Episodes
-
I denne episoden har Anne Marit og Øivin invitert Bente Heggem Kojan for å snakke om levekår for familiene i barnevernet.
Bente er definitivt en av dem som klarest har synliggjort hvilken betydning trange levekår har for hverdagslivet, omsorgsutøvelse og behovene til en stor del av familiene barnevernet jobber med. I denne episoden snakker hun om hva hun mener med at det er behov for økt sosioøkonomisk sensitivitet i barnevernet.
Bente forteller også om inntrykk fra barndommen og hjembygda som noe av grunnen til at levekår og klasse er så viktige forskningsinteresser for henne.
-
Hvilken betydning har brukererfaring for kommunikasjon og rolleforståelse i barnevernet?
I denne episoden snakker vi med Jannicke og Irene. Jannicke er erfaringskonsulent i barnevernet og forteller oss om hvordan hun bruker seg selv og sine erfaringer for å nærme seg utfordringer i arbeidet sitt. Hvordan skiller Jannicke sitt arbeid seg fra Irene sitt?
-
Episodes manquant?
-
Denne episoden handler om hvordan det er å arbeide med enslige mindreårige flyktninger. Anne Marit og Øivin har invitert med seg Sølve Bjørn Randal og Ingrid Kvestad for å snakke om barn som har reist uten foreldre fra krig og frykt i håp om å finne trygghet.
Sølve er leder av Barneverntjenesten for enslige mindreårige og Ingrid er forsker ved RKBU Vest.
-
Er det flere enn barnevernet som kan gjøre jobben med utsatte barn og unge? I denne episoden har Anne Marit og Øivin invitert tidligere barnevernsleder Linda Hevrøy inn i studio. Linda jobber nå som leder i Familiens hus i Bjørnafjorden kommune.
Sammen diskuterer de den kraftige nedgangen i meldinger og vedtak i barnevernet. Er det grunn til bekymring, eller en god utvikling?
-
Hvordan kan man som barnevernsarbeider best mulig forstå en familie med en annen kulturell bakgrunn enn seg selv?
I denne episoden har vi invitert forsker og kollega Marte Knag Fylkesnes. Dette er del to av en serie på to deler om kultursensitivtet i barnevernet, vi anbefaler deg å sjekke ut del en før du hører denne.
-
Hvordan er det å være barnevernsarbeider når man har en annen kulturell oppvekst enn de aller fleste som jobber i barnevernet?
Barnevernspodden er tilbake! I denne episoden har Anne Marit en samtale med barnevernsarbeider Mirjeta Kocani. Dette er del en av to deler om kultursensitivitet i barnevernet, du kan høre del to allerede nå!
-
Hva er hensikten med hjemmebesøk og hva er det viktig å tenke på når du som barnevernets representant går hjem til folk?
I forrige episode snakket Anne Marit, Øivin og Ole om rollen til barnevernsarbeideren. I denne episoden fortsetter de egentlig på samme tema, men med hjemmebesøk som en særlig interessant oppgave når kontaktpersonen gjør barnevern. Hvordan er det for barn og foreldre når barnevernet stiger over dørstokken?
-
Hvilke roller og funksjoner må du utfylle som kontaktperson i barnevernet?
I denne epsioden diskuterer vi roller i barnevernet, alt fra å være en støtte for en familie som trenger det, til å utøve makt og myndighet med en kjærlig tilnærming.
Du blir også bedre kjent med Anne Marit, Øivin og Ole.