Episodit
-
Peter Andersen taler med Jens Skov Jørgensen om bogen 'Psykologisk tryghed og kollektiv mestring' og dens kernebegreber, men også og måske især om deres praktiske implementering.
Peter Andersen er direktør for forlag og kompetenceudvikling hos Dafolo A/S og forfatter til flere bøger om pædagogik og ledelse.
Jens Skov Jørgensen er ungdomsskoleleder i Rebild Kommune.
-
Tredje del: Hvor et par udmærkede sneakers lider døden. Martin Jensen er forfatter til en lang række romaner, hvoraf de fleste er historiske og mange foregår i “vikingetiden”. Nu har en skrevet en reel historiebog om Alfred, Knud den store, Aethelred og alle de andre. Bogen hedder ‘Økser over England’ og sætter forholdet mellem Danmark og England 865-1066 under lup, og gengiver de mange historiske begivenheder, der langt overgår fiktionen. Som en del af bogens tilblivelse har Martin været på researchrejse til England. Bl.a. for at tage billeder til bogen.
Her følger vi den garvede forfatter og hans redaktører, Svend Åge Petersen og Kasper Kaufmann, på rejsen og lærer om vikinger og saksere undervejs.
Læs mere om bogen og se billeder fra research-rejsen til England her:
https://klim.dk/bog/oekser_over_england.htm -
Puuttuva jakso?
-
Anden del: Martin Jensen er forfatter til en lang række romaner, hvoraf de fleste er historiske og mange foregår i “vikingetiden”. Nu har en skrevet en reel historiebog om Alfred, Knud den store, Aethelred og alle de andre. Bogen hedder ‘Økser over England’ og sætter forholdet mellem Danmark og England 865-1066 under lup, og gengiver de mange historiske begivenheder, der langt overgår fiktionen. Som en del af bogens tilblivelse har Martin været på researchrejse til England. Bl.a. for at tage billeder til bogen.
Her følger vi den garvede forfatter og hans redaktører, Svend Åge Petersen og Kasper Kaufmann, på rejsen og lærer om vikinger og saksere undervejs.
Læs mere om bogen og se billeder fra research-rejsen til England her:
https://klim.dk/bog/oekser_over_england.htm -
Første del: Martin Jensen er forfatter til en lang række romaner, hvoraf de fleste er historiske og mange foregår i “vikingetiden”. Nu har en skrevet en reel historiebog om Alfred, Knud den store, Aethelred og alle de andre. Bogen hedder ‘Økser over England’ og sætter forholdet mellem Danmark og England 865-1066 under lup, og gengiver de mange historiske begivenheder, der langt overgår fiktionen. Som en del af bogens tilblivelse har Martin været på researchrejse til England. Bl.a. for at tage billeder til bogen.
Her følger vi den garvede forfatter og hans redaktører, Svend Åge Petersen og Kasper Kaufmann, på rejsen og lærer om vikinger og saksere undervejs.
Læs mere om bogen og se billeder fra research-rejsen til England her:
https://klim.dk/bog/oekser_over_england.htm -
Andri Snær Magnason er forfatter og miljøaktivist, og senest har han udgivet bogen ‘Tiden og vandet’, som ud over at være fyldt med fascinerende historier, også åbner vores øjne for havets foranderlighed og tidens tilstand.
Det er givende og kraftfuldt at være i stand til at tale om de klimaudfordringer, vi står overfor. Og Andri leverer ordforrådet.
Redaktør Kasper Kaufmann satte den sindige islænding stævne ombord på det gode skib ACTIV i København.
-
Niels Lyngsø er forfatter, og han er dybt interesseret i bevidsthed og meditation. Og han har oversat Michael Pollans bog Din foranderlige bevidsthed
Michael Pollan er kendt verden over, især for sine undersøgelser om mad og klima, og hvordan de to ting hænger sammen. Men nu har han kastet sit undersøgende blik på euforiserende svampe og deres potentielle effekt på den menneskelige psyke.
Redaktør Jon Toke Brestisson taler med oversætter og forfatter ad to omgange, og det er de to samtaler der her er splejset sammen til et enkelt podcast-afsnit. Det er ikke nogen overraskelse, at det overordnede tema er den menneskelige bevidsthed. -
Sigurd Barrett har skrevet en række børnebøger, der formidler nogle af de helt store og tunge emner til børn. I denne podcast diskuteres det læringsmateriale, som knytters sig til nogle af disse bøger.
-
Sigurd Barrett har skrevet en række børnebøger, der formidler nogle af de helt store og tunge emner til børn. I denne podcast diskuteres det læringsmateriale, som knytters sig til nogle af disse bøger. Undervisningsmaterialerne til 'Danmarkshistorien', består af en elevbog, en lærervejledning og en aktivitetsbog og er skrevet af Rasmus Welling og Dennis Hornhave Jacobsen, de 100 opgaver til H.C. Andersens eventyr er skrevet af Dennis Hornshave Jacobsen og Marie Louise Johansen, mens den helt aktuelle bog om genforeningen er skrevet af Mette og Rasmus Welling – altsammen under myndigt overblik af redaktør Karen Lise Søndergaard Brandt. Første del af to.
-
Helene Uri er en fremragende skønlitterær forfatter. Senest er hun aktuel med romanen Sort is. I dette afsnit er det imidlertid hendes virke som lingvistiker, der er i kontekst. Uri har nemlig også for nylig skrevet bogen Hvem sagde hvad? hvor hun er optaget af, hvordan kvinder og mænd bruger sproget.
Her er hun i samtale med Anette Dina sørensen, som er kønsforsker, og som har oversat Hvem sagde hvad? Omdrejningspunktet er køn og sprog, og hvordan de to ting hænger sammen. -
Ha-Joon Chang er bl.a. forfatter til 23 ting man fortier om kapitalismen og Økonomi – en brugsvejledning. Her er han i samtale med redaktør Jon Toke Brestisson, om hvordan vi tænker på økonomi som et samfundsmæssigt system.
-
Velkommen til Kontekst!