Episodit
-
I denne episode af Bevidst Introvert har Camilla Lærkesen inviteret Jonathan Løw til en samtale om introversion, iværksætteri og kunstig intelligens. Jonathan Løw er serie-iværksætter og har boet og arbejdet i blandt andet Silicon Valley.
Vi taler om balancen mellem at være en god leder og forblive tro mod sin egen natur, og hvordan han har lært at beskytte sin energi og sige nej til roller, der ikke passer til hans introverte behov. Episoden udforsker også de styrker, introverte kan bringe til arbejdspladsen, såsom evnen til at lytte dybt og skabe meningsfulde forbindelser. -
Denne episode er oprindeligt bragt i Vissuel Branding og markedsføring for selvstændige med vært Sarah Møller Pedersen og gæst Camilla Lærkesen.
Hvordan er det at være selvstændig og introvert? Når man skal leve af at sælge og formidle sin viden enten foran et publikum eller gennem synlighed på sociale medier? -
Puuttuva jakso?
-
Anders Heide Mortensen har tidligere medvirket i episode 43 i podcasten. I denne episode dykker vi ned i topledelse. Introverte og ekstroverte i topledelse.
Hvilke styrker har man i hver ende af skalaen? Og hvilke udfordringer?
Som rådgiver og kommentator har Anders Heide Mortensen kendskab til flere topledere og deres arbejde.
Anders Heide Mortensen er kommunikationsrådgiver med erfaringer fra absolut topniveau, blandt andet som pressechef i Finansministeriet og Erhvervsministeriet og som kommunikations- og marketingchef på Danmarks Tekniske Universitet (DTU). -
Introverte kommer til at storme fremad nu... på deres egen stille og rolige måde. Vi trænger nemlig til de introvertes ro og fordybelse i en verden, hvor det går stærkere og stærkere. Vi har brug for introvertes kvaliteter og evner til at sænke tempoet og være tålmodige.
Thomas Fechtenburg kalder sig selv for professionel nørd. Det er hans brand. Så mens mange andre gennem livet (og måske især teenagelivet) har forsøgt at undgå det stigmatiserende prædikat, nørd, så har Thomas Fechtenburg gjort en karriere ud af det.
I denne episode taler vi om fordelene ved at være introvert i sit arbejdsliv, og hvilke opgaver og brancher, der især kræver nogle introverte kvalifikationer. -
Vi skal have skabt en større bevidsthed i rekrutteringsbranchen og de enkelte virksomheder om, at når vi snakker diversitet, så handler det ikke kun om køn og etnicitet. Det handler også om forskellige personligheder. Vi skal have ændret vores opfattelser af, hvordan vi bedst kan sætte os selv og hinanden i spil.
I denne episode taler jeg med Leah Mikkelsen, der er karriererådgiver og coach for akademikere, hvor hun har stort fokus på, at der er forskel på, hvordan forskellige mennesker skal søge job. Hun er glad for at rådgive introverte, og introverte medlemmer er glade for at få rådgivning hos hende. Her er der nemlig plads til at være introvert og søge job på sine introverte præferencer - uden nødvendigvis at ringe op til fremmede, booke kaffemøder og træne elevatorpitches.
Vi dykker ned i jobsøgning og rekruttering for introverte, og hvordan man kan gøre det på sine egne præmisser. -
I tidligere episoder har vi talt om introverte gennem både OCEAN/Big five, MBTI og Enneagrammet. I denne episode skal vi tale om introverte ud fra en DISC-optik.
Michael Giroux-Drejer er partner i DISCnordic og har arbejdet med DISC-værktøjer siden 2000 i både danske og internationale virksomheder, hvor han har brugt værktøjerne både som leder og konsulent. Han har også certificeret hundredvis af konsulenter og HR-folk i blandt andet DISC.
Vi taler om fordelene og farerne ved at arbejde med den slags værktøjer, og hvad de kan bruges til.
Og så taler vi om idiot-kasserne. Altså når kategorierne bliver så sort/hvide, at man slet ikke forholder sig til kontekst og nuancer. -
Bea Møgeltoft har i en sen alder fundet ud af, at hun har adhd. Det undrer hende, for hun passer faktisk meget nøjagtigt på alle beskrivelserne.
De fleste med adhd, fortæller hun, er ekstroverte, men Bea Møgeltoft er faktisk introvert. Det er bare ikke lige til at se, fordi den introverte adfærd bliver overgået af impulsivitet og hyperaktivitet.
Denne episode handler både om at være introvert med adhd og om at være "the odd one out", især på arbejdsmarkedet.
Vi taler om, at arbejdsmarkedet i det hele taget er indrettet til en bestemt gruppe mennesker med samme præferencer, men at mange af os ville kunne performe meget bedre, hvis vi kunne udvide rammerne lidt mere. -
Louise Kielstrup deler gerne, hvordan det er at være introvert. Hun fortæller blandt andet på LinkedIn om sit arbejdsliv som kommunikationschef i Sydbank. Og det gør hun, fordi hun tror på, at viden og oplysning er vejen til færre fordomme om introverte.
I denne episode taler vi om det introvert/ekstroverte bias både i og uden for erhvervslivet. Louise Kielstrup er uddannet journalist, og derfor taler vi også om, hvad medierne betyder for opfattelsen af introverte, og hvad der skal til for at ændre retorikken om introverte.
Vi kommer også omkring introverte i ledelse og fordele samt ulemper ved at være introvert leder. -
Alexander Stricker drømte om den helt store Løvens Hule-succes, da han startede som selvstændig. Men i virkeligheden var hans temperament slet ikke til at arbejde solen sort, ringe kold kanvas og pitche sig selv ind til kunder og investorer.
Som introvert har Alexander Stricker brug for pauserne, fordybelsen, refleksionen og et helt andet arbejdstempo for at trives som iværksætter.
I dag er han mentor for andre iværksættere, og det er vigtigt for ham at få videregivet, at der ikke er nogen rigtig eller forkert måde at være iværksætter på, men at det allervigtigste er, at man indretter sit arbejdsliv efter, hvordan man trives bedst og får energi.
Episoden er både til dig, der allerede er iværksætter eller drømmer om at blive det, men den er også fuld af genkendelige hverdagseksempler, som du kan relaterer dig til helt uden at interesserer dig for iværksætteri. -
Michelle Rødgaard-Jessen er selvstændig og inddeler sin arbejdstid i introverte og ekstroverte uger. Hun har nemlig brug for perioder, hvor hun ikke bliver afbrudt, men får mulighed for at fordybe sig. Er kunderne med på den? Og hvordan siger man nej til et kundemøde på en dag med et helt tomt kalenderblad?
Denne episode handler om at indrette sit arbejdsliv på egne præmisser (især som selvstændig), om at sætte grænser og at overholde de aftaler, man laver med sig selv.
Michelle Rødgaard-Jessen og hendes mand er begge selvstændige og arbejder hjemmefra og hjemmepasser deres børn. Det giver dem frihed til selv at indrette sig og til at rejse ud i verden med børnene. -
Casper Edens fik i en ganske ung alder stablet et marketingbureau på benene med 20 ansatte under sig. Men mange dage var det en kamp at leve op til rollen som den udadvendte, likable direktør, der skulle håndtere medarbejderkonflikter, skabe et godt arbejdsmiljø og tale med kunder.
Et afgørende vendepunkt blev, da han fik lavet en talenttest hos Kenneth Bo Jensen (som du kan møde i episode 56). Her fik han at vide, at han var det, man kunne kalde en falsk ekstrovert. Og det gik op for ham, at mange af hans arbejdsopgaver drænede ham.
Han solgte sin virksomhed og fik indrettet sig på ny med et firma, der passede langt bedre til hans behov.
I denne episode taler vi om at tage hensyn til sin personlighed - uden at dyrke den. -
Kan en talenttest sige noget om, hvorvidt du er introvert eller ekstrovert? Det spørger jeg i denne episode Kenneth Bo Jensen om. Han har styr på sin data og ved alt, hvad der er værd at vide om talenter og den type talenttest.
Og ja, der er nogle talenter, der er mere introverte eller ekstroverte end andre. Men der hvor det virkelig bliver afgørende, er sammensætningen af talenter i top og bund. Faktisk har det større indflydelse på din introverte personlighed, hvis du har mange ekstroverte talenter i bund, end hvis du har mange introverte talenter i top.
I denne episode holder vi de 34 talenter op mod Big Five-modellen, hvor vi kan se, hvilke talenter der hænger sammen med at være introvert eller ekstrovert. -
Morten Rønnelund er journalist, leder, radiovært og meget mere. Men betyder det, at han har haft et "ekstrovert" arbejdsliv? Eller bare et arbejdsliv?
Vi taler om den sidste bastion inden for introverte fordomme på arbejdspladsen. Om at skærme sig selv fra at falde igennem. Om at underholde.
Og om børneopdragelse.
Mortens far var også introvert og ville skærme sin søn fra de udfordringer, han oplevede, at det gav. Derfor skubbede han ofte på for at få sin søn ud i nye situationer. Det er vigtigt for Morten ikke at gøre det samme med sine børn i dag. -
Pernille Højjgaard, Teit Sort Uldum og jeg har lavet et genialt afsnit om introverte og ekstroverte, hvis vi selv skal sige det.
Vi troede, at vi skulle sidde og grine sammen over vores forskelligheder og de sjove situationer, de af og til fører til - men i stedet tog vi et deep dive ned i rørende historier, erkendelser, ærlighed og indsigt.
Pernille Højgaard har midt-livsbloggen Lovely Ladies Alive og i podcast-serien HVAD MED LIDT BARMHJERTIGHED kaster hun sammen med sine gæster barmhjertighedens lys på alle aspekter af det at ældes uden undskyldning.
Dette afsnit handler om værdien ved at kende og acceptere sig selv og andre, som vi er, hvad enten man er introvert eller ekstrovert.
Episoden er oprindeligt lavet til og udgivet i podcasten HVAD MED LIDT BARMHJERTIGHED. Jeg har fået lov at dele den med jer også. -
Denne episode er på engelsk, da jeg har været så heldig at få en af verdens dygtigste eksperter inden for salg og netværk for introverte med i studiet. Han hedder Matthew Pollard, og han er forfatter til bøgerne: The Introvert's Edge: How the Quiet and Shy Can Outsell Anyone og The Introvert’s Edge to Networking: Work the Room. Leverage Social Media. Develop Powerful Connections.
I denne episode giver han sine bedste tips til netværk og salg for introverte, og så taler vi om, hvad retorikken om introverte og det ekstroverte bias betyder for introvertes selvopfattelse.
https://matthewpollard.com/
--
This episode is in English (except for the short introduction to the interview). I have one of the world's best speakers and sales trainers with me in the studio. He is specialised in networking and sales for introverts and his name i Matthew Pollard! He is the author of the books How the Quiet and Shy Can Outsell Anyone and The Introvert’s Edge to Networking: Work the Room. Leverage Social Media. Develop Powerful Connections.
In this episode he shares some of his best tips on networking and sales for introverts. We also talk about what the extrovert bias means for the way introverts see themselves.
https://matthewpollard.com/ -
Jeg hører fra mange introverte, at de enten overvejer eller allerede har fravalgt at få børn, fordi friheden og genopladningstiden bliver indskrænket, når du sætter et lille liv i verden, som kræver din opmærksomhed og overskud.
Anne Sophie er en af dem, der nyder friheden uden børn og ikke har planer om at få børn i fremtiden. I denne episode taler vi om tankerne bag det valg - friheden til at tage sig af sine egne behov, men også frygten for at fortryde valget, når det er for sent. -
Mille Berg er skuespiller og teaterleder på Teater Play på Amager. Hun beskriver sig selv som dybt introvert, og hun elsker at stå på scenen. Karrieren som skuespiller giver hende mulighed for at træde ind i en anden karakter og formidle en historie uden at bringe sit private jeg frem i rampelyset.
På den ene side, så drømmer hun om at prøve at bo alene ude i en skov. På den anden side så har hun store ambitioner om at skabe teateroplevelser for publikum. Og de modsatrettede passioner kan faktisk være lige præcis dét, der giver teatret nerve, beskriver hun. -
Denne episode er både til dig, der har børn, dig, der arbejder med børn, og dig, der har været et barn (ja, den er nemlig til alle). Den er både for de ekstroverte og de introverte, for vi har alle sammen fået både direkte og indirekte feedback på, hvordan vi var som børn.
Og det kan være helende og indsigtsfuldt at få øje på, hvordan vi selv blev mødt som børn, og hvilke selvbilleder vi dannede dengang. For måske lever de i bedste velgående endnu.
Anne Søgaard er relationskonsulent i Dragør Kommune, og i denne episode taler vi om, hvad hun ser på skoler og i institutioner. Hun oplever nemlig stadig, at voksne kommer til at rette på de børn, der er enten "for lidt" eller "for meget", og hun ønsker inderligt, at vi i stedet anerkender dem for, hvem de er.
For Anne Søgaard er det vigtigt, at vi får lov at være, som vi er. Hun er selv ekstrovert og fik altid at vide, at hun var for meget. Det gør hun stadig den dag i dag. -
Louise Lind er sprudlende formidler og passioneret fremtidsforsker. Hun er en knalddygtig ekstrovert, fordi det har hun lært at være, siden hun var barn. Omkring 6. klasse opdagede hun nemlig, at det var måden at få fred på.
Men under coronanedlukningen kunne hun i høj grad mærke, at det åbne kontorlandskab, hun havde vænnet sig til at navigere i, var drænende og udmattende. Og hun besluttede sig for at sige op og gøre noget andet.
I denne episode handler det om at være introvert af natur på et arbejdsmarked, der belønner den ekstroverte adfærd. Vi taler om retten til slukkede kameraer, når man mødes online, om at hade at tale i telefon og om altid at skulle "sige noget mere i timerne". introver -
Sonja Hovmand Steffensen troede egentlig, at hun var ekstrovert. Det indrettede hun sit arbejdsliv efter i mange år, og det var først, da hun var omkring 40 år, at hun opdagede, at hun i virkeligheden var både introvert og særligt sensitiv og blev drænet af det arbejdsliv, hun var i.
I denne episode taler vi om arbejdsliv. Om at indrette sit arbejdsliv efter sin personlighed og sine præferencer.
Vi taler om at være selvstændig som introvert og om at bijobbe for både at få den økonomiske sikkerhed og den store fleksibilitet, som kan være svær at opnå i et 8-16 job. - Näytä enemmän