Episodit
-
Kan man have et mantra om, at det er vigtigere med en god runde på springbanen end en rød roset samtidig med, at man drømmer om at ride DM i to forskellige discipliner? Sådan tænker Christiane Birksted i hvert fald, og hun har ovenikøbet en ulykke i bagagen, som gør hendes hverdag lidt mere besværlig.
-
Lene Ibsen lukkede i 2019 sit stutteri og solgte de fleste af sine springheste, -hopper, -plage og -føl. Hun har dog beholdt et par stykker og giver i dette afsnit blandt andet gode råd til dig, der selv vil avle.
-
Puuttuva jakso?
-
Gennemgang af regler og gode råd, når du kører med hest i trailer. Martin Vang Kristiansen er markedschef hos Glad Trading, der bl.a. forhandler Ifor Williams Trailers.
-
Kimi Nielsen er ny elitechef i Dansk Ride Forbund og har store forhåbninger for det kommende OL. Og det gælder alle tre elitediscipliner: dressur, spring og military. Hør også, hvordan Kimi Nielsen har tænkt sig at få spring og military op på samme høje niveau som dressuren.
-
Han er både ung og temmelig udfordret af sit fysiske handicap, men humøret, optimismen og ikke mindst talentet fejler sørme ikke noget. Mød Tobias Thorning Jørgensen, som kan huske sit 2019 som det, hvor han efter ganske kort tid på en ny hest formåede at snuppe hele to EM guldmedaljer.
-
Dressurhestene er i dette årtusinde meget bedre til at lave mange af de sværeste øvelser, simpelthen fordi de er avlet bedre. Til gengæld har rytterne måske lidt for travlt med at komme afsted, - og så er høj hat og kjole et must i Grand Prix, mener tidl. dressurdommer Jytte Lemkow og berider Jørgen Hvenegaard. Og så kan du høre dem fortælle, hvad de er mest irriterede over i nutidens dressur.
-
Forbundets nye generalsekretær, Morten Schram Rodtwitt, tør efter to måneder på posten ikke tale alt for højt om visioner, men fortæller hvordan han brænder for at få flere ind i ridesporten blandt andet ved at brande den endnu bedre i pressen. Du kan også høre ham fortælle, at det skal være lettere at være rytter - og at klubber og forbund skal være bedre til at tilgodese rytternes ønsker og behov.
-
Det var både en lettelse og et chok for Jessica Vinther Jensen at få at vide, at hun havde en tumor i hjernen. Selvom tumoren nu er fjernet, døjer Jessica stadig med følgerne. Mød den unge springrytter, der kæmper for at komme tilbage til toppen, i dette afsnit af podcasten Ridesport Nu.
-
En sund ridehest kræver en sund tarm, og den sunde tarm etableres allerede hos det helt nye føl. Ridesport Nu besøger i denne uge Dyrlæge Frederikke Lindenberg, hvis prisbelønnede forskning kan hjælpe hesteejeren med at sikre en god og sund tarmflora hos føllet.
Afsnittet er lavet i samarbejde med Brogaarden
-
I gamle dage fodrede mange deres heste med havre, eller hvad der nu lige var ved hånden. Nu om stunder kan man rende rundt i foderjunglen som en høne uden hoved. Sammen med foderkonsulent Karina Josefsen kan du i dette afsnit blive lidt klogere på, hvorfor din hest måske har tabt sig hen over vinteren, - og hvordan du skal fodre den i overgangen til foråret, og hvis den skal til at arbejde mere.
-
Lisbet Seierskilde vandt i 2011 DM i dressur for seniorer på den hjemmeavlede hest Raneur med tilnavnet Nørden. Hendes nuværende tophest er ligeledes hjemmeavlet, og den har Lisbet håb om at debutere i Grand Prix i år. Men for Lisbet Seierskilde er arbejdet med hendes mange unge elever og deres heste og ponyer i lige så høj grad med til at skabe glæde og begejstring i hverdagen. Mød ildsjæl, dressurrytter og engageret træner Lisbet Seierskilde i dette 11. afsnit.
-
Denne 10. udgave af podcasten har jeg mødt Dorthe Ketterle som var med til at arrangere det storstilede springstævne Riders Cup, som løb af stablen for nyligt. Det blev en god snak om, hvad det kræver at arrangere stævner i den størrelse.
-
Danmark skal ramme toppen af springsporten inden for ganske få år. Hvordan det skal lykkes, kan du høre mere om i dette afsnit af podcasten Ridesport Nu, som er optaget under World Cup-stævnet i Herning.
-
Tobias Jørgensen er bare 21 år, men har allerede redet EM seks gange og NM fire gange. I det hele taget er han bare en virkelig sej ung rytter, som ved hvad han vil med sin ridning. Ham kan du høre og høre om i det her afsnit. Og så kan du også høre dyrlæge Mette Hansen fortælle, hvorfor hun mener, at vi er alt for hurtige til at smide dækkener på vores heste. Hun har også et par gode råd til den kommende dækkensæson, som hun gerne deler ud af.
-
Kom med på følskue og hør, hvad avlerne gør sig af tanker om de føl, de har med og hvad Dansk Varmblods Auktionsudvalg mener, der gør et føl velegnet til auktion. I dette syvende afsnit kan du også høre om et forsøg, hvor det blev testet, om hestene blev særligt udmattede af at blive longeret med det særlige pessoa system.
-
Springrytter Kasper H Hansen har for nylig taget det danske mesterskab i springning for seniorer på en helt fantastisk hest, han selv har redet op. Hør hans tanker om, hvad det betyder, at have så god en hest stående i stalden. Mød også forretningskvinden Charlotte Jorst, som ikke er ked af at sige, hvad hun betaler for sine heste - og som lige nu har taget en pause fra dressuren, fordi hun løb sur i det.
-
I dette 5. afsnit af Ridesport NU kan du blandt andet høre om tankerne bag Stutteri Blue Hors' nye talentprogram, der netop er lanceret. Du kan også høre overvejelserne hos godsejer Anne Lütken, der måske har afholdt sit sidste DM i dressur. Og så har vi mødt hestehandler Ulrich Gaarslev for at få et indblik i, hvordan den branche går og har det. -
I det her afsnit af Ridesport Nu kigger jeg på et ultra aktuelt emne, nemlig den herpesvirus, som i april måned gik i udbrud på Fyn. Desuden kan du møde danmarks PT største dressurstjerne, Cathrine Dufour, som er på vej til årets første udendørsstævne med Atterupgaards Cassidy.
-
I dette tredje afsnit kan du blandt andet møde to landsholdsryttere i dressur, nemlig Sara og Sandra Aagaard Hyrm – og så kan du blive klogere på en af de lidelser, man helst ikke vil møde hos en hest i en handelsundersøgelse: Kissing Spine. Men er det nu også så slemt?
-
I andet afsnit af Hestepodcasten Ridesport Nu byder vi på en snak om dressur lige nu – efter World Cup-finalen og med et VM i sigte på den anden side af sommeren. Og så kan du møde den nye holdleder for seniorerne i military og høre lidt om, hvad planerne er for den lille, men voksende, disciplin.
- Näytä enemmän