Reproducido
-
Kalemlerden mevsimlere, farklı ulaşım yöntemlerinden Jules Verne’nin Yirminci Yüzyılda Paris kitabına kadar geniş bir yelpazede tahminler bu bölümde sizi bekliyor.
-
“Demir Leydi” lakaplı voleybolcu Neslihan Demir, kısa bir süre önce 14 yaşında başladığı profesyonel voleybol hayatını tamamladığını açıkladı. Voleybola bir ömür vakfeden başarılı sporcu gidilmeyen yolu seçmenin yetmediğinin, sonrasında büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmak gerektiğinin altını çiziyor. Ve ekliyor: “Ben yaptıysam, siz hayli hayli yaparsınız!” Voleybolun Demir Lady’si olarak bilinen Neslihan Demir, ilk kez 16 yaşında genç milli takım formasını giydi. Türkiye’nin ve dünyanın en başarılı voleybolcuları arasında gösterilen sporcu, milli takımlar düzeyinde Dünya Şampiyonası’nda iki yıl üst üste En Skorer Oyuncu ünvanını kazanan tek oyuncudur. 2014 yılında Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde En İyi Smaçör Ödülü alan Demir, bu sezon Galatasaray voleybol takımında oynamaktadır.
-
Ozan Bingöl TEDx Konuşması'nda Türk Vergi Sisteminin sorunlarını anlatıyor.
Ozan Bingöl: Vergi Uzmanı Ödediğimiz vergilerin nereye gittiğini ne kadar biliyoruz? Bu kadar vergi öderken neden hala özel hizmetlere ihtiyaç duyuyoruz?
-Akademik hayatının yanında uluslararası bir denetim firmasında Mevzuat-Eğitim-Araştırma Başkanı olarak görev yapan Bingöl; son yıllarda yer aldığı vergi farkındalığı konusunda önemli projeler üzerinden Türk Vergi Sisteminin sorunlarını ve çözümlerini paylaşıyor.
-
Beynimiz değişir mi? Çevremiz beynimizi nasıl etkiler? Peki biz insanlar kendi beyinlerimizi değiştirebilir miyiz? Yetenek ve zeka ilişkisi nasıldır? Kadın beyni ile erkek beyni birbirinden farklı mıdır? Hayatını deney yapmaya adayan ve Fizyoloji Anabilim dalında öğretim üyeliğine devam eden Oytun Erbaş, tüm bu sorulara cevap arıyor ve beynimizle ilgili deneyimlerini bizimle paylaşıyor. Oytun Erbaş, 2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. TUS’ta 7 kez derece (ilk 10) yapmıştır. Esas deneyim alanı ilaç AR-GE çalışmaları olan Erbaş, sinirbilim, biyolojik psikoloji, fizyoloji ve fizyopatoloji dersleri vermektedir. Yaptığı deneysel çalışmalarla, Uluslararası Otolojik Cerrahi Derneği’nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları dalında ‘‘Politzer Ödülü’’(2013) ve Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Derneği’nden ‘‘Jacques Duparc Ödülü’’(2013) almıştır. Ayrıca ulusal kongrelerden onlarca en iyi proje ve en iyi sözlü bildiri ödülleri kazanmıştır. Uluslararası indesklerde (SCI ve SCI-E) dizinlenen dergilerde 100’den fazla bilimsel makalesi yayınlanmıştır.
-
Hayatımız boyunca sayısız karar verme sürecinden geçiyoruz. Hayatımızın her alanında verdiğimiz kararlar hayatlarımıza yön veriyor. Peki, hayatımızın her anını etkileyen bu kararları verirken beynimiz hangi durumlardan etkileniyor? Kararların verilme sürecindeki en temel prensibin zevk almak olduğunu söyleyen Oytun Erbaş, beynin hedonist yani hazcı olduğunu vurguluyor. Karar verme sürecinde etkili olan ve deneylerle kanıtlanmış çeşitli faktörleri ele alan Erbaş, esprili üslubuyla günlük hayattan örneklerle kararlarımızı nasıl verdiğimizi anlatıyor. Oytun Erbaş, 2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. TUS’ta 7 kez derece (ilk 10) yapmıştır. Esas deneyim alanı ilaç AR-GE çalışmaları olan Erbaş, sinirbilim, biyolojik psikoloji, fizyoloji ve fizyopatoloji dersleri vermektedir. Halen Fizyoloji Bilim Dalında Doçent Doktor olarak farklı üniversitelerde öğretim üyeliği yapmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri Illinois eyaletindeki “Experimental Medicine” ve Gebze-Kocaeli & Tübitak Teknoloji Geliştirme bölgesindeki “Deneysel Tıp” İlaç ARGE Laboratuvarlarının kurucusudur. Yaptığı deneysel çalışmalarla, Uluslararası Otolojik Cerrahi Derneği’nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları dalında ‘‘Politzer Ödülü’’(2013) ve Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Derneği’nden ‘‘Jacques Duparc Ödülü’’(2013) almıştır. Ayrıca ulusal kongrelerden onlarca en iyi proje ve en iyi sözlü bildiri ödülleri kazanmıştır. Uluslararası indesklerde (SCI ve SCI-E) dizinlenen dergilerde 100’den fazla bilimsel makalesi yayınlanmıştır.
-
Delilik ve Dahilik Oytun Erbaş, 2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. TUS’ta 7 kez derece (ilk 10) yapmıştır. Esas deneyim alanı ilaç AR-GE çalışmaları olan Erbaş, sinirbilim, biyolojik psikoloji, fizyoloji ve fizyopatoloji dersleri vermektedir.
Halen Fizyoloji Bilim Dalında Doçent Doktor olarak farklı üniversitelerde öğretim üyeliği yapmaktadır.
Amerika Birleşik Devletleri Illinois eyaletindeki “Experimental Medicine” ve Gebze-Kocaeli & Tübitak Teknoloji Geliştirme bölgesindeki “Deneysel Tıp” İlaç ARGE Laboratuvarlarının kurucusudur.
Yaptığı deneysel çalışmalarla, Uluslararası Otolojik Cerrahi Derneği’nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları dalında ‘‘Politzer Ödülü’’(2013) ve Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Derneği’nden ‘‘Jacques Duparc Ödülü’’(2013) almıştır. Ayrıca ulusal kongrelerden onlarca en iyi proje ve en iyi sözlü bildiri ödülleri kazanmıştır. Uluslararası indesklerde (SCI ve SCI-E) dizinlenen dergilerde 100’den fazla bilimsel makalesi yayınlanmıştır.
Ayrıca, Istanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Medicine ve Istanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Transplantation dergilerinin yayın sekreterliği ve yayın editörlüğü görevini yürütmektedir.
Çalışma alanları inflamasyon ve psikiyatrik ilişkiler, oksitosin etkileri, epilepsi mekanizmaları ve tedavisi, nörogelişimsel bozukluklar (otizm) ve tedavisi, diyabetik nöropatide nöroprotektif ilaç denemeleridir.
-
Teknoloji ve bilim dünyasında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen önemli olayları derledik.
-
Teknoloji ve bilim dünyasında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen önemli olayları derledik.
-
Teknoloji ve bilim dünyasında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen önemli olayları derledik.
-
Teknoloji ve bilim dünyasında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen önemli olayları derledik.
-
İkizleri yeni dünyaya gelmişti, bir purosu ve 34 TL'si kalmıştı... Sonra neler oldu? Televizyon ve radyo programlarının en çok takip edilen ve aranan konuklarından, başta teknoloji ve değişen dünya olmak üzere birçok konuda ülkemizin en sevilen konuşmacılarından biri olan Serdar Kuzuloğlu, "usta konuşmacılığa"; giden kendi profesyonel macerasını, yaşadığı zorlukları ilk kez anlatıyor.
Gazeteci
#Journalist ~ #Art- #Food- #Travel lover ~ #Enthusiast
Books: 📚@butuniyilerbirazkuskundur
📚& 🏠@herumutortakarar
🎧 #podcast Nasıl Olunur?