Episodit
-
Til sammen har Sonny Lahey og Mads Knarreborg over 50 års erfaring med at lave tegnefilms-stemmer. Listen med ikoniske karakterer og store titler er lang!
I anledning af 'Grusomme mig 4', som de begge lægge stemmer til. Mads Knarreborg er animationsuniversets nye skurk - mens Sonny bl.a. har stået for instruktionen af det danske dub.
Lyt med, når vi dykker ned i tegnefilmens forunderlige verden og bl.a. hører sjove anekdoter og taler om det gule fænomen: Minions!
'Grusomme mig 4' kan ses i biografen fra 4. juli.
-
Vi udpeger i denne podcast årets indtil videre 10 bedste biograffilm. 2024 har nemlig allerede budt på mange store filmoplevelser i biografens magiske mørke.
Listen tæller alt fra storslået science fiction, hed kærlighed og et skæbnegribende drama, videre til et benzindrevet hævntogt, store muskler og masser af steroider!I studiet til at nørde de 10 film er kino.dk's Daniel Bentien, Christine Dyrskjøt Elmstrøm og Bjarke Friis Kristensen.
Vi glæder os til restens af filmåret. Rigtig god sommer!
-
Puuttuva jakso?
-
Hvordan foregår det egentlig, når man er journalist afsted til Cannes Filmfestival? Det taler Daniel Hartvig med vores udsendte i det sydfranske Daniel Bentien, der netop er vendt hjem fra årets udgave.
Vi går bag kulisserne. Fordi hvordan kommer man afsted? Hvordan er Cannes prioriteringssystem? Hvorfor klapper de så meget i Cannes? Og sidst, men ikke mindst, hvilke film fra årets filmfestival skal vi holde ekstra øje med?
God sommer!
-
I denne episode har jeg besøg af en af de mest succesfulde danske filmskabere, der udover at have lavet den måske bedst indtjenende danske film nogensinde på verdensplan, nemlig ”Italiensk for begyndere”, og hun har som få har haft succes uden for Danmarks grænser.
Det er instruktør Lone Scherfig, som sidder med i studiet i dag, hvor vi i anledning af hendes nye film, ’Pigen der fortalte film’, dykker ned i Lones udenlandske karriere, som bl.a. tæller ”An Education”, der fik 3 Oscar-nomineringer, og ”One Day” med Anne Hathaway.
Lone fortæller, hvorfor hun har foretrukket at arbejde i England over Hollywood – som hun lige har sagt nej til igen – hvordan det er arbejde med nogle af filmverdens største stjerner, hvordan hun bibeholder sin stemme i store udenlandske produktioner, og sidst, men ikke mindst, hvordan hun er endt med at lave en spansksproget-film, der udspiller sig i Chile.
’Pigen der fortalte film’ kan ses i de danske biografer fra 2. maj.
-
Gæsten i denne episode har intet mindre end 50-års erfaring fra både film, tv og teater. Han er operasanger, har vundet en Grammy, to Bodil-statuetter og udgivet flere musikalbums.
Kurt Ravn er med i denne omgang af vores interview-format "Den varme biografstol", hvor vi selvfølgelig vender hans ikoniske rolle som Lauritz Røde Jensen i ’Matador’ og hele seriens arv.
Kurt fortæller om sin debut i en Morten Korch-film, som hans unge kollegaer så ned på, hans forskellige optrædener i Olsen-banden-universet, hans tilgang til komik og satire, og sidst, men ikke mindst hans store kærlighed til skurke.
Kurt Ravn er nemlig netop nu aktuel i 5. sæson af ’Sommerdahl’, hvor han spiller skurken Otto også kendt som Kongen. En rolle som han gentager for 3. sæson i træk.
Den danske skuespiller ser også frem og fortæller, hvordan han bibeholder sin passion til faget.
-
Episodens gæst er den dobbelt aktuelle Caspar Philipson, som man lige nu kan opleve i 2. sæson af DR-serien ’Orkesteret’ og i biograffilmen ’Hammarskjöld’ om den svenske FN-generalsekretær Dag Hammarskjöld, instrueret af danske Per Fly.
I netop ’Hammarskjöld’ gentager Caspar Philipson rollen som den amerikansk præsident John F. Kennedy for femte gange i karrieren – med endnu en sjette på vej. Ligesom at han optrådt som JFK ved flere live begivenheder i Danmark og i udlandet.
Derfor skal denne episode også står i den amerikansk præsidents navn. Caspar Philipson gennemgår den danske skuespillers karriere som John F. Kennedy – fra hans første optræden i den Oscar-nominerede ’Jackie’ overfor Natalie Portman over en UFO-serie, hvor JFK var tiltænkt en kæmpe rolle til den biografaktuelle film, hvor han for første gang instrueres af en dansker som JFK.
Hvordan forbereder man sig til rollen som JFK? Hvad har Kennedy-familien sagt til hans optrædener? Kan man nogensinde blive træt af spille ham? Hvad har været hans vildeste oplevelse? Og hvad fik ham til at sige ja til at medvirke i ’Blonde’, som sætter den amerikanske præsident i et noget andet lys end hidtil?
Vi tager dog et par svingærinder undervejs. Caspar Philipson er nemlig en af de få danskere, som har spillet overfor Tom Cruise. Det skete i Mission: Impossible – Fall Out. Hør meget mere om den oplevelse i podcasten, hvor den danske skuespiller også afslører detaljerne om nu skrottet amerikansk serie, hvor han skulle have spillet Hollywood-ikonet Robert Redford overfor Nikolaj Coster-Waldau.
-
I denne episode har vi besøg af instruktør og manuskriptforfatter Michael Noer.
Michael startede karrieren med dokumentarfilm, før han sprang ud i sin fiktionsdebut, den brutale fængselsfilm ’R’ i 2010. Herefter er det blevet til 4 danske spillefilm, en populær serie og en Hollywood-film.
Vi kommer forbi alle titlerne, der altså tæller ’Nordvest’, ’Nøgle hus spejl’, ’Papilion’, ’Før Frosten’, DR-serien ’Huset’ og hans biografaktuelle værk ’Birthday Girl’ med Trine Dyrholm, der besøgte podcasten i sidste episode.
Vi kommer forbi den røde tråd i Michaels film, hvordan han bruger socialrealisme og indignation til at skabe historier, Ghita Nørby, fængselsfilm, problemer på settet, oplevelsen med at lave amerikansk film med Hollywood-stjerner og hvorfor han sagde nej til at lave ’Sicario’, der senere blev til en stor actionfilm af Dune-instruktør Denis Villeneuve.
’Birthday Girl’ kan ses i de danske biografer fra 4. april, og handler om Nanna, der er taget på cruisetogt for at fejre datteren 18-års fødselsdag. Men turen går langt fra som håbet. -
Episodens gæst har intet mindre end 7 Bodil-statuetter, 10 Robert-statuetter og masser af film og serier på CV’et. Hun er blevet kaldt dronningen af dansk film: Trine Dyrholm.
Trine Dyrholm er nu aktuel i en ny dansk film. I ’Birthday Girl’ spiller hun moren Nanna, som vil fejre sin datters 18-års fødselsdag på et cruisetog til Bahamas. Men de festlige begivenheder tager en ubehagelig drejning.
Vi dykker ned i Trine Dyrholms lange karrierer. Vi kommer forbi Melodi Grand Prix som 14-årig, debutfilmen – som Dyrholm vandt sin første Bodil for – flere af karrierens film og serier; Festen, TAXA, I Kina spiser de hunde, Forbrydelser, En Soap, Hævnen, Den skaldede frisør, Kollektivet, Dronningen og mange flere.
Vi runder Trine Dyrholms udenlandske karriere – der kun lige er begyndt! Vi taler herunder bl.a. om en tysk zombie-film, en ny britisk serie med Julianne Moore og meget mere.
-
Denne episodes gæst er Lærke Winther, som lige nu er aktuel i komedien ’Jagtsæson 2 – i medgang og modgang’, hvor hun sammen med Mille Dinesen og Stephania Potalivo udgør filmens trio. Denne gang står den på Polterabend.
Vi taler om den første films store succes, og Lærkes egen rejse i skuespillerfaget, der starter i London. Lærke blev i starten af karrieren mest kendt for sin humoristiske talent, men hun fortæller i podcasten her, hvordan hun har kæmpet med at komme ud af den kasse.
Vi berører således flere af Lærkes store roller – fra hendes Bodil-normering over ’Den som dræber og ’Dicte’ til julekalendere og en britiske serie fra 2017.
Til sidst snakker vi om den nye 2’er, anmeldere vs. publikum og hvad fremtiden byder på.
Tak for at lytte med.
-
Du kender Joey Moe som musikeren, men nu skrifter sangeren mikrofonen ud med et kamera. Joey Moe står bag den biografaktuelle 'Ripple', der er den nyudklækkede filmskabers spillefilmsdebut som instruktør og manuskriptforfatter.
Joey Moe besøger podcast til en snak om sin karriere, der strækker sig over 20 år, hvorfor han skifter kurs, hans stor passion for Christopher Nolan og kringlede filmfortællinger samt hvordan 'Ripple' blev skabt, og ikke mindst, hvordan true crime har inspireret den.
Joey fortæller også om, at rejse Danmark rundt og vise sin ny film - og hvordan det var at være i Hollywood med den.
Tak for besøget til Joey Moe!
-
Gæsten i denne udgave af "Den varme biografstol" er den danske Hollywood-producer Lars Knudsen, som lige nu er biografaktuel med Nicolas Cage-filmen 'Dream Scenario'
Lars Knudsen har over de sidste 20 år etableret sig som producer i USA's største filmby Hollywood – og har bl.a. stået bag værker som ’The Witch’, ’Hereditary’, ’Midsommar’, ’The Northman’ og ’Beau is Afraid’. Han har hjulpet med at få nogle af amerikansk mest spændende navne frem på den store scene, herunder Robert Eggers og Ari Aster.
Hvordan er det egentlig at arbejde med Nicolas Cage? Hvordan lokker du Hollywood-stjerner med i dine film? Det spørger jeg Lars Knudsen om, der også fortæller, hvordan en dansker uden filmerfaring kan ende i lærer hos en af Hollywoods største producere.
Lars Knudsen er en travl herre, der er i pre-produktionen med Ari Asters næste film i Los Angeles – og han løfter sløret en ganske lille smule for, hvad Hereditary-instruktøren har i støbeskeen.
-
Den danske instruktør Ole Christian Madsen er aktuel med sin 10. film, 'Den grænseløse' - det næste kapitel i Afdeling Q-serien.
Vi dykker ned i Ole Christian Madsens karriere og vender film og serier som 'Pizza King', 'Edderkoppen', 'En kærlighedshistorie', 'Flammen & Citronen', 'Rejseholdet' og 'Banshee'.
-
Vi har kigget i filmkalenderen har udpeger 12 biograffilm som vi glæder os ekstra meget til i 2024.
Listen tæller alt fra storslået science fiction og mareridts-fantasy til dansk action og Batmans nemisis.
-
Vi gør status på filmåret 2023. Hvilke film har givet os de største oplevelser?
Hør med når vi gennemgår kino.dks top 10. Og fire personlige tips til årets bedste film.
Tak for at lytte med i 2023. Vi ses i det nye år!
-
Brødrene Sebastian og Andreas Jessen har allerede været en del af den danske filmbranche i 25 år og medvirket i over 75 projekter tilsammen, hvilket tæller titler som 'Kærlighed ved første hik', 'Den skaldede frisør', 'Rejseholdet', 'Mercur' og 'Mens vi lever'.
Jessen-bødrene spiller i den nye danske komedie 'Bedre tider' brødre Karl og Lukas, og i podcasten her fortæller, hvordan de bruger deres virkelige brødredynamik aktivt i filmen, og hvilke fordele og ulemper, der er ved at kende hinanden SÅ godt.
-
Selveste Ulf Pilgaard gæster podcasten til en snak om sin karriere på film og tv i anledning af premieren på 'Nattevagten - Dæmoner går i arv', hvor han gentager glansrollen som kommisær Wörmer.
Lyt med, når den levende legende fortæller om sit liv i dansk showbis, forholdet til Dirch Passer, Sengekants-film, Olsen-Banden, det dårlige komedier og meget mere.
-
Den danske filmskaber Ole Bornedal gæster "Den varme biografstol" til en længere snak om 'Nattevagten', det amerikanske remake 'Nightwatch' og den nye fortsættelse 'Nattevagten 2 - dæmoner går i arv'.
Hør bl.a. historien om skabelsen af det danske gyserhit, Bornedals møde med Weinstein-brødrene og David Bowie og årsagen til, at vi nu - 30 år senere - får en efterfølger til 'Nattevagten'.
-
Hvordan foregår arbejdet med visuelle effekter i film og serier - og hvad indebærer VFX helt præcist?
I denne episode af kino.dk's filmpodcast, Spotlight, zoomer vi ind og stiller skarpt på netop dette emne i selskab VFX-supervisor og en af grundlæggerne af Ghost VFX, Martin Gårdeler, der bl.a. har været med på produktionen af den biografaktuelle 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes'.
Efter succesen med de tidligere Hunger Games-film, som fulgte eventyrene og overlevelseskampene for Katniss Everdeen, fortæller den nye storfilm historien om den senere Præsident Snows unge dage og det 10. dødsspil.
-
Det danske gyserhit 'Sidste Time' bliver i år vist på Blodig Weekend - og i den anledning genudgiver vi vores 25-års jubilæumsfejring af filmen.
Instruktør Martin Schmidt og forfatter Dennis Jürgensen fortæller om skabelsen af projektet, den kringlede slutning - og hvorfor det er så svært at lave gyserfilm i Danmark.
Læs mere om Blodig weekend og find dine billetter på kino.dk
-
En af årets mest opsigtsvækkende film er den nye svenske dokumentar 'Miraklet i Gullspång', der tager så mange overraskende drejninger, at selv den bedste fiktionsfilm ikke kan følge med.
Til at diskutere historien om to søstre, der selv mener, at de oplever et mirakel fra Gud, er instruktøren bag, Maria Fredriksson - og hun løfter sløret for den vilde historie bag kameraet. En historie som var tæt på at drive hende til vanvid i jagten på at finde svare på filmens store mysterium.
Første del af episoden er spoiler-fri - mens anden del er en spoiler-snak, som du passende kan lytte til, når du har set 'Miraklet i Gullspång'. Og tror os, når vi siger - at du har brændende spørgsmål, når først filmen er slut.
- Näytä enemmän