Tilatut

  • In Bizar neemt Henrik Slagter, bekend van Moordcast, je mee in ongelofelijke verhalen, die waargebeurd zijn of echt geloofd werden. Bijvoorbeeld het ongelofelijk verhaal van de visser die in zijn gezonken boot nog dagenlang kon overleven, een spectaculaire diamantroof in Londen of MH370. Laat je verrassen door alle mysteries die Henrik en zijn wisselende sidekicks voor je in petto hebben! Luister iedere maandag naar een nieuwe aflevering en vergeet Bizar niet te volgen in de app.

    Wil je nog meer bizarre verhalen luisteren? Bij Podimo hebben we nog veel meer van Bizar, de podcast. Ga naar podimo.nl/bizar en luister 60 dagen gratis.

    Geproduceerd door: Henrik Slagter

    Volg Bizar op instagram

  • 1995:Frieda heeft straatvrees en durft de deur niet uit. Haar enige lijntje naar de buitenwereld is haar telefoon. Maar wat nu als die telefoon nu ineens wordt bezeten door een hijger? Die misschien wel meer is dan alleen een hijger? Hoe verdedig je jezelf dan?



    ‘De Hijger’ is een nieuwe spannende fictiepodcastserie van Karin van der Meer en Hanneke Hendrix, de makers van ‘Wraak’ (2020) en ‘Moorden in het Noorden’ (2022).
    Over stalking in de nineties, straatvrees, teleurgestelde ouders, vriendschap, exposure in vivo en de wens om vrij te zijn. En over wraak.

    Concept, script, casting, regie en productie: Karin van der Meer en Hanneke Hendrix

    Meer horen van deze makers?
    Alhier: http://petjeaf.com/dehijger


    Muziek: Mike Roelofs
    Mixage: Frans de Rond
    Montage: Hanneke Hendrix en Frans de Rond
    Vormgeving tegel: William van Giessen voor Superpulp

    Frieda: Keja Klaasje Kwestro
    Bob: Rein Hofman
    Moeder Frieda: Carine Crutzen
    Antoine: Jaap Spijkers
    Annet: Whitney Sawyer
    Henk: Jilles Flinterman
    Assistente: Sarah Bannier
    Telefonist Frank: Oscar Kocken
    Telefoniste Noord Hollands
    Dagblad: Myranda Jongeling
    Agente Vermeulen: Christine van Stralen
    Agent Gerritsen: Eric Steensma
    Agent de Gans: Quirijn Lokker
    Jongen van de koeriersdienst: Sam Belderink
    Telefonist: Gillion Grantsaan
    Telefoniste: Monique Arp
    Telefoniste: Linda Kasander
    Marga: Nynke de Jong
    Stem van de PTT: Anne Lichthart


  • Soms bieden alledaagse voorwerpen ineens doorslaggevend bewijs bij een misdaad. Zo hoor je in Het Bewijs hoe een ladder van essentieel belang wordt in een ontvoeringszaak of hoe een nagelvijl wordt gebruikt om een moord te verhullen. Elke dinsdag staat een nieuwe zaak centraal waarin Sanne Langelaar onthult hoe met nieuwe technieken oude misdaden worden opgelost. Het Bewijs is een podcast van Podimo en What's The Story Sounds.

  • Wanneer de 47-jarige Amersfoorter Hanno van Mil op 12 april 2014 vermist raakt, belandt zijn gezin in een onwerkelijke film. Zijn 11-jarige zoon vindt de volgende middag hun auto terug bij de Pyramide van Austerlitz. De Volkswagen Passat is nog open, de sleuteltjes zitten in het contact en ook zijn telefoon ligt er gewoon. Negen jaar later lijkt er van Hanno nog steeds geen spoor.

    Podcastmaker Dija Kabba volgt journalist Iris van den Boom in haar pogingen meer te weten te komen over de raadselachtige vermissing van deze liefhebbende vader en de gevolgen voor de achterblijvers. Maar al snel wil de familie van Hanno niet mee werken en hangt de podcast aan een zijden draadje. Steeds meer vraagt Dija zich af: hoe ver kunnen we eigenlijk gaan in onze zoektocht?
    Wat volgt is een constante worsteling van de makers met de balans tussen journalistiek en mededogen.

    Als je meer weet over de vermissingen die in deze serie besproken worden, mail dan naar [email protected].

  • Willem was 13 toen hij zwaar mishandeld werd door een groep leeftijdsgenoten. Dertig jaar later gaat hij op onderzoek uit en zoekt hij contact met de betrokkenen van toen: de agent, de rechter, getuigen. Wat weten zij nog? Hij spreekt een socioloog over waarom groepen jongeren dit doen, een lotgenoot en haar vader over hun ervaring met ernstig geweld, rechters over wat zij zien in de rechtszaal en een journalist over hoe berichtgeving in de media door de jaren heen is veranderd. Weet hij uiteindelijk de daders te vinden? Willen ze met hem in gesprek? Waarom hebben ze dit eigenlijk gedaan en hebben ze spijt?

  • In de true crime podcast De Zaak X bespreken we met de misdaadverslaggevers van het AD iedere week een spraakmakende of juist minder bekende rechtszaak. Welke indruk maakte de verdachte in de rechtbank? Wat dreef deze verdachte tot zijn daad? Hoe is het nu met de slachtoffers? In elke aflevering hoor je direct welke straf de verdachte krijgt.

  • Het is de jongensdroom van Gert om boer te worden. Net als dat eindelijk gelukt is, breekt er brand uit. En nog een. Het stopt niet. In korte tijd is het 9 keer raak op plekken die allemaal iets met Gert te maken hebben. Er komen honderden runderen om het leven en van zijn bedrijf blijft helemaal niks over. Wie heeft het op deze boer gemunt? Heeft het iets te maken met zijn geaardheid, waar hij in een christelijke omgeving voor uit was gekomen? Of… deed Gert het zelf? Gaandeweg wijzen steeds meer vingers richting de boer. Ook die van de politie. Maar is dat wel terecht?

  • In 1983 werd Dick van Leeuwerden, butler en verzorger van een rijke weduwe in Amsterdam-Zuid, aangehouden voor moord. Maar was het wel moord? Dick heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn maar volgens de Hoge Raad is er niks mis met zijn veroordeling. Wat is waar?

    In deze zesdelige podcastserie duiken journalisten Babs Assink en Lammert de Bruin (makers van o.a. De Showbizzmoord en Mathilde’s Mysterie) in de geruchtmakende Butlermoord, de rechtszaak met de meeste herzieningsverzoeken van ons land.

  • Suzanne Janssen was net 17 jaar oud toen ze overleed na een aanrijding in haar woonplaats Beusichem. In deze podcast hoor je wat daarna gebeurde. Het verdriet, de pijn, en de woede. Hoe ga je als gezin om met de dood van je dochter en zusje? En wat doet het met je als de man die haar doodreed ook nog eens bezwaar maakt tegen zijn straf?

  • Een onschuldig gezin dat wordt aangevallen. Een gewelddadige seksbranche. Een arrestatieteamlid dat wordt doodgeschoten. Het klinkt als drie zaken, maar het is er één. In deze podcastserie duikt Ramon Kunst in de Zaak Beckum. Want waarom wordt een onschuldig gezin zomaar aangevallen? En hoe kan het dat deze zaak nog steeds niet is
    opgelost? In vijf afleveringen zoeken we antwoorden in een zaak die nog steeds gevoelig ligt.

  • Het Zwanemeer is een podcast waarin theater- en podcastmaker Dirk Bruinsma op zoek gaat naar de waarheid rondom een indringende gebeurtenis op camping Diana Heide in Amen 1995.

    Tijdens de laatste dag op de camping, terwijl zijn ouders de tent opruimen, verdwijnt hij voor ruim twee uur uit het zicht. Wanneer zij ontdekken dat Dirk niet in de zandbak aan het spelen is slaat de paniek toe.

    Wat volgt is een zoektocht via voormalig campingeigenaren, krantenartikelen, rechtbankverslagen en de politie naar een mogelijke dader.

  • Het is de meest gewelddadige supermarktoverval in de Nederlandse geschiedenis. Op 14 mei 1990 pleegde Appie A een dubbele moord in de Albert Heijn in Oosterbeek. Ondanks zijn vlucht naar Chili werd hij opgepakt en vastgezet. Dik dertig jaar later ontdekt podcastmaker Marc Adriani dat dit verhaal nog niet helemaal af is. Luister nu zijn podcast Appie.

    Appie is een podcast van De Gelderlander, het AD en de aangesloten regionale dagbladen.

  • Heb jij vragen, opmerkingen of tips naar aanleiding van de Tubantia Crime Podcast? Mail ze dan naar [email protected]. We gaan vertrouwelijk met jouw informatie om.

  • Najib Amhali en Reda Saleh nodigen wekelijks verschillende bekende en onbekende Nederlanders uit om hun verhaal te doen over vroeger, nu en later. De verhalen worden gedaan onder het mom van: “Wat kan er nou gebeuren?”. Van dat ene lijntje, die ene keer gokken of toch dat extra biertje. Waarbij de verandering van het gebruiken naar misbruiken van genotmiddelen naar voren komt. Daarbij is het niet het doel om drank of drugs te verbieden, maar om het misbruik ervan tegen te gaan.

    Wil je adverteren in deze podcast? Mail dan naar [email protected]

  • Het bed van Willeke Dost is leeg op de ochtend van 15 januari 1992. En haar bed blijft leeg. Ze verdwijnt. Spoorloos. Zelfs na na 30 jaar is het nog altijd een raadsel wat er met het vijftienjarige meisje uit Koekange is gebeurd. Er is geen lichaam, geen bewijs, geen spoor, geen motief en geen teken van leven.

    Hoe kan dat toch? Hoe kan iemand zomaar spoorloos verdwijnen? In Het Verdwenen Meisje houdt Annique Oosting, journalist bij Dagblad van het Noorden, het dossier nogmaals tegen het licht. Centrale vraag is: hoe kan het dat we drie decennia later nog steeds bijna niets weten?

    Annique spreekt met mensen die haar kenden, onderzoekers, deskundigen, het openbaar ministerie en zorgprofessionals die zich om haar bekommerden. We vragen ze wie Willeke was, of de politie fouten maakte in het onderzoek en of er iets klopt van alle geruchten over het pleeggezin waar ze woonde.

    We doorlopen scenario’s over wat er gebeurd kan zijn en focussen op Willeke zelf. Want voor haar verdwijning was ze al een meisje met een verhaal. Dit is Het Verdwenen Meisje.

  • Misdaadjournalist Wouter Laumans, Christian Flokstra en Ayse Çimen, allebei strafpleiter, praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze BNR- podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.

    De podcast bestaat sinds het najaar van 2021 en wist vorig jaar als winnaar uit de bus te komen bij de Dutch Podcast Awards in de categorie crime. In iedere aflevering staat één strafproces centraal waarbij Laumans en Flokstra hun gast kritisch ondervragen en op die manier de zaak tot op de bodem analyseren.

    In Napleiten hoor je de ene week alles over aan wietplantages gerelateerde ripdeals. In andere afleveringen word je meegenomen naar een crime passionel óf een ex-TBS-er die opnieuw in de fout gaat. Ook wordt regelmatig teruggekeken op gebeurtenissen die heel Nederland nog helder voor de geest staan. Denk aan de schietpartij in het winkelcentrum in Alphen a/d Rijn of de Damschreeuwer. Napleiten beperkt zich bovendien niet tot alleen maar strafprocessen in Nederland. Ook buiten onze landsgrenzen zijn immers volop interessante zaken te vinden!

    Napleiten: wekelijks op BNR Nieuwsradio op zaterdag van 10.00-11.00 uur. Daarnaast zijn ook alle voorgaande afleveringen van de podcast beschikbaar op het BNR-platform of andere bekende podcastplatforms. Napleiten is in november 2023 uitgeroepen tot de Beste Podcast van Nederland.

    Over de makers:

    Wouter Laumans is misdaadjournalist bij Het Parool. Je kent hem waarschijnlijk als auteur van de bestseller ‘Mocro Maffia’ uit 2014. In 2019 verscheen het vervolg op dit boek: ‘Wraak’. In het verleden schreef Laumans voor NRC, Panorama en Nieuwe Revu.

    Christian Flokstra is in 2008 in de advocatuur begonnen nadat hij eerst een jaar als docent en onderzoeker aan de Vrije Universiteit verbonden was. De eerste vijf jaar werkte hij bij Cleerdin & Hamer Advocaten. Sinds 2013 is hij strafpleiter bij advocatenkantoor Ficq & Partners. Flokstra was als strafrechtadvocaat onder meer betrokken bij grote strafzaken tegen de georganiseerde misdaad, zoals Passage, Marengo en Eris.

    Ayse Çimen begon haar carrière in 2008 bij Spong Advocaten, waar ze zich heeft gespecialiseerd in het strafrecht. Sinds 2017 is Ayse partner bij Takens Admiraal Advocaten te Amsterdam. De praktijk van Çimen bestaat o.a. uit georganiseerde misdaad, witwaszaken, drugshandel, overvallen, inbraken, diefstal, moord, doodslag en overige geweldsdelicten. Op dit moment verdedigt Ayse één van de verdachten van de moord op Peter R. de Vries.

  • Een blogcast over Moord en Mysterie. Liever lezen? Het complete verhaal, inclusief beeldmateriaal is te vinden op moordmoment.blogspot.com.

  • Ga mee op onderzoek in verschillende zaken rond de wereld in deze Belgische true crime podcast!

  • Een vrouw die een week voor haar huwelijk op mysterieuze wijze verdwijnt. Twee tieners plannen een moord via sms. Een paar vriendinnen op de vlucht voor de politie van Finland naar Denemarken. Moorden in het Noorden vertelt de verhalen van de meest sensationele, huiveringwekkende en spectaculaire moordzaken in Scandinavië.

    Tekst en onderzoek: Anne Niluka Iversen 

    Geproduceerd voor Podimo door: Dag en Nacht Media

    Montage en mixage door: Jeroen Sturing

    Vertaald door: Studio Lentes

    Verteld door: Hanneke Hendrix

  • Op 6 mei 2002 trekt een dan nog onbekende man op de parkeerplaats van het Mediapark in Hilversum zijn pistool en vuurt zes schoten af op Pim Fortuyn. De moord veroorzaakt een schokgolf in Nederland. Iedereen weet nog waar hij was en wat hij deed toen het nieuws bekend werd. Dat geldt des te meer voor de mensen die op 6 mei aanwezig waren in en om het gebouw van 3FM, waar Fortuyn vlak voor zijn dood te gast was bij de radioshow van Ruud de Wild. Paul van der Lugt was destijds de zendercoördinator van 3FM en maakte het drama van dichtbij mee. Hij spreekt met andere directe betrokkenen, waaronder Claudia de Breij, Herman van der Zandt, Filemon Wesselink en Hans Smolders, de chauffeur van Fortuyn, over hoe zij die dag hebben beleefd. Een reconstructie van de laatste dag van Pim Fortuyn, door de ogen van de mensen die erbij waren.

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.