Episodit
-
Det er sjældent at der tales om selve branchen ”bedemænd” i medierne. Hvor kommer navnet egentligt fra, hvorfor hedder det rustvogne, hvorfor er begravelsespriserneså høje, hvordan er det i virkeligheden at arbejde som stilig ”jakkesæt-mand” blandt de pårørende, kirkens personale og kollegaer/konkurrenter – og ikke mindst – hvad kan der gå galt, selv ude på kirkegårdene, når det f.eks. viser sig at der ikke var gravet et hul hvor bedemanden og de pårørende var anvist til? Mange af de emner taler Georg Julin med tidligere bedemand Jimmy Rasmussen om i denne relativt lange podcast. Til gengæld er der også mange følelser på spil når der tales om arbejdet ”bag facaden”, for hvordan er samarbejdet blandt bedemænd, hvis det overhovedet er der, bortset måske i selve bedemandsforeningen, og hvorfor er det egentligt så dyrt at blive begravet, købe kister og få et gravsted? Hvordan hænger det sammen? – det og mange andre interne emner bliver der talt ærligt om fra Jimmy Rasmussen efter mere end 20 år i branchen, men i dag i andet arbejde, da arbejdet med at hjælpe pårørendeer en ret så krævende følelsesmæssig – og økonomisk – udfordring.
-
Både befolkning, medier og politikere har fokus på hvor lang tid vi kan leve. Befolkningen ser døden som noget frygteligt, selvom vi ved at det er det eneste sikre vi kan sige om livet. Medierne fokuserer på omtalen og dramaet der skal fange læsernes, seernes og lytternes opmærksomhed, og politikerne debatterer indførelse af aktiv dødshjælp, måske fordi de også tror at udgifterne til de ældste i samfundetblive større. Det sidste er nu ikke tilfældet, lyt bl.a. til podcasten ”Fokus på – seniorer – med aldringsforsker Henning Kirk og Georg Julin” (https://podcasters.spotify.com/pod/show/georg-julin/episodes/12---Fokus-p--seniorer--med-aldringsforsker-Henning-Kirk-og-Georg-Julin-e1sa09dog https://podcasters.spotify.com/pod/show/georg-julin/episodes/22---Fokus-p--seniorer--med-aldringsforsker-Henning-Kirk-og-Georg-Julin-e1s9vuv)- Men, spørger Georg Julin i denne podcast, hvorfor taler vi ikke om begrebet Evigheden? Hvordan skal vi dog forholde os til det, når vi ikke har konkret viden om det? – Det tog organist og kommende præst Kevin Edelvang fatpå i sin radioprædiken på P1 fra Sankt Stefans Kirke på Nørrebro i København den 2. juni 2024. Læs den her: https://landing.churchdesk.com/da/b/154061?utm_source=Widget+on+www.stefanskirken.dk%2Flaes-en-praediken&utm_medium=Widgets&utm_campaign=laes-en-praediken
I samtalen redegør Kevin Edelvang om hvorfor han netop sætter fokus på Evigheden, og fortæller om både Bibelens og hans egen oplevelse af hvad begrebet er. Det hedder jo i den faste kirkebøn i Folkekirken ”fra evighed til evighed.” Så – Folkekirken MÅ jo have en mening med den sætning. Lyt med og tag selv stilling til – livet efter døden.
-
Puuttuva jakso?
-
Vi hører ind imellem om at ”nogen har ordblindhed”, men hvad er det helt konkret, hvor mange har det, kan det helbredes og – kan man få hjælp – og hvad kosterdet? Det er spørgsmål som Georg Julin ønskede at få mere viden om, og det var overraskende positive og interessante svar der blev givet. Livgivende eksempler der fremhæverat man aldrig bliver for gammel til at blive hjulpet, og at der med andre ord – ER en løsning – for alle! Der er lagt op til mange afklarende spørgsmål, og ordblindeunderviser Søren Grau Hansen giver eksempler, svar og anbefalinger idenne podcast, der inviterer alle, unge som ældre, til at lade sig teste – uden at blive flov eller nervøs. Der er nemlig en løsning for – alle.
-
Georg Julin har i mange år beskæftiget sig med sundhed som emne, og specielt naturen har i de senere år været et fokus. Michala Marstrand og han satte hinanden stævnei Haderslev for at hun som aktiv vidende kan fortælle om de seneste beviser på, hvordan naturen kan forandre og give mange patienter med "ADHD og ADD" et langt bedre liv. Det er såmænd også et kæmpe fremskridt for alle andre at gøre brug af naturens fantastiske egenskaber for at påvirke os til et ofte langt bedre liv. Michala Marstrand har, udover en fantastisk spændende livshistorie, konkrete fortællinger om hvad det gør ved mennesker at bruge naturen, og hun ermed i et initiativ der gerne skal sprede sig til resten af Danmark. I udsendelserne fortæller hun konkret om hvad man gør i små vandregrupper af to en halv times varighed en gang om ugen i den skønne danske natur – året rundt. Lyt med og bliv inspireret – naturens egen sundhed påvirker mennesket. Gå ind på www.ViNatur.dk og se mere konkret information om muligheder og tilmelding.
-
GeorgJulin har i mange år beskæftiget sig med sundhed som emne, og specielt naturen har i de senere år været et fokus. Michala Marstrand og han satte hinanden stævne i Haderslev for at hun som aktiv vidende kan fortælle om de seneste beviser på, hvordan naturen kan forandre og give mange patienter med "ADHD og ADD" et langt bedre liv. Det er såmænd også et kæmpe fremskridt for alle andre at gøre brug af naturens fantastiske egenskaber for at påvirke os til et ofte langt bedreliv. Michala Marstrand har, udover en fantastisk spændende livshistorie, konkrete fortællinger om hvad det gør ved mennesker at bruge naturen, og hun ermed i et initiativ der gerne skal sprede sig til resten af Danmark. I udsendelserne fortæller hun konkret om hvad man gør i små vandregrupper af to en halv times varighed en gang om ugen i den skønne danske natur – året rundt. Lyt med og bliv inspireret – naturens egen sundhed påvirker mennesket.
-
Helge Sander har en lang, spændende og aktiv historie bag sig. Georg Julin har mødt ham i flere forskellige sammenhænge gennem livet, og denne samtale drejer sigom historien bag Helge Sanders utroligt aktive liv, både i journalistiske, sportslige og politiske sammenhænge. Hvis man skulle skrive hans CV, ville det fylde utroligt meget, da det er utroligt omfattende i både det private engagement og det offentlige, men i egen muntre opfattelse har han konkluderet og skrevet følgende humoristiske bemærkning:
- har i otte år været minister for forskning og universiteter uden at have gået på universitetet
- har i fem år været med i lederteamet omkring fodboldlandsholdet uden selv at kunne spille fodbold
- har arrangeret seksdagesløb, selv om jeg kun selv har kørt tre cykelløb - dog med en sejr...
- har igangsat det danske rumfartsprogram - uden jeg selvturde prøve en tur i rummet
- har i tre år stået i spidsen for Herning Opera Festival -uden selv at kunne synge
- og så elsker jeg storbyerne Herning og København, selv om jeg er født i landets mindste sogn (kommune) indtil den store kommunalreform i 1970. I denne udgave kommer vi bag ved de mange valg som Helge Sander har taget i sit liv efter sin journalistuddannelse. Journalistik kan jo føre til alt, og dethar det i den grad også gjort, rent arbejdsmæssigt, for Helge Sander. Professionel fodbold, 6-dages-løb, byrådsmedlem og borgmester, samt Folketingsmedlem og Videnskabsminister. Helge Sander fortæller baggrunden for de forskellige valg og indholdet i de mange forskelligartede opgaver. Sidst i udsendelsen er der også mange følelser der kommer frem når det gælder – valget af de mangeting i livet. Lyt med og få mening i en mands beskedenhed, men også ivrighed for at lære og skabe nye veje for samfundet. God fornøjelse med samtalen om Helge Sandersliv i de første 73 år af hans stadig meget aktive liv.
-
Helge Sander har en lang, spændende og aktiv historie bag sig. Georg Julin har mødt ham i flere forskellige sammenhænge gennem livet, og denne samtale drejer sigom historien bag Helge Sanders utroligt aktive liv, både i journalistiske, sportslige og politiske sammenhænge. Hvis man skulle skrive hans CV, ville det fylde utroligt meget, da det er utroligt omfattende i både det private engagement og det offentlige, men i egen muntre opfattelse har han konkluderet og skrevet følgende humoristiske bemærkning:
- har i otte år været minister for forskning og universiteter uden at have gået på universitetet
- har i fem år været med i lederteamet omkring fodboldlandsholdet uden selv at kunne spille fodbold
- har arrangeret seksdagesløb, selv om jeg kun selv har kørt tre cykelløb - dog med en sejr...
- har igangsat det danske rumfartsprogram - uden jeg selvturde prøve en tur i rummet
- har i tre år stået i spidsen for Herning Opera Festival -uden selv at kunne synge
- og så elsker jeg storbyerne Herning og København, selv om jeg er født i landets mindste sogn (kommune) indtil den store kommunalreform i 1970.
God fornøjelse med samtalen om Helge Sanders liv i de første 73 år af hans stadig meget aktive liv.
-
Denne podcast er en samtale mellem Georg Julin og en forfulgt kristen i Nigeria. Samtalen foregår på engelsk, og vær forberedt på grusomheder ud over det uforståelige.Den anonyme medvirkende som vi har alle oplysninger på, bor til dagligt i Nigeria og er under stadige trusler fordi han hjælper ofre bl.a. på traumecentre for tidligere kidnappede børn og massevoldtægtsramte piger. Det sker dagligt –uden nogen medier i Danmark skriver om det - at kirker og skoler brændes ned. Børn og piger bliver i tusindevis jaget ud på bare fødder i bushen i ugevis, og herefter forsøgt solgt i ren slavehandel eller hvis familien kan skaffe pengenok til at frikøbe dem. Det sker dagligt – og det er primært islamiske ekstremistgrupper der udfører handlingerne – bl.a. for at udrydde kristne, men også for at kunne tjene penge og købe jord og dermed overtage mere og mere territorium i Nigeria. Vi taler om 30.000 skoler der nu er brændt ned og hjem, kirker og ejendomme med god landbrugsjord er ødelagt. Vedkommende har netop været i England og fortalte om de totalt ikke-forståelige voldshandlinger, og bedt regeringen om at hjælpe og gribe ind. På samme måde spørger jeg til sidst i programmet hvad vedkommendeforfulgte nigerianer ville spørge den danske regering hvis han fik mulighed. Lyt med til en gribende beretning som vi aldrig hører om i danske medier, men er dagligdag i Nigeria. Hans udtalelse er interessant på flere måder, for, i virkeligheden, siger han, skaber vi selv problemet med indvandring ved ikke at hjælpe i lokalområderne i Afrika. Igen en af grundene til at disse podcasts skal have fri adgang til alle der vil vide mere om verdens gang end vi lige hørertil dagligt i de danske medier. Samtalen er lavet i samarbejdet med organisationen Open Doors. Gå ind på www.opendoors.dk og få merekonkret information.
-
Denne podcast er en samtale mellem Georg Julin og en forfulgt kristen fra Pakistan der nu har fået asyl i Tyskland. Samtalen foregår på engelsk, og vær forberedt på grusomheder ud over det uforståelige. Den anonyme medvirkende som vi har alle oplysninger på, fortæller om en familieslægt der i generationer har været muslimer i republikken Pakistan. Som ganske ung kom den nu forfulgte på koranskole og opnåede at lære koranen og Hadithen udenad på arabisk, et sprog som han på ingen måde havde et forhold til og derfor rent faktisk ikke vidste hvad betød. Alligevel fortsatte han sin uddannelse og blev også Imam og senere udsendt til Europa (Grækenland) for at omvende kristne til islam. Det var hans pligt, og han troede fuldt og fast på det, for ellers var straffen evigt liv i Helvede. Hans historie er detaljeret, så sæt en lille times tid af og fåindblik i hvordan han ved et tilfælde, som han ikke havde ønsket, blev en kristen. Hvad det kostede ham og hans familie er næsten uvirkeligt, men lyt godt efter og få indblik i hvad jihad er, og hvilke trusler som islamer lever medi hverdagen og må stå til evigt ansvar for. Vi får et sjældent indblik i en tro som godt en halv million indvandrere i Danmark føler sig knyttet til. Vi får oplysninger om konkrete love og regler som vi sjældent hører om i de danskemedier. Det er en af grundene til at denne podcast finder vej til lytterne. For at informere så vi kan tale med om hvad islamers tro i virkeligheden består af i hverdagen. Samtalen er lavet i samarbejdet med organisationen Open Doors. Gåind på www.opendoors.dk og få mere konkret information.
-
Georg Julin har mødt generalsekretæren for den danske afdeling af den verdensomspændende organisation ”Open Doors”, Jens Kristian Lund Jensen. Han beretter om helt ufatteligt mange skæbner i over 70 lande der bliver forfulgt, tortureret, fordrevet og dræbt – på grund af deres kristne tro. Over 365 millioner bliver hver dag forfulgt, hvilket er den største enkeltgruppe af mennesker i verden der lider den skæbne. Et tal der er langt større end der f.eks. er indbyggere i USA. Men hvornår hører vi om det i medierne? Hvorfor er der ikke plads til at berette om de mange skæbner blandt de mange andre kriser der bliver fokuseret på? På trods af at landene i FN har skrevet under på menneskerettighedskonventionen artikel 18, om retten til at tro og tænke hvad man vil, er der stort set ingen af de vestlige nationer der håndhæver det, når der f.eks. forhandles samarbejdsaftaler med de pågældende lande der stadig forfølger kristne i stort antal. Handelsaftalerne ogvores økonomi er tilsyneladende vigtigere end at påpege menneskerettighederne. Det fik mig til at spørge ind til Open Doors arbejde om og oplysninger om det til danskerne. Open Doors Danmark var i januar 2024 på Christiansborg for atinformere medier og folketingsmedlemmer om de forfærdelige situationer og tal, som vi nærmest aldrig hører om. De seks (!) folketingsmedlemmer der mødte frem, vardybt overraskede – og vil nu gå videre, også internationalt, og påpege situationen. I tre udsendelser kommer vi dybt ind i de frygtelige forhold der hersker i lande som bl.a. Indien, Nordkorea, Yemen, Pakistan, Iran, Afghanistan, Bangladesh,Qatar, Sudan, Somalia, Libyen, Nigeria – se de øvrige top-50-landene på https://www.opendoors.dk/rapporter.– I udsendelse to hører vi bl.a. om traumecentre og – tilgivelse af de fjender der forfølger de kristne – hvilket indgår i traumebehandlingerne. Jens Kristian Lund Jensen opsummerer i udsendelse tre med sine dybt personlige beretninger fra samtaler med flygtninge som han har mødt i et par af landene. De sætter dybe spor i sjælen! Få yderligere information om hvilke lande der er på World Watch List2024 – https://www.opendoors.dk/wwl-2024 - Udsendelserne peger på realiteter i hverdagens verden – og de godt 2.500 frivillige i 70 lande med omsorg, og – ikke mindst – håb, for de mere end 365 millioner mennesker, børn og voksne, der dagligt bliver forfulgt – alene på grund af deres kristne tro.
-
Georg Julin har mødt generalsekretæren for den danske afdeling af den verdensomspændende organisation ”Open Doors”, Jens Kristian Lund Jensen. Han beretter om helt ufatteligt mange skæbner i over 70 lande der bliver forfulgt, tortureret, fordrevet og dræbt – på grund af deres kristne tro. Over 365 millioner bliver hver dag forfulgt, hvilket er den største enkeltgruppe af mennesker i verden der lider den skæbne. Et tal der er langt større end der f.eks. er indbyggere i USA. Men hvornår hører vi om det i medierne? Hvorfor er der ikke plads til at berette om de mange skæbner blandt de mange andre kriser der bliver fokuseret på? På trods af at landene i FN har skrevet under på menneskerettighedskonventionen artikel 18, om retten til at tro og tænke hvad man vil, er der stort set ingen af de vestlige nationer der håndhæver det, når der f.eks. forhandles samarbejdsaftaler med de pågældende lande der stadig forfølger kristne i stort antal. Handelsaftalerne ogvores økonomi er tilsyneladende vigtigere end at påpege menneskerettighederne. Det fik mig til at spørge ind til Open Doors arbejde om og oplysninger om det til danskerne. Open Doors Danmark var i januar 2024 på Christiansborg for atinformere medier og folketingsmedlemmer om de forfærdelige situationer og tal, som vi nærmest aldrig hører om. De seks (!) folketingsmedlemmer der mødte frem, vardybt overraskede – og vil nu gå videre, også internationalt, og påpege situationen. I tre udsendelser kommer vi dybt ind i de frygtelige forhold der hersker i lande som bl.a. Indien, Nordkorea, Yemen, Pakistan, Iran, Afghanistan, Bangladesh,Qatar, Sudan, Somalia, Libyen, Nigeria – se de øvrige top-50-landene på https://www.opendoors.dk/rapporter.– I udsendelse to hører vi bl.a. om traumecentre og – tilgivelse af de fjender der forfølger de kristne – hvilket indgår i traumebehandlingerne. Jens Kristian Lund Jensen opsummerer i udsendelse tre med sine dybt personlige beretninger fra samtaler med flygtninge som han har mødt i et par af landene. De sætter dybe spor i sjælen! Få yderligere information om hvilke lande der er på World Watch List2024 – https://www.opendoors.dk/wwl-2024 - Udsendelserne peger på realiteter i hverdagens verden – og de godt 2.500 frivillige i 70 lande med omsorg, og – ikke mindst – håb, for de mere end 365 millioner mennesker, børn og voksne, der dagligt bliver forfulgt – alene på grund af deres kristne tro.
-
Georg Julin har mødt generalsekretæren for den danske afdeling af den verdensomspændende organisation ”Open Doors”, Jens Kristian Lund Jensen. Han beretter om helt ufatteligt mange skæbner i over 70 lande der bliver forfulgt, tortureret, fordrevet og dræbt – på grund af deres kristne tro. Over 365 millioner bliver hver dag forfulgt, hvilket er den største enkeltgruppe af mennesker i verden der lider den skæbne. Et tal der er langt større end der f.eks. er indbyggere i USA. Men hvornår hører vi om det i medierne? Hvorfor er der ikke plads til at berette om de mange skæbner blandt de mange andre kriser der bliver fokuseret på? På trods af at landene i FN har skrevet under på menneskerettighedskonventionen artikel 18, om retten til at tro og tænke hvad man vil, er der stort set ingen af de vestlige nationer der håndhæver det, når der f.eks. forhandles samarbejdsaftaler med de pågældende lande der stadig forfølger kristne i stort antal. Handelsaftalerne ogvores økonomi er tilsyneladende vigtigere end at påpege menneskerettighederne. Det fik mig til at spørge ind til Open Doors arbejde om og oplysninger om det til danskerne. Open Doors Danmark var i januar 2024 på Christiansborg for atinformere medier og folketingsmedlemmer om de forfærdelige situationer og tal, som vi nærmest aldrig hører om. De seks (!) folketingsmedlemmer der mødte frem, vardybt overraskede – og vil nu gå videre, også internationalt, og påpege situationen. I tre udsendelser kommer vi dybt ind i de frygtelige forhold der hersker i lande som bl.a. Indien, Nordkorea, Yemen, Pakistan, Iran, Afghanistan, Bangladesh,Qatar, Sudan, Somalia, Libyen, Nigeria – se de øvrige top-50-landene på https://www.opendoors.dk/rapporter.– I udsendelse to hører vi bl.a. om traumecentre og – tilgivelse af de fjender der forfølger de kristne – hvilket indgår i traumebehandlingerne. Jens Kristian Lund Jensen opsummerer i udsendelse tre med sine dybt personlige beretninger fra samtaler med flygtninge som han har mødt i et par af landene. De sætter dybe spor i sjælen! Få yderligere information om hvilke lande der er på World Watch List2024 – https://www.opendoors.dk/wwl-2024 - Udsendelserne peger på realiteter i hverdagens verden – og de godt 2.500 frivillige i 70 lande med omsorg, og – ikke mindst – håb, for de mere end 365 millioner mennesker, børn og voksne, der dagligt bliver forfulgt – alene på grund af deres kristne tro.
-
Georg Julin mødte dansk-svenske Mikael Neumann for mange år siden i forbindelse med sit arbejde i Danmarks Radio, og siden har de to haft mange dejlige oplevelser sammen og talt om livets indhold med muligheder og – udfordringer. Mikael Neumann er søn af guitaristen Ulrik Neumann og skuespilleren Stina Sorbon, og bror til Ulla Sniff Neumann. Foruden sanger og guitarist, er Mikael Neumann skuespiller, tekstforfatter og TV-vært. Herudover også tekstforfatter og instruktør til en række svenske revyforestillinger med bl.a. Eva Rydberg. I sin ungdom har han spillet i forskellige danske rockbands, bl.a. med flere af musikerne der senere dannede gruppen Shu-Bi-Dua. Med søsteren og faderen etablerede de trioen 3 x Neumann,og turnerede verden over med deres musikalske shows i godt 20 år. I de senere år som aktiv sanger og guitarist med bl.a. sin søn Tobias, har Mikael Neumann desuden søgt sine rødder i musikkens og underholdningens verden, og i 2024udkommer en bog om familien Neumanns kunstneriske historie gennem mere end 150 år. I disse podcasts fortæller Mikael om de spændende personligheder. Han skriver bl.a. i sit forord om det at skrive historien: ”Det blev en rejse somberørte mig dybt på mange så mange planer. Megen latter, em del tårer, men fremfor alt meget kærlighed.” Lyt til de dybe og ærlige historier, tanker om livet, og hvad der fremover skal ske – og lyt til sangen og musikken der påmange måder er legendarisk og trækker minder frem hos lytterne.
-
Georg Julin mødte dansk-svenske Mikael Neumann for mange år siden i forbindelse med sit arbejde i Danmarks Radio, og siden har de to haft mange dejlige oplevelser sammen og talt om livets indhold med muligheder og – udfordringer. Mikael Neumann er søn af guitaristen Ulrik Neumann og skuespilleren Stina Sorbon, og bror til Ulla Sniff Neumann. Foruden sanger og guitarist, er Mikael Neumann skuespiller, tekstforfatter og TV-vært. Herudover også tekstforfatter og instruktør til en række svenske revyforestillinger med bl.a. Eva Rydberg. I sin ungdom har han spillet i forskellige danske rockbands, bl.a. med flere af musikerne der senere dannede gruppen Shu-Bi-Dua. Med søsteren og faderen etablerede de trioen 3 x Neumann,og turnerede verden over med deres musikalske shows i godt 20 år. I de senere år som aktiv sanger og guitarist med bl.a. sin søn Tobias, har Mikael Neumann desuden søgt sine rødder i musikkens og underholdningens verden, og i 2024udkommer en bog om familien Neumanns kunstneriske historie gennem mere end 150 år. I disse podcasts fortæller Mikael om de spændende personligheder. Han skriver bl.a. i sit forord om det at skrive historien: ”Det blev en rejse somberørte mig dybt på mange så mange planer. Megen latter, em del tårer, men fremfor alt meget kærlighed.” Lyt til de dybe og ærlige historier, tanker om livet, og hvad der fremover skal ske – og lyt til sangen og musikken der påmange måder er legendarisk og trækker minder frem hos lytterne.
-
Georg Julin mødte dansk-svenske Mikael Neumann for mange år siden i forbindelse med sit arbejde i Danmarks Radio, og siden har de to haft mange dejlige oplevelser sammen og talt om livets indhold med muligheder og – udfordringer. Mikael Neumann er søn af guitaristen Ulrik Neumann og skuespilleren Stina Sorbon, og bror til Ulla Sniff Neumann. Foruden sanger og guitarist, er Mikael Neumann skuespiller, tekstforfatter og TV-vært. Herudover også tekstforfatter og instruktør til en række svenske revyforestillinger med bl.a. Eva Rydberg. I sin ungdom har han spillet i forskellige danske rockbands, bl.a. med flere af musikerne der senere dannede gruppen Shu-Bi-Dua. Med søsteren og faderen etablerede de trioen 3 x Neumann,og turnerede verden over med deres musikalske shows i godt 20 år. I de senere år som aktiv sanger og guitarist med bl.a. sin søn Tobias, har Mikael Neumann desuden søgt sine rødder i musikkens og underholdningens verden, og i 2024udkommer en bog om familien Neumanns kunstneriske historie gennem mere end 150 år. I disse podcasts fortæller Mikael om de spændende personligheder. Han skriver bl.a. i sit forord om det at skrive historien: ”Det blev en rejse somberørte mig dybt på mange så mange planer. Megen latter, em del tårer, men fremfor alt meget kærlighed.” Lyt til de dybe og ærlige historier, tanker om livet, og hvad der fremover skal ske – og lyt til sangen og musikken der påmange måder er legendarisk og trækker minder frem hos lytterne.
-
Georg Julin har i en række podcasts haft fokus på psykiatrien.Både ved samtale med sygdomsramte, pårørende og behandlere, konventionelle som alternative. Debatten er fra tid til anden aktuel i medierne og blandt politikerne, sidstnævnte med forhandlinger om x-antal mange millioner kroner til området. Men hvordan kommer man ind til kernen af det alvorlige område blandt de mere end 75.000 unge og ældre menneskers psykiske udfordringer med manglendetid til hjælp fra bl.a. læger, psykologer og psykoterapeuter? I denne podcast er farmaceut og ph.d. i biokemi Birgit Toft inviteret til at fortælle om sin holdning til for megen medicinering af sygdomsramte efter at hun og en kollega,psykolog Jane Bækgaard, havde skrevet en kronik i Kristeligt Dagblad om emnet som oplæg til nytænkning om en mere human psykiatri. Birgit Toft har arbejdet med psykofarmaka hvor især afhængighedsskabende lægemidler såsomsove-nervemedicin, stærkt virkende smertemedicin og depressionsmedicin blev omdrejningspunktet. Specielt som sygehusapoteker i Herning blev perspektivet på ordination af afhængighedsskabende medicin skærpet, og den omfattende erfaring, som hun gennem årene har høstet omkring uhensigtsmæssig ordination af og overforbrug af medicin, har hun brugt som fortaler for bedre uddannelse ogorganisering af lægemiddelordination hos de ordinerende læger og som talerør for de svage, der er blevet ofre for netop disse handlinger. Lyt til Birgit Tofts erfaring og meninger i podcasten, og søg flere uddybende oplysninger omemnet på www.teamtoft.dk
-
Georg Julin udgiver podcasts om forskellige vigtigeemner med personer der har erfaringer, viden og ærlige meninger, der ofte ikke kommer frem i kommercielle medier. For at holde sig orienteret, søger Georg Julinbred information og indsigt i danske og internationale medier. Et af de danske medier, der meget sjældent citeres, er netavisen Den Korte Avis, udgivet frivilligt og gratis siden 2012 af Karen Jespersen og Ralf Pittelkow. Her var i efteråret 2023 en række interessante og for nogle ”provokerende” artikler af Svend Lindhardt, der er cand.mag. i historie og religion. Han har undervist på Københavns VUC, og han har gennem en del år fulgt den kristne zionisme i USA og Danmark, Mellemøstkonflikten og den religiøse fundamentalismes rolle heri. I de to afsnit fortæller han om sitsyn på de omstændigheder der gør sig gældende i konflikten mellem Hamas og Israel. Han fortæller bl.a. om samtaler med lederen af Moskéen på Dortheavej, Det Islamiske rossamfund, Wakf i København, og herudover personlig undren over personers muligvis manglende viden om historiske kendsgerninger der er vigtige at have, så debatten ikke bliverpolariseret, som Svend Lindhardt bl.a. siger.
-
Georg Julin udgiver podcasts om forskellige vigtigeemner med personer der har erfaringer, viden og ærlige meninger, der ofte ikke kommer frem i kommercielle medier. For at holde sig orienteret, søger Georg Julin bred information og indsigt i danske og internationale medier. Et af de danskemedier, der meget sjældent citeres, er netavisen Den Korte Avis, udgivet frivilligt og gratis siden 2012 af Karen Jespersen og Ralf Pittelkow. Her var i efteråret 2023 en række interessante og for nogle ”provokerende” artikler af Svend Lindhardt, der er cand.mag. i historie og religion. Han har undervist på Københavns VUC, og han har gennem en del år fulgt den kristne zionisme i USA og Danmark, Mellemøstkonflikten og den religiøse fundamentalismes rolle heri. I de to afsnit fortæller han om sit syn på de omstændigheder der gør sig gældende i konflikten mellem Hamas og Israel. Han fortæller bl.a. om samtaler med lederen af Moskéen på Dortheavej, Det Islamiske Trossamfund, Wakfi København, og herudover personlig undren over personers muligvis manglende viden om historiske kendsgerninger der er vigtige at have, så debatten ikke bliver polariseret, som Svend Lindhardt bl.a. siger.
-
Georg Julin har tidligere mødt sanger, humorist, velspillendeguitarist og – vurderingsmand, ærkebornholmeren Bjarne Kure. Det var på TV2Bornholm i forbindelse med optagelser af programmerne ”Sprogblomster”. De omhandler de bornholmske dialekter, for, der er nemlig flere end blot enenkelt. Programmerne sendes for bl.a. at minde bornholmerne om den specielle dialekt der rent faktisk fortæller en lang og spændende historie om Bornholm. Men er humor – på bornholmsk – kun ”for sjov”, eller fortæller det også om denkultur og baggrund, både alvorlig og morsom, der ligger i det område man hører dialekten fra? Det mødes de nu om i to podcasts. Bjarne Kure fortæller om sin baggrund for at arbejde med humoren og hvordan han gør det, og i 2021 kom cd nr. 3 med titlen ”Sjæmteviser”, hvor en række humoristiske sange beskriver både munterhed og alvor, herunder hvordan 2. Verdenskrig fortsatte i tre dage med bombardementer på Bornholm, mens resten af Danmark fejrede befrielsen. I førsteudsendelse fortæller Bjarne Kure om sin mangeårige passion for sproget og humoren, og i anden udsendelse er der eksempler fra CD’en "Sjæmteviser” med bl.a. et instrumentalnummer og en helt ny vise optaget under samtalen, og med tanke på senere studieoptagelse og udgivelse. Bjarne Kure optræder ikke kun på Bornholm, men også andre steder i Danmark og giver på koncerterne eksempler på bornholmsk humor – og herudover bl.a. meget fine nyfortolkninger af Kim Larsen, Sebastian, Bjørn Afzelius og Cornelis Vreeswijk.
-
Georg Julin har tidligere mødt sanger, humorist, velspillendeguitarist og – vurderingsmand, ærkebornholmeren Bjarne Kure. Det var på TV2Bornholm i forbindelse med optagelser af programmerne ”Sprogblomster”. De omhandler de bornholmske dialekter, for, der er nemlig flere end blot enenkelt. Programmerne sendes for bl.a. at minde bornholmerne om den specielle dialekt der rent faktisk fortæller en lang og spændende historie om Bornholm. Men er humor – på bornholmsk – kun ”for sjov”, eller fortæller det også om denkultur og baggrund, både alvorlig og morsom, der ligger i det område man hører dialekten fra? Det mødes de nu om i to podcasts. Bjarne Kure fortæller om sin baggrund for at arbejde med humoren og hvordan han gør det, og i 2021 kom cd nr. 3 med titlen ”Sjæmteviser”, hvor en række humoristiske sange beskriver både munterhed og alvor, herunder hvordan 2. Verdenskrig fortsatte i tre dage med bombardementer på Bornholm, mens resten af Danmark fejrede befrielsen. I førsteudsendelse fortæller Bjarne Kure om sin mangeårige passion for sproget og humoren, og i anden udsendelse er der eksempler fra CD’en "Sjæmteviser” med bl.a. et instrumentalnummer og en helt ny vise optaget under samtalen, og med tanke på senere studieoptagelse og udgivelse. Bjarne Kure optræder ikke kun på Bornholm, men også andre steder i Danmark og giver på koncerterne eksempler på bornholmsk humor – og herudover bl.a. meget fine nyfortolkninger af Kim Larsen, Sebastian, Bjørn Afzelius og Cornelis Vreeswijk.
- Näytä enemmän