Episodit
-
Det halter gevaldigt med Forsvarets økonomistyring, det eksisterende materiel er utilstrækkeligt og fejlramt, det nye er forsinket, og personellet er gennem årrække flygtet ud på det civile arbejdsmarked, hvor lønninger og arbejdsforhold er bedre. Forsvarets aktuelle problemer er mange og velbeskrevne, men hvad finder man ud af, hvis man stikker et spadestik dybere og ser […]
-
Gerd Kieffer-Døssing fra DIIS fortæller om Danmarks nye Afrika-strategi, og hvorfor især de tidligere franske kolonier giver sikkerhedsudfordringer.
-
Puuttuva jakso?
-
Krigen i Ukraine og ikke mindst den ukrainske offensiv ind i Kursk-regionen rejser en række spørgsmål om, hvordan man ser på krigen i Rusland. Udefra kan det være svært at regne ud og forstå, hvordan russerne tænker og taler om konflikten, og det kan føre til skæve analyser af, hvad russerne prøver at opnå med […]
-
Rusland har mildest talt ikke haft succes med den del af krigen mod Ukraine, der foregår til søs i Sortehavet. Hvorfor det er tilfældet, ser vi nærmere på i denne udgave af Krigskunst Podcast, hvor militæranalytiker Alexander With er gæst.
-
EU skal tage ansvar for forsvarspolitikken på hidtil usete måder hvis vi skal bevare freden og friheden i Europa. Det siger Christine Nissen fra Tænketanken Europa i denne udgave af Krigskunst Podcast.
-
Store protester har den seneste tid præget gadebilledet i Georgiens hovedstad, Tbilisi. Årsagen er en lov, som ifølge dens tilhængere skal skabe gennemskuelighed om finansieringen af forskellige organisationer, men som ifølge modstanderne vil undergrave demokratiet og skade Georgiens muligheder for at blive medlem af EU. Kritikerne har døbt loven ”den russiske lov”, fordi den minder […]
-
Den tilspidsede sikkerhedspolitiske situation i Europa betyder, at Forsvaret i fremtiden i højere grad skal løse opgaver i Danmarks nærområde. En del af dem skal løses i rent nationale operationer. I denne udsendelse prøver vi at blive klogere på, hvad der egentlig ligger i det begreb. Hvad er det for opgaver, Forsvaret løser i en […]
-
I denne udgave af Krigskunst Podcast taler vi igen om det ny forsvarsforlig, men vi retter nu blikket mod Søværnet. Ligesom resten af Forsvaret har flåden kraftigt brug for at blive styrket på både personel- og materielsiden. Til at gøre os klogere på, hvor skoen især trykker, har vi besøg af nyligt pensionerede Carsten Fjord-Larsen. […]
-
Nato kan i 2024 fejre 75 års jubilæum. Men selvom både Finland og Sverige er blevet lukket ind i det gode selskab, går alliancen en usikker fremtid i møde. I USA forhindrer indenrigspolitiske tovtrækkerier, at Nato-landene gør fælles front i støtten til Ukraine. Der er allerede sået tvivl om troværdigheden af musketereden, og nye udfordringer […]
-
Udmøntningen af det nye forsvarsforlig er i gang. Forligskredsen præsenterede torsdag d. 18. januar den første af flere delaftale, og mange vigtige beslutninger skal træffes i den kommende tid. I forrige afsnit af Krigskunst Podcast diskuterede vi Forsvarets fremtidige opgaver og udvikling med udgangspunkt i missiltruslen fra Rusland. I denne udgave fortsætter vi, hvor vi […]
-
Oberst Jacob Barfoed fortæller om Forsvarets opgaver i fremtiden og forklarer, hvorfor især missiltruslen fra Rusland kræver offensive svar.
-
Mellemøstforsker Lars Erslev Andersen fortæller om konflikten mellem Israel og Palæstina, både ud fra et historisk og et nutidigt perspektiv.
-
Ny sabotage på en gasrørledning i Østersøen har igen sat hybridkrig på dagsordenen. Anders Puck Nielsen forklarer hvordan hybridkrig virker, og hvordan samfundet kan forsvare sig mod det.
-
Der har igen været kampe i Nagorno-Karabakh, men noget er anderledes denne gang. Er det afslutningen på krigen, vi ser? Claus Mathiesen fortøller i denne udgave af Krigskunst Podcast om den langvarige konflikt mellem Armenien og Aserbajdsjan.
-
Patruljefører Simon Flening fortæller om opgaverne og dagligdagen i Slædepatruljen Sirius, og på trods af tilkomsten af moderne teknologi er det stadig hundeslæderne, der har vist sig mest velegnet til opgaven.
-
Vi stiller skarpt på Wagner-gruppen. Karen Philippa Larsen fortæller om Wagner-gruppens historie og perspektiverne efter mytteriet mod Putin.
-
Brigadegeneral Carsten Rasmussen gør status på den ukrainske offensiv. Det er en svær opgave for Ukraine, og vi må ikke undervurdere russerne.
-
Undervandsdroner kommer til at spille en stor rolle i overvågning af kritisk infrastruktur i fremtiden. Det fortæller lektor Simon Pedersen om i denne udgave af Krigskunst Podcast.
-
Koldkrigshistoriker Rasmus Mariager fortæller om hvordan den kolde krig ændrede Danmark. I lyset af krigen i Ukraine er det aktuelt at overveje, hvilke konsekvenser en ny langvarig konflikt med Rusland vil have for det danske samfund.
-
Skyldfølelsen efter Anden Verdenskrig er stadig mærkbar i Tyskland, men der sker store forandringer i disse år. Det fortæller lektor Amelie Theussen.
- Näytä enemmän