Episodes
-
در پانزدهمین قسمت از پادکست ذره بین سفر کرده ایم به ایران در زمان مادها و تاریخچه ی قوم ماد را با هم مرور خواهیم کرد.
-
در پانزدهمین قسمت از پادکست ذرهبین به داستان قهوه از مزرعه تا فنجان میپردازیم و تاریخچهی آن را مرور خواهیم کرد.
برخی موسیقیهای به کار رفته در این قسمت اثر Teresa Cristina و Grupo Semente و صبا طبخی است. -
Episodes manquant?
-
در سیزدهمین قسمت از پادکست ذرهبین با "شکلگیری ایران" میپردازیم و با شما دربارهی کوچ اقوام مختلف به فلات ایران صحبت میکنیم.
موسیقیهای به کار رفته در این قسمت اثر استاد احمد پژمان است.
عکس کاور متعلق به پوریا موزرمنیاست. -
قسمت دوازدهم پادکست ذره بین با موضوع "رستم" تقدیم شما خواهد شد. این قسمت در اولین نشست دست اندرکاران این پادکست در کافه قبیله ی خورشید ضبط شده بنابریان کمی با سیاق معمول تفاوت دارد.
موسیقی های به کار رفته در این قسمت اثر احمد پژمان و پژمان حدادی و پویان بیگلر و بهداد بابایی و نوید آفاق و alexandre desplat است.
عکس کاور از تصویرپردازی های ارزشمند آیدین سلسبیلی است. -
در یازدهمین قسمت از پادکست ذره بین با شما درباره ی رازهای حزب نازی صحبت می کنیم. اسراری که فاش شدنشان دنیا را تکان داد.
موسیقی های به کار رفته در این قسمت اثر Michael Giacchino و Steven Price و Song To Your Eyes است. -
در قسمت دهم پادکست ذرهبین با شما دربارهی "قوم مغول" صحبت میکنیم. قومی که سرگذشتی عجیب و شنیدنی دارد.
موسیقیهای به کار رفته در این قسمت اثر Geoff Knorr و The HU و Keith O' Sullivan و Adrian von Ziegler و James Horner و Fatemeh Dehghani و Keyhan Kalhor و Maya Beiser است. -
در قسمت هشتم پادکست ذره بین با شما درباره ی "متامفتامین" صحبت می کنیم.
ماده ی مخدری که می تواند زندگی افراد را در مدتی کوتاه دگرگون و سپس نابود کند.
موسیقی های این قسمت اثر Dave Porter است. -
در نهمین قسمت از پادکست ذرهبین با شما دربارهی هواپیماهایی صحبت میکنیم که هر یک در اثر یک حادثهی رازآلود ناپدید شدند و هرگز اثری از آنها یافت نشد.
موسیقی های به کار رفته در این قسمت اثر Ólafur Arnalds
و گروه Tonal Chaos Music است. -
در قسمت پیشین پادکست ذره بین درباره ی حسادت در ادبیات فارسی گفتیم و حالا در قسمت هفتم به سراغ رد پای این حس در کهن الگوها، اسطوره و داستان ها رفته ایم.
موسیقی های به کار رفته در این قسمت اثر کیوان ساکت، Caleb Etheridge و Alexandre Desplat است. -
در این قسمت پادکست ذره بین به همراه دکتر تورج عقدایی به مفهوم حسد در ادبیات می پردازیم. موضوعی که همه ی ما در زندگی با اون برخورد داشتیم و رد پای اون رو در بسیاری از داستان ها، اشعار و کهن الگوها می بینیم.
با ما به دنیای شورانگیز ادبیات سفر کنید تا در کنار هم قدم های حسادت رو در آثار ادبی دنبال کنیم. قسمت دوم این موضوع هم به زودی به دست شما خواهد رسید.
موسیقی های استفاده شده در این قسمت اثر کیوان ساکت است. -
در این قسمت با شما درباره ی تاریخ شگفتانگیز جراحی زیبایی از مصر باستان تا جنگ جهانی دوم صحبت میکنیم. با شما خواهیم گفت که مصریان چرا و چگونه مردگان را جراحی میکردند، هندی ها چطور بینی بریده شدهی مجرمان را از نو می ساختند و ایتالیاییها به چه ترتیب، بخشهایی از پوست بازو را به صورت پیوند می زدند.
جراحی زیبایی مسیری اعجابانگیز را از گذشته تا امروز پیموده است. اگر علاقمند هستید دربارهی نخستین چهرههای تاریخساز این رشته بدانید این قسمت از پادکست ذرهبین را بشنوید. -
در این قسمت به همراه تورج عقدایی، دکترای زبان و ادب فارسی و پژوهشگر به زندگی یکی از ساکنین فراموش شده ی عالم عرفان؛ ابوسعید ابوالخیر می پردازیم و درباره ی زندگی و شیوه ی تفکر او بحث می کنیم.
در این قسمت از موسیقی های کامبیز روشن روان و کیوان ساکت و همچنین شعرخوانی عالیجناب بهمن مفید بهره برده ایم. -
در سومین قسمت از پادکست ذرهبین با شما دربارهی الاسدی، یکی از اسرارآمیزترین و در عین حال خطرناکترین روانگردانها صحبت میکنیم. با شما خواهیم گفت که اولین بار این ماده چرا، چگونه و توسط چه کسی در آزمایشگاه ساخته شد و چطور آدمها از آثار آن بر بدن آگاه شدند. همینطور با شنیدن این اپیزود، اطلاعاتی راجع به شیوهی مصرف الاسدی، تأثیر این ماده بر مغز و عوارض مصرف آن بدست خواهید آورد.
-
در این اپیزود به همراه دکتر تورج عقدایی، دانش آموخته ی دکترای زبان و ادب فارسی، با شما در مورد زندگی و تفکر عبید زاکانی صحبت می کنیم.
-
در اولین قسمت از پادکست #ذره_بین، راجع به حافظه، ساختارش، و ساز و کار مغز برای ثبت اطلاعات و خاطرات خواهید شنید. در بخش گفت و گو، دکتر علیرضا احمدیان میهمان این اپیزود، با شما درباره انواع حافظه صحبت خواهد کرد.
اگر علاقمند هستید بدانید، حافظه چیست، از چه ساخته شده است، در کدام قسمت مغز می توان آن را یافت، و اساسا خاطره ها چطور در مغز ما ثبت می شوند، این اپیزود را با نام #جعبهِیسیاه بشنوید.