Reproducido
-
Politiet modtager et mystisk brev fra USA fra en mand, der påstår, at han har dræbt Marie Sørensen i Hjortshøj i 1902. Problemet er bare, at det er mere end svært at finde ud af, hvem der har sendt brevet.
Tilrettelægger: Mads Heldtberg og Per Lysholt.
Lyddesign og mix: Mads Heldtberg.
Redaktør: Iben Maria Zeuthen. Skriv til [email protected]
Produceret for DR af Filt Cph. -
Marie Sørensen bliver i 1902 dræbt i Hjortshøj ved Aarhus. Drabsmanden skærer halsen over på hende og lægger hende efterfølgende på en masse blomster, ligesom drabsmanden også strør violer udover hende. Er der tale om et rituelt drab? Og hvem kunne stå bag? Det har politiet mere end svært ved at finde ud af. For de dukker først op på gerningsstedet flere dage efter drabet.
Tilrettelægger: Mads Heldtberg og Per Lysholt.
Lyddesign og mix: Mads Heldtberg.
Redaktør: Iben Maria Zeuthen.
Skriv til [email protected]
Produceret for DR af Filt Cph. -
Bjarne sætter nu alt ind på at fjerne det, der står i vejen for hans stormende forelskelse i den gudindeskønne Inna. Bjarne vil dræbe Mr. Big, Innas nye flirt. Men Bjarne har et problem: Han ved ikke, hvem Mr. Big er. Derfor allierer han sig med en russisk privatdetektiv.
Tilrettelæggere: Mads Heldtberg og Per Lysholt.
Lyddesign og mix: Mads Heldtberg.
Redaktør: Iben Maria Zeuthen.
Skriv til [email protected]
Produceret for DR af Filt Cph. -
Friluftsmennesket og computernørden Bjarne bliver forelsket i en kvinde på nettet, men romancen tager en dyster drejning. Bjarne roder sig ud i en sag, der betyder, at dansk politi stormer hans hjem. For han har en dødbringende gift liggende i sit hus.
Tilrettelæggere: Mads Heldtberg og Per Lysholt.
Lyddesign og mix: Mads Heldtberg.
Redaktør: Iben Maria Zeuthen.
Skriv til [email protected]
Produceret for DR af Filt Cph. -
Denne sæson af Bandeland optrevler kokainens vej fra internationale narkokarteller, gennem den serbiske mafia og ud til de danske næsebor. En sag, politiet døbte Operation Blackjack.
Her blev en international kokainring optrevlet, der havde rødder i den serbiske mafia.
Sagen er exceptionel, fordi den gav politiet ny viden om, hvordan kokain og anden hård narko bliver smuglet ind i Danmark.
Operation Blackjack er en sag med vold, trusler, drab – og så kastede den tyve andre kriminalsager af sig i Danmark og i udlandet.
Lyt til den nye sæson af Bandeland eksklusivt med et Ekstra Bladet+ abonnement. Med det får du også adgang til et hav af andre fede podcasts. Kom i gang på ekstrabladet.dk/podcast
Redaktionen bag Bandeland sæson 4 består af Carsten Norton, Sune Fischer og Kristian Kornø.
Vært: Knud Brix.
Redaktør: Sofie Rye.
Produceret af Nikolaj Kirk og Christine Runøe, Impact TV.
Lyddesign af Søren Stenbjerg Gregersen. -
Flere måneders efterforskning betaler sig. Don Domingo er fundet.
Der er blevet googlet, ringet, interviewet, rejst og vandret for at finde den mytiske kultfigur, Don Domingo.
Men manden med de fantastiske citater har været nærmest umulig at opstøve.
Indtil nu.
I tredje og sidste afsnit af podcast-serien “I Don Domingos Fodspor”, løser vi endelig mysteriet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Der er ikke nogen i Danmark, der ved, hvem Don Domingo er. Men journalisterne i marken giver ikke op. Efterforskningen fortsætter i danskerparadiset Costa del Sol i Spanien.
Det er stadigvæk et mysterium, hvem “Don Domingo” i virkeligheden er. Hverken ledetråde fra onlineforummet Reddit eller interview med radiovært Esben Bjerre førte rigtig nogen steder hen i første afsnit af podcasten. Jagten på sandheden er en spøgelsesjagt i blindgyder.
Men så møder vi endelig én, der kan lede os i retningen af Don Domingo.See omnystudio.com/listener for privacy information.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Følg jagten på Solkyst-legenden “Don Domingo”, der har været et mysterium, siden han gik viralt på Youtube og blev bemærket af værterne på det hedengangne radioprogram Monte Carlo.
'Don Domingo', som han kalder sig i de gamle klip fra DR, er en ‘legende’, som de unge ville sige. Både når han inviterer på spiritus i literkrus, og når han spænder ben for to ulve i bar røv og bowlerhat.
Men hvem er eller var han i virkeligheden?
Journalisterne Sophie Kastrup Andersen og Simon Koefoed Toft tager nu kampen op og forsøger i en ny journalistisk detektiv-serie at løse mysteriet én gang for alle.
Efterforskningen begynder her - i første afsnit af “I Don Domingos Fodspor”.See omnystudio.com/listener for privacy information.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Københavns Byret afsiger en historisk dom over 14 mænd fra den albanske mafia. Retten kalder ‘den skaldede’ for bagmanden, men i den kriminelle underverden er der næsten altid en endnu større bagmand over. Vores research på B.T. viser, at der meget tætte bånd mellem den albanske mafia og den mand, der sidder i toppen af et af Europas aktive kokainnetværk.
Redaktion: Dan Bjerregaard, Katja Mejborn og Lauge Lassen
Indtaling: Slavko Labovic
Manuskript, klip og lyddesign: Mads Petter Kühnel og Mikkel Rönnau, MonoMonoCover: Lars Lauge / FedeTyv
Programansvarlig: Marie Rask Glerup
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Music. Oh, beautiful, uplifting, inspiring music. We all love music. Thing is, we all love different types of music, and generally can’t bear to listen to the music we don’t like. But can certain types of music be so bad that they can actually harm you? In this episode we take a deep dive into a world of often conflicting, sometimes highly unconventional ideas around so-called pathological music and meet Dr James Kennaway of Roehampton University, an expert in awful, nasty and sometimes painful music. (Have no fear, dear listener, none of what the podcast contains will hurt. It’s actually quite fun, we promise.)
-
Chris Cantrill, Amy Gledhill and Tom Crowley join in this Beefhead month as we catch up with Kenny, Yvonne and Talbot the megababy. Also, actor Roger Westcott LeMaigrelay launches his new Beefhead song.
Stock media provided by Setuniman/Pond5.com and Soundrangers/Pond5.com
Music credits courtesy of epidemicsound.com:
Stiff Competition / Martin Klem
Burlesque / Traditional
-
I 2020 skriver Berlingske avisens første historie om, hvordan Ahmed Samsam arbejdede for de danske efterretningstjenester. Et lille år senere bliver Ahmed overført til Danmark for at afsone resten af sin straf.
Men efter han er landet i Danmark, bliver der indledt forhandlinger, der ifølge DRs oplysninger, skal få Ahmed Samsam tidligere ud af fængslet og give ham en større kompensation. Men da forhandlingerne trækker ud, møder to medarbejdere fra Forsvarets Efterretningstjeneste op i det topsikrede fængsel med et bundt pengesedler. -
Imens Ahmed Samsam sidder fængslet i Spanien forsøger hans familie i Danmark at få de danske efterretningstjenester til at bekræfte, at Ahmed Samsam arbejdede som agent for dem.
Det fører mange lukkede døre med sig men også møder på Odense Politigård og Bellahøj Politistation med en mand, der kalder sig 'Søren'. -
Ahmed Samsam er rejst til Spanien for at komme på afstand fra den danske bandekonflikt. På turen kører Ahmed Samsam og hans venner i hurtige biler, de fester og viser interesse for våben. Men hvad de ikke ved er, at det spanske politi følger med i alt, de foretager sig.
Ahmed Samsam bliver anholdt og under retssagen fremlægges det ene bevis efter det andet, der tegner et billede af en Ahmed som tilhænger af Islamisk Stat. -
Efter at være blevet hvervet af PET rejser Ahmed Samsam, ifølge DRs oplysninger, nu afsted på mission for de danske efterretningstjenester. Her skal han levere informationer om, hvilke danskere, der er rejst til Syrien og hvad de render rundt og laver på den syriske jord. Imens sender medarbejdere fra PET ham penge som betaling.
-
I 2012 mødes Puk Damsgård med Ahmed Samsam på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet. Hun møder ham for at lave indslag til magasinet 21 Søndag om en ung mand i en lyserød t-shirt, der er taget ned for at kæmpe mod Syriens præsident Assad.
Men da indslaget bliver sendt på DR1 ser to medarbejdere fra PET med. De ser en mulighed i manden med den lyserøde T-shirt. Og derfor beslutter de sig nu for, at de vil forsøge at hverve Ahmed Samsam. -
På et lille bord i en tandlægeklinik i København ligger der en telefon. Fra telefonens højttaler kan man høre Ahmed Samsam tale fra et fængsel i Spanien.
Han er blevet kaldt en af de farligste terrorister i Spanien, men selv hævder han at være fejlagtigt dømt. På den skrattende linje fortæller han, at han ikke kæmpede for Islamisk Stat på sine ture til Syrien. I stedet hjalp han de danske efterretningstjenester med at indsamle informationer. Den oplysning sætter gang i en jagt på svar. -
Millioner af kroner fra salg af kokain veksles via en souvenirbutik i København, der fungerer som pengecentral for mafiaen. Pengenes vej hjem til Albanien sætter pludselig en buschauffør i en uoverskuelig gæld til bagmanden.
Redaktion: Dan Bjerregaard, Katja Mejborn og Lauge Lassen
Indtaling: Slavko Labovic
Manuskript, klip og lyddesign: Mads Petter Kühnel og Mikkel Rönnau, MonoMonoCover: Lars Lauge / FedeTyv
Programansvarlig: Marie Rask Glerup
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
En ung dansk journalist løb med et kæmpe scoop om altings indretning, da han røbede vinderen af Einstein og Bohrs store strid om kvantemekanikken. Forfatter Tor Nørretranders fortæller her om sin store afsløring i 1982.
Værter: Niels Alstrup og Mikkel Vuorela
Resumé
I noget nær et halvt århundrede stod kampen uafgjort mellem Niels Bohr og Albert Einstein. Hvor Niels Bohr afviste, at vi kunne få noget som helst at vide om en eventuel virkelighed under kvantemekanikken, forsøgte Albert Einstein at spænde ben for kvantemekanikken med dristige tankeeksperimenter. Der var bare ikke nogen, der kunne undersøge det i praksis dengang i 1930’erne.
Men i 1982 bredte et rygte sig i de internationale fysikmiljøer: En gruppe forskere i Paris havde bygget en avanceret opstilling, som en gang for alle kunne afgøre, om Bohr eller Einstein havde ret – og dermed afsløre afgørende nyt om virkelighedens indretning.
Rygtet nåede en ung dansk journalist ved navn Tor Nørretranders, der straks kunne se, at det var lidt af et scoop og efter masser af benarbejde kunne han endelig skrive sådan her på forsiden af Information: ’Epokegørende opdagelse afgør strid mellem Einstein om Bohr’. Yderligere trumf kom der på underoverskriften: ’Det mest revolutionerende princip i videnskabens historie er nu bevist, siger kendt amerikansk fysiker’.
Når vi i dag spørger Tor Nørretranders, om historien stadig holder, kalder han det bombastiske udsagn for en underdrivelse og sammenligner udviklingen med fremkomsten af jern i bronzealderen.
Værter: Niels Alstrup og Mikkel Vuorela
Serien er støttet af Novo Nordisk Fonden
-
Under Anden Verdenskrig fandt et legendarisk møde sted i København, da den tyske fysiker Werner Heisenberg dukkede op hos sin mentor Niels Bohr, og alt gik i stykker. Ingen ved, hvad det handlede om, men atombomben spiller en rolle. Instruktør Anja Behrens fortæller om at skulle iscenesætte et af fysikkens største dramaer.
Værter: Niels Alstrup og Mikkel Vuorela
Resumé
Hvorfor kom Werner Heisenberg til København? Det spørgsmål har videnskabshistorikere og dramatikere bokset med i årtier – og meget tyder på, at også hovedpersonerne Niels Bohr og Werner Heisenberg stadig grubler over svaret.
Det gør de i hvert fald i teaterstykket ’København’, som lige nu er på turne med det Kongelige Teater. Her mødes de to i dødsriget (sammen med Bohrs hustru Margrethe) for igen og igen at gennemspille scenen – for hvad skete der egentlig dengang i København under Anden Verdenskrig?
Dette afsnit i programserien om kvantemekanikkens gåde handler om et myteomspundet møde i 1941, hvor et smukt venskab gik i stykker. Var det mon, fordi Werner Heisenberg ville bygge atombombe til Hitler?
Instruktør Anja Behrens har sat det anmelderroste stykke op og fortæller om sit møde med en masse svær fysik, udfordringen med at få formler ind i på en teaterscene og om, hvordan kvantemekanik er en virkelig effektiv metafor for menneskets eksistens. Derudover taler vi om etik, ansvar og atombomber.
Værter: Niels Alstrup og Mikkel Vuorela
Serien er støttet af Novo Nordisk Fonden
- Mostrar más