Episodit
-
Är London världens bästa stad? Hur blir vinterns stora hoppfest? Och hur skapas musik ur whiskeyångor?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
London har utsetts till världens bästa stad. Författaren och kulturskribenten Agri Ismail drömmer om att flytta tillbaka men måste vinna på lotto först. Hör också journalisten Katrin Kielos om hur staden har förändrats efter brexit.
Och så pratar vi med Malin Baryard direkt från hästryggen i manegen på Strawberry Arena där Sweden International Horse show börjar idag.
Dessutom gästar kompositören Jacob Mühlrad inför världspremiären av hans nya verk om hur livet på jorden har uppstått. Han berättar också om sin robot-cello och musikaliska samarbeten som föds ur whiskey.
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Erik Galli -
En aktuell och personlig talkshow måndag till torsdag.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Idag kommer artisten Erik Lundin och framför en ny låt från sitt kommande album.
Det har gått fyra år sedan han släppte ett album och vi frågar oss varför det tog så lång tid och hur kommer det sig att han helt slutade lyssna på musik.
Vi pratar också om Schweiz. Detta lilla land med sitt stora rykte, där en folkomröstning i Basel i söndags gjorde hundratals miljoner Eurovisiontittare nervösa. Där är det straffbart att ta selfies med fiskar man fångat och spola upp badvatten efter klockan tio på kvällen om man bor i en lägenhet. Varför håller man på med dessa folkomröstningar? Bruno Kaufmann forskar på direktdemokrati och är med oss från Basel.
Till sist så pratar vi om bymatching, en ny sajt som matchar dig med den glesbygd där du passar bäst. Forskaren bakom sajten, Magdalena Pfaffl, kom på det här när hon forskade om en tunnelrobot som skulle gräva bosättningar i den marsianska regoliten.
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Amanda Rydman -
Puuttuva jakso?
-
Vart gömmer sig Robert Aschbergs mjukare sidor? Vad är Talmud-romance? Och varför luktar vi annorlunda när vi blir äldre?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Robert Aschberg fick Stora Journalistpriset häromdagen - och han gästar dagens Talkshow! Vi pratar om att bryta ny mark inom media, vad innovativ journalistisk kan innebära idag och om varför hans gulliga och mjuka sidor verkar sitta långt inne. Självklart blir vi bjudna på lite stark tobak i form av en ”Kålle och Ada”-vits.
Katherine och Jonas pratar också om rabbinen som sexobjekt, efter all uppståndelse kring den romantiska tv-serien ”Nobody wants this”. Men den heta och eftertraktade rabbinen är inget nytt fenomen – Nathalie Bloch, teologie doktor i hebreiska, berättar om hur det var i 1800-talets Europa och om ”Talmud-romance”.
Och så handlar det om varför vi börjar lukta annorlunda när vi blir äldre. Går det att göra något åt det - och hur lyfter man frågan med någon som doftar speciellt? Ska man ens göra det? Luktforskaren Johan Lundström hjälper oss reda i detta.
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Anna Åkerlund -
Vilka oskrivna regler gäller när det är dags att skicka julkort? Vad ska man tänka på när man handlar på nätet? Och går det att beskylla mamma för allt som går snett i livet?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Talkshow idag pratar vi om julkort med Claes De Fair, journalist och författare. De brukade få posten att gå på knäna i jultider, men hur många julkort skickas det nuförtiden, och hur ska man tänka om man vill skicka iväg en julhälsning i brevlådan?
Sen frågar vi oss om 600.000 svenskar kan ha fel – det är nämligen så många svenskar som använder sig av sajten Temu, en kinesisk näthandlesjätte. EU varnar konsumenter för bedrägliga certifikat, men ändå har ingen annan shoppingsajt vuxit lika snabbt. Och vad får den kinesiska hemliga polisen veta om vår förkärlek för exempelvis flexibla stuprörsförlängningar? Vi frågar Frédéric Cho, expert på handel med Kina.
Dessutom ska vi prata om ”Mother Blaming”, ett begrepp som beskriver människors tendens att lägga skulden på deras mammor för precis allt – havererade förhållanden, dålig självkänsla, undertryckt ilska – allt är mammas fel. Men kan allt verkligen fortsätta skyllas på mamma? Peder Björling, överläkare i psykiatri, kommer till studion för att reda ut det här.
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Fabian Asserbäck -
Vad tycker Amelia Adamo om Martha Stewart? Varför har frågan om maoriernas rättigheter blossat upp igen? Och hur kommer det sig att regionerna är så förtjusta i stora it-system?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Vi har finbesök i Talkshow idag! Sveriges okrönta tidningsdrottning Amelia Adamo berättar om relationen till Martha Stewart - livsstilsgurun och den allra första influencern, vars uppgång och fall skildras i en ny dokumentär.
I Nya Zeeland har en gammal debatt om maoriernas rättigheter triggats igång av ett nytt lagförslag - tiotusentals människor har varit ute på gatorna och protesterat. SR-korren med ungt perspektiv, Love Lyssarides, reder ut vad konflikten handlar om.
Och så har vi Svenska Dagbladets techreporter Henning Eklund i studion för att prata om det nya digitala journalsystemet Millennium, som har väckt stor frustration inom vården. Varför är kommuner och regioner ofta så förtjusta i megastora it-system och varför underskattar man svårigheterna?
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Amanda Rydman -
Sätter fälgar på bilen guldkant på november? Är Bergtagen 1900-talets största författarskap? Och hur jobbar Margaux Dietz för att ta sig in på sexleksaksmarknaden?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Talkshow idag sätter vi däck på bilen! Dubbar eller icke-dubbar, det är frågan. En annan fråga är om vi även ska passa på att uppdatera våra fälgar för att sätta lite guldkant på november? Mikael Kalmbäck från Däckbutiken ger oss svaren.
Och apropå november - det är hundra år sedan ”Bergtagen” av Thomas Mann gavs ut. Romanen som, 1929, nästan kostade författaren Nobelpriset. Är verket den bästa ingången till förra seklets största författarskap? Vi frågar akademiledamoten Ellen Mattson, som har en alldeles särskild relation till Thomas Mann.
När vi nu ska skriva önskelistor inför jul riktar vi även vårt fokus mot sexleksaksbranschen. En starkt växande industri där bara Danmark är större än Sverige vad gäller konsumtion. Självklart lockar det många entreprenörer och influencern Margaux Dietz är en av dem. Hur tänker hon bygga ett världsherravälde som sexleksaksinnovatör?
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Erik Galli -
Hur ska norska kungahuset hantera bonusprinsens senaste skandal? Vad gjorde knallrosa blommor till god smak inom borgerligheten? Och ammoniaköken - var fick PM Nilsson det ifrån?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Talkshow idag handlar det om europeiska kungahusens svarta får - hur hanterar man dem? Hovexperten Ebba Kleberg von Sydow ger oss en bakgrund, med anledning av att ytterligare anklagelser riktats mot den norske bonusprinsen Marius.
Katherine och Jonas pratar också om inredningsstilen som blandar starka mönster och färger hej vilt. Elefanter, knallrosa blommor och en karta över Manhattan - allt funkar i samma rum. Men hur gick det till när formgivaren Estrid Ericsson startade Svenskt Tenn för 100 år sen och hur blev det välorganiserade kaoset synonymt med god smak inom borgerligheten? Björn Vingård och Katarina Matsson ger oss kött på benen.
Och så har vi Timbros vd PM Nilsson i studion för att prata om hans sällsamma språk för att beskriva skarvarnas framfart: ”Ammoniaköken” och ”miljöbovar som begår massakrer”. Skulle vi få ett annat samtal i det offentliga om fler anammade Nilssons språkbruk?
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Amanda Rydman -
Kallar laestadianer fortfarande gardiner för djävulens kalsonger? Varför är merch-kulturen så populär? Och vilka brott och straff engagerar oss mest just nu?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I dag ska vi äntligen prata om den kristna grupp som kallas laestadianer. Vilka är de, var bor de, och kallar de fortfarande gardiner för djävulens kalsonger – eftersom den som hade tyg för fönstren förmodligen hade något att dölja? Fotografen Nina Varumo folkbildar.
Just nu diskuteras mycket om två uppmärksammade kriminalfall. Den så kallade Nytorgsmannen släpps ut efter att ha avtjänat två tredjedelar av ett kort straff och står redan åtalad igen för en ny våldtäkt. Och varför hade inte den utländske mannen med gediget straffregister utvisats innan han knuffade en 90-årig kvinna nerför en trappa och slita av hennes halsband? Med andra ord, vi talar om brott och straff, Oisin Cantwell.
Det ska också handla om merch-kulturen, alltså produkter som vi köper och bär för att göra reklam för något annat än själva produkten. En t-shirt eller en mugg som skapar identitet. Varför växer den här sortens varor så lavinartat? Stefania Malmsten, lektor i visuell kommunikation på Beckmans designhögskola, och bagaren och författaren Petrus Jakobsson kommer till studion för att prata om merch.
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Fabian Asserbäck -
Idag bjuder vi på gott och blandat från hösten: om att kommunicera med humor hela livet ut, det vackra i matematiken och vad Falun Gong gör nuförtiden.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Gäster:
Delphine Cartier, sexualrådgivare och matchmakingexpertem Lemarc Thomas från Gift vid första ögonkastet.
Hanna Sahlberg, Ekots kina-kommentator
Henrik Schyffert, komiker
Julia Ravanis, författare, doktorand i teknikhistoria vid ChalmersProgramledare: Katherine Zimmerman, Jonas Bonnier
Producent: Amanda Rydman -
Är konstnären Ylva Snöfrid en magiker? Varför har Luleå hamnat i medieskuggan? Och är det fortfarande en bra affär att låna så mycket som möjligt för att köpa en lite för dyr bostad?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Idag kommer en av Sveriges mest spännande och hyllade konstnärer till programmet, Ylva Snöfrid. En stor utställning som just nu pågår på det Svenska Institutet i Paris har fått franska tidningar att kalla Ylva för en magiker. Och den installation som visas är i sanning magisk. Vi osäkrar radiostudion.
Sen handlar det också om Luleå, staden vi anser har hamnat i den gröna omställningens medieskugga. Vi pratar med författaren till Häng City, Mikael Yvesand, om Luleå runt millenniumskiftet, och med rapparen Zacke, om Luleå av idag. Hur förändrad är stan, och är, som Zacke rappar, gäddor snarare än bilbatterier det bästa sättet att bli rik?
Dessutom kommer Andreas Cervenka till studion. Aktuell med en ny bok som förklarar hur världen ersatt guldmyntfoten med bostadsmyntfoten. Att låna så mycket man bara kan och sen köpa en lite för dyr bostad kommer väl alltid att vara en bra affär. Eller? Vi frågar Andreas.
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Erik Galli -
Har skådespelaren Helena Bergström någonsin laddat ner något från Pirate Bay? Varför är fade-frisyren så populär? Och vad har socialdemokraten Rickard Sandler betytt för den svenska politiken?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Idag gästar skådespelaren Helena Bergström som är aktuell med nya serien The Pirate Bay på SVT. Varför var hon så engagerad i illegal fildelning där på 00-talet? Och hur kändes det att behöva provfilma för första gången på 30 år inför den här rollen?
Sen ska vi prata om den populära fade-frisyren som så många unga killar har. Eddie Ikweke som driver en fade-salong kommer förbi studion för att lära oss mer om den här hårtrenden. Varför är den här stilen så omtyckt? Passar alla i fade? Och vad är fade-fredag för något?
Sen får vi besök av Tore Berger från Blå Tåget. Han spelar Balladen om Rickard Sandler, denna socialdemokrat och folkbildare som dog på dagen för 60 år sen. Han har med sig Ellen Almgren på sång och Olov Lindqvist på piano. Dessutom har vi bjudit in Alexandra Loonin för att berätta mer om Rickard Sandlers liv.
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Fabian Asserbäck -
Vad är det som gör att vissa lärare lämnar ett så stort avtryck i ens liv? Hur många versioner av vänstern finns det egentligen? Och hur tidigt är för tidigt att börja fira jul?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I dagens program ska vi prata om den där läraren man hade i låg- eller mellanstadiet, som man aldrig har glömt. Den som väckte intresset för musik, siffror, ord eller älvar i Norrland, på ett sätt som kom att prägla hela livet. För artisten Stella Explorer var det fritidsledaren Jacob som gjorde det intrycket, och hon har gett honom den finaste present hon kunde hitta på för att säga tack. Vi berättar vilken.
Sen ska vi prata om den celldelande vänstern. Marxister, stalinister, maoister, trotskister, eller bara radikala socialister: nästan ingen ideologi tycks ha lika svårt att hitta sin partipolitiska form. Flammans chefredaktör Leonidas Aretakis kommer till studion för att reda ut terminologin och kanske spå i framtiden. Hur många partier kommer dagens vänster att föda?
Och sen ska vi prata Novent – ni vet, november och advent som möts i lycklig harmoni. Allt fler unga verkar tycka att det är okej att börja julpyssla redan nu, men är det verkligen acceptabelt att lägga juliga ljusslingor över fortfarande blommande dahlior i trädgården? Vi reder ut tillsammans med julälskaren Gustav Reinfeldt, kommunalråd i Sundbyberg, och Jonas Engman, etnolog vid Nordiska museet.
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Anna Åkerlund -
Sexualupplysaren Aurora Brännström om Lily Allens karriär som fotbildsförsäljare. Idéhistorikern Sverker Sörlin om snöromantik. Libertarianen Johan Norberg om Mileis första år vid makten.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Artisten Lily Allen tjänar mer pengar på sina fötter än sin musik just nu. Vi tittar närmare på fotdyrkan och fotfetischister. Varför är fötter så laddade? Aurora Brännström, sexualupplysare som driver Kinkypodden, förklarar.
Libertarianan Johan Norberg kommer tillbaka till programmet för att utvärdera Mileis första år vid makten. Inför valet poserade den argentinske presidenten med motorsåg för att visa hur han skulle skära i utgifterna och ville också byta ut peson mot amerikanska dollar. Hur radikal har han varit?
Vi pratar även om vinterpatrioter, snöns betydelse i romantiska komedier och gråtgrupper som sörjer smältande glaciärer med idéhistorikern Sverker Sörlin som skrivit en bok om snö.
-
Apples AI- och VR-produkter har dåliga marginaler och Warren Buffet säljer sitt innehav. Robin Sohlberg får byggarbetare att släppa ut sina känslor. Anders Wesslén har byggt en lusthuskopia.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Apple är ett av världens största företag. Nu varnar de för att produkter baserade på AI och VR inte har samma marginaler som Iphones och Ipads. Och Warren Buffett, världens främsta investerare, meddelade i helgen att han sålde 2 tredjedelar av sitt innehav i bolaget. Ser vi slutet på framgångssagan Apple?
Jargongen i byggbranschen är hård och larmrapporter talar om folk som mår psykiskt dåligt. Samtidigt dyker varje lördag en ställningsbyggare upp i TV4:s Idol och sjunger smäktande sånger till sin nyfödda bebis och sin sambo, medan hans ställningsbyggarkompisar gråter av lycka på läktaren. ”Idol-Robin” Sohlberg kommer till studion och berättar om att prata känslor i byggbranschen.
Som Anders Wesslén byggt en kopia av Emanuel Swedenborgs lusthus i Bergslagens skogar. Vem var Swedenborg, vad gjorde han i sitt lusthus, och är det äntligen dags för en återupprättelse?
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Fabian Asserbäck -
Varför har sakpolitik hamnat i skymundan i USA-valet? Hur förändrades Mats Sundins liv när han började spela för Toronto Maple Leafs? Och hur har vår relation till skogen förändrats genom historien?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Talkshow idag undrar vi varför det är så svårt för många svenskar att fatta stödet för Trump. Beror det på att vi i media är mer förtjusta i att berätta om bisarra utspel istället för republikanernas policyförslag? Och hur ligger det till med Harris sakpolitiska program? Vi snackar om politiken som hamnat i skuggan av personligheterna tillsammans med Henrik Jönsson, entreprenör och samhällsdebattör, och Amie Bramme Sey, programledare och poddare.
Sen gästas vi av Mats Sundin som har skrivit en bok om hur han blev en av Sveriges största hockeystjärnor. Han berättar om karriären, paparazzi, och kanske viktigast av allt – hur det var att arbeta tillsammans med Katherine.
Dessutom pratar vi om skogens betydelse för människan tillsammans med Tora Wall, folklorist och berättare. Hon tar med oss på en resa genom skogens betydelse i folktro och sagor – från vikingatiden och Yggdrasil, via skogsrået, fram till svamplock, kalhyggen och skogsbad idag.
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Amanda Rydman -
Blir man tagen på mindre allvar om man låter bli att sminka sig? Varför flyttar så många rika ryssar till Dubai? Och hur målar man med fotorealistisk precision?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Den här veckan är det ett år sen Pamela Anderson, kanske mest känd från tv-serien Baywatch, dök upp på Paris Fashion Week helt osminkad. Med några få bilder på ett tvättat ansikte tvättade hon också rent ett ganska sjaskigt varumärke, och nu är hon aktuell igen med filmroller och kokböcker. Vad har sminket egentligen för betydelse för en persons image? Vi frågar Karin ”Kakan” Hermansson, konstnär och programledare.
Sedan den fullskaliga invasionen av Ukraina inleddes har ryssar köpt fastigheter i Förenade Arabemiraten för 68 miljarder, och merparten av pengarna har investerats i Dubai. Hur är det möjligt, och vad har konsekvenserna blivit för Dubai? Vi reder ut saken tillsammans med Agri Ismail, författare, och Vilhelm Konnander, säkerhetsrådgivare.
Vi gästas också av konstnären Gunnel Wåhlstrand. Hon målar enorma, fotografiska porträtt med en teknik som kallas tuschlavering, alltså tusch utspätt med vatten på ett vitt och känsligt papper. Ett enda streck hamnar fel, och det är kört. Så skulle aldrig Jackson Pollock ha gjort. Vem utsätter sig för den sortens plåga?
Dessutom ringer vi upp Marie Ledin, VD på Polarpriset, som berättar om vad Quincy Jones betytt för musikvärlden.
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Anna Åkerlund -
Kan Ozempic få arbetslösa med fetma i arbete? Är OS nästa för längdskidåkaren Mehdi Zaghloumi? Och vad händer när undanträngda begär sätts i blixtbelysning?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Talkshow idag tar vi upp förslaget om att erbjuda Ozempic-liknande medicin till arbetslösa. Den brittiske hälsoministern tror att viktminskningssprutor kan få fler i arbete, men det finns de som kallar förslaget ”dystopiskt”. James Savage, ansvarig utgivare för The Local, i studion.
Och så ska vi prata med Mehdi Zaghloumi från Stockholmsförorten Kista, som började åka längdskidor för bara några år sedan - och nu drömmer om att tävla för Tunisien i nästa OS. Ett land som dessutom aldrig varit med i vinterspelen.
Lagom till allhelgonahelgen ska vi även undersöka vårt inre mörker. Detta genom att konfrontera vår egen skugga - som psykiatrikern Carl Jung uttryckte det. Hur identifierar vi undanträngda känslor, impulser och begär? Och vad händer när vi drar fram dem i ljuset? Samtalsterapeuten Daniella Gordon ger oss kött på benen.
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Erik Galli
Producent: Amanda Rydman -
Vad är det som lockar med tågromantiken? Är konstsnö ett hållbart alternativ när den riktiga snön inte kommer i tid till skidsäsongen? Och hur tar vi bäst hand om våra djur i kristider?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Idag snackar vi om lyxtågresor, en reseform som bara ökar i popularitet. Ett av de mest kända tågen Orientexpressen men idag finns det en hel rad fler att välja mellan. Hur mycket måste man punga ut om man vill njuta av en riktigt extravagant tågresa? Och när kommer lyxtågen till Sverige? Vi frågar Ulf Almhagen, researrangör.
Allt fler av Europas mest kända skidbackar lyser nu gröna när skidsäsongen startar, och med det blir konstsnö allt viktigare. Men hur hållbart är det, och ska vi verkligen bevara skidorterna till varje pris? Klimat och snö-experten Erik Melin Söderström kommer och reder ut med oss.
Dessutom ska vi prata om vad som händer med våra husdjur när krisen och kriget kommer. Många som har djur hemma blev lite panikslagna när MSB:s senaste krisbroschyr gjorde det klart att husdjuren inte får följa med till skyddsrummen. Så vad gör man som djurägare vid ett luftangrepp eller ett elavbrott? Eva Ladberg från organisationen Svenska Blå stjärnan kommer till studion för att berätta mer om djurhållning i kristider.
Programledare: Erik Galli
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Amanda Rydman -
85 år efter djurmålarens död - vad gör Bruno Liljefors så populär? Varför bossar så många kvinnor inom public service? Och hur kommer det sig att Sverige är bäst på transplanterade livmödrar?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Fransmännen tycks älska Sveriges främste djurmålare Bruno Liljefors (1860-1939). Hans vinterharar och storlommar gör just nu succé i Paris! Nationalmuseums Carl-Johan Olsson är kurator för utställningen och återvänder till Talkshow för att berätta om hur Liljefors osentimentala blick på naturen förändrade konsten.
Och så gästas vi av Svt:s nya vd Anne Lagercrantz. Katherine och Jonas är nyfikna på varför det är så många kvinnliga chefer inom public service och ställer den nya vd:n mot väggen: Vilket konkurrerande tv-program är hon avundsjuk på?
Vi ska också fördjupa oss i det första barnet som burits i en konstgjord livmoder och som fyller tio år. Hur kommer det sig att Sverige ligger så i framkant vad gäller att transplantera livmödrar? Och hur nära är forskarna att skapa en sådan på konstgjord väg? Katarina Sundberg i studion.
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Anna Åkerlund -
Spelar det någon roll när amerikanska nyhetsmedier tar ställning i USA-valet? Hur påverkar klimatförändringarna trädgårdsarbetet? Och vilka konflikter råder bland de som studerar UFO-fenomen?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Att det drar ihop sig till val i USA kan ingen i Sverige ha missat. Men för första gången på många decennier meddelade de inflytelserika tidningarna Washington Post och LA Times i helgen att de inte kommer att stå bakom Kamala Harris. I USA är detta en stor skräll. Varför väljer dessa traditionellt sätt demokratiska tidningar att inte ta ställning just nu? Vi frågar Thomas Mattsson, vice ordförande för Utgivarna och mediekommentator.
Sen ska vi prata om trädgårdar i klimatomställningens tid med trädgårdsmästaren Maja Alskog Bredberg. Hur ser framtidens trädgårdar ut? Att plantera bärbuskar i december kanske fungerar, men vilka bär ska vi välja och vilka ska vi välja bort? Och kan man satsa på perenner när man inte vet hur det blir med golfströmmen nästa år?
Dessutom pratar vi om ufologernas kamp – det vill säga om kampen mellan de falanger som tror att UFO:n finns, de som nästan vet att rymdvarelser finns, och de som tror att de redan är här. I två års tid har Kalle Ström, etnolog och dokumentärfilmare, levt i ufologernas värld. Vilken sida har han valt?
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Amanda Rydman - Näytä enemmän