Episodit
-
Hva skjer når tidenes største barnekull blir pensjonister?
I årene mellom 1945 til 1979 er det født rekordmange barn, i 1979 innførte Kina 1.barns politikken og siden slutten på 60-tallet har befolkningen i vest europa redusert fødselsraten sin ned mot et barn pr. kvinne.
Mange mennesker som skal gjøre det samme til samme tid vil skape sykluser i økonomien, pensjonsfond er en av de største områdene for globale pengeplasseringer. Hva skjer når de som har spart opp til pensjon blir pensjonister med en vekstrate i verdensøkonomien som gjør det umulig å leve utelukkende av avkastningen fra pengeplasseringen? Står vi ovenfor tidenes nedsalg i eiendom, aksjer og obligasjoner for å finansiere gode pensjoner? -
Hva er likheten mellom Brexit, klimakampen og atomtrusselen på 60-tallet? De fører alle til at fremtidstroen blir redusert og samfunnet setter igang sin jakt på syndebukker. Hva gjør det med et samfunn?
Var ting bedre før? Gullstandarden og verdensmakter har kommet og gått, offer for ønske om valuttamakt er de begge.
Hva blir den nye standarden? -
Puuttuva jakso?
-
Vi tar et tilbakeblikk på finanskrisen og hva som har skjedd siden. Magefølelsen vår er dårlig, det er noe som ikke stemmer i dagens globale økonomi. Vi diskuterer bolig, statsgjeld, eier banken deg eller eier du banken og digital økonomi. Iløpet av episoden trekkes paraleller til alt mellom himmel og jord. Håper det faller i smak.
-
En test av hvordan dette fungerer, mer kommmer.