Episodes
-
Søstrene Grene er fortællingen om de to søstre Anna og Clara, som børn og voksne kan relatere til samtidig med, at det er en integreret del af virksomhedens DNA.
I dette afsnit tager Mikkel Grene, der er CEO og anden generation i Søstrene Grene, os med bag kulissen og fortæller om arbejdet med at skabe et så unikt storytelling-univers, og vi hører mere om, hvordan fortællingen har udviklet sig over tid – og hvem der i virkeligheden gemmer sig bag Anna og Clara.
Find podcasten Bag kulissen hvor du plejer at lytte til podcast. Og husk at abonnere, så du ikke misser et afsnit. Du må meget gerne dele, like og give en stjerne (eller flere). Det betyder alverden 🌟
Hent gratis guides og find masser af inspiration på
www.storytellingakademiet.com
Hilsner fra Helle Rosendahl
#wearestorytellers -
Matas er fortællingen om striberne. Det er et af Danmarks mest kendte brands, og nu runder butikken 75 år. Det er der kommet en flot stribet bog ud af, og derfor har jeg inviteret forfatteren Dorthe Chakravarty i studiet til en samtale om Matas.
Vi kommer bl.a. ind på:
🔹Hvad der overraskede hende mest ved fortællingen
🔹Hvilken betydning MATAS har i lokalsamfundet
🔹Hvordan MATAS er med til at skrive stribet Danmarkshistorie
Find podcasten Bag kulissen hvor du plejer at lytte til podcast. Og husk at abonnere, så du ikke misser et afsnit. Du må meget gerne dele, like og give en stjerne (eller flere). Det betyder alverden 🌟
Hent gratis guides og find masser af inspiration på
www.storytellingakademiet.com
Hilsner fra Helle Rosendahl
#wearestorytellers -
Episodes manquant?
-
I dette afsnit af Bag Kulissen spørger jeg Niels Overgaard, om han vil dele opskriften på et lykkeligt liv, når ingredienserne består af de stoiske principper. Og så spørger jeg også Niels om, hvordan den stoiske filosofi kan anvendes konkret i både privat- og arbejdslivet.
Niels Overgaard er uddannet journalist og arbejder i dag som strategi- og kommunikationschef hos Gyldendal. Men det er ikke hans eneste titel, han er nemlig også både foredragsholder og forfatter. Han står bag bestselleren fra 2020 ”Det hele handler ikke om dig” samt ”Mere er aldrig nok – hvad antikke filosofier ved om et lykkeligt liv”, som netop er udkommet.
Find podcasten Bag kulissen hvor du plejer at lytte til podcast. Og husk at abonnere, så du ikke misser et afsnit. Du må meget gerne dele, like og give en stjerne (eller flere). Det betyder alverden 🌟
Hent gratis guides og find masser af inspiration på
www.storytellingakademiet.com
Hilsner fra Helle Rosendahl
#wearestorytellers -
The merger of two companies calls for a new narrative and purpose, so today I will ask Morten Enggaard Rasmussen how to reshape that narrative and ask him to tell the story of Novonesis.
Novozymes and Chr. Hansen merged a few months ago and became Novonesis in January 2024. In this edition of Behind the Scenes, I have invited Morten Enggaard Rasmussen to the studio, he was previously EVP of People, Sustainability & Brand at Novozymes, and now he is EVP of People & Stakeholder Relations at Novonesis.
Find podcasten Bag kulissen hvor du plejer at lytte til podcast. Og husk at abonnere, så du ikke misser et afsnit. Du må meget gerne dele, like og give en stjerne (eller flere). Det betyder alverden 🌟
Hent gratis guides og find masser af inspiration på
www.storytellingakademiet.com
Hilsner fra Helle Rosendahl
#wearestorytellers -
I denne udgave af Bag Kulissen spørger jeg Maike Glue om, hvordan fremtidens organisation ser ud, når der kommer mere fokus på livsbalance, og hvordan vi kan arbejde med vores personlige ledelsesgrundlag – især hvis vi er fastlåst i nogle mønstre og fortællinger om os selv, der er uhensigtsmæssige for vores egen udvikling.
Maike Glue er erhvervspsykolog og stifter af virksomheden Glue Ledelse, og hun har 10 års erfaring med ledelses- og organisationsudvikling fra det offentlige og private erhvervsliv.
Hun vil gerne udfordre definitionen på succes.
Succes handler ikke kun om ens arbejdsliv, men om livet som helhed, og dét glæder jeg mig til at tale mere med hende om i dagens episode. -
Kasper Barfoed har instrueret både film og tv-serier som Kandidaten, Dicte og Kastanjemanden, og senest serien Sygeplejersken der er vist på Netflix. Sygeplejersken er en dramatisering af sagen fra Nykøbing Falster Sygehus, hvor sygeplejersken Christina Aistrup Hansen i 2017 blev idømt 12 års fængsel for drabsforsøg på fire patienter. I denne udgave af Bag Kulissen spørger jeg Kasper Barfoed om, hvorfor det er vigtigt med fortællinger, der skaber debat og formidler en sag som denne - og ikke mindst, hvad vi kan lære af den fortælling?
Fotocredit: Christian Geisnæs -
In this episode, I ask Nancy Duarte how storytelling has evolved over the years, why she finds it so interesting that she has dedicated her life to this field, and why global brands, luminary thinkers, and rising stars should bring their attention to storytelling. I also ask Nancy what storytelling trends we can expect in the years to come.
Nancy Duarte is a global expert on business storytelling, and her experience spans several decades. She has worked with leading global companies on sharpening the key messaging and telling immersive stories to empower others to take a stance and take action, like Al Gore's Oscar-winning movie 'An Inconvenient Truth' about climate change. She is also the author of several books on storytelling, and her TED Talk about storytelling went viral. -
Dorthe Løwendahl Bomann er journalist med historiefortællingen i højsædet - og altid med mennesket i fokus. Hendes journalistiske arbejde har flere gange kastet både nomineringer og priser af sig, bl.a. vandt hun i 2019 ’årets nyhedshistorie’ til TV-Prisen.
I 2023 udgav hun bogen ’Når vi ånder i takt - Om at fortælle historier og hvorfor det er så vigtigt’, som hun har skrevet med Niels Hausgaard.
I denne udgave af Bag Kulissen spørger jeg derfor Dorthe om, hvorfor det er vigtigt, at vi fortæller hinanden historier. Hvad gør fortællinger ved os, kan de styrke vores empatiske evner, og ligger der deri et potentiale for, at vi handler og skaber forandring i verden? -
Karen Blixen er blevet kaldt Danmarks største storyteller, og hun fik verdensomspændende succes med sine bøger, bl.a. ’Syv Fantastiske Fortællinger’ og ’Den Afrikanske Farm’. Blixen var på mange måder forud for sin tid, alligevel er hendes fortællinger på mange punkter eviggyldige.
Elisabeth Nøjgaard er direktør på Karen Blixen Museum Rungstedlund, og hun er måske, det tætteste vi kommer, selve, Karen Blixen.
I denne udgave af ’Bag Kulissen’ spørger jeg derfor Elisabeth Nøjgaard om, hvad Karen Blixen gjorde så godt, hvorfor hun stadig er relevant, og hvilke refleksioner hendes fortællinger lægger op til, når vi vurderer dem med nutidens briller? -
Hvorfor er ledelsesfortællingen om bæredygtighed så essentiel på C-level i dag?Og hvordan rammer virksomheder og ledere en rette balance mellem fakta, storytelling og den overordnede ledelsesfortælling.
Det skal vi diskutere i dag, hvor vi har Jeanette Fangel Løgstrup i studiet.
Hun har i knap 20 år arbejdet med bæredygtighed, kommunikation, marketing og strategi, blandt andet som direktør og medlem af koncernledelsen i Danske Bank, Codan/RSA og Carl Bro Gruppen. I dag er hun bestyrelsesmedlem, underviser på CBS Bestyrelsesuddannelserne, og så er hun forfatter til bogen ’Bæredygtig ledelse - ESG som den nye ABC for ledelser og bestyrelser’.
Lad os smøge ærmerne op og komme i gang.
Som altid får du en god dosis konkrete anbefalinger med fra Jeanette, som du kan implementere med det samme. -
Mød en forsker, der sammenligner ledelse med mayonnaise, og som ikke er bange for at sige, at vi skal turde være i de ubehagelige forandringer.
I denne udgave af Bag Kulissen spørger jeg Edmonia Baker om, hvorfor ledelsesfortællingen er ved at ændre sig? Hvad betyder det for vores fælles narrativ om ledelse i dag og i fremtiden, og skal ledelsen måske revurdere sit syn på målinger og talent, fordi de parametre vi stiller op til at kvantificere, også bliver det vi udlever, og dermed den fortælling, vi selv giver liv til?
Edmonia Baker er forsker i ledelse ved CBS og har arbejdet både i globale virksomheder, tech-startups og medievirksomheder. Hendes passion ligger i at udforske nye former for samarbejde og ledelse, der kan skabe social innovation og forandring.
Du får som altid konkrete anbefalinger fra dagens gæst, du kan implementere med det samme. -
Hvad betyder stilhed for stærk ledelse? Få svaret her.
Et magisk greb inden for storytelling handler om stilhed. Skal du levere dit budskab knivskarpt, skal der være ro. Der skal være ro hos afsenderen, men budskabet skal også kommunikeres krystalklart for modtageren, så det skaber ro og giver mening.
I dette afsnit af ’Bag Kulissen’ spørger jeg Bastian Overgaard om, hvorfor han mener, at vi skal bedrive ledelse i stilhed, og hvad det betyder for narrativet om stærk ledelse.
Bastian Overgaard er ekspert i stilhed. Derudover er han ledelsesrådgiver, forfatter og foredragsholder. I de seneste 10 år har han undersøgt og erfaret, hvordan struktureret og strategisk stilhed hjælper med at skabe fokus, fremdrift og fællesskab i arbejdsrelaterede møder.
Som altid er der konkrete anbefalinger fra værten, du kan implementere med det samme. -
Hvordan ser fremtidens ledelsesfortælling ud, og hvordan adskiller den sig fra den, vi kender i dag? Fremtidsforsker Anne Skare gør os klogere på, hvilke trends vi kan forvente, og hvordan vi træner vores egen fremtidssans, så vi i fællesskab kan visualisere og realisere en fremtidsfortælling, der rykker os derhen, hvor vi gerne vil være. Min tese er, at vi alle sammen udgør en vigtig brik i at definere fremtiden, spørgsmålet er bare, hvordan vi bringer os selv bedst i spil.
Disclaimer: Anne er sjov, faktisk så sjov, at værten får grineflip på et tidspunkt. Lyt med og se, om du selv kan holde masken. -
Kasper Holten er en af Skandinaviens mest benyttede sceneinstruktører. Han har i de seneste 25 år instrueret mere end 65 operaer, operetter, skuespil og musicals over hele verden, og i dag arbejder han som teaterchef på Det Kongelige Teater.
Kernen i Kasper Holtens virke handler om kunsten at få mennesker til at yde deres bedste på en måde, så alle bidrager til at skabe en fortælling i fællesskab.
Så med Kaspers imponerende CV, der vidner om en storyteller by heart, spørger jeg ham i dette afsnit om, hvorfor fortællinger er vigtige for os mennesker, hvorfor skal vi se dem udspille sig fra scenekanten, og hans bedste råd til at lede kreative mennesker. -
Hvordan skaber man en ledelsesfortælling, hvor man deler ud af sig selv, uden at udlevere sig selv og på en sådan måde, så du som leder netop inspirerer og motiverer andre, og dermed skaber følgeskab?
Det spøger jeg Marianne Dahl, Managing Director and Partner i BCG om i dette afsnit. Hun har fingeren på pulsen i det globale lederlandskab, og så er hun selv eminent til at balancere det faglige og personlige på en knivsæg, og hun har i interviews bl.a. talt åbent om at blive fyret, om skilsmisse og om tårnhøje faglige ambitioner på egne og andres vegne.
Du får naturligvis også hendes konkrete råd & anbefalinger. -
HK Kommunal Hovedstaden er med sine 13.000 medlemmer den største afdeling i HK, men hvordan skaber man en fortælling, der på den ene side binder medlemmerne sammen og knytter et fælles bånd, og på den anden side sikrer, at der bliver givet stemme og sat ansigt på hver enkelt faggruppe og medlem?
Det spørger jeg formand for HK Kommunal Hovedstaden Ditte Gottlieb Bredahl om i dette afsnit – og så kommer vi også bag kulissen hos Ditte selv, og hører hvordan hun brugte sin personlige fortælling i valgkampen om formandsrollen.
Det bliver personligt, hjernevarmt og interessant!
Og naturligvis runder vi af med konkrete anbefalinger fra gæsten i den varme stol, som du kan implementere i dit daglige arbejde. -
Hvordan går man fra verdens første havvindmøllepark til verdens største? Det får du svar på i dette afsnit, og du får også konkrete anbefalinger til at skabe den troværdige fortælling, der taler til både hjernen og hjertet.
Ørsted bygger videre på fortællingen om en af Danmarks allermest visionære mænd, opfinderen H.C. Ørsted. Han opdagede elektromagnetismen og har ikke alene fået os alle til at se lyset, men udgør også en grundessens i omstillingen til grøn energi.
Visionsfortællingen har til formål at pege fremad og udstikke en retning. Min tese er, at det kræver, at virksomheden inddrager flere ingredienser for at give fortællingen dybde.
Det kommer vi nærmere ind på i dette afsnit, hvor jeg har inviteret Ingrid Reumert, der er Senior Vice President for Group Stakeholder Relations i Ørsted, i studiet til en samtale om, hvordan man skaber en visionsfortælling, som motiverer medarbejdere og kunder og gør det muligt at gå fra verdens første havvindmøllepark til verdens største havvindmøllepark. -
Hvordan går man fra ”fy for pokker, det smager dårligt” til at blive ukronet Lakridskonge?
Jeg taler med Johan Bülow, manden bag Bülow Lakrids om evnen til at tage risiko, fejle og aldrig give op i jagten på at lykkes med sit produkt. Du får også hans bedste anbefaling til at fejle mere.
På overfladen er det en succeshistorie drevet af ambitionen om at få hele verden til at elske lakrids. Det sorte stads som nordboerne kalder lakrids, men som de fleste andre nok vil betegne som en mærkelig sort konsistens, der ikke har det fjerneste med slik at gøre. Forudsætningen for at lykkes med denne ambition er at tage risici, og fejle igen og igen og igen.
Nu dykker vi ned i, hvorfor det er vitalt at skabe en kultur, hvor risiko og fejl fører til succes, og hvordan Johan Bülow selv er medskaber af fortællingerne om de mange chancer, der har formet virksomheden. -
Her får du et unikt indblik i, hvordan Microsoft arbejder med storytelling på globalt plan med afsæt i 5 principper.
Microsoft var en af de første virksomheder i verden til at oprette stillingen Storyteller Lead, hvilket viser, at virksomheden har et særligt fokus på storytelling, som et vigtigt element til at realisere strategien. Steve Clayton var manden, der landede den famøse stilling og bestred den i en årrække.
Min erfaring er, at amerikanske virksomheder har et helt andet fokus på fortællinger, end vi kender det fra danske virksomheder, og Microsoft er da også en af de eneste virksomheder, jeg er stødt på, der har udviklet et globalt program for storytelling baseret på fem principper.
Du får også nogle af hans bedste fortællinger bag kulissen i en af verdens største og mest værdifulde virksomheder - og hans konkrete anbefalinger. -
I denne uges episode skal vi helt ind i sindet sammen med hjerneforsker og neuropsykolog Thomas Zoëga Ramsøy.
Hvad får mennesker til at ligge i kø i en sovepose foran en butik? Det har altid undret mig.
En dag i 2007 sker der noget, der forandrer verden for altid. Det markerer ikke alene en ny digital epoke, men en helt ny måde at kommunikere, interagere og samarbejde på. Der sker noget, der revolutioner verden. For virksomheder og for individer.
I denne episode dykker vi ned i fortællingen om lanceringen af iPhone, der stadig står som en af de mest ikoniske produktlanceringer i verdenshistorien.
Jeg spørger hjerneforsker Thomas Zoëga Ramsøy: hvad er det, der sker i hjernen, når vi bliver udsat for så effektiv en fortælling, at vi er villige til at ligge i kø i en sovepose? Og hvilke konkrete anbefalinger har han til, at man kan gøre Steve Jobs kunsten efter? - Montre plus