Liittyvä
- Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius nemen werkelijk niks voor lief. Ze verwonderen zich als theatermakers en schrijvers over alledaagse zaken, waarvan de gewone man zich zelden afvraagt of hij er überhaupt een mening over heeft: van bakfiets tot airfryer en alles daartussen in. Waarom is de OV-chipkaart geel? Wat is het lelijkste strand van Nederland? En hoe zit het met de humor van Willem-Alexander? Tussendoor wordt er geroddeld en luisteraars uit de brandt (met 'dt') geholpen. Maar het draait uiteindelijk allemaal om hun eindoordeel: de recensie.
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
-
Bas, Chris en Domien zoeken uit hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Ook leuk voor vrouwen!
-
Voormalig bladenrecensenten Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries, trekken het land in.
Waar moet je zijn en waar kun je beter met een grote boog omheen rijden? Marcel, Noortje en Roelof zijn je onmisbare gidsen. Zolang COVID-19 rondwaart: De Coronafiles. -
Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.
-
Op tweede kerstdag 2002 wordt een 36-jarige tennisleraar ‘s ochtends dood gevonden in zijn appartement. Hij is vermoord. Twintig rechercheurs worden op de zaak gezet.
15 jaar later is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost.
Sanne Boer duikt in het leven van Patrick en ontdekt dat niets is wat het lijkt.
In Nederland zijn er ruim 1500 onopgeloste zaken, coldcases. Waar ging het mis in het politieonderzoek bij Patrick? En wat zegt dit over de kwaliteit van de opsporing in Nederland? -
Jos Gemmeke zat in de illegale pers, was koerierster en werd in Engeland opgeleid tot geheim agent. Jos was de oudtante van Mijke van Wijk en zij groeide op met verhalen over de verzetsheldin Jos. Kort voor haar dood ontmoeten zij elkaar. Mijke wil alles weten over haar oorlogsverleden, over haar dropping in maart 1945 en de geheime opdracht die zij kreeg van de Engelsen. Maar het geheugen van Jos laat haar behoorlijk in de steek. Na de dood van Jos gaat Mijke op zoek naar de dossiers en rapporten die de Britten over haar hebben bijgehouden. En wat blijkt: een aantal verhalen dat tante Jos altijd vertelde, ligt toch wat anders… Tante Jos is een verhaal in vijf afleveringen.
-
Maarten van Rossem geeft op geheel eigen wijze commentaar op de ontwikkelingen in de wereld. Van de 'losgeslagen gek in het Witte Huis' Donald Trump tot aan advies welke stewardessen van KLM je het beste kunnen helpen. Onder leiding van presentator Tom Jessen passeert de wereld de revue.
Meer informatie vind je op www.maartendepodcast.nl. -
Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over wat ze zelf hebben meegemaakt. Het idee voor Echt Gebeurd is ontleend aan het Amerikaanse The Moth. Anders dan bij The Moth leest er bij Echt Gebeurd ook elke maand iemand voor uit zijn of haar puberdagboek.
De illustraties bij de podcastafleveringen zijn gemaakt door Ella Bril en Jikke Lesterhuis.
-
Een podcast over wielrennen met Thijs Zonneveld, Hidde van Warmerdam en interessante gasten uit het wielerpeloton.
-
In deze serie podcasts biedt Jort Kelder radiotherapie tegen hypes en hysterie, op basis van een gesprek uit de uitzending van dr Kelder en Co.
-
Wraak is een achtdelige fictionele serie over ambitie, macht en metoo. In de race om korpschef van de Amsterdamse politie te worden, schakelt de ambitieuze Barbara Schaaf haar mannelijke concurrent uit met een #metoo. Daarmee ontketent ze een wraakactie die haar uiteindelijk voor een onmogelijke keuze stelt.
Met de stemmen van Rifka Lodeizen, Carine Crutzen, Jaap Spijkers, Hadewich Minis, Joy Delima, Nadja Hüpsher, Nasrdin Dchar en Nazmiye Oral.
Wraak is de eerste podcast-dramaserie in Nederland die geheel 360˚ (of 8D) is vormgegeven, waardoor het lijkt alsof je midden in het verhaal bent.
Script: Karin van der Meer.
Regie: Hanneke Hendrix.
Productie: Fiction Valley.
Wraak is een podcast van NPO Radio 1 en AVROTROS, met ondersteuning van het NPO-fonds. -
Onland, de podcastserie van regisseur en programmamaker Joost Engelberts begint als de 12-jarig Rinie Wielheesen op een koude en donkere winteravond wordt verkracht en vermoord. De moordenaar wordt niet gepakt. Deze beestachtige daad slaat diepe wonden in de kleine gemeenschap, sterker nog - zo menen velen- deze moord is het trauma van de Achterhoek.
Rinie Wielheesen was het buurmeisje van Joost Engelberts. Hij reist terug naar zijn geboortegrond maar niet om de dader op te sporen. Onland is geen whosdunnit maar een whatsdunnit. In deze serie hoor je en voel je de impact van dit drama op een kleine buurtgemeenschap.
’t Onland is een onheilspellende luisterervaring in de Achterhoek, een verhaal dat als een onverharde landweg kronkelt door een ruimte en een tijd waarin vooral gezwegen en verzwegen werd. -
Carrie & Eddie bespreken op een toegankelijke manier spraakmakende moordzaken. Wie denk jij dat het gedaan heeft?
-
In de true crime podcastserie De Showbizzmoord duiken journalisten Lammert de Bruin (EenVandaag) en Babs Assink (o.a. NOS-Journaal) in de geruchtmakende moord op platenproducer Bart van der Laar in 1981. In zeven afleveringen word je meegenomen in een wereld vol sterren, drugs, prostitutie, geld en macht. Wie is er verantwoordelijk voor de dood van Bart van der Laar?
-
In 2013 wordt de 27-jarige Hannah Rentmeester vermoord. Haar vriend, Robert Josse, is direct hoofdverdachte, maar hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Pas als er een link wordt gelegd met een moordzaak die zich tien jaar eerder afspeelde, vallen de puzzelstukjes langzaam maar zeker op hun plek. Puzzelstukjes die één beeld lijken te vormen, dat van een grauwe kustplaats in België: Blankenberge.
In De Blankenberge Tapes komen twee moordzaken en één prille liefde samen tot een lugubere ontknoping aan de Belgische kust. Rechercheurs en directe betrokkenen vertellen in drie afleveringen hun kant van het verhaal.
De Blankenberge Tapes is een podcast van de VPRO en Room for Film, bedacht en gemaakt door Tom Hofland en Pascal van Hulst. Met de stemmen van Johan Heldenbergh, Nyncke Beekhuyzen, Abe Dijkman en Sterre van Sprundel. Deze serie werd mede mogelijk gemaakt door het NPO-fonds. Meer op: https://www.vpro.nl/deblankenbergetapes -
In Daders spreekt Cas de Jong (EenVandaag) met moordenaars, ex-TBS'ers en andere zware criminelen. Hoe kwamen zij tot hun gruwelijke daad? Hebben ze spijt? En waarom moet de maatschappij hen nog een tweede kans geven?
-
Stel dat je mag rondsnuffelen bij de AIVD. Stiekem kijken wat onze Inlichtingen- en Veiligheidsdienst allemaal uitspookt. In deze spannende NPO Radio 1-podcast van de KRO-NCRV nemen we je mee achter de schermen. We spreken mensen die er werken, of gewerkt hebben, en duiken in hun geheimen en de opwinding die de job met zich meebrengt.
En hoe belangrijk is het eigenlijk dat we zo’n inlichtingendienst hebben?
Ontrafel samen met makers Wil van der Schans en Constant Hijzen de mysteries van de AIVD. -
Kwaad Bloed is een podcast over zes spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijning op het platteland. De gebruikte wapens? Een bijl, gif en zelfs een trein. En de daders zijn geen dolende geweldenaars maar in de meeste zaken bekenden van het slachtoffer. Niemand wordt als moordenaar geboren, zegt een vrouw die haar echtgenoot ombracht, maar waar gaat het mis? Wanneer wordt het de dader te veel? In hun gesprekken met nabestaanden, getuigen en ook daders, gaan Gerrit Kalsbeek en Jacqueline Maris op zoek naar wat er aan het misdrijf voorafging. Ook kijken ze wat er daarna gebeurde; met het dorp of de buurt, de nabestaanden en ook met de daders. Vier schrijvers kregen dikke moorddossier waar ze hun verbeelding op los mochten laten. Deze radiodrama’s schijnen een ander licht op de verschillende moordzaken. Wat als een nabestaande wraak wil nemen? Of als een koor de enige troost is voor de rouwende moeder? Of als het slachtoffer terugkijkt op haar eigen dood of de dader niet kan leven met het besef dat zij het echt heeft gedaan? Welkom bij Kwaad Bloed!Research en interviews: Jacqueline MarisScript en geluidsvormgeving: Gerrit KalsbeekMuziek: Amir Vahidi & Arno PeetersRegie radiodrama’s: Rick SteggerdaSchrijvers: Maaike Bergstra, Renee van Marissing, Iona Daniel en Marcel OsteropEindmix: Arno PeetersKwaad Bloed is een productie van VPRO en NPO Radio 1, en werd gemaakt met een bijdrage van het NPO-fonds.
-
De Deventer Moordzaak. Waarom is er 20 jaar later nog steeds twijfel over? Is Ernest Louwes wel terecht veroordeeld? Waarom bemoeit opiniepeiler Maurice de Hond zich zo obsessief met de zaak? Wat is er waar van zijn beweringen dat de klusjesman, die kind aan huis was bij de familie Wittenberg, het gedaan zou hebben? Waarom werd juist deze moord Nederlands meest roemruchte moordzaak?
Elke vrijdag een nieuwe aflevering van deze vierdelige podcastserie over de Deventer Moordzaak.
De podcast is van de Stentor en gemaakt door Carin Smolders, Niek Verhoeven, Ivar Penris en Bas Klaassen. De podcast is een productie van David Achter de Molen van Het Podcast Kantoor.
- Teun van de Keuken en Gijs Groenteman bespreken alles wat ze bezielt, wat ze hebben meegemaakt en wat ze ervan vinden. Teun en Gijs vertellen alles.
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
- Näytä enemmän