Episodit
-
עם דר' תמר קנר פורמן מנהלת מו"פ השקפה
למעלה מ1200 קהילות של מורים ומורות בכל רחבי הארץ שעסוקות בחקר הפרקטיקה, ניתוח ייצוגים והתבוננות מעמיקה על עבודתן אבל יותר מכל זהו פיתוח מקצועי שמוביל שינויי עומק במערכת
מוזמנים להאזין🎙️🎧🎙️🎧🎙️
-
אז מה הטריד את מיכל מדמון וכיצד הקימה את הקהילה החינוכית הכי גדולה בפייסבוק? אילו היתה שרת החינוך אילו מהלכים היתה מובילה? מהו מודל אקדמיה כיתה ומה האתגרים וההזדמנויות הטמנונים בו?מהי קהילה מקצועית לומדת? אם מורים ביפן מלמדים רק 11 שעות שבועיות כיצד נוכל להתמודד עם חוסרי המורים אצלינו? שיח חינוכי מהיר ומרתק מוזמנים להאזין
-
Puuttuva jakso?
-
חרם חברתי "הרוצח השקט"בעיות קשה וריכוז עבריינות נוערפריפריאליות תרבותיתמוביליוות חברתית צה"לדוגמא אישית רפלקציה הרצאות השראה ניווטים-שטח- odt - למידה מהתנסותמכינה שהיא מכונה ומושיק אחד ....פרק מרתק על מכינת אשר רוח בו במצפה רמון
-
בינו לבינה - פותחים עונה עם תום הגלעדי בנושא בינה מלאכותית בחינוך ואקדמיה
קצת על הפילוסופיה של הבינה בעזרת מטאפורות:הבינה כמראה , מגבר, מאיץ, או הרחבה של היכולות האנושיות 🔋🔮🔭
איך קהילה של אלפי עוקבים ברשת או קהילות למידה של עמיתים קרובים יכולה לייצר רעיונות יישומיים לשימוש בAi ? 👬👫👫👬👬👭
כיצד ניתן להעריך סטודנטים בעולם של מנועי שפה שיודעים לנסח רפליקציות אישיות ומרגשות? 🤦🏼♀️🤔
פרק מרתק לפתיחת העונה החדשה
האזנה נעימה 🎙️🎧🎙️🎧🎙️
-
אז מה ההבדל בין מחנכת לכל מורה אחרת בתפיסת החינוך? מהם 6 המרכיבים הייחודיים לתפקיד המחנכת? מהם 3 זירות ההשפעה של מו"פ קהילת מחנכות? והכי חשוב איך גורמים למחנכות לזקוף קומה במיוחד בעת מלחמה?
מודלים חדשניים שכדאי להכיר!
מוזמנים להאזין 🎙️🎧🎙️🎧🎙️🎧🎙️
-
מהי תסמונת לב החייל? למה חשוב לשמור על שינה, תזונה ותנועה דווקא במלחמה? מה הקשר בין זריחה ושקיעה לבריאות שלנו? מה תפקידם של המחנכים בחינוך הגופני בעת הזו? פרק מזווית אחרת עם הרבה תובנות לחיי היום יום מוזמנים להאזין! 🎙🎧🎙🎧🎙🎙🎧🎙
-
מה הקשר בין שוטטות, ליקוט, גישוש, שפת הציפורים להכשרת מורים? כיצד השפיעה המלחמה על ההכשרה הייחודית? איך לומדים כשרטוב בחוץ? ולמה כדאי ללמוד חשבון ואנגלית במרחב הפתוח?
על כל אלו בפרק הזה🙏🏼
-
האם באמת כשהתותחים רועמים המוזות שותקות? למה אנשים כותבים שירה בעת מלחמה? כיצד שירה פואטית יכולה להיות טראפוטית, להביע צורך ושליחות וגם להוות עדות ? מהי שירה פוליטית?
פרק מרתק וקולחמוזמנים להאזין 🎧🎙️
-
*חינוך ואקדמיה בצל מלחמה*העונה הרביעית בפודקאסט של המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר שבע
🎧🎙🎧🎙🎧🎙🎧
כיצד מחברים בין טכנולוגיה ובין שורשים? בין ליבראליזם לבין יהדות וישראליות? מה קרה למפונים בתל אביב מה תפקיד החינוך והאקדמיה בעת מלחמה וגם... לאן היא מתכוונת ללכת?
פרק חדש עונה חדשה אביב הגיע... פסח בא.
מוזמנים להאזין בלחיצה על הקישור
-
על שליחות תקשורתית בחזית "לחימה" נוספת בקרב ההסברה. הסיפור של שדרות, השינויים הדמוגרפיים, הסבבים, האתגרים וגם על חינוך ופסטיבלים כגורמי משיכה לעיר.
פרק מרתק, מזוית אחרת מוזמנים להאזין 🎙️🎧🎙️🎧
-
כיצד מקימים חמ"ל חינוכי ל3900 תושבים מפונים ללא ראשת מינהל החינוך?
מה כולל ניהול מיטבי: סגירות, יציבות, שותפות, הגדלת ראש, מתנדבים והעצמת העובדים
הסיפור של ישוב קטן ומרוחק עם השראה אדירה
מוזמנים להאזין
-
כיצד בונים מתווה חזרה הביתה? איך מחברים את כל התמונות לסיפור אחד? מה בין הרשות הקולטת לרשות המפוזרת על פני עשרות ישובים? מהיכן שואבים כוחות של תקווה ותקומה, של חברות, הקרבה והשקעה כשהכל משתנה ומתהפך כל הזמן?
פרק מרגש על משמעות החינוך בגיל הרך עם דלית קוטלר יוונית חורב מוזמנים להאזין 🎙️🎧🎙️🎧
-
הקמת ספרייה בעיר "שדרות המלח" ללא מוסדות ומבנים מתאימים, יצירת קורסי העשרה למפונים מאיפור ועד שוק ההון, הפקת הבית ליוצרים בים המלח ועוד ועוד דוגמאות לעשייה פורצת דרך בתחומי האומנות, היזמות והתרבות. וגם דיון: למה בני אדם זקוקים לייצג את הרעיונות שלהם באופן אומנותי? מה המשמעות של תרבות אפילו בעת הזו?
על כל אלו ועוד עם אורן עמית יזם חברתי ויצירתי.
מוזמנים להאזין 🎙️🎧🎙️🎧
-
זמן קצר לאחר שפרצה המלחמה התגייסו מדריכות מחוזיות להקים כיתות, ללוות צוותי הוראה, לייצר מענים מיוחדים ופתרונות אד הוק למצב החדש. למעלה מ7000 תלמידים מפונים וניזקקים למסגרת, כיצד פעלו? מה עשו? ומה ניתן ללמוד מהמעשה החינוכי וההשקעה האדירה גם לימי שגרה ושלום?
על כל אלו בפרק המצורף עם: פנינה אל על-ברנע, סיגל ניר, סיגל קליין, זהר דוידוביץ ומזי אלון.
האזנה נעימה 🎙️🎧🎙️🎧🎙️
-
מהו מכלול חירום? כיצד רשות מצליחה להתארגן בזריזות וגמישות להענקת מענה מהיר למפונים ולתושבי העיר הנפגעים? כיצד יוצרים אי של ודאות? מהן נקודות ההטענה האישיות של ציפי הרפנס?
על כל אלו ועוד בפרק המצורף מוזמנים להאזין 🎙🎧🎙🎧
-
מה ההבדל בין חירום אקוטי, שגרת חירום והסתגלות למצב חדש? כיצד פועלת החברה האזרחית לתמיכה ושיקום העורף? מה ניתן ללמוד ממצבי חירום אחרים בעולם? כיצד אנשי חינוך בגיל הרך פועלים כעת בים המלח ובעוד מקומות פינוי אחרים?
יולי מחברת early starters משתפת בחוויות חינוכיות מהחודשיים האחרונים.
מוזמנים להאזין 🎧🎙️🎧🎙️
-
הקולות של חיל החינוך מהשטח במלחמת חרבות ברזל.
בפרק הרביעי יגאל דדיה ראש מינהל החינוך של מועצה איזורית שער הנגב מספר על הישרדות, מנהיגות, מחוייבות, על דיפרנציאליות של כאב, על כעס, על עוצמה, על חיבורים, על סולידריות, על צרכים ומענים, על מטפלים שהם גם נפגעים וכיצד חינוך בונה קהילה שבונה חינוך.
-
סדרת הסכתים בנושא מלחמת חרבות ברזל. הקולות של "חיל החינוך", אנשי החינוך שנלחמים על העורף.
בפרק השלישיערן דורון ראש מועצת רמת נגב מספר על ההכנה המקדימה שהצילה את המועצה, על חיבור בין כוחות מקומיים, על שבירת חוקים ועל המשמעות של טוב ורע וגם על השליחות החינוכית-התיישבותית שלו.
פרק חשוב ומעניין!
כדי להאזין לחצו על אחד הקישורים.🎙️🎧🎙️🎧
-
סדרת הסכתים במלחמת חרבות ברזל
הוא לא גר כאןאבל התגייס כמו רבים אחרים לתמוך ברגעי הצורך הדחופים במחוז דרום. מביקורי ניחומים בחברה הערבית, דרך הקמת בתי ספר לילדי המפונים ועד שירות בקרב ההסברה.
סיפורו של שלום וייל. אדם ומחנך.
מוזמנים להאזין 🎙️🎧🎙️🎧
- Näytä enemmän