Episodit
-
In onze podcast nemen we je mee op reis waarin Zeno, Lisa, Maurice en Jente openbloeien dankzij hun buitenlandse stages. Ze duiken diep in andere culturen, leren samenleven in een nieuwe omgeving, verbeteren hun taalvaardigheden en ontwikkelen een onmisbare zelfredzaamheid. Dit alles geeft hen als individu een ongelofelijke boost en opent deuren naar een wereld vol mogelijkheden.
Ontdek de echte meerwaarde van Erasmus voor leerlingen die een vervolgtraject in stages en werkervaringen ambiëren. De wereld staat als het ware wijd open voor deze enthousiaste jongeren.
Maar dat is niet alles! We behandelen ook alle praktische beslommeringen die Erasmus met zich meebrengt, zodat je goed voorbereid aan jouw eigen buitenlandse avontuur kunt beginnen.Tune in en laat je inspireren door de verhalen en ervaringen van deze jonge avonturiers.
-
Klashonden zijn opgeleide therapiehonden met een uitzonderlijk talent om comfort en genegenheid te bieden aan de kinderen voor wie het traditionele basisonderwijs ontoereikend is. Ze zijn een bron van vreugde, steun en groei voor zowel leerlingen als leerkrachten. Deze podcast onthult de vele voordelen die deze buitengewone metgezellen met zich meebrengen.
Ontdek de sociale en mentale voordelen van klashonden.Leer hoe klashonden angst verminderen en leerlingen helpen bij het aanpakken van uitdagingen zoals sociaal-emotionele problemen.Verken de fysieke voordelen, waaronder lagere stressniveaus en een verbeterde lichamelijke gezondheid, die voortkomen uit de aanwezigheid van deze liefdevolle dieren.
Wat kun je verwachtenZet je koptelefoon op, ga er lekker voor zitten, en laat je meevoeren in het verhaal van de klashonden op GO! Klaverblad.
Dank aan alle betrokkenen die deze bijzondere aflevering mogelijk hebben gemaakt.
Samen kunnen we blijven werken aan een warme en ondersteunende omgeving voor al onze leerlingen. -
Puuttuva jakso?
-
Het AHA-moment van Sven Schots, directeur van GO! basisschool De Notelaar.
-
Maandenlang knutselen de leerlingen aan het decor, schrijven ze de scènes en repeteren ze die, oefenen ze de dans- en zangstukken, ontwerpen ze affiches,… Intussen nemen de leerlingen van de drie scholen aan alle zang- en dansstukken én het toneel deel. De leerlingen Haartooi en Gelaatsverzorging van GO! campus Redingenhof ontwerpen en realiseren als GIP het haar én de make-up van de acteurs.
Leerlingen van het 4de jaar uit De Wijnpers ontwerpen de kostuums in het kader van het vak beeldvorming. Verschillende enthousiaste leerkrachten begeleiden de leerlingen van de drie scholen, onder leiding van twee collega’s uit GO! atheneum De Ring. De andere leerlingen van de eerste en deels de tweede graad mogen die opvoering komen bekijken en vier avonden wordt de voorstelling nog eens overgedaan voor ouders, vrienden, leerlingen van de 3de graad en familie.
Elk jaar is de voorstelling een denderend succes! En de deelnemende leerlingen leren er zichzelf én hun talenten beter kennen, kunnen ervaren wat het betekent op een podium te staan en komen er in contact met de wereld achter de schermen van het theater. Bovendien is het een goed initiatief om leerlingen van BSO, ASO, KSO en TSO over schoolgrenzen bij elkaar te brengen. Voor leerlingen en hun ouders is Talentenjacht op alle vlakken een leerrijke en onvervangbare ervaring. -
Een boeiend verhaal met Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven en Kaat Vandensavel, algemeen directeur van GO! scholengroep Huis 11 over een inclusieve en zorgzame stad en samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn.
GO! scholengroep Huis 11 staat als waardegedreven onderwijsverstrekker helemaal achter inclusief onderwijs. Elk individu moet de kans krijgen op een optimale ontwikkeling; een ontwikkeling die niet leidt tot nivellering en standaardisering, maar die gedifferentieerd is naar ieders talent, competenties, interesses en mogelijkheden.Dat kan door enerzijds milieuachterstanden en beperkingen van leerlingen te milderen of weg te werken door aangepaste hulpverlening, en anderzijds door in te spelen op specifieke behoeften van meerbegaafde en talentrijke jongeren. Goed onderwijs voor alle leerlingen is waar we naar streven binnen het pedagogisch project van het GO!