Reproducido
-
Afsnit 179
Mikael Bertelsen, wow. Det kan godt være at jeg skaber inflasion i ordet "enigma" - Men hvis der er nogen der en enigma, så er det Mikael Bertelsen. Det er derfor ikke en tilfældighed at det lige præcis er ham der tager titlen som gæst i det længste afsnit 'Hva så?!' nogensinde. Vi kommer enormt vidt omkring og der sker rigeligt. Vi får uddybet hans rejse fra at lave børneradio på DR til at blive programchef på Radio24syv, vi har en lille magtkamp kørende, der er en rytter der falder af sin hest, vi udveksler tanker om accept af døden og improviserer et par kvalitative voxpop henad vejen. Det er et ekstremt afsnit, nærmest eksklusivt. Jeg kan ikke sige andet end:
Gå fornøjelse, Christian. -
I det første afsnit dykker vi ned i historien om en amerikansk forlystelsespark, hvor tingene gik lidt for vildt for sig. Ikke mindst fordi de ansvarlige var unge... og fulde.
---------------------
Søg på "Vanvittig Verdenshistories Julekalender" i din podcast-app for at få et dugfriskt afsnit hver dag frem til jul! 🎅
Find billetter til vores shows på: vanvittigverdenshistorie.dk/liveBestil vores bog: www.vanvittigverdenshistorie.dk/bog
Se Vanvidsbarometeret og alle mulige andre statistikker - indsamlet af Barometer Bjarke: www.barometerbjarke.dk
Støt os på 10er: 10er.app/vanvittigverdenshistorie
Podcasten kan indeholde reklame.
Copyright 2024, Vanvittig Verdenshistorie -
I femte og sidste afsnit af Susanna Sommers samtalemosaik om og med Troels Kløvedal møder vi en dreng, der ligger under æbletræet med en bog, der inspirerer ham til livsomvæltende beslutninger.
Det handler om hvorfor vi har brug for eventyrventiler, om drømmenes kaptajn, der har en aftale med en havfrue i Ægæerhavet og om hvorfor det er vigtigt, at ens bankrådgiver kan sin Kløvedal.
Ide og fortælling: Susanna Sommer.
Medvirkende: Troels Kløvedal og skipper Nicolai Vædele.
(Sendt første gang 9. december 2018). -
De fleste eventyr handler om at drage ud i verden for at finde sig selv, og vende tilbage lutret og forandret af det fremmede. Fjerde afsnit af Susanna Sommers samtalemosaik om og med Troels Kløvedal handler om barndommens sorgkapsler, der tændte drømmen om et liv i frihed, om vrede og indignation som drivkraft og om hvorfor man altid er nødt til at vende hjem og give historien en slutning.
Ide og fortælling: Susanna Sommer.
Medvirkende: Troels Kløvedal og fotograf Jan Grarup.
(Sendt første gang 2. december 2018). -
Til alle tider er sømænd kommet hjem med nye tanker, måder og redskaber, som de fandt ude under fremmede horisonter. Tredje afsnit af Susanna Sommers samtalemosaik om og med Troels Kløvedal handler om at rejse med høj politisk bevidsthed og nysgerrighed overfor dem, man møder. Og så får du også historien om dengang danskerne begyndte at drage sydpå til grisefester, solbad og sangriabranderter - indtaget helt holdningsløst.
Ide og fortælling: Susanna Sommer.
Medvirkende: Troels Kløvedal og forfatter Carsten Jensen.
(Sendt første gang 25. november 2018). -
Ude på oceanet har man kun hinanden - på godt og ondt, og det skæbnefællesskab gør skibet til en helt særlig form for kollektiv. Andet afsnit af Susanna Sommers samtalemosaik om og med Troels Kløvedal handler om at være kaptajn, om ansvar, fællesskab og hierakier og om at få ånd og hånd til at gå op i en højere enhed, og komme helt tæt på universet, når man står med sekstanten for øjet.
Ide og fortælling: Susanna Sommer.
Medvirkende: Troels Kløvedal og tidligere kontreadmiral Torben Ørting Jørgensen.
(Sendt første gang 18. november 2018). -
'Farvel til patriarkat, BHer og forudsigeligt liv', lød det fra ungdomsoprørerne. Men samtidig flyttede 100.000vis ud i de nybyggede parcelhuse bag den trygge ligusterhæk. I Susanna Sommers samtalemosaik om og med Troels Kløvedal følger vi opbruddet i de vante livsformer både det ene og det andet sted. Troels Kløvedal fortæller om det kollektivliv, som inspirerede og formede ham. Og han forklarer, at man er nødt til drømme for at lære at vælge det spændende liv, og for eksempel turde købe et gammelt skib for at sejle til verdens ende. Ude i forstæderne derimod tikker realkreditlånet og arbejderbørnene lærer at blive middelklasse - og de vil ikke på langfart.
Ide og fortælling: Susanna Sommer.
Medvirkende: Troels Kløvedal.
(Sendt første gang 11. november 2018).