Episodit
-
כשמדברים על משחקי קופסה כולנו חושבים על מונופול, אולי קטאן. אבל מדובר בעולם מלא ועשיר, עמוס במשחקים מסוגים שונים, ולא לילדים בלבד בכלל. בפרק הזה נדבר עם גלעד על איזה סוגי משחקים יש, למה הוא כל כך נהנה מהם, מה ההבדל בין לשחק עם ילדים למבוגרים, איך בכלל בוחרים משחק ומאיפה מתחילים אם רוצים להכנס לתחביב
-
כבר עשרים שנה לפחות שריאליטי שולט ברמה בפריים טיים הישראלי. רבים רואים בו ז'אנר נחות אבל תמר ואור מכורים אליו וגם מסבירים איך זה לא רק בידור אלא גם דרך ללמוד על החיים עצמם, זוגיות וחיבור בין אנשים. הם גם מספרים על הפער בין הריאליטי הישראלי לזה האמריקאי, מה חסר להם בארץ וגם - האם הם היו מוכנים להשתתף באחד?
-
Puuttuva jakso?
-
ניב הדס מתקלט מאז שהיה מכין מיקסטייפס למסיבת כיתה בבר מצווה שלו. 30 שנה אחרי, הוא עדיין אוהב את זה. דיברנו על האהבה שלו למוזיקה, על איך זה מרגיש לתקלט מול קהל, איך הוא מתעדכן במוזיקה חדשה, הסוגים השונים של מוזיקת ריקודים והקשר שלה לסמים השונים וגם על הספר החדש שלו "הלילה הוא לנצח", העוסק, איך לא, בתיקלוט ובמוזיקה.
-
זכוכית - לא מה שחשבתם! חשבתם שאתם מכירים ניפוח זכוכית אבל מסתבר שיש הרבה מאוד דרכים לעבד אותה ובכלל - מדובר בחומר גלם מדהים. מיכל מספרת לנו על כל השיטות השונות לעבודה עם זכוכית, למה היא כל כך מיוחדת ואיפה רואים עבודות זכוכית בכלל.
-
לכבוד הטור דה פראנס שנפתח השבוע הקלטנו פרק שלם על אופניים. דן אסקרוב, רוכב חובב ובעיקר פריק של אופניים יספר לנו על ההנאה מרכיבה, הטורים השונים, למה ענף הרכיבה כל כך מרתק וגם למה יש בו כל כך הרבה בעיות. גם על הקבוצה הישראלית בטור דיברנו ועל ענף הנשים.
-
"קודם כל יש בזה חוט ארוך, הוא מתחיל בצד אחד ונגמר אחרי כמה מאות מטרים, לפעמים עם שניים או שלושה חיבורים באמצע, ולפעמים יותר, אבל זה חוט.
ותמיד אני אומרת שכמו בקריאה, שיש ספרים ארוכים, אז נגיד לסרוג סוודר זאת התחייבות כמו קריאה של רומן עב כרס, ולסרוג גרביים זה כמו לקרוא נובלה, או ספר שירה.
אז זה לא שסריגה היא איזו מלאכה לנוח איתה. יש בה דברים שקטים, ויש בה סערות, וחישובים, ודרמות. מלא דרמות."
עידית פארן מספרת על האהבה הגדולה של חייה - סריגה
-
בפרק הזה, אולי האישי ביותר שלי, נעסוק בנושא מאוד קרוב ללבי - כתיבה. יהודה גזבר-פניגשטיין הוציא לאור שני ספרים פרי עטו וגם עוסק בכתיבה - הן תוכן, הן הנחיית סדנאות כתיבה ועוד - לפרנסתו. נדבר בפרק על האם כל אחד יכול להיות סופר, והאם זאת בכלל שאלה ששווה לדבר עליה. מה הופך סיפור לסיפור טוב, כמה קשה זה לקבל פידבק על הכתיבה שלך ולמה, ומהו בכלל תהליך הכתיבה.
-
את ערן לאור אנחנו מכירים בתור מבקר אוכל הרחוב של הארץ אבל בשעות הפנאי שלו הוא מטפח תחביב שבשנים האחרונות ממש צובר תאוצה, גם בעולם וגם בארץ - קניה של נעלי ספורט. או בקיצור, סניקרס. ערן יספר מאיפה התחיל השיגעון לסניקרס, למה בשנים האחרונות הוא פופולרי מתמיד, מה היקף התופעה, איך בכלל קונים סניקרס, איך חברות הנעליים מייצרות ביקוש להן, איך הוא בוחר מה לקנות והאם הבועה הזאת תתפוצץ אי פעם
-
כולנו אוהבים לאכול, חלקנו גם מאוד אוהב לבשל. אבל אצל עופר רון מדובר בהרבה יותר מאשר אהבה לאוכל. בישול אצלו צריך להיות מושלם. בפרק הזה של הכל מעניין, ניהלנו שיחה מרתקת על למה בישול צריך להיות מוקפד, מה הוא אוהב לבשל, מה הופך בשלן לבשלן טוב וגם מה הקשר בין סצינת האוכל הישראלית להייטק שיש פה.
-
ז'אנר הפנטזיה נפוץ בעולם כבר עשרות שנים אבל דווקא ביהדות, שם יש יותר מאלפיים שנה של מיתוסים, הוא כמעט ולא קיים. בפרק הזה נדבר עם יהודית קוגן, אחת ממייסדות "שעטנז" - קבוצה של כותבות וקוראי פנטזיה יהודית ונדבר על למה הכתיבה העברית בתחום כל כך דלה, מאיפה פנטזיה יהודית עשויה לשאוב את המיתוסים שלה, במה היא נבדלת מזו הנוכרית ולמה צריך לייצר אחת משלנו.
-
שי חוקרת את צפון קוריאה כבר כעשר שנים והיא מספרת לנו על המשיכה שלה למדינה המסוגרת הזאת, איך היא הגיעה למצב שלה היום, איך נראים חיי האזרחים בה, המעמד האלוהי של השליטים בה וגם האם היא רואה תקווה שהיא תיפתח אי פעם למערב.
-
כשאלדד עמד בפני צומת דרכים בקריירה, הוא בחר להפוך את התחביב שלו למקצוע. כדי לעשות את זה, הוא ראה כל סטנדאפ אפשרי והתמקצע במאות הופעות במשך השנים. דיברנו על האהבה שלו למקצוע, על איך ההרגשה להצחיק אנשים, האם אפשר לזהות מתי הקהל יעוף עליך ומתי ההופעה תתרסק, איך זה לנסות להצחיק אנשים כשאתה בדיכאון, מה הקשר בין הדת שהוא גדל בה לסטנדאפ והומור באופן כללי ועוד מלא דברים בפרק החדש של הכל מעניין
-
עופר פרוסנר אוהב מאוד כדורגל, אבל עוד יותר מזה, הוא אוהב ללכת לאיצטדיוני כדורגל. לא אכפת לו אם הם איצטדיוני ענק באנגליה או מגרש נידח בליגה עשירית בצ'כיה, הוא אוהב לשבת שם, לשתות בירה, לראות משחק - ובעיקר, לדבר עם האוהדים ולשמוע את הסיפור שלהם.
בפרק הזה של הכל מעניין, עופר מספר איך נולדה התשוקה שלו לאיצטדיונים, למה הוא כל כך אוהב את זה, על המקומות שבהם הוא ביקר בעקבות התשוקה הזאת והסיפורים שהוא אסף בדרך.
-
מיקה חלמה כל החיים שלה ללמוד בחו"ל, אבל כשהיא באה להגשים את החלום היא גילתה שמדובר בדרך ארוכה ומפותלת. היא לא ויתרה והגיעה להארוורד, הפסגה של האקדמיה האמריקאית. בפרק מיקה מספרת על הדרך לשם, מה צריך כדי להצליח להגיע לשם, הלימודים בהארוורד עצמם וההוויה הסטודנטיאלית האמריקאית ואיך גם אתם יכולים להגשים את החלום שלכם
-
רעות ברנע עוסקת באמנות מאז שהיא זוכרת את עצמה. היא כותבת על אמנות, מדריכה סיורי אמנות ובעיקר - ממש ממש אוהבת אותה. בפרק השמיני של הכל מעניין, רעות מסבירה מהי בכלל ההגדרה של אמנות, האם יש כזה דבר אמנות טובה ואמנות רעה, האם אמנות מגויסת יכולה להיות גם טובה, איפה אפשר לראות אמנות ישראלית, איך כדאי לרכוש אמנות ישראלית, וכן - גם מה ההבדל בין מיצב למיצג.
-
איתן התאהב ברכבות בגיל צעיר והאהבה הזאת המשיכה גם לגיל מבוגר. איתן מספר על האהבה שלו לרכבות, המסע שלו לכל תחנות הרכבת בארץ ביום אחד, הסיפורים המעניינים שחווה ברכבת וגם הפרויקטים העתידיים והמרגשים שלה.
למסע של איתן: https://twitter.com/EithanSchon/status/1572425540937580546?s=20
לערוץ היו-טיוב שלו: https://www.youtube.com/@CITYUSERGUIDE
לקוד הפתוח שלו למעקב אחרי רכבות: https://github.com/eithan11/stringlines
-
למה בתי מלוכה, עם דגש על בית המלוכה האנגלי, כל כך מעניינים אותנו? מה הופך את התככים הקטנים שם לכאלו שאי אפשר שלא לאהוב? ליאור שפירא ורונית בליי ויינגרטן כל כך אוהבות את זה שיש להן אפילו פודקאסט בנושא. אז בפרק הזה של "הכל מעניין" - כל מה שרציתם לדעת על בית המלוכה האנגלי - וגם כאלו אחרים - ולא העזתם לשאול
-
פי ג'י וודהאוס הוא סופר אנגלי משנות העשרים והשלושים של המאה הקודמת. הוא לא מוכר במיוחד במחוזותינו אבל עידן בן ברק התאהב בו לפני יותר משני עשורים ויספר לנו על הקראש הזה ולמה גם אנחנו צריכים להכיר את וודהאוס (מתנצל מראש על איכות הסאונד)
-
נועה חובבת משחקי וידאו מגיל אפס, כותבת עליהם לדה מרקר וגם מרצה עליהם בשנקר, אז דיברנו איתה על למה בכלל אנחנו אנחנו משחקים, מה הופך משחק וידאו למשחק טוב, למה בינה מלאכותית היא העתיד אבל גם בעייתית ועוד כהנה וכהנה
-
כולנו אוהבים קולנוע אבל יש כאלו שמשקיעים בזה חלקים נכבדים מהחיים שלהם ואפילו, כמו אפי, עובדים בזה. דיברתי עם אפי ורז על הקסם של הקולנוע, הבעיות של הקולנוע המודרני, האם יש תקנה לקולנוע וגם מה הופך במאי לבמאי גדול
- Näytä enemmän