Episodit
-
Vanor, rutiner och hållbarhet spelar stor roll när vi vill hitta motivation till en livsstilsförändring.
Gäster i poddavsnittet är Folkhälsans Mikaela ”Mippe” Wiik som är sakkunnig i arbetsvälmående och livsstilsfrågor som fysisk aktivitet och återhämtning och Niclas Wiitala som är hälsocoach och utbildad till bland annat PT, idrottsledare och mentaltränare. Värd är kommunikatören Hanna Rundell.
-
I det här podavsnittet diskuterar Simon med Anna-Elina Lehesjoki och Juha Kere, som båda är erfarna och meriterade forskare vid Folkhälsans forskningscentrum.
Diskussionen kretsar kring genetisk forskning; dess betydelse och förutsättningar, men även risker för missbruk och etiska frågor kring forskningen. Även Folkhälsans viktiga roll i bidragandet till grundforskningen behandlas.
-
Puuttuva jakso?
-
I det här podavsnittet diskuterar Folkhälsans kommunikationsdirektör Cami Westerlund och historikern Julia Dahlberg med Simon om hur Folkhälsans kommunikation utvecklats genom tiderna.
Vilka har utmaningarna varit, hur har kommunikationsstilen utvecklats och vilka frågor måste man ta ställning till då man arbetar med kommunikation och folkhälsa?
-
Att kunna reglera sina tankar, känslor och handlingar är viktigt för att vi ska må bra i en värd av mängder av frestelser och stimuli.
Folkhälsans sakkunniga utbildare Jennie Stolzmann-Frankenhaeuser och Johanna ”Nanna” Sallinen diskuterar självreglering och hur vi kan lära oss det. De talar om språkets, känslokompetensens och lekens roll då vi lär barn självreglering.
Jennie Stolzmann-Frankenhaeuser är sakkunnig i mobbningsförebyggande och Nanna Sallinen är sakkunnig i språkutvecklande och småbarnspedagogik på Folkhälsan. Värd är kommunikatören Hanna Rundell.
-
I det här podavsnittet hör vi forskare och professor Eva Roos och Folkhälsans förbundsdirektör Viveca Hagmark i en diskussion om forskning, hälsofrämjande och hälsoarbete.
Eva bidrar med sina insikter ur vetenskapens värld medan Viveca i sin tur bidrar till diskussionen med sin syn på hälsofrämjande inom Folkhälsan och samhället.
Diskussionen kretsar kring samarbete mellan forskning och hälsofrämjande verksamhet, om vilka hinder möter man lätt på för att vi kommer från olika världar, när kan vi hitta synergieffekter och om möjligheten att samskapa projekt.
-
Podcasten Hallå Folkhälsan handlar om hälsa och Folkhälsan. Redaktören Hanna Rundell och vetenskapskommunikatören Simon Granroth bjuder in sakkunniga att diskutera kring hälsa, forskning och hälsofrämjande arbete i samhället, Svenskfinland och inom Folkhälsan.