Episodes
-
Afgelopen week kwam de geremixte versie van het debuutalbum van Queen uit,aangevuld met demo's en livatracks. In de laatste aflevering van zijn podcast voor dit jaar duikt Blokhuis in het ontstaan van de band en het maakproces van dit bijzondere debuutalbum.
-
The Cure staat deze week met 'Alone' op nummer 1 in de Verrukkelijke 15, aanstaande vrijdag komt het nieuwe album, 18 jaarna z'n voorganger. The Cure, David Bowie was fan, Interpol en Editors ook, is terug van nooit echt weggeweest.
-
Episodes manquant?
-
De Bee Gees, weinig artiesten zijn zo succesvol geweest als Barry, Maurice en Robin Gibb. Op dit moment kun je in de Nederlandse theaters de musical Saturday Night Fever zien, natuurlijk vol met de liedjes van de gebroeders Gibb. En daarom in deze podcast het verhaal van het schuchtere beatbandje in Australië tot de Engelse hitmachine die de disco nieuw leven inblies.
-
Deze week vertelde David Gilmour dat hij Kate Bush voorzichtig probeert over te halen weer live te gaan spelen. En dt zou geweldig zijn. Kate is zijn ontdekking en in deze podcast gaat Blokhuis door de carrière van het grenzeloze talent Kate Bush.
-
De afgelopen week overleed de grote Krist Kristofferson: liedjesschrijver, zanger, acteur en activist. In deze podcast focust Blokhuis vooral op het begin van zijn carrière en op het moment dat hij opstond voor een collega in nood. Zijn liedjes aangrijpend, zijn teksten fantastisch, hij was de alleskunner met een hart van goud.
-
Het nieuwe album van David Gilmour kwam meteen op nummer 1 in de Nederlandse en Briste albumlijsten. Een mooie aanleiding een in het geweldige (solo)gitaarwerk van deze meestergitarist te duiken.
-
Onlangs kwam Stevie Wonder met een prachtige nieuwe single, aanleiding om nog eens in zijn meesterwerk uit 1976 te duiken: Songs In The Key Of Life. Deze podcast is in feite een vervolg op aflevering 25 van dit seizoen.
-
Paul Simon trok in 1985 naar Zuid-Afrika om daar te werken aan zijn meest succesvolle album: Graceland. In deze podcast duikt Blokhuis in de bronnen van Simon, de artiesten waarmee hij werkte en het conflict waarmee het album omgeven was.
-
Vorige week was het 30 jaar geleden dat Jeff Buckley's prachtalbum Grace uitkwam. In 1994 haalde geen single de hitlijsten, maar de impact van Buckley was groot. In deze podcast zijn muziek, die van zijn vader Tim Buckley en zijn invloeden.
-
Oasis gaat weer optreden, nadat de band in 2009 door ruzie tussen de broers Noel en Liam Gallagher uit elkaar knalde. Alleenmoeten de twee dan wel een manier vinden om het met elkaar uit te houden. Want hun ruzies zijn legendarisch. oasis is een band waarbij het conflict altijd op de loer ligt.
-
Het Amerikaanse blad Rolling Stone noemde Creedence Clearwater Revival onlangs de grootste classic band van 2024, en niemand heeft het door. Zonder tiktok, serie of drama blijft de muziek van CCR onverminderd populair. Tijd voor een podcast. Want dat drama, dat was er wel degelijk.
-
Het Concert for Bangla Desh kwam afgelopen week pas op de streaming diensten terecht. George Harrison organiseerde het samen met Ravi Shanker, het was een inspiratie voor Bob Geldof toen hij Live Aid opzette. Onder andere Dylan, Ringo Starr en Clapton traden op, in deze podcast het verhaal van dit eerste grote benefietconcert.
-
Onlangs kwam Mind Games The Box uit, rond Lennon’s vierde soloalbum uit 1973. Het album wordt algemeen niet gezien als zijn beste, hoewel er genoeg parels op staan. In de tijd dat Lennon Mind Games maakte, was er nogal wat aan de hand in zijn leven. Het is het begin van the Lost Weekend, de periode dat hij 18 maanden zonder Yoko Ono was.
Dit is de laatste editie van Blokhuis de Podcast voor Leo's vakantie. 17 augustus is er weer een nieuwe aflevering. -
Tom Morello kreeg vorige week in Nederland de Sena European Guitar Award. Dat is een mooie reden om eens in de carrière van deze fantastische gitarist te duiken. Natuurlijk hebben we het dan over Rage Against The Machine, Audioslave, The Nightwatchman maar ook over Bruce Springsteen.
-
Neil Young kwam vorige week vrijdag met het album Early Daze. Het is geen nieuwe plaat, het zijn opnamen uit 1969 die hij maakte met Crazy Horse. Neil had net Everybody Knows This Is Nowhere uit, zijn tweede soloalbum en zijn eerste met Crazy Horse. Op Early staan vroege takes van liedjes die later op Everybody Knows This Is Nowhere terecht kwamen of op latere albums. Het album toont hoe goed de combi Neil Young en Crazy Horse vanaf het begin was. Een mooie aanleiding om eens naar die eerste solo-jaren van Neil Young te kijken.
-
Het is deze zomer 50 jaar geleden dat Stevie Wonder met zijn prachtige album Fulfillingness’ First Finale kwam. Dat is de vierde in de reeks jaren 70 albums van Stevie die met zijn ‘classic period’ wordt aangeduid. In deze podcast het revultionaire werk van Stevie belicht, met een glansrol voor de TONTO synthesizer.
-
Françoise Hardy werd ook wel de Queen of Melancholy genoemd. Bowie, Jagger en Dylan waren fan. Een stem van honing, beeldschoon en schreef veel van haar eigen liedjes. Vorige week overleed zij op 80-jarige leeftijd. In deze podcast geeft Blokhuis een vrij subjectief overzicht van haar carrière, waarin Blur, Air en Jean-Michel Jarre figureren.
-
The Rise And Fall of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars uit 1972 wordt wel gezien als een van de beste albums van David Bowie. Op 14 juni kwam de box Rock ‘n’ Roll Star uit, vijf cd’s met outtakes, demo’s en liveversies dei allemaal met Ziggy Stardust te maken hebben. Een ferme duik in de box, deze podcast gaat over Ziggy Stardust.
-
Het album Purple Rain van Prince kwam deze maand veertig jaar geleden uit. In 1984 sloeg die plaat in als een bom en maakte van Prince een superster. In deze podcast het verhaal van Purple Rain, met een opvallende rol voor Stevie Nicks.
-
Pet Sounds van The Beach Boys is een van de beste, meest revolutionaire en meest invloedrijke albums uit de popgeschiedenis. Naar aanleiding van de Beach Boys docu op Disney+ in deze podcast een duik in die heerlijke plaat. Muzikale zomer op je oortjes of uit de speakers...
- Montre plus