Reproducido
-
Er du en af de mange der er blevet kontaktet af Jehovas Vidner enten gennem tlf, email eller breve? Så vil du finde denne podcast interessant.
Hvorfor gør de det? Hvem er det der kontaktes? Er det overhovedet lovligt? -
Vi kigger 90 år tilbage i tiden, til det Tintin-album der startede det hele. Det mytiske Tintin i Sovjet.
Episoden er optaget live i Absalon Kirke, hvor vi fejrede Tintins 90-års fødselsdag foran et fantastisk livepublikum. Vi havde Tintins danske redaktør Carsten Søndergaard med til at fortælle om det unikke ved Tintin og komiker Pelle Lundberg til at hjælpe os med at gennemgå det første og mest mærkværdige Tintin-album af dem alle sammen. -
I en avisartikel kunne Hergé læse, at der stadig eksisterede slavehandel, hvor slavernes kodeord var koks. Det forargede ham så meget, at det blev omdrejningspunktet for dette album, og derfor også denne episode, hvor vi kommer ind på moderne slavehandel. Men de racistiske beskyldninger flyver igen efter Hergé, og vi diskuterer, om det er berettiget. Koks i lasten har et hav af gamle karakterer med, der på den ene eller anden måde har en indflydelse på historien, og så stråler Haddock i sit rette ellement som kaptajn, hvilket inkluderer han længste svada af bandeord.
-
Michael Farr har skrevet den fremragende bog: Tintin – en rejse gennem Hergés univers, og da vi fik mulighed for at lave et interview med ham, sagde vi ja med det samme.
Dette er dog egentlig mere en samtale en et interview. For hvad sker der, når to Tintin-nørder får besøg af én af verdens førende Tintin-eksperter, der også var personlig ven med Hergé? En særdeles underholdende samtale, hvor du selvfølgelig kan høre hvilke Tintin-albums, der er Michaels favoritter, og hvilke der er de værste. Vi får også vendt, hvordan Hergé var som person, hans betagelse af flotte damer, hans fremragende brug af virkelige politiske situationer i sine historier og hans begejstring for Pink Floyd.
Tak til Forlaget Cobolt for at sætte interviewet op, og tak til Michael for at være verdens flinkeste Tintin-ekspert. -
Et af de helt store Tintin-værker suser afsted i et hæsblæsende tempo, der med en glimrende historie og detaljerigdom efterlader os helt forpustet. Og det kan mærkes i denne episode, som er én af vores bedste og den absolut længste vi har lavet indtil videre med en spilletid på 2 timer og 35 minutter. Mange har Det hemmelige våben som deres favorit Tintin-album, og det er forståeligt, fordi dette album er indbegrebet af Tintin. I Det hemmelige våben tumler den sidste karakter i Tintin-familien ind på scenen. Den fantastiske irriterende forsikringsagent Max Bjævermose som vi elsker, fordi han er så fantastisk irriterende. Vi kommer godt omkring i denne episode og får vendt Den kolde krig, McNamaras gensidigt sikret ødelæggelse, Niels Bohr atom-frygt og den danske James Bond.
-
Vi slutter, hvor vi startede anden sæson af Tintin Podcast. Det sorte guld er det album, som Hergé var længst tid om at færdiggøre, fordi det blev afbrudt af Nazi-Tysklands besættelse af Belgien under 2. Verdenskrig. Men efter krigen, og 10 år efter Det sorte guld startede med at udkomme, kan Hergé endelig afslutte denne historie. Det sorte guld er Dupond(t)ernes album. Sammen med Tintin vender de tilbage til ørkenen, og de to fantastiske uduelige detektiver har aldrig strålet bedre i deres inkompetence.
-
Hvorfor er Nikolaj Stokholm med i studiet bundet ind som mumie med gaffatape på munden? Hvad har Lauges oldefar med Machu Picchu at gøre? Og hvor rangerer Mads og Lauge dette storslåede Tintin-eventyr på deres rangliste? Spørgsmålene er mange, og de fleste af dem får du svar på i ét af de helt store Tintin-album, hvor Tintin endnu engang drager til Sydamerika nærmere bestemt Peru, hvor han og Kaptajn Haddock skal op imod inkaerne for at redde Tournesol.
-
2. Verdenskrig nærmer sig sin afslutning, og det får store konsekvenser for både Tintin og Hergé. Fordi Hergé arbejdede på kollaboratøravisen Le Soir, får han efter krigen forbud mod at tegne, og Tintin må holde en ufrivillig pause i to år. Den trykkende stemning under 2. Verdenskrig mærkes tydelig i dette album, der er ét af det helt store Tintin-værker, hvor spænding, humor og dystre overnaturlige ellementer er med til at skabe en fantastisk velkomponeret historie.
-
Vi afslutter Hergés marritime fase med bravur. Et fantastisk underholdende kammerspil ombord på skibet Sirius, hvor Tintin, Terry og Kaptajn Haddock får selskab af Dupond og Dupont og en særdeles tunghør professor i jagten på Rackham Den Rødes skat. I dette album dukker Tryphon Tournesol op. En distræt professor, der med en tunghør og selektiv hørelse er kulminationen af de tidligere skøre videnskabsmænd i Tintin-universet. Vi kommer også omkring svenskernes svar på Titanic, og hvorfor det er så forfærdeligt at være en futmælkspirat.
-
Vi tager fat på én af de helt store klassikere i Tintin universet – Enhjørningens hemmelighed. I ét af de absolut bedst skrevet Tintin-historier folder Kaptajn Haddocks farverige karakter sig fuldt ud, og han tager os med tilbage til d. 17. århundrede og hans forfader Ridderen af Hadoque, der kæmper mod blodtørstige pirater.
En historie der både er den mest og mindst eskapistiske Tintin-historie. Med tre handlingstråde, der en i smuk symfoni væver sig ind og ud af hinanden, hvor alle skal løses, før mysteriet om Enhjørningens hemmelighed kan opklares.
Både Lauge og Mads er stærkt begejstret for dette album, hvor vi også får introduceret et slot, som bliver en central del af de fremtidige Tintin-eventyr. -
Varmen er ulidelig, vejene smelter og rotterne forlader kloakerne - Jordens undergang er sikker.
Men da den meteor, der uundgåeligt ville have udslettet planeten, alligevel gik forbi jorden, sendes Tintin, Terry og afholdsmanden Haddock afsted til Grønlandshavet på jagt efter en flig af meteoren og et nyt og hidtil ukendt metal. De er dog ikke alene i denne jagt og meteoren viser sig også at have mystiske egenskaber. Det mest mystiske album i Tintin-universet er måske ikke så ringe alligevel? For er Den mystiske stjerne i virkeligheden en allegori på datidens rædsler og frygt under 2. Verdenskrig? Lauge og Mads tager i denne episode dansklærer-brillerne på og overfortolker det album, som var det første der blev udgivet i Danmark. Og det sætter Den mystiske stjerne i et helt andet perspektiv. -
Kaptajn Haddock. I en dunst af alkohol bandede og svovlede han med sine underfundige bandeord lige ind i vores hjerter. Denne episode sætter selvfølgeligt stor fokus på vores elskede kaptajn, der træder ind i Tintin-universet med et tordenbrag. Men faktisk var Hergé gået i gang med et helt andet Tintin-album, der dog måtte udskydes adskillige år på grund af Nazi-Tysklands besættelse af Belgien.