Episodit
-
En ny true crime-serie fra Aftenposten Junior. Den handler om 12 år gamle Ida som blir venn med en fremmed gutt på Snapchat. Jake kommer fra et annet land og sier han er 15 år. De snapper hver dag og Ida blir forelsket. Men det er noe som skurrer. Er Jake den han sier han er?
Du finner podkasten her:
Spotify: https://open.spotify.com/show/6nUr8iJ4vVAqPGEGsMqnyf?si=DqU18EDySauuQxc3T-8feg
Apple:
https://podcasts.apple.com/no/podcast/hemmeligheten/id1737221109
-
Er du lang eller kort? Når man er lav kan man gjøre mange kule ting høye ikke kan - og omvendt. Skulle du ønske du var høyere eller lavere enn du er?
-
Puuttuva jakso?
-
Mange barn har det vanskelig hjemme. Denne episoden handler om hvordan det er når foreldre ikke er snille mot barna sine. Her får du råd om hvordan du kan få det bedre og hva du kan gjøre som venn.
-
Det finnes noen som får lov til alt. Som får lov til å være sent oppe, spille når de vil og se filmer med høy aldersgrense. Men så er de andre. De med strenge foreldre. Hvorfor lager foreldre så forskjellige regler?
-
Da Vilde (10) fikk vite at hun hadde ADHD, var hun redd for at ingen ville være med henne. Her kan du lære hva ADHD er og få noen tips til hvordan du kan få hjelp av venner, eller hvordan du som venn kan hjelpe til.
-
Har du gjort det? Lurer du på hvordan det er? Eller hvordan du gjør det? Nå skal vi snakke om kyssing!
-
For noen år siden begynte huset til Viljar å brenne. Hvordan reagerer man egentlig når man står midt i en farlig situasjon? I denne episoden skal vi snakke om ulike måter å reagere på og hva man kan gjøre når man er i en nødsituasjon.
-
Å ha søsken kan både være fint og superirriterende. I denne episoden får du vite hva man lærer av å ha søsken også gir vi deg tips til hva du kan gjøre når virkelig smeller i dørene.
-
Slutter vi å leke når vi blir ungdom? Krangler vi med foreldre? Begynner vi å bruke sminke? Tiktok-psykologen forteller hva som skjer i hjernen til tenåringer og hvorfor man plutselig blir opptatt av hvordan man er.
-
Å bli holdt utenfor er en skikkelig kjip følelse. Det kan være i et friminutt på skolen, i gymtimen eller når du gamer. Hva kan man gjøre når man blir utestengt?
-
Alle er født med ulik personlighet. Noen liker å prøve nye ting, andre er mer forsiktig. Noen bruker lang tid på å tenke ut et svar, mens andre tenker mens de snakker. Mange er utadvendte og mange er innadvendte. Men hva betyr det? Og hvilke fordeler har de to væremåtene?
-
Olivia er 11 år gammel. Hun har to hjem. To tannbørster. To senger. Det er fordi moren og faren hennes er skilt. Hvordan er det egentlig å ha skilte foreldre? Er man mye lei seg? Og hva kan man gjøre for at det kan kjennes lettere?
-
Har du prøvd å snakke til moren din uten å få svar fordi hun er på Facebook? Mange må konkurrere med mobilen eller en annen skjerm for å få oppmerksomhet fra de voksne. I denne episoden skal vi snakke om det egentlig er greit, om foreldre burde ha skjermtid og så skal vi høre hva du kan gjøre for å bli hørt.
-
Er det noen du ser opp til? En Youtuber, fotballspiller, skuespiller eller en storebror? I denne episoden av Juniorrådet skal vi snakke om å beundre noen man synes har fått til noe skikkelig kult. Vi snakker om gode og dårlige forbilder.
-
Har du dyre jakker og telefoner? Eller kan du bare drømme om å få den nyeste Iphonen? Vi snakker med fire elever i 7. klasse på Voksen skole i Oslo om kjøpepress. I tillegg forklarer Helsebroren hvorfor mange barn er opptatt av merkeklær.
-
Det er ikke gøy når en venn bestemmer hva du skal gjøre. I hvert fall hvis det er noe du ikke liker eller synes er skummelt. I denne episoden av Juniorrådet snakker vi med barn om å ha sjefete venner og gir tips til hva man kan gjøre for å slippe å bli bestemt over.
-
Har du løyet noen gang, også angret etterpå? Hva gjør man da? Er det greit å lyve noen ganger, eller skal man alltid fortelle sannheten? I denne episoden møter vi fire elever på Grünerløkka skole i Oslo. Alle innrømmer at de har løyet. I tillegg forteller Helsebroren når han synes det er greit å lyve.
-
Aida (12) spille fotball nesten hver eneste dag. På rommet hennes står det pokaler og på veggene henger det mange medaljer. Drømmen hennes er å spille for landslaget eller Barcelona. Men det er én ting Aida har mer av enn de fleste.
Nemlig det som heter konkurranseinstinkt.
-
Det er vanlig å synes at døden er skummel. Kanskje man er redd for at noen man er glad i skal dø, eller for at man selv skal dø? Og hva skjer egentlig etter at man dør? Det har dessverre ikke Juniorrådet svar på, men Helsebroren forteller hva mange tror skjer etter døden.
-
Å være ny i klassen kan være skummelt. Ikke bare må du prøve å passe inn, i tillegg er det ingen som kjenner deg og vet hvordan du er fra før. Etter sommeren kommer mange til å begynne i en ny klasse, enten fordi de har flyttet eller fordi de skal begynne på ungdomsskolen. I denne episoden av Juniorrådet skal vi blant annet snakke med en gutt som har flyttet mer enn seks ganger. Vi vil også gi deg tips til hva man kan gjøre for å gjøre det mindre skummelt.
- Näytä enemmän