Episodit
-
Isabella er træt af at blive krydsforhørt om hendes jobsituation.
Som ledig er det nemlig uundgåeligt at få trælse spørgsmål fra venner og familie.
Sammen med Maja er Isabella gæst i dette afsnit af 'Voksenjob', hvor vi ser på, hvordan de kan holde motivationen oppe – og spørgsmålene på afstand – når de igen og igen til fester og komsammener bliver spurgt om deres jobsøgning.
-
For mange jobsøgere giver det koldsved at skulle kontakte en virksomhed uopfordret. Måske har du endda prøvet det uden den store succes?
Men ikke desto mindre så blive mange job besat uden at blive slået op.Derfor vil Mia, der er gæst i dette afsnit af 'Voksenjob' på en halvsløj mikrofon, gerne blive bedre til at søge job uopfordret. Hun får en grundig vejledning af karriererådgiver Berit Andersen i, hvordan hun:
- Finder de rigtige personer at kontakte, så hendes henvendelse ikke bare drukner i en tilfældig indbakke.
- Finder ud af, hvordan hun skal være nysgerrig på virksomhederne og bringe sig selv i spil.
- Kan undgå at skulle ringe eller i det mindste få ro kontrol over samtalen. Mia er nemlig ikke fan af at skulle ringe og forstyrre.
-
Puuttuva jakso?
-
Barselsvikariat, tidsbegrænset ansættelse, projektstilling osv. Alle har de det til fælles, at der er sat dato på, hvornår du står uden job.
"Den her ansættelse føles som en lang prøveperiode."Maria er ansat i et barselsvikariat, hvor hun er rigtig glad for at være. Men det er hårdt at skulle præstere i et nyt job og samtidig søge andre stillinger.
Hør, hvilken plan karriererådgiver Berit Andersen lægger for Maria, så hun kan få det bedste ud af vikariatet uden at lægge for meget pres på sig selv.
Du bliver klogere på, hvornår du skal begynde at søge andre stillinger, hvis du er ansat i en tidsbegrænset stilling. Du får også svar på, hvor åben du kan være på arbejdspladsen om din situation, ligesom du hører om de gode ting, du kan tage med fra et vikariat.
-
Hvordan sætter du grænser på jobbet? Og hvordan siger du bedst fra over for din chef uden at gøre dig (for) upopulær?
Det handler det her afsnit af 'Voksenjob – fra studieliv til arbejdsliv' om.
Du møder Molly, der som ny gymnasielærer både skal håndtere at sætte grænser både over for ledelsen og eleverne – og det kan være noget af en udfordring.
-
"Det var som om, at det med at tage en universitetsuddannelse ikke var nok i sig selv."
På studiet oplevede Kathrine, at der var meget fokus på, at man skulle have et fagrelevant studiejob, hvis man vil være sikker på succes med karrieren.
Selv begyndte hendes jobrejse med burgere – men var det godt nok?
Hør hvordan det gik Kathrine, og hvad du selv kan stille op både med og uden et "godt" studiejob på cv'et.
-
"Så kastede jeg notesbogen, så hårdt jeg kunne ned i jorden."
Hvor går grænsen for, hvordan dit arbejde må påvirke dig? I dette afsnit af Voksenjob kan du høre Brian fortælle, hvad der skete med ham, da det job, han havde været glad for i begyndelsen, langsomt begyndte at få ham ned.
Det kan være svært at indrømme overfor sig selv, at man ikke kan holde til jobbet, fortæller karriererådgiver Berit Andersen, der også giver råd til, hvad du kan gøre i den situation.
-
Kaffeaftaler – hvordan virker de? I det her afsnit af Voksenjob ser vi på, hvordan et møde over den sorte drik kan hjælpe din karriere videre.
hvad du kan forvente af et kaffemødehvordan aftaler med de rigtige personer kan bringe dig frem i jobkøen og hvordan du finder dem, som du skal drikke kaffe med.
Du bliver klogere på: -
Måske tænker du ikke, at et job i udlandet er noget for dig. Det gjorde Rasmus heller ikke, før han fik job i EU.
Tag med til Bruxelles i dette afsnit af Voksenjob, og hør om en helt anderledes arbejdskultur og meget vrede landmænd.
-
Få en mere effektiv jobsøgning. I dette afsnit kommer vi ind på, hvordan du søger alt fra de stillingsopslag, du finder på de store jobportaler, til de jobåbninger, der opstår mere spontant på kaffemøder.
Du lærer også at lægge en jobsøgningsstrategi, når karriererådgiver Berit Anders deler ud af sine erfaring fra mange år i beskæftigelsesbranchen.
Afsnittet er anden del af guiden til dig, der netop er blevet færdig på universitetet og skal søge dit første job som nyuddannet.
-
Hvordan søger man job? Det får du svaret på i dette og næste afsnit af podcasten 'Voksenjob – fra studieliv til arbejdsliv'.
Karriererådgiver Berit Andersen fra Magistrenes A-kasse tager dig igennem alle faser af jobsøgningen. I denne episode blandt andet om:
Hvordan du oversætter det, du har lært på uddannelsen, til noget som virksomhederne kan bruge.Hvad der skal være i et godt CV?Og hvordan du finder relevante brancher og stillinger.Som nyuddannet er det her afsnit et godt sted at begynde, hvis du kun har begrænset erfaring med at søge job eller vil undgå at spilde din tid, fordi jobsøgningen ikke bliver struktureret godt nok.
-
Rikke har mange venner. Så hvorfor føler hun sig ensom?
Det bliver vi klogere på i dette afsnit af 'Voksenjob – fra studieliv til arbejdsliv'. For Rikke er ikke den eneste, der oplever, at noget fundamentalt mangler, når man ikke længere er en del af det fællesskab, der har fulgt én helt fra vuggestuen til og med universitetet.
Hør, hvordan Rikke fandt et nyt fællesskab og få gode råd til at stå på egne ben som ledig nyuddannet af psykoterapeut Anja Boe Espersen.
-
Hvornår er det en dårlig idé at ringe til arbejdspladsen, inden du søger et job hos dem? Betyder lave karakterer, at du ikke kan få et arbejde? Og må man godt spørge til lønnen?
Det er bare nogle af de spørgsmål, som vores gæst Rikke svarer på i denne episode af 'Voksenjob – fra studieliv til arbejdsliv'.
Gennem sin karriere har hun deltaget i rigtig mange ansættelsesforløb, som den der ansætter. Hun er gået med til at svare ærligt på spørgsmål fra lyttere af podcasten.
Så her får du et unikt indblik i, hvad den der sidder og skal ansætte dig tænker ... og vi kan godt love dig, at nogle af svarene overrasker.
-
Afslagene vælter ind, så hvordan holder du gejsten op?
Det føles flat, når der kommer et standardiseret og ubegrundet afslag.Som nyuddannet har Emma søgt mange job og efterhånden lært, hvordan hun kan vende et afslag til noget konstruktivt. Sammen med karriererådgiver i Magistrenes A-kasse Berit Andersen deler hun gode råd til at komme videre med at søge job, når endnu et afslag lander i indbakken.
-
Selv om det er slut med at leve på SU, så er det en god idé at se på din økonomi, når du går fra studerende til færdiguddannet.
Pernille Oldgaard, kendt som den økonomiske ekspert bag Moneymum.dk, giver dig i dette afsnit af Voksenjob værktøjer til at få bedre:
Styr på, hvor dine penge forsvinder henOverblik over hvilke udgifter der venter, når du er færdiguddannetRåd til at realisere dine drømme om fx at købe en lejlighed eller rejse verden rundt.Vi kan ikke love dig, at du fremover kun vil have plus på kontoen, men afsnittet her er et godt sted at begynde.
-
Hvad tænker chefen ik’, hvis jeg siger nej til en opgave? Og hvordan kommer jeg til at tale med mine nye kollegaer?
Det er blot nogle af de mange overvejelser, som nyuddannede Louise har, da hun første gang træder ind på kontoret. Hør om hendes oplevelser, og hvad hun vil have gjort anderledes.
Du får også gode råd fra karriererådgiver i Magistrenes A-kasse Berit Andersen til, hvordan du undgår at falde i de største “ny i job”-fælder – så du får en god start.