Episodit
-
Vandaag in onze Doelen Podcast Wat zong je mama vroeger voor je? de Rotterdamse actrice Loes Luca. Bekend van televsieseries als t ‘ Schaep met de 5 pooten, Ja zuster, nee zuster, Maud en Babs en haar jarenlange optredens op de Parade. In haar nieuwe theatervoorstelling Uit het hoofd, geschreven door vriendin en scenarioschrijfster Maria Goos, gaat het over het leven van Loes Luca zelf.
In de podcast praat Loes over groot verlies, zingen met haar moeder, breien en begraven…..
-
Vandaag in onze Doelen Podcast Wat zong je mama vroeger voor je? Henca Maduro. Oprichter van Epitome Entertainment, in 1999 gestart om streetdance, hiphop en breakdance onder de aandacht te brengen van gevestigde kunstvormen. Ook organisator van Newskoolrules; de grootste hip hop en R&B conferentie ter wereld. Ze hielp al heel wat jongeren uit die scene aan een wereldwijd platencontract. Over discriminatie, tennis en kansen pakken.
-
Puuttuva jakso?
-
Vandaag in de Doelen Podcast “Wat zong je mama vroeger voor jou”, de in Rotterdam woonachtige actrice Jacqueline Blom. Speelde in tv-series als Oud Geld, Penoza, Loenatik en is nu te zien in de Omroep Max-serie: “Tweede Hans’. Maakt de podcast “De bitch en de hoer’, over de ondergeschoven positie van vrouwen in de cultuursector.
Over hoerige rollen, activisme, haar artistieke tante, liefde voor Nina Simone, en tips over een levenslang bestendige liefde. -
Vandaag in de Doelen podcast “Wat zong je mama vroeger voor je?’ de 25-jarige altvioliste Ursula Skaug. Sinds september vorig jaar zit Ursula bij de Talent Academy van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ze heeft diverse muziekprijzen gewonnen, en speelt ook samen met haar zus.
Over de schoonheid van klassieke muziek, haar moeder (stafbeiaardier), hoe je je oren moet verzorgen en anders zijn dan anderen.
-
Vandaag in de Podcast “ Wat zong je mama vroeger voor je?’ de Rotterdamse scenarioschrijfster en cinematografe Ineke Smits.
Ze maakte de film ‘Little man, Time and the Troubadour, een poëtische roadmovie in Abchazië, het ‘Friesland van Georgië, over vluchtelingen, en stille getuigen na een oorlog.
In de huidige oorlog tussen Rusland en Oekraïne een film die actueel is, en de vraag opwerpt: ‘Wat is een land’ en wanneer voel je je thuis….
In de podcast spreekt Smits over haar liefde voor Georgië, Abchazië, ooit de 'Cote d’Azur’ van Rusland, Dikkertje Dap en broederschap. -
Deze week in de Doelen Podcast “Wat zong je mama vroeger voor je’, de vrouw met de scherpste tong van Rotterdam; Carrie Jansen. Bekend om haar jarenlange columns bij Radio Rijnmond en de VARA en nu wekelijks in het Rotterdams Dagblad/AD.
Ze is advocate, politiek activiste en zet zich voor vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld.
Over huppelen, strijdbaarheid, Piet Paulusma en haar liefde voor muziek en live-concerten. -
Deze week in de Doelen Podcast ‘Wat zong je mama vroeger voor je?‘ : de Oekraïnse architecte Oksana Savchuk. De 32-jarige Oksana studeerde architectuur in Belgie en Zweden, woont sinds 5 jaar in Rotterdam, is lid van de wijkraad Oud Mathenesse en staat sinds de invasie van Rusland in haar moederland op standje ‘aanpakken’. Noodhulp, logistieke spullen naar haar moederland en aangekomen vluchtelingen in Rotterdam wegwijs maken.
In de podcast spreekt ze over haar jeugd in Oekraïne, de oorlog en het onrecht, de liefde voor haar land en de impact van de oorlog op haar leven en dat van haar familie. Over strijdbaarheid, melancholie en de troost van muziek.
-
Babs Assink voelt in de nieuwe aflevering saxofonist Kika Sprangers aan de tand over haar liefde voor muziek. Wat was je eerste plaatje, wat speel je als je verliefd bent en wat zong mama vroeger voor je?
-
Lisa Lukaszczyk; zangeres en componiste. Door de jaren heen heeft Lisa geëxperimenteerd met verschillende muziekstijlen en het combineren hiervan. Zij vertelt ons over haar liefde voor alle muziekstijlen en hoe deze is ontstaan.
-
Gita Buhari is een Rotterdamse zangeres, daarnaast is ze actief binnen de organisatie: Sexmatters. Ze vertelt ons over het vinden van haar identiteit en haar inspiratiebronnen.
-
De Kaapverdiaanse Wendy is zangeres, componist en multi-instrumentalist. Haar liefde voor muziek is in de kerk ontstaan. Deze liefde voor muziek vertaalt zich ook in haar werk, als verpleegkundige zingt ze voor haar patiënten.
-
Meryem Slimani; kunstblogger, artdirector en naar eigen zeggen: personal oversharer. Ze maakt op haar balkon elke week foto's van haar moeder in de meest creatieve outfits. Meryem deelt met ons haar ambities, jeugdtrauma's en liefde voor haar familie.
-
Isis Vaandrager, een echte creatieve duizendpoot. De Rotterdamse urban/ hiphop- styliste en creative director vertelt ons over haar samenwerkingen met Ronnie Flex en hoe het was om Cor Vaandrager als vader te hebben. Isis groeide op met soul en was als kind de aangewezen DJ op feestjes en partijen.
-
De Braziliaanse Gabriela Pimentel woont al meer dan achttien jaar in Rotterdam. Gabriela ontdekte op 12-jarige leeftijd Nirvana per toeval tijdens een live-optreden. Ze deelt met ons deze ervaring, haar immense liefde voor haar zoon en de kracht van de Braziliaanse cultuur en muziek.
-
Dina Medina is een Nederlandse zangeres van Kaapverdische afkomst. Ze vertegenwoordigt vooral de muziekstijl morna. Dit keer een gesprek over een kinderwens, liefde en de vrouwen in haar familie.
-
Vlak voor de kerst zijn de opnames begonnen met saxofoniste Candy Dulfer. Naast haar solocarrière is Dulfer sinds 2014 onderdeel van de gelegenheidsformatie Ladies of Soul. Candy verteld over The Beatles zingen in de auto, haar rol in de muziek en samenwerkingen met onder andere Prince!
-
Elizabeth Fadel, multi-instrumentalist en componist met Braziliaanse roots. Ze vertelt ons over haar muzikale familie en liefde voor Bach, maar naast het gesprek wordt er gezongen, gespeeld en een hoop gelachen in de podcast.
-
Een mooie podcast aflevering met Maria Mendes. De al jaren in Nederland woonachtige Portugese zangeres gaat genre grenzen over door het mixen van fado, jazz en een tintje bossa nova. Van jongs af aan gingen Mendes en haar moeder elk weekend naar concerten en voor het instoppen zongen ze samen Edelweiss.
-
Ntjam Rosie, Kameroens-Nederlandse jazzzangeres, groeide op in haar geboorteland Kameroen. Hierna emigreerde ze naar Nederland, waar ze in Rotterdam ging wonen. Ntjam verteld over het opgroeien met verhalen en zang, haar muzikale inspiratiebron Erykah Badu.