johtoryhmän parkkipaikoille, siihen komeiden autojen viereen. Työssä oli isot saappaat ja hän pääsi tekemään paljon uudistuksia. Bisnestyö tuntui kuitenkin olevan ristiriidassa omien arvojen kanssa. Niinpä hän päätti vaihtaa urallaan suuntaa ja hakeutui töihin hyväntekeväisyyden pariin lasten oikeuksien kanssa töitä tekevälle World Visionille.
Miten bisnesnainen päätyi hippihommiin? Eikö ole ihan hullua vaihtaa työhön, jossa palkka laskee vuodessa lähes 30 000 euroa? Jaksossa Maria avaa myös sitä, minkälaista on tehdä markkinointia hyväntekeväisyysjärjestössä ja sitä, miten hän pystyy käsitellä päivittäin työssään lasten surullisia ja kamaliakin kohtaloita. -
¿Faltan episodios?
-
Tuntuuko, että arki on täynnä sälää ja tekemistä? Ihmetteletkö, miten ajan saisi riittämään kaikkeen tärkeään? No niin mekin! Siksi pyydettiinkin tämän viikon jaksoon vieraaksi erikoispsykologi Satu Pihlaja, jonka Aikaansaamisen taika -kirja ilmestyi keväällä.
Jaksossa Pihlaja antaa vinkit muun muassa tehokkaiden työpäivien järjestelyyn sekä aloittamisen vaikeuden selättämiseen ja muistuttaa, että aikaansaaminen lähtee yksinkertaisesti siitä, että miettii, mikä itselle on tärkeää juuri tässä elämäntilanteessa. Kaikkea kun ei voi, eikä tarvitse saada samaan aikaan. Puhumme myös siitä, miten hyvältä aikaansaaminen tuntuu. Työnteosta saa nauttia! -
Inari Fernandez teki työuraa monen unelmatyöpaikassa, YleX:llä. Oma yritys alkoi kuitenkin viipyillä ajatuksissa. Vähitellen olo voimistui ja muutos oli välttämätön. Tuottajasta tuli äititubettaja Äidin puheenvuoro -YouTube-kanavalle. Mikä muutoksessa pelotti? Kuinka tulojen hetkellisestä notkahduksesta selvisi? Mikä pelotti? Milloin sen tiesi, että nyt on mentävä? Tässä jaksossa Inari kertoo tärkeimmät vinkit muille työmuuttoa miettiville.
-
Kuvittele todellinen unelmahomma. Näetkö palmuja, hiekkarantaa ja riippumaton? Matkailutoimittaja Antti Helinin työ on välillä juuri sellaista. Tässä jaksossa juttelemme matkailutoimittajan työstä suosituissa lomakohteissa, salaisilla paratiisirannoilla ja viidakoissa. Mutta millaista on matkailutoimittajan työ kulissien takana? Pystyykö sillä tienaamaan elannon? Mitä kannattaa ottaa huomioon, jos haluaisi päästä näihin hommiin juuri nyt?
-
Tuntuuko työpaletti liian laajalta? Koetko, että osaat työssäsi kaikkea vähän, mutta et mitään kunnolla? Silloin saattaisi olla syytä miettiä, pitäisikö duunielämässä laittaa suppiloa kapeamalle. Tällä viikolla puhumme vieraamme Piritta Hagmanin kanssa erikoistumisesta. Hän on fysioterapeutti, joka on erikoistunut työssään äitiyteen ja naisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Oman äitiysfysioterapiavastaanoton lisäksi hän työskentelee synnytysvalmentajana, imetyskouluttajana ja doulana, eli synnytystukihenkilönä. Piritan mukaan erikoistuminen oli lähes pakollinen tie hänen alallaan – ja hyödyntää myös asiakkaita.
-
Kenelle tahansa voi käydä niin, että työ menee raatamiseksi, elämä suorittamiseksi ja pinna kiristyy pienestäkin. Juttelemme vieraamme kansanedustaja ja kirjailija Jani Toivolan kanssa siitä, voiko kaiken saada: kiinnostavan työn, perheen, ystävät ja harrastuksia. Entä mistä erottaa uupumuksen ja tavallisen väsymyksen? Kuinka työuupumuksesta voi selvitä? Tässä jaksossa puimme muun muassa näitä asioita.
-
Mikä sinulle on omassa työssäsi tärkeää? Minkä tekemisestä koet merkityksellisyyttä? Tänään Unelmaduunareissa puhumme omasta työbrändistä, jonka rakentaminen alkaa omien arvojen miettimisellä. Vieraana meillä on psykoterapeutti Maaret Kallio, joka on valinnut työnsä ja projektinsa miettien, miten voisi parhaiten auttaa ihmisiä. Puhumme myös siitä, miten julkisessa ammatissa työskentely vaikuttaa brändiin; jokainen ihminen kun luo aina omanlaisensa mielikuvan toisesta ihmisestä.
-
Oletko intohimoinen neuloja, piirtäjä tai ompelija? Haluaisitko tehdä rakkaasta harrastuksestasi työn? Voiko kässätöillä elää? Katariina Alftan vaihtoi markkinointihommat käsityöyrittäjyyteen ja pitää nyt Helsingin Töölössä NonaK-nimistä lastenvaatekauppaa. Tässä jaksossa puhumme siitä, kuinka käsitöillä voi tehdä itselleen elannon.
-
Haaveiletko muutoksesta? Haudotko mielessäsi työpaikan vaihtoa? Unelmaduunareissa puhumme tällä kertaa lopettamisesta ja mietimme, mistä sen tietää, että oikea aika on tullut. Vieraamme Jare Tiihonen pohtii, mitä sitä tekisi Cheekin jälkeen.
-
Kas kehveliä, yksi vuosi duunia melkein paketissa! Tänään Unelmaduunarit-podcastin Satu ja Hanne summaavat yhteen kuluneen vuoden työt ja opit. Samalla kurkistetaan myös tulevaan. Miltä ensi vuosi näyttää työkalenterissa? Entä minkälainen on Unelmaduunarit-podcast vuonna 2018?
-
Tämänkertaisessa jaksossa Unelmaduunarit-podcastin houstit Hanne Valtari ja Satu Rämö kasaavat palaveripöydälle kaikki vuoden hauskimmat työjutut ja nuoruuden kuumottavimmat työpaikat. Tervetuloa seuraamme!
-
Repeääkö sunkin kalenteri? Onko ongelmia ajanhallinnassa? Lupaatko tehdä liikoja - ja sitten kun aika ei riitätään, ottaa päähän? Vaikka vastaisitkin joka kohtaan ei, kuuntele silti tämä jakso. Ihan varmuuden vuoksi. Unelmaduunareissa vieraanamme ihana Anna Perho, joka paljastaa yksinkertaiset ja toimivat ajakäyttövinkit. Niiden avulla selätät kiireen ja saat enemmän aikaan vähemmämmällä hosumisella.
-
Marko Kilpi on mainio esimerkki siitä, että aina ei ole pakko valita vain yhtä suosikkihommaa, vaan voi tehdä useampaa. Hän painaa duunia vanhempana konstaapelina ja on lisäksi palkittu rikoskirjailija. Tämän viikon Unelmaduunarit-jaksossa puhummekin useamman työintohimon yhdistämisestä. Miten Marko jakaa työviikkonsa ja -päivänsä? Miten aika voi riittää kaikkeen? Kuulemme myös tarinoita poliisimaijan takaosasta, kun asiakkaat tajuavat lukeneensa heidät kiinni ottaneen poliisin dekkareita.
-
Johanna Pawli on entinen ekonomi, joka usean työuupumusnotkahduksen jälkeen lähti hakemaan elämälleen uutta suuntaa. Hän alkoi rakentaa joogaharrastuksestaan työtä ja lopulta neljä vuotta sitten perusti joogakoulu ja retriittikeidas Merijoogan. Tänään me Unelmaduunareissa puhummekin siitä, miten harrastuksesta voi tehdä itselleen työn. Miten Johanna käytännössä vaihtoi valkoiset kauluspaidat joogapöksyihin? Miten joogakoulun perustaminen onnistui taloudellisesti? Jaksossa Johanna jakaa vinkkinsä alanvaihtoon ja kertoo, miltä tuntuu, kun harrastuksesta tulee työ.
-
Ex-pankkiiri, nykyinen kansanedustaja Elina Lepomäki on tehnyt töitä paikoissa, joissa on läsnä raha ja valta. Joskus rahaa on tullut paljon, joskus vähän. Monien palkkaneuvotteluiden kokemuksella Elina jakaa vinkkejä oman työn hinnoitteluun ja palkanpyyntöhetkiin. Tässä jaksossa puhumme siis palkasta, rahasta ja mm. kansanedustajan, pankkiirin, bloggaajan, valokuvaajan ja lastenhoitajan työn rahallisesta arvottamisesta. Jakson lopussa huomaamme, että työpanoksen rahallinen arviointi ei ole joka tilanteessa helppoa kokeneellekaan.
-
Joonas Laurila sairastui 18-vuotiaana syöpään, jossa vaihtoehto oli jalan amputointi tai paranemismahdollisuuksiltaan epävarma leikkaus, jossa koko alkuperäinen jalkaterä puretaan. Joonas valitsi jälkimmäisen, parantui, opetteli uudestaan kävelemään ja tekee nykyään töitä juoksuvalmentajana. Mitä me voimme oppia Joonakselta motivaatiosta ja omien elämänarvojen tasapainosta? Keskustelemme myös siitä, miten rakastua maanantaipäiviin ja olisiko syytä ajatella lomaa yhden kesälomaköntin sijaan palauttavina siivuina pitkin vuotta.
-
Vietämme aika ison osan elämästämme töissä. Jos työ ottaa enemmän kuin antaa, tilanne vaatii muutosta. Tapasimme työmarkkinaosaaja Maria Löfgrenin, jonka työnä on parantaa suomalaisten työelämää. Milloin pitäisi huolestua omasta jaksamisesta? Mitä sille voi tehdä? Pyysimme Marialta vinkkejä onnellisempaan työelämään ja kysyimme, viihtyykö hän itse omassa työssään.
-
Vaativa työura ja pienet lapset. Univajetta, kurahaalareita ja korvatulehduksia. Palavereja, budjetteja ja tärkeitä päätöksiä. Miten perheen ja työn yhdistäminen ihan oikeasti onnistuu? Matkailualalla johtotehtävissä työskentelevä Jari Oinonen kertoo meille parhaat vinkit ruuhkavuosiin ja myös sen, mitä päätöstä hän eniten noissa vuosissa katuu. Tämän päivän jaksossa Satu Rämö ja Hanne Valtari käyvät Jarin kanssa suorapuheista keskustelua töissäkäyvien vanhempien arjesta.
- Mostrar más