Madonna Podcasts
-
Michelle slår rekord i att staka sig när hon försöker, ja, vad försöker hon egentligen säga om Pamela Andersons nya Netflix-avsnitt? Armie Hammer har äntligen rätt ut ett och annat angående kannibalism - vem har egentligen skrivit artikeln? Grammys! Harry Styles! Madonna! Salt-N-Pepa! Tack och förlåt!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hanna Hellquist är trött på att bli känd. Christopher Garplind vill bara vara för sig själv. Matilda Rånge från P3 Nyheter pratar Spotify och ål. Jonas David pratar om franska Amiens som vill låna en tavla från Madonna. Lotten Collin från Konflikt berättar om problematiken med porrsajten Pornhub. Och är det någon som missat att artisten Promoe har klippt sig? Vi checkar läget med honom efter den omtalade snackisen!
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
-
Är det viktigt att ta sin kreativitet på allvar? Får jag kalla mig för författare om jag bara har gett ut en bok? Är det nödvändigt att dela sin kreativitet med andra? Välkomna till ett nytt poddavsnitt av En kaffe med Vogel där jag och Alexia Rahm pratar om allt detta, men också om Hilma af Klint, Madonna och vikten av kreativa förebilder. Det här var ett ämne som vi aldrig hade pratat om offentligt så vi kastade oss ut och vågade provprata och resonera på ett ganska så, ska vi säga, utforskande sätt.
Välkomna in och dela en kaffestund med oss!
Byannavogel.se
-
Hanna har somnat framför serien Outlander och kräver mer surf. Christopher är för att Hanna ska göra en "coming out"-video på sociala medier. Gör hon det? Andra kändisar, som Madonna har gjort det och skvallerdrottningen Michelle Hallström snackar om detta fenomen. Jonas David snackar upp andra mötet mellan Malmö FF och Union Berlin, briljans i okunskap om sport för den riviga duon? Och komikern Messiah Hallberg får moraliska dilemman i Vardagsfilosofiska rummet!
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
-
Följ oss på Instagram: @TMD_PODD @Emilioaaraya @RosannacharlesMusik i avsnittet:Rhythm Of The Night - CoronaWhat is Love - HaddawayVogue - MadonnaNight Fever - Bee GeesMillenium 2 - MarkoolioWe're All In This Together - High School MusicalWhat's Love Got To Do With It - Tina TurnerLife Is Good - DrakeSmoke Weed Everyday - Snoop DoggCall Me Every Day - Chris Brown ft. WizKid
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Shirin ringer upp modeaktivisten, stylisten och kostymören Bea Åkerlund. Hon bor tillsammans med sin man och deras tvillingdöttrar i Los Angeles. Hunden Bootsy har en självklar plats i hemmet också. Bea har stylat både Madonna, Beyonce, Lady Gaga liksom Marilyn Manson och Rihanna.
Bea och hennes mamma flyttade från Östermalm till Beverly Hills när hon var 14. Men låt dig inte luras av de fashionabla adresserna. Bea, eller Trissan som Shirin kallar henne (då dom var grannar hela uppväxten), har klarat sig själv sedan hon var liten och har envetet jobbat sig upp till toppen.
Vi snackar morgonrutiner, hiking, privat yogalärare, passionsfrukt, ingefärashot, samt ordning och reda.
Bea säger att hon inte är ett health freak, men hon är health conscious.
@bcompleted @shapebyshirin @greatearth.se
-
Tjejerna drar topics ur en hatt. Vilka ämnen och vad har de att säga? Lyssna så får ni svaret.Alltid spännande, aldrig oskrattigt.- Gynning bjuder på släck ner-te 01.28- Italien, för eller emot? 13.11- En close-up med Madonna på flyget 20.27- Gynning ”kan” huvudstäder 26.59- Majsfältet som vajjar gult på skånska slätten 29.11- Sälspotting by Berg 33.25- Vem är Gud 38.37- Gynning blir INTE tjock av schweizernöt 41.12- Unnade sig Ingvar Kamprad någonsin? 44.45 Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices
-
#swedengate har fått Michelle att forska om memes som krigsmedel, spoiler det är ryssarnas fel. Halsey får inte släppa sin musik utan en viral TikTok-trend, något Max tror är fejk. Ezra skapar tydligen NFT crypto art av sitt härjande på Hawaii och Kourtneys sponsrade bröllop väcker frågor om Madonna och hennes sons queernes. HÄNG MED!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vi gästas av Peder Mannerfelt och pratar om samarbetet med Pär Grindvik under namnet Aasthma. Vi snackar bland annat om singlarna, det kommande albumet och en liveshow som är "in the making". Dessutom prat om Peders övriga projekt och alias, experimentell techno, studiovanor och insikter gällande musikproduktion, men även om Britney Spears och Madonna + massor av annat.
Följ Peder Mannerfelt & Aasthma:
Instagram (Aasthma): https://www.instagram.com/aasthma_/
Instagram (Peder): https://www.instagram.com/pedermannerfelt/
Twitter (Peder): https://twitter.com/pedermannerfelt
Soundcloud (Peder): https://soundcloud.com/the-subliminal-kid
Kolla in vår samarbetspartner Ticketswap:
www.ticketswap.se
Supporta Dansmusikpodden via Patreon:
www.patreon.com/dansmusikpodden
Swisha oss på 1230423798:
QR-kod: https://www.dropbox.com/s/qcvkxf7eg2rin16/qr.png?dl=0
Snacka loss i vår Facebook-grupp:
www.facebook.com/groups/1813288435494427
Följ oss:
Instagram: www.instagram.com/dansmusikpodden
Facebook: www.facebook.com/dansmusikpodden
Twitter: www.twitter.com/dansmusikpodden
Özze: www.instagram.com/ozze.can
Mats: www.instagram.com/matswurnell
Mejla oss: [email protected] -
I detta annorlunda avsnitt hör ni en fd världsmästare i direktförsäljning förklara att vi alla är säljare i någon form, han har utbildat säljare till att bli stjärnsäljare hos starka varumärken i dom flesta konferensrum inte bara i Sverige. Här får ni också många tips till att bli en bra säljare och självklart får ni också höra vilka 2 låtar Paul har valt och varför han gärna hade dansat med Madonna. God Lyssning.
Support till showen http://supporter.acast.com/2latar.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vad händer med med litteraturen om vi tillåter oss att se bortom kategorier som sant och falskt och istället låter oss fångas i fiktionen och dess logik? Det frågar sig Lars Hermansson.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
ESSÄ: Detta är en text där skribenten reflekterar över ett ämne eller ett verk. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Det vi betraktar med vämjelse när det uppträder i verkligheten gläder vi oss åt att betrakta på bild", skriver Aristoteles i sin Poetik. Något jag tror de flesta skriver under på. Vem vill läsa om rimliga och allmänt trevliga personer i en skönlitterär text, när man kan få läsa om orimliga och allmänt jobbiga. Men ibland tycks det som Aristoteles devis inte gäller. Efter att poeten Katarina Frostenson 2019 tvingats bort från Svenska Akademien i samband med att hennes make dömts för våldtäkt, skrev hon de skönlitterära böckerna K och F som har sin utgångspunkt i händelserna. Det är två rasande och samtidigt hudlösa skildringar av Frostensons tid efter det stora fallet. Hon har förlorat varje gnutta av den prestige hon en gång hade i en sådant överflöd. Hon gestaltar detta trauma litterärt, och allt en så gott som samstämd svensk kritikerkår ropar, är : det är inte sant. Det vill säga att hennes make, Jean Claude Arnault, skulle vara oskyldig och allting en konspiration orkestrerad av feministerna på Dagens Nyheter – ett av de viktigaste forumen för debatten om vad som inträffat i Svenska Akademien. Nej, det är förstås inte sant. Men hur känns det att uppleva det som sant? Hur hanterar en människa ett tronfall som det Frostenson råkade ut för.
När jag läste hennes böcker kände jag, mer än något annat tror jag, genans. Eftersom jag identifierade mig med berättaren som med vilken romanfigur som helst kände jag mig illa berörd, snarare än arg, när hon vägrar inse att maken nog måste ha begått åtminstone några av de övergrepp och våldtäkter som så många kvinnor vittnat om. Och när hon liknar sitt och makens öde med paret Dreyfus och andra hjältar i kulturhistorien känner jag skammens rodnad spridas över kinderna. Samtidigt blir jag rörd över det grandiosa i berättarens kärlek till den numera brutne maken som i F hasar omkring i fångkläder på en anstalt i västsverige. Hennes okuvlighet i förhållande till den offentlighet som dömt henne är imponerande. Hon är storslagen och pinsam på samma gång, en tragisk hjältinna. Boken skulle inte ha varit hälften så intressant om Frostenson pudlat och bett om att få komma tillbaka in i värmen.
En annan författare som råkat ut för förminskande läsningar med sanningen som tillhygge är J T LeRoy. Fast i fallet LeRoy var det inte verklighetsbeskrivningen som befanns falsk, utan författarens identitet. LeRoy hyllades internationellt av såväl kritiker som läsare, för romanen Sarah och berättelsesamlingen Hjärtat är bedrägligast av allt i början 2000-talet. Bägge böckerna kan kallas autofiktiva, de bygger enligt författaren och marknadsföringsapparaten på självbiografiskt stoff, bearbetat till fiktion. Det handlar om sexuella övergrepp i barndomen, prostitution, droger, fosterhem, misshandel, en helvetisk uppväxt helt enkelt, som LeRoy lyckas göra angelägen litteratur av.
Frågan är om vi skulle ha läst böckerna med samma inlevelse och empati om de varudeklarerats som ren fiktion, och författaren beskrivits som vit medelålders medelklass och hetero. Antagligen inte, för när det kommer fram att den förtjusande och fortfarande tonårige J T LeRoy som frotterar sig med kändisar som Madonna, Tom Waits och Courtney Love, inte har skrivit böckerna, utan att det är hans manager och allt i allo, Laura Albert, som är den verkliga författaren, ja då blir det förstås skandal. Det hjälper inte att Laura Albert bedyrar, och även lyckas bevisa, att det är hon, som alltså har skrivit böckerna, som har haft den där hemska barndomen. Varudeklarationen var falsk och såväl läsare som kritiker vänder sig bort från det gryende författarskapet som aldrig tog fart igen efter avslöjandet.
Litteraturvetaren Kenneth Lindegren menar i sin bok "Litterära fabrikationer" att den sortens reaktioner är rimliga och ofrånkomliga, det går inte att bortse från den så kallade paratexten, och med den avser han inte bara förlagsformalia som baksidestext, genrebeteckning, kolofon etcetera, utan även författarintervjuer, pressutskick, marknadsföring, allt det där som ramar in boken och föreslår möjliga, oftast mer eller mindre biografiska, läsningar.
Ju mer paratext desto mindre litteratur, skulle man kunna säga; ju mer boken som säljbar produkt lyfts fram, vid boksigneringar och i tevesoffor där pikanta detaljer från författarens liv ska skänka autenticitet åt texten, desto mindre utrymme för läsarens egna tolkningar och erfarenheter. Men om man mixtrar med den omkringliggande paratexten i annat syfte än att sälja fler böcker, ja då kan det ruckas lite på den där hierarkin mellan verklighet och text som är så förhärskande i vår tids litterära offentlighet.
En som ägnat sig åt det är den danske författaren och performancekonstnären Claus Beck Nielsen, eller Madame Nielsen som hon numera kallar sig, som ofta uppträtt under olika alias och utmanat det faktiskas gränser genom att iscensätta händelseförlopp ute i verkligheten som hon sedan dokumenterat och återgestaltat på olika sätt, bland annat i romanform. Här är det återgestaltningen – romanen, pjäsen, scenframträdandet – som i bästa fall framstår som sann, i kraft av sin form, sin inre trovärdighet, inte den bakomliggande verkligheten, för den har ju upphovspersonen varit inne och mixtrat med.
Fast mixtrar vi inte hela tiden? Förställer oss, ljuger, iscensätter, sopar undan spår. Föreställningen om en solid verklighet och en sann eller falsk återgivning av den, bygger på en idé om verkligheten som i grunden vetbar och oberoende av våra föreställningar om och mixtranden med den. Men så är det ju inte. Det råder en ständig trafik mellan våra föreställningar om och beskrivningar av verkligheten, och verkligheten själv. Det som har hänt har hänt, visst, men vad var det som hände? När började det hända, när slutade det? Vad är en händelse? Det är nog få som vid närmare eftertanke tror att något sådant som en korrekt verklighetsbeskrivning existerar, annat än när det gäller triviala fakta av typen "Det regnade i Malmö igår" eller "Björn Borg var en svensk tennisspelare som vann Wimbledon fem gånger".
Konst och litteratur måste få befinna sig i det stora ovetbara fältet mellan mät– och vägbara fakta och medvetna lögner i syfte att föra människor bakom ljuset. Det är i den potentialiteten, snarare än fakticiteten, vi kan experimentera med ideologier, identiteter, guds– och verklighetsuppfattningar. Det är i det svävande tillståndet mellan förhastade slutsatser om gott och ont, sant och falskt, vackert och fult, som vi är fria att vara, inte bara de vill vara, utan också de vi inte vill vara, för att prova hur det känns. Ett samhälle utan en sådan frizon kommer i längden bara att bestå av antingen-eller människor, åsiktsmaskiner och normlydig valboskap.
Lars Hermansson, författare
-
Låtskrivar-duon Astma & Rocwell, som också är kända från gruppen NoNoNo, började med hiphop akter som Petter och Ison & Fille. De har sedan jobbat sig till samarbeten med bland andra Madonna och Zara Larsson, en resa som tagit 20 år. I det här samtalet pratas det om uthållighet och hur de skapat den ständiga framåt rörelsen. De berättar om hur de byggt något som är stadigt och långsiktigt genom att inte ha pengarna som första mål och förstå att det kommer sist - musiken måste sättas först. De pratar också om hur det som driver dom är kontrasterna mellan att jobba med stora namn och sen komma tillbaka till sin studio och jobba med nya unga artister.Samtalet skedde under Din Musikbusiness Event inför publik på Debaser i Stockholm under ledning av Ametist Azordegan.Detta avsnitt räknas som ett tillgängliggörande av arkivmaterial från åren med DMB Event. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Han blev ett namn internationellt med musikvideos åt Prodigy och Madonna. Nu återvänder Jonas Åkerlund till Sverige med Netflix-serien "Clark" om Sveriges mest berömda brottsling- Clark Olofsson. Björn Jansson har mött regissören som ser likheter mellan Clark och Åsa-Nisse...
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
-
Nej men året lider mot sitt slut, Paparazzi har fått kortslutning och årets sista avsnitt innan julafton bjuder på både North Wests livesändning och högläsning av Max senaste novell om Ana De Armas och Ben Affleck. Vi kastas ned i Michelles djupa hål på internet som är konservativa Youtubers against Madonna men för Nancy Reagan AKA Throat Goat. Vi lyssnar på Kanyes tal till (snart) exfrun Kim K, skrikskrattar åt Madonnas dotter Lola's Paper Magazine intervju och så reder vi ut tidslinjen, var Jennifer Garner verkligen orsaken till Ben Afflecks alkoholism? Korka upp något gott, hit play och undvik julstressen med oss.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I nya avsnittet pratar vi 63-åriga Madonna, som nyligen slutshamades för att hon inte är lika proper som USA:s före detta första dam Nancy Reagan var i samma ålder. Madonnas försvarare har å sin sida grävt upp stories om att ex-presidentfrun kanske borde gå under namnet Nancy ”Super Head” Reagan. Legitim comeback eller bara ytterligare keff slutshaming?
Vi reder även ut våra känslor kring manliga förskolelärare samt tar upp Jussie ”Lyin’ Ass” Smollett som nu har dömts för att ha hittat på att han utsatts för ett rasistiskt och homofobiskt hatbrott. Smh.
Glöm inte att reklamfria avsnitt + bonusavsnitt hittas på patreon.com/svh!
Stötta oss på Patreon för regelbundna bonusavsnitt + mer!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
- Mostrar más