Episodit
-
I denne spennende episoden av Veien til toppen, dykker vi dypere inn i temaet tidlig spesialisering i idretten. Etter forrige episodes forskerperspektiv, får vi nå høre fra selve praktikerne som jobber tett med noen av de største idrettsstjernene. Bli kjent med Sverre Huber Kaas og Marcel Da Cruz, to anerkjente trenere som har hjulpet topputøvere i skiskyting og tennis med å nå deres fulle potensial. Gjennom deres erfaringer og ekspertise, får vi et unikt innblikk i hvordan tidlig spesialisering kan forme en ung utøvers karriere og øke sjansene for suksess på høyeste nivå. Lytt til deres historier, utfordringer og hva de mener er nøkkelen til å bli en topputøver. Dette er en episode du ikke vil gå glipp av, spesielt hvis du er interessert i å forstå hva som skal til for å utvikle neste generasjon av idrettsstjerner.
-
Dette er den første av flere episoder der vi tar for oss teamet "tidlig spesialisering". Du får høre en samtale der vi har invitert med oss tre gjester i tillegg til Martin Waaler Kaas som er idrettsansvarlig på WANG Ung Oslo. Dagens gjester er Espen Tønnessen, professor i treningsvitenskap ved Høyskolen Kristiania, Kristoffer Henriksen som er professor og forskningsleder i Learning and Talent in Sport (LETS) på Syddansk Universite og Christian Thue Bjørndal er føstemanuensis ved Institutt for idrett og samfunnsvitenskap på NIH. Forsknings definisjonen på tidlig spesialisering er at man velger bort andre idretter til fordel for en idrett før man er 12 år. I denne episoden diskuterer vi rundt dette temaet og snakker mye om allsidighet og veien til å bli god i idrett. God lytting!
-
Puuttuva jakso?
-
I denne episoden av Veien til toppen får vi besøk av de av de beste norske skiløperne gjennom tidene, Maiken Caspersen Falla. Maiken har vært en fremtredende skiløper i verdenscupen de siste årene. Hun har stått på pallen i VM og OL, og slo gjennom internasjonalt som 18-åring. I podcasten får vi høre fra Maiken om hennes karriere, trening, høydepunkt i karrieren og hva hun kan tilføre unge utøvere som trener på WANG i Hamar. Dette er en spennende samtale med en av Norges mestvinnende skiløper. Ikke gå glipp av den!
-
Turn, en idrett der det kreves ekstrem kroppskontroll. En idrett der man får det umulige til å se enkelt ut. Vi har med oss Sebastian Sponevik som i høst tok et historisk EM-sølv for juniorer. Et talent som hver dag jobber for å nå sine mål og drømmer. En utøver vi bør følge med på i årene fremover. Sammen med Sebastian har vi turntrener og tidligere landslagskaptein, Marcus Conradi.
-
I denne episoden av Veien til toppen snakker vi om et viktig spennende prosjekt, prosjekt Karanba. Stikkordet for prosjektet er "livets lag". Det handler om muligheter, deltakelse og mestring gjennom idretten. I 2017 lette WANG etter et felles solidaritetsprosjekt på tvers av skolene som vi kunne være omforent om og som hadde noe med idrett å gjøre. Det var her søken etter et prosjekt hvor WANG kunne være en betydelig viktig aktør og samarbeidspartner. Her dukket prosjekt Karanba opp. Den viktigste personen i Karanba er en mann som hver dag jobber for at de som er en del av prosjekt-Karanba skal få muligheter de ellers ikke ville fått. Han heter Tommy Nilsen og bor i Brasil. Dagens andre gjest er toppidrettssjef på WANG Toppidrett i Oslo, Kristian Gilbert.
-
I denne episoden har vi en gjest som har gått veien og blitt veldig god i sin idrett. Han har spilt hockey i eliteserien i Norge, spilt i store klubber i utlandet, spilt landslag og representert Norge både i VM og OL. Alexander Bonsaksen var det andre kullet som startet med hockey på WANG Toppidrett Oslo. Der tok han et valg om at han skulle bli god. Etter dette har han jobbet hardt, opplevd- og lært mye. Nå er han tilbake i Norge og det er spennende å snakke om tiden som utenlandsproff og veien dit.
-
Er en god garderobekultur også en vinnerkultur? Å bygge et lag handler om å bygge relasjoner mellom spillerne. Finnes det et bedre sted å benytte seg av enn garderoben? I denne episoden møter vi tre gjester som alle har gode tanker om hvordan man kan bygge en god garderobekultur, Viktigheten av en god kultur og hva som skjer dersom det er en dårlig garderobekultur. Vi får høre ulike perspektiver fra ulike idretter, forskjellen fra man er ung til man er senior og de gir sine beste tips til unge utøvere og trenere. Gjestene er: Solveig Gulbrandsen, en av norsk kvinnefotballs største profiler gjennom tidene, og nå fotballekspert i TV2. Niklas Roest, merittert ishockeyspiller som nå spiller for Sparta Warriors Tom Eirik Skarpsno, håndballtrener gjennom 20 år, WANG-trener de siste 15 årene og klubbtrener i Haslum Håndballklubb. God lytting 🎙
-
Det er mange muligheter til å få en utdanning ved siden av idrettssatsing. Ofte innebærer dette deltidsstudier eller et tilrettelagt studieløp, men finnes det andre muligheter der du kan sette idretten din først? I denne episoden av veien til toppen snakker vi med to unge mennesker som har tatt et valg som handler om videre satsing på idrett kombinert med studier. Noen velger å gå all in med idretten og leve som toppidrettsutøvere, men er det mulig å kombinere en akademisk utdanning med toppidrettslivet? Theodor Billington Takman og Aleksander Myklebust Bjørge går siste året på WANG Toppidrett Oslo og har bestemt seg for å ta turen over dammen, satse idrett og få en god akademisk utdanning. Hør deres tanker og erfaringer rundt dette.
-
OL er i gang og WANG har mange tidligere elever med i den norske troppen i Beijing. Karstein Johaug og Kristian Hammer snakker om utøvere, trening og hvordan WANG jobber med utvikling av utøvere til idrettens høyeste nivå. Karstein er en del av teamet rundt Therese Johaug og det er derfor spennende å høre hans erfaringer både som treningspartner og trener i hennes vei mot OL-gullet. Vi i WANG er heldige som har slik kompetanse i WANG-systemet. Kristian Hammer har vært på toppnivå som kombinertløper og har jobbet som landslagssjef for kombinertlandslaget. En spennende prat om OL, idrett og utvikling.
-
I denne episoden av veien til toppen skal vi snakke med to pappaer til to av verdens beste idrettsutøvere i sin idrett. Han ene hopper lengre enn de fleste i hoppbakken og vant verdenscupen og tre medaljer i VM forrige sesong, vi snakker da om far til Halvor Granerud, Svein Granerud. Vi har også med oss far til ei håndballjente som har utallige internasjonale medaljer og et ferskt VM-gull nå rett før jul. Vi snakker selvsagt om Nora Mørk og har derfor med oss far Morten Mørk. Vi skal høre hvor viktig disse to pappaene har vært på veien til toppen for Halvor og Nora. Hvem er de i foreldregruppa? Hvordan har de bidratt i deres barns suksess? Hvilke ambisjoner hadde de på vegne av barna sine? Og hvilke tanker gjør de seg rundt foreldrerollen i idretten?
-
Grace Bullen, ikke en helt vanlig jente fra Fredrikstad. Hun er en av verdens beste brytere og jobber hver eneste dag for å bli aller best. Hvordan har hun kommet dit hun er i dag? Hvorfor startet hun med bryting? Hvordan takler hun motgang? Og hva er det store målet? Hør hennes reise til verdenstoppen i bryting.
-
I denne episoden av Veien til toppen snakker vi med Fredrik Aukland og Joar Thele. De jobber begge i WANG, Joar som trener i Oslo og Fredrik som daglig leder for WANG Ung og Wang Toppidrett i Tønsberg. Fredrik har en lang bakgrunn både som langrennsutøver og som trener for noen av verdens beste skiløpere. I dag jobber han også som ekspertkommentator i langrenn for NRK. Joar er tidligere europamester og verdensmester for junior i kajakk. Da han flyttet til Oslo som 20-åring ble han interessert i langrenn. Nå er han en av verdens beste langløpere og kjemper om pallplasser i Visma Ski Classic. I denne episoden snakker vi om hva som kjennetegner de beste og hva som skal til for å bli best i langrenn.
-
I denne episoden av podcasten snakker vi om et aktuelt tema som mange unge idrettsutøvere kan kjenne seg igjen i: Hvordan det er å komme i gang med både idrett og skole etter korona. Vi har hanket inn eksperter på temaet i Stine Østvold Aamot og Kristian Gilbert. Vi tar også tak i det dagsaktuelle og det viktige temaet, kosthold og vekt i idretten.
-
I første episode av Veien til toppen har vi besøk av sleggekaster, Eivind Henriksen, som fikk sitt internasjonale gjennombrudd denne sesongen. 31-åringen fra Oslo ble kjent over natten da han i sommer tok en sensasjonell sølvmedalje i OL. Under finalen i Tokyo, forbedret han sin norske rekord hele tre ganger og endte til slutt med å kaste utrolige 81,58 meter. I denne episoden skal du høre om Eivinds spennende reise til verdenstoppen. I studio sitter også Veronica Undseth og Håvard Johansen som begge jobber i WANG.
-
Vi skal møte noen av landets og verdens beste idrettsutøvere. Vi skal snakke om mange spennende temaer og høre om hvordan man når toppen i ulike idretter. Abonner på podcasten for å få med deg de nyeste episodene. Denne podcasten lages av WANG.