Episodit
-
In deze aflevering deelt Joris Hessels met zijn kenmerkende warmte en diepgang inzichten over de kracht van aandacht geven, een les die hij leerde bij Radio Gaga. Een van zijn belangrijkste tips: "Geef het verhaal van de ander ruimte, vóór je het aanvult met je eigen ervaringen."
De aflevering raakt uiteenlopende thema’s aan: van Jezus (jawel?!) en Jim Carrey tot bankjes in het park, waar Joris nieuwe ontmoetingen creëerde en zelfs gezien wordt als 'Burgemeester' van Gentbrugge. Ook kijkt hij naar het belang van een veilige plek om in te werken en waarom luisteren essentieel is om talent te behouden.
Hoe kan luisteren verbinding herstellen? En wat gebeurt er als we elkaar écht zien? Ontdek het in deze aflevering van de We Are All Ears podcast.
-
Luisteren is niet zomaar wat woorden oppikken; het is echt helemaal in het moment zijn, bij jezelf én bij de ander. Voor Selah Sue is het een manier om te helen, verbinding te voelen en te groeien.
“Een depressie voelt als pure eenzaamheid,” legt ze uit. “Je bent afgesneden van liefde, alleen met je pijn, dag na dag. Maar als je zonder schaamte je verhaal kunt delen en echt wordt gehoord, dan is dat zó helend.” Voor Selah vraagt het moed om uit je hoofd te stappen en naar je lichaam te luisteren. Een bootcamp for the mind, net zoals je naar de fitness gaat om je lichaam sterker te maken, moet je ook oefenen om mindful te zijn, stil te staan bij wat je voelt en echt aanwezig te zijn in je lichaam.
Ook sociale connecties zijn belangrijk voor haar. “Ik heb m’n gezin, familie en vrienden dicht bij me nodig. Zonder hen voel ik me niet gelukkig of in balans.”
Beluister de volledige podcast voor meer over haar zoektocht, over menselijkheid, over het samenbrengen van mensen door muziek, over taarten, cakes en donuts, Eckhart Tolle,....
-
Puuttuva jakso?
-
In deze nieuwe aflevering van We Are All Ears gaat Evy Gruyaert in gesprek met Annelies Verlinden, die haar inspirerende kijk deelt op luisteren in een wereld waarin praten nog steeds de norm is.
“De echte winst van luisteren zit in de diepgang van relaties op lange termijn.” Vanuit haar ervaring laat ze zien hoe empathisch leiderschap en oprechte aandacht ons helpen om mildheid en begrip te brengen in een snelle en complexe maatschappij.
Of het nu gaat om leiderschap, samenwerken (in de politiek) of persoonlijke relaties, luisteren is dé sleutel tot verbinding en groei.
Waarom blijven we vasthouden aan snelle waarheden? Ontdek waarom luisteren een superkracht is voor authentieke leiders, hoe het helpt om samen echte oplossingen te vinden, en waarom we meer moeten kijken naar het lange termijnperspectief in plaats van de korte termijnoplossingen.
Spits je oren en laat je inspireren!
-
In deze aflevering deelt Anouk Lagae, moeder van drie en pionier, haar kijk op luisteren. Vanuit haar ervaring vertelt ze hoe oprechte aandacht en tijd maken voor luisteren het verschil maken – thuis, op het werk, en in de samenleving.
Luisteren naar klanten, collega’s en jezelf zorgt niet alleen voor groei, maar ook voor een wereld met meer balans. Met haar kijk op regeneratief leiderschap en de natuur als leidraad, biedt ze een frisse blik op hoe we samen verder kunnen bouwen.
Haar persoonlijke verhalen – als moeder, haar zoektocht naar meer balans in een snel veranderende wereld – inspireren.
Als luisteraar word je uitgedaagd om je eigen luistervaardigheden onder de loep te nemen en word je geïnspireerd om de verbinding met jezelf en anderen te versterken. -
In de deze aflevering van de We Are All Ears-podcast gaat Evy Gruyaert in gesprek met journalist en presentator Xavier Taveirne over de kunst en uitdagingen van écht luisteren. Als doorgewinterde mediafiguur deelt Xavier hoe luisteren in zijn werk én privéleven een rol speelt, maar ook waar het soms misgaat.
Wat je kan verwachten:
"Het blijft een talkshow hé, geen luistershow." – Xavier over hoe de wetten van de media vaak in de weg staan van écht luisteren en hoe hij droomt van een format dat focust op verbinding."Luisteren is een werkwoord." – Hij vertelt hoe hij zelf wel eens doet alsof hij luistert, maar ook hoe frustrerend het is als anderen dat bij hem doen.
"Je moet ook naar jezelf luisteren." – Met 'regen in het bos' muziek creëert Xavier ruimte in zijn hoofd om opnieuw focus en rust te vinden.Ook benieuwd naar wat een ‘empathische spons’ is? En hoe luisteren je relaties kan verdiepen, zowel professioneel als privé?
Beluister nu de aflevering en ontdek hoe luisteren de sleutel kan zijn tot échte verbinding. -
In de aflevering van de "We Are All Ears" podcast heeft Evy Gruyaert een openhartig gesprek met psychologe en auteur Elke Geraerts over de kracht van écht luisteren en - jawel - de noodzaak van focus (zelfs als je telefoon continu om aandacht vraagt!). Als expert in mentale veerkracht en neurowetenschappen benadrukt Elke dat luisteren vaak meer vraagt dan een knikje en een "ja, ja..." op de automatische piloot.
Vaak is het beter om niet meteen met antwoorden te komen, maar juist je gesprekspartner de ruimte te geven om zelf tot inzichten te komen. "Luisteren helpt vaak meer dan meteen te reageren."
Wist je trouwens dat...
...multitasken een mythe is? Ongetwijfeld wel. Elke legt nog eens uit hoe ons brein niet kan schakelen tussen taken.
...het gebruikt van smartphones eigenlijk één groot, ongecontroleerd experiment is, waarvan vooral jongeren de impact zullen voelen?
...focus echt een sleutel is tot luisteren en connectie?
Dit, en nog veel meer in deze aflevering van de "We Are All Ears" podcast. -
In deze aflevering van de "We Are All Ears" podcast duikt Evy Gruyaert met psychologe en auteur Nina Mouton in de vergeten kunst van écht luisteren.
Niet zomaar het oppervlakkige “Ja, ja, ik luister,” maar luisteren dat dieper gaat dan gehoorzamen of ja-knikken. Nina legt uit hoe we, door écht aandacht te geven, verbindingen creëren die verder gaan dan woorden, en waarom het verschil tussen luisteren en gehoorzamen essentieel is – of je nu kinderen hebt of CEO bent.
In haar eigen verhaal over een bijna-burn-out, waarin ze letterlijk "uitgeluisterd" raakte, maakt ze duidelijk dat zelfzorg meer is dan met een bruisbal in bad gaan liggen; het is leren luisteren naar je eigen emotionele behoeften. Nina daagt ons uit om even op pauze te drukken, hart tot hart te luisteren, en te ontdekken hoe deze eenvoudige kunst ons leven warmer en zinvoller maakt.