Episodit
-
בפרק ה-9 בעונה ה-2 בפודקאסט, אירחתי את חן חטב, מקהילת החדשנות GrowingIL.
הקהילה מקדמת את תחום האגריטק תחת המכון הישראלי לחדשנות, משרד הכלכלה, משרד החקלאות ורשות החדשנות.
בפרק זה צללנו לעולם קהילות החדשנות, והבנו מהי בכלל קהילה חדשנות, איך בונים אקוסיסטם לתחום, ואיך מחברים בין חקלאים מסורתיים ליזמים צעירים. בנוסף, דיברנו על האתגרים, מגמות, השקעות וטרנדים בתחום לשנת 2024.
לעוד תוכן מעולה על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין:https://www.linkedin.com/in/oryair/לעמוד הלינקדין של קהילת האגריטק של ישראל:
https://www.linkedin.com/company/growingil/posts/?feedView=all
-
Puuttuva jakso?
-
חקלאות מולקולרית היא שיטה חדשנית לייצור חלבונים מהחי, בצמחים. חברת PoLoPo משתמשת בשיטה זו כדי לייצר חלבון ביצה, בתוך תפוחי אדמה. כך החברה מקווה לספק דרך בטוחה, בריאה וזולה לייצור המוני של חלבונים פונקציונאליים לתעשיית המזון.
בפרק ה-8 בעונה ה-2 בפודקאסט, ביחד עם ד״ר מיה ספיר-מיר, המנכ״לית של PoLoPo צללנו לתוך עולם המולקולר פארמינג.
נדבר על היתרונות והחסרונות של הטכנולוגיה, על הנדסה גנטית בצמחים, וכמובן, מתי נוכל לאכול ציפס מפוצץ בחלבון במקום עמילן.
לעוד תוכן מעולה על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין:
https://www.linkedin.com/in/oryair/
לעמוד הלינקדין של מאיה : -
יחסי ציבור זה תחום שנגזר משיווק. המטרה שלו הוא להאיר אור חיובי על החברה או האדם ובניית מוניטין באמצעות אייטמים תקשורתיים, אירועים, סושיאל מדיה, בד"כ שמתכוונים ליח"צ מתכוונים לתקשורת מסורתית - טלוויזיה, עיתון, מגזין אינטרנטי, רדיו והמטרה היא להכנס לתודעה ולייצר יחסים טובים עם הציבור.
בפרק ה7 בעונה ה2 בפודקאסט ביחד עם עדי, מנהלת השיווק של אלפרדס פודס, צללנו לתוך עולם היח"צ.
נענה על השאלות כמו, מתי כדי להתחיל לעשות יח"צ, האם אפשר לעשות יחסי ציבור באופן עצמאי ללא איש מרקטינג בתוך החברה? למה זה אמור להיות חשוב בכלל לחברת סטארטאפ לפתח את היח"צ שלה? איך מגיעים לכתבים ואיך כדי לפנות אליהם? ועוד הרבה שאלות נוספות.---לעוד תוכן מעולה על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין:https://www.linkedin.com/in/oryair/לעמוד הלינקדין של עדי:https://www.linkedin.com/in/adi-rosenshine-50a9b5104/
-
מבזק חדשות קצקצר :) נדבר על סיפור ההצלחה של חברת הבשר המתורבת הישראלית אלף פארמס, שבינואר 2024 עשתה היסטוריה והפכה להיות חברת הבשר המתורבת הראשונה בעולם שמקבלת אישור להפיץ את המוצרים שלה.
נדבר על הסיפור של Aleph Farms,על האישור שקיבלה על המשמעות שלו וההשפעות שלו על עתיד תעשיית ה פוד-טק כולה. ואיך לעזלזל לואינרדו דה קפריו קשור לסיפור הזה?!
לעוד תוכן מעולה על תעשיית ה- פודטק , שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין שלי או במייל:https://www.linkedin.com/in/oryair/
-
עשה ואל תעשה בכניסה לשוק האמריקאי:
אם נשאל היום את רוב היזמים מה שוק היעד שלהם, ברוב המקרים נקבל תשובה אוטומטית " השוק האמריקאי".
אבל מה זה אומר בכלל השוק האמריקאי? איך עושים פיילוט מוצלח למוצר שלכם? עם מי כדי להתייעץ במהלך הדרך? מה התקציב שכדי להגיע איתו?
בשביל לענות על השאלות האלה ורבות נוספות הזמנתי את אריאל גלזר, יזם בתחום המזון, ויועץ של חברות סטרטאפ ישראליות מובילות בתחום הפודטק, שינסה מהניסיון האישי שלו לשתף אותנו בקשיים, במכשולים וההצלחות שהיו לו בניסיוניות להצליח בשוק הגדול בעולם.
לעוד תוכן מעולה על תעשיית ה- פודטק , שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין שלי:https://www.linkedin.com/in/oryair/ללינקדין של אריאל גלזר:
י https://www.linkedin.com/in/ariel-glazer-4a9a72113/
-
פיבוט ומשברים. הם משהו שכל יזם הולך להיפגש איתו.
בשביל שנלמד איך להתמודד עם משברים בסטרטאפ, ולקום חזקים יותר, איך להתנהל מול משקיעים במהלך שינוי הכיוון בסטרטאפ (הפיבוט), ולא ליפול ללחץ או התאהבות במוצר שלנו.
הזמנתי את דותן , טייס קרב לשעבר שהיה מעורב ב9 סטרטאפים בעיקר בתחומי התקשורת והאגריטק, שישתף אותנו מהניסיון האישי שלו איך מתמודדים עם פיבוטים ומשברים בסטרטאפ שלנו וצולחים זמנים מאתגרים.---לעוד תוכן מעולה על תעשיית ה- פודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין שלי:https://www.linkedin.com/in/oryair/ללינקדין של דותן פלגhttps://www.linkedin.com/in/dotan-peleg-4b3364/
-
בין אם תרצו או לא, רגולציית מזון היא משהו שכל יזם פודטק צריך להתמודד איתו.
בפרק ה4 בעונה ה2 אירחתי את עו״ד יחיאל ציפורי ממשרד גורניצקי שמוביל את התחום הסביבתי במשרד שכולל בין היתר את תחום האגריטק והפודטק.
בפרק דיברנו על האישורים הרגולטוריים השונים ברחבי העולם, איך הם שונים, מתי יזמים צריכים להתחיל לדחוף לרגולציה בחברה שלו ובאילו מדינות לפעול, ועוד.
---
לעוד תוכן מעולה על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק,
מוזמנים להתחבר בלינקדין:
https://www.linkedin.com/in/oryair
ללינקדין של עו"ד יחיאל ציפורי
https://www.linkedin.com/in/yechiel-zipori/
***כל הנאמר בפודקאסט לא נועד להחליף ייעוץ משפטי*** -
למה כלכך חשוב לדייק פרודקט מרקט פיט בחברות חדשנות במזון?
בפרק ה3 בעונה ה2 בפודקאסט אארח את עומר בוחבוט גוניור פרטנר בקרן ההון סיכון "שאמפל קפיטל".
בפרק דיברנו על מה זה פרודקט מרקט פיט (Prodact market fit) ועל המורכבות שלו בתוך עולם הפודטק ביחס לתעשיות אחרות, ואיך קרן ההון סיכון שאמפל קפיטל בוחנת פרודקט מרקט פיט בחברות פודטק וחלבון אלטרנטיבי בשלל היבטים, מהטכנולוגיה של המוצר ועד למרקטינג ועד להחלטה להשקיע בחברה.
---
לעוד תוכן מעולה על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין:
https://www.linkedin.com/in/oryair
לעמוד הלינקדין של עומר:
https://www.linkedin.com/in/omerbohbot/ -
תעשיית הפודטק במירוץ ליצירת החלבון המושלם, שיידמה את הטעם והטקסטורה של בשר, דגים וגבינות. אבל מזון, עשוי לא רק מחלבון, וכדי להגיע לחוויה הצרכנית המושלמת, אנחנו צרכים גם שומן שמהווה רכיב מרכזי בחוויה והטעם של המזון, שיתן את החוויה המלאה והנחשקת.
בפרק ה2 בעונה ה2 בפודאקסט יחד עם עידו אלישר, יזם בתחום השומן האלטרנטיבי, צללנו לפרטים העסיסיים ביותר של הנושא.
דיברנו בפרק על הטכנולוגיות המתפתחות בתחום, על המשמעות של השומן במזון שלנו וכמה יותר מורכב לייצר אותו בהשוואה לחלבונים.
---
לעוד תוכן מעולה על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין:
https://www.linkedin.com/in/oryair
לעמוד הלינקדין של עידו:
https://www.linkedin.com/in/iamplantbased
-
מדברים על פודטק - והפעם פרקטי.
אחריי שמדינת ישראל הציבה את תחום הפודטק כאחד מתחומי העדיפויות הלאומיים שלנו, וחברות חלבון אלטרנטיבי ישראליות גייסו מעל 455 מיליון דולר ב2022 בלבד, כבר כולנו הבנו שפוד-טק הוא תחום העתיד.
פרק 1 בעונה ה2 בפודקאסט, אתן הקדמה קצרצרה למה שהולך להגיע בעונה ה2 בפודקאסט ה- פודטק של ישראל.
אחרי כמעט שנה של הקלטות, והיכרות מעמיקה עם התעשייה והקהילת הפודטק בארץ, הבנתי שמה שחסר בקהילה שלנו הוא תוכן פרקטי.
ומה זה אומר תוכן פרקטי?
העונה השנייה הולכת לעסוק במקצועות בתוך חברות הפודטק. אני הולך להביא מומחים לתחומים שונים, שייתנו כלים פרקטיים לאנשים מהתעשייה.
מנכלים, משקיעי הון סיכון, אנשי עסקים ושיווק, מדענים ועוד, שינסו לשתף מניסיונם האישי ויענו על שאלות שעולות מתוך הקהילה, שיעזרו לכם להתמודד עם האתגרים והקשיים של תעשיית הפודטק.
מהשאלה, איך משווקים נכון חברת B2B של מזון? עד להבנה מלאה של איך משקיעים רואים את התעשייה שלנו, איך הם מעריכים סיכונים? ומה הצייפיה שלהם מהיזם שמגיע לגייס כסף?
נענה על שאלות כמו, איך חודרים לשוק האמריקיאי, או למי כדי בכלל לנסות לכוון מזרחה? עד להסבר מלא על רגולטציה, ומה הקשיים שתכווה בדרך.
נדבר על פיתוח מוצר בחברות חלבון אלטרנטיבי, נתעמק בטכנולוגיות של התעשייה, מבשר מתורבת ועד מוצרי פלנט בייס .
ניגע בצד הריגישי, איך מתמודדים עם משברים? איך יוצאים לפיבוט אחרי שיש לנו כבר מוצר וקו ייצור, ולא נשברים בדרך?
אארח אנשים מהאקו סיסטים ומחוץ לו, המומחים לתחומים ספציפים, בשביל לרדת לפרטים הקטנים ולתת לכם כלים שבאמת תוכלו להשתמש בהם.
וכל זה בפרקים ארוכים יותר, מעמיקים יותר ומקצועיים יותר.
מתרגש להתחיל את העונה 2 בפרויקט של החיים שלי. מקווה שגם אתם
אז.. שנתחיל?
---
לעוד תוכן על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה, ועדכונים על פרקי הפודקאסט, או סתם לספר איך היה לכם הפרק, מוזמנים להתחבר בלינקדין
https://www.linkedin.com/in/oryair
-
הבשר מתורבת כבר פה אך המחסומים גדולים מדיי בשביל שיגיע עד אלינו לצלחת בבית. אז מה הפיתרון?!
בפרק ה26 בפודקאסט והאחרון לעונה הראשונה, אארח את שלי לוטן, המנכל"ית של מדיום וול.
במהלך ייצור בשר המתורבת אחד החסמים העיקריים ביותר בתהליך הייצור הוא ה״מדיום״. הנוזל היקר והעשיר בחומרים המזינים את התאים.
מדיום וול מצאה פתרון למחזר את המדיום וכך לייעל ולהוזיל משמעותית את הייצור ולאפשר לייצר בסקאלות גדולות. כך יעזרו לחברות בשר המתורבת להגיע לצלחת שלנו מהר יותר.
נדבר על בשר מתורבת, שלבי הייצור ובמיוחד על שלב המדיום, ואיך חברה קטנה מצפון הארץ, הולכת לשנות את הדרך שבה אנו אוכלים בשר היום.
---
לעוד תוכן מעולה על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין.
https://www.linkedin.com/in/oryair
-
מה חושב ארגון הטבעונות בין הגדולים בעולם על מהפכת הפודטק?
בפרק ה25 בפודקאסט, היה לי את הכבוד לארח את עומרי פז המנכ"ל והמייסד של ארגון הטבעונות אחד מהגדולים בעולם ויגן פרינדלי, הארגון פועל בהרבה צירים, מחינוך, ועד תגים למסעדות אבל הפרק של היום לא הולך לדבר על הארגון ויגן פרינדלי אלא על איך טכנולוגיה במזון, וכניסת הבשר המתורבת והחלבון האלטרנטיבי תשפיע על עתיד הטבעונות המסורתית.
נדבר על השאלות: האם בשר תרבותי הוא מוסרי? האם תהיה תג שונה למוצרים מתורבתים מאשר למוצרים צמחיים? האם הבשר התרבותי יביא גל חדש של טבעונים?דיברנו כיצד טכנולוגיית המזון והדור הקרוב של הטבעונים קשורים ואיך זה יכול להשפיע על הבחירות התזונתיות של טבעונים בעתיד.
---
לעוד תוכן מעולה על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין.
https://www.linkedin.com/in/oryair
-
פלסטיק הוא חומר יעיל מאוד, זול ועושה את העבודה. אבל כמו שאתם יודעים כבר הוא לא הכי ידידותי לסביבה.
בפרק ה24 בפודקאסט אארח את רותם המנכ"ל של חברת הסטרטאפ Maderight שהחברה שהקים מנצלת את הכוח של הפטריות, והולכת להביא שינוי מהותי באופן שבו מייצרים חומרים כיום.
המוצר הראשון של החברה הינו קפסולות פלסטיק ברת קיימא המשתלבות בשרשרת האספקה ובמכונות האריזה הקיימות ובעלות דומה לפלסטיק המיוצר כיום.
נדבר בפרק על הבעיות של תעשיית הפלסטיק, על הזיהום הכבד שקורה במדינות עולם שלישי בעקבות ההייצור הבלתי פוסק של פלסטיק וחומרים אחרים, ואיך מיידרייט, מביאים פיתרון טבעי ומקיים לבעיה הזו.
-
בתהליך ייצור בשר חלב או גבינה לא מהחי נתקלנו בהמון קשיים, שבניהם רגולטציה, מימון כספיים ופערים טכנולוגים אך אחת הבעיות המרכזיות ביותר שנתקלנו היא ייצור שומן אלטרנטיבי, מה שתכלס עושה את הבשר לכלכך עסיסי.
בפרק ה23 בפודקאסט הזמנתי את איתי כהן מנכ"ל חברת הפודטק GAVAN בשביל ללמוד מה זה בכלל שומן אלטרנטיבי, למה הוא כלכך קשה לחיקוי לעומת חלבון אלטרנטיבי ואיך פריצות טכנולוגיות בתחום השומן האלטרנטיבי של יכול לדחוף אותנו קדימה לעבר השינוי בדרך שאנחנו אוכלים בשר היום, וישנה לחלוטין את המרקם והטעם של הבשר מהצומח.
---
לעוד תוכן מעולה על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין.
https://www.linkedin.com/in/oryair
-
השקעות בחברות בתחילת הדרך (seed-pre seed) הן עסק מורכב בכל התחומים. אך בפודטק זה מורכב אפילו יותר.
בפרק ה22 בפודקאסט אארח את דניאל גמזו, משקיע ההון סיכון של האינקובטור פראש סטרט ונדבר על השקעות בתעשיית הפודטק, איך מזהים את היוניקרון הבא, איך מעריכים שווי מוצר לפני שלב הסקייל אפ ,מה הקשיים העיקריים בפיתוח חברת פודטק משלבים התחלתיים ולמה השקעות בתעשיית המזון שונות מתעשיות אחרות, ויתור מורכבות.
---
לעוד תוכן מעולה על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין.
https://www.linkedin.com/in/oryair
-
חברות פודטק בתחילת דרכן חייבות דחיפה לכיוון הנכון.
בפרק ה21 בפודקאסט אארח את נגה סלע שלו, מנכ"לית חממת הפודטק Fresh Start המופעלת על ידי :תנובה, טמפו, OurCrowd, קרן ההשקעות Finistere, כחלק מתוכנית החממות של רשות החדשנות.
החממה, הממוקמת בקריית שמונה, מלווה סטרטאפים הפועלות לאורך כל שרשרת הערך של המזון - החל מחומרי הגלם, הייצור, השימור והאריזה. נדבר על השקעות בעולמות המזון, איך מגדלים חברה מאפס ועד ליוניקרון ואיך כל זה קורה בצפון הרחוק.
---
לעוד תוכן מעולה על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין.
https://www.linkedin.com/in/oryair
לעמוד הלינקדין של פראש סטרט.
https://www.linkedin.com/company/fresh-start-foodtech-incubator-il/
-
בפרק ה20 בפודקאסט היה לי את הכבוד לארח את אביב, סמנכ"ל הפיתוח של GFI ישראל. GFI הוא ארגון ללא מטרות רווח, הנוסד בכדי לפתח את תחום החלבון האלטרנטיבי בעולם המשתף פעולה עם מוסדות מדעיים, ארגונים ממשלתיים ועסקים בכדי לקדם מקר וחדשנות פורצי דרך בתחום.
נדבר על עתיד החלבון האלטרנטיבי, על הבעיות הקשיים וההצלחות ועל איך גוף בינלאומי שמבין את התחום לעומקו, מוביל את התחום יד ביד לעבר השינוי.
---
לעוד תוכן מעולה על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין.
https://www.linkedin.com/in/oryair
לעמוד הלינקדין של GFI israel
https://www.linkedin.com/company/gfiisrael/
-
בפרק ה19 בפודקאסט אארח את מאיה, המנכ"לית של מאולק שבאמצעות זיהוי החלבונים של חלב האם, החומר ששרד איתנו באובלציה כבר מהאדם הראשון, ומאגרי מידע עצומים לגבי חלב האם.מאולק זיהו אלפי מבני חלבון ואיתם מתאימים תוספי מזון בדיוק עבורנו לתוך המזון שאנחנו כבר אוכלים היום.
נדבר על הכוח של חלב האם, איך משתמשים בו ליצירת חלבון מושלם, ואיך מאולק הולכים לשנות את התזונה שלנו בלי שנצליח להבחין בטעם או במרקם של המוצרים היום יומיים שלנו.
---
לעוד תוכן מעולה על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין.
https://www.linkedin.com/in/oryair
-
למה פוקוס כלכך חשוב לחברות פודטק ?
בפרק ה18 בפודקאסט אירחתי את ד"ר אריאל כץ המנכ"ל של חברת הביוטכנולוגיה מיור.
שוחחנו על הנסיון של חברות הפודטק לפתור את בעיות הטעם, הקיימות, והבריאות של המוצרים שלהן בו זמנית, במקום להתמקד כל פעם בבעיה אחרת ולתת פיתרון אמיתי לבעיות.
---
לעוד תוכן מעולה על תעשיית הפודטק, שיתופי פעולה או סתם לתת פידבק, מוזמנים להתחבר בלינקדין.
https://www.linkedin.com/in/oryair
- Näytä enemmän