Episodit
-
We lezen een meeslepende hervertelling van de klassieke mythologie. Circe is een vreemd kind en wordt verstoten door haar familie. Ze zoekt gezelschap bij de gewone stervelingen en ontdekt een kracht die verboden is voor goden: hekserij. Een nieuw genre voor ons allemaal, maar hoe hebben wij dit verhaal beleefd?
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
Elena Ferrante, het pseudoniem van een mysterieuze Italiaanse auteur staat centraal in deze aflevering. We bespreken niet alleen een van haar boeken ‘De Verborgen Dochter‘ maar krijgen ook de kans om vertaler én auteur Miriam Bunnik meer vragen te stellen over haar vertaalwerk voor ‘Het leugenachtige leven van volwassenen’.
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
Puuttuva jakso?
-
Wij bespreken de klassieker 'Zout op mijn huid' van Benoîte Groult. Een verhaal over een onmogelijke liefde tussen intellectuele Parisienneen een Bretonse visser. Cliffhanger: we laten ons helemaal meeslepen in dit romatische verhaal!
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
We bespreken De jongen, de mol, de vos en het paard. In zijn prachtige (prenten)boek beschrijft Charlie Mackesy vier innemende karakters die tot leven komen en je meenemen op hun reis van zelfontdekking, vriendschap en wijsheidheden.
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
Het licht in ons van Michelle Obama biedt genoeg gespreksstof! We staan onder anderen stil bij de kleine dingen in het leven, opvoeding, discipline en de keukentafel! Weten waar dat over gaat? Luisteren maar!
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
In deze aflevering bespreken wij Buitenleven van Nina polak, lijkt het Jikke een goed idee om het Pieterpad te bewandelen deze zomer en vragen we ons af wat wij vinden van sensitivity readers en het herschrijven van boeken naar de huidige tijdgeest.
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
In deze aflevering bespreken we ‘Wat je van bloed weet’ van Philip Huff, waarin de schrijver vertelt hoe het voor hem was om op te groeien in een gewelddadig gezin. Mathe heeft het weer nét gehaald, As heeft ons weer met haar vele feitjes om de oren geslagen en Anne deed weer eens mee vanuit hot Abu Dhabi. De één geïnspireerd, de ander minder, maar het was weer ouderwets gezellig!
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
We bespreken ‘Hoe doen wij het? Een zoektocht naar het seksleven van vrouwen‘ van Milou Deelen. Net als de 14 vrouwen die Milou heeft geïnterviewd bespreken ook wij de verschillende onderwerpen die aan bod komen. Luister mee tijdens ons gesprek over seksuele voorlichting, open (durven) praten over seks, de jonge vs de oude generatie, de verovering voor de seks, one night stands, het ownen van onze pleziertjes en feminisme anno nu.
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
Tranen met tuiten, verliefdheid en sterke moedergevoelens deze maand: wát een ontroerend verhaal is dit. Rauwe natuur, eenzaamheid, drama, tienerliefde, verlating, overleven - het zijn allemaal thema’s in dit verdrietige, maar prachtige verhaal van Delia Owens. Hij staat al maanden in de NYT best-selling list, waarvan vele weken op nummer 1, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Als je nog een vakantieboek zoekt, is dit zeker een goede! Wij kijken ondertussen uit naar de verfilming…
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
Luister nu naar onze nieuwe aflevering over ‘Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie’ van Marian Mudder. Het was weer tijd een voor special, deze keer in de categorie zelfhulpboeken. Maar wat vinden we van deze term? Je hoort wat wij ervan vonden en wat wij hebben opgepikt uit het boek. We delen onze eigen tips over meer mindful leven. En hoe is de social media vrije dag bevallen?
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
Femke van der Laan schrijft op zeer persoonlijke, grappige en ontroerende wijze over de liefde tussen haar en haar inmiddels overleden man Eberhard.
We krijgen een kijkje in Femke's leven met Eberhard: we lezen over hun eerste ontmoeting en hoe de liefde tussen de twee opbloeide. Over hoe de carrière van iemand met een publieke topfunctie een huwelijk kan domineren en hoe ziekte van Eberhard inslaat als een bom maar de liefde altijd overheerst.
De momenten tijdens hun huwelijk samen speelden zich veelal af aan de randen van de dag, en wij mochten meelezen...
Wij vonden het heel mooi en begrijpelijk om te horen dat Femke tijdens het schrijven van dit boek opnieuw verliefd op Eberhard ❤️Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
Het was tijd voor een Thriller! In deze aflevering bespreken we ‘De Nachtdienst’ van Esther Verhoef. Met 2,4 miljoen verkochte thrillers en romans is Esther met recht een van de meest succesvolle schrijfsters van Nederland. Tijdens het lezen van het eerste hoofdstuk zitten we gelijk middenin de nacht from hell van dierenarts Emma. Hoe hebben wij dit boek ervaren? Hadden we deze plottwist verwacht? En wat vonden de niet-thriller-liefhebbers ervan?
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
De meiden van LEES! bespreken tijdens deze aflevering ‘De Wandelaar’ van Adriaan van Dis. Het boek over de nogal eenzame monsieur Martin, die door een tragische gebeurtenis zijn stad Parijs van een hele andere kant leert kennen. De hond ‘Le Chien’, die hij overhoudt aan de brand, brengt hem tijdens vele wandelingen in contact met de mensen uit zijn eigen buurt, waar hij normaliter aan voorbij zou lopen. Hij wordt wakkergeschud bekijkt de wereld op een andere manier. Sinds de hond schudde hij vele vieze handen… De moraal van dit verhaal; kijk eens wat meer echt om je heen.
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
We bespreken in deze aflevering het nieuwste boek van Herman Koch, Een film met Sophia. Een grote mozaïek van verhalen, herinneringen, gedachtes en potentiële filmscènes.
Als lezer volg je het leven van filmregisseur Stanley. Hij ontwikkeld een fascinatie voor de jonge Sophia en besluit dat zij de hoofdpersoon moet worden van zijn volgende film. Over deze bijzondere relatie hebben wij alle vijf natuurlijk een mening. Kan dit nou wel of niet door de beugel?
Tijdens deze podcast wordt het fenomeen ‘zinloos ver reizen’ besproken en vragen we ons af waarom oudejaarsavond voor velen vaak voelt als een ‘moetje’. Tot slot wordt ook de Nederlandse filmwereld nog even onder de loep (of op de hak) genomen.
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
We starten het tweede seizoen met 'Het Zesde Zintuig' van Hans Peter Roel. We volgen het verhaal van onderzoeksjournalist Mick. Hij is op zoek naar het antwoord op de vraag of hij een aanslag in Parijs had kunnen voorkomen. Via verschillende wegen komt terecht bij een professor van de Princeton Universiteit in Amerika. Op bijzondere wijze krijgt Mick een inkijkje in hoe hij gebruik kan maken van zijn zesde zintuig. We waren ontzettend benieuwd, ook wel wat sceptisch en hadden grappig genoeg alle vijf andere verwachtingen. Dat resulteerde in een mooi gesprek en nieuwe levenslessen. Luister mee!
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
Deze aflevering bespreken we Confettiregen van Splinter Chabot. Splinter is politicoloog, programmamaker en televisiepresentator. In dit boek vertelt hij het autobiografische verhaal van Wobie. We lezen over zijn ervaringen, van basisschool tot studententijd, waarin hij er steeds meer achter komt dat hij ‘anders’ is dan de mensen om hem heen. Hij neemt ons mee in de zoektocht naar zichzelf, seksualiteit en zelfacceptatie, zélfs als je opgroeit in een warm gezin.
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
We volgen het verhaal van twee Joodse zussen, Janny en Lien Brilleslijper. In mei 1940 wordt Nederland bezet door de Duitsers en daarmee begint ook hier de Jodenvervolging. De zussen strijden mee in het verzet met gevaar voor eigen leven.
Wanneer de situatie verslechtert vertrekt de familie Brilleslijper vanuit hun thuisbasis Amsterdam en Den Haag naar Bergen aan Zee. Wanneer in 1943 de Atlantikwall juist daar gebouwd wordt vlucht de hele familie naar ‘T Hooge Nest. De zussen runnen vanuit hier een onderduikadres. Ze weten de dans lang te ontspringen totdat het misgaat in de zomer van 1944. Ze zijn verraden...Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
Maxime werd uitgenodigd om langs te komen bij Cees & Petra Holtkamp om wat vragen te stellen voor onze kookboeken special. De koffie stond klaar, uiteraard mét een door Cees gebakken notentaartje. Luister mee naar verhalen van vroeger, het ontstaan van dé kroket en hoe Holtkamp leverancier werd van de koekjes voor het Koninklijk Huis.
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
In de afgelopen maand hebben wij in plaats van één leesboek ieder een kookboek mogen ontdekken! Mathea heeft kunnen struinen tussen de kookboeken bij Duikelman voor een mooie selectie. Via ons Instagram account hebben jullie al mee kunnen kijken met onze ervaringen met de boeken van dit Indrukwekkende lijstje namen: Yvette van Boven, Mai Nguyen, Esther Erwteman, Cees Holtkamp & Jonah Freud en Leo Pruimboom. Luister mee naar onze eindconclusie. Het was absoluut een culinair feestje!
Volg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
-
Afgelopen december uitgegeven, dus nog splinternieuw!
Tweede boek van de 33-jarige Lize Spit, na haar succesvolle debuut ‘Het smelt’, uitgegeven door uitgeverij Das Mag, wat het bestverkochte boek van Vlaanderen werd in 2016. Dit boek is ook heel goed op weg.
Het verhaal gaat over Leo en Simon, Pluisje en Spruytje, twee jonge partners die al jarenlang samen zijn, en samenwonen in Brussel met hun kat. Op een nacht komt Simon thuis en lijkt hij compleet te zijn veranderd. In de periode hierna wordt hij steeds onrustiger en zelfs obsessief en manisch, wat allemaal te maken heeft met zijn voorgaande baan en een van z’n beste vrienden. Simon belandt uiteindelijk in een psychose, waarna hij gedwongen wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. Na deze gebeurtenis volgen we de struggle van beiden: Simon die het gewone leven niet aan lijkt te kunnen en Leo die er alles aan probeert te doen om haar oude Simon weer terug te krijgen.
Dikke pil! Dikste boek tot nu toeVolg ons nu ook op Instagram @leesdepodcast!
- Näytä enemmän