Episodes
-
רועי קיבריק, מנהל המחקרים של מכון מיתווים, משוחח עם עו"ד טליה ששון יו"ר המועצה הציבורית של הקרן החדשה לישראל ועם עו"ד מיכאל ספרד עו"ד מוביל לזכויות אדם בישראל ופעיל חברתי, על הקשר המהותי בין דמוקרטיה, כיבוש ושלום. המשתתפים דנים בסתירה המובנית בין דמוקרטיה וכיבוש, בתגובת הקהילה הבינלאומית לכיבוש הישראלי המתמשך, בהשתלטות של הרעיונות והפרקטיקות האנטי-דמוקרטיות הרווחות בשטחים הכבושים על מדינת ישראל, ובהזדמנויות הטמונות במחאה נגד ההפיכה המשטרית, אם תשכיל להצמיח התארגנות פוליטית עם מנהיגות בעלת שיעור קומה, ואם תשכיל לחבר את הנקודות ולהבהיר לציבור את הקשר בין היחלשות הדמוקרטיה להמשכו של הכיבוש.
-
רועי קיבריק, מנהל המחקרים של מכון מיתווים, משוחח עם זיו שטהל, מנכ"לית ארגון "יש דין" ועם ד"ר עומר צנעני עמית מחקר ומדיניות במיתווים, על המתרחש בשטחי C, ועל מה שיכול להתרחש בהם.
שטחי C נולדו בהסכמי אוסלו, כדי לעבור בהדרגה לאחריות הפלסטינים ולהוות את המרחב העתידי להתפתחותה של המדינה הפלסטינית. מאז ועד היום הפכו שטחי C לשטחי מריבה ומאבק. זהו המרחב עליו תנועת ההתנחלות מנסה להשתלט, להרחיב את הבנייה היהודית ואת מספר המתנחלים המתגוררים בשטח זה, מתוך כוונה למנוע אפשרות של היפרדות ולקדם את סיפוח השטח לישראל. זהו המרחב בו מתנהל מירב החיכוך היומיומי והאלים בין ישראלים לפלסטינים בשטחים.
בשיחה דנים המשתתפים במצב בשטחי C, ובפוטנציאל לקדם מדיניות אחרת בשטחי C, כזו שגם תיטיב עם הפלסטינים החיים בשטחי C, וגם תהווה בסיס טוב יותר לקידום תהליך מדיני -
Episodes manquant?
-
רועי קיבריק, מנהל המחקרים של מכון מיתווים, משוחח עם השגרירים בדימוס מיכאל הררי וד"ר חיים קורן, על הפוטנציאל הטמון עבור עזה באימוץ מבט מהים ועל הים. בים של עזה נמצאים אוצרות טבע – שדה גז, אנרגיה מתחדשת, מזון; ושם נמצא מרחב לפיתוח – נמל ימי, אי מלאכותי, תיירות ופנאי. בשיחה דנים המשתתפים בהיגיון, בתנאים ובהזדמנויות המדיניות והכלכליות למיצוי הפוטנציאל, בראש וראשונה זה הטמון בשדה הגז מארין, ובתפקיד של ישראל, ושאר השחקנים באזור לקדם זאת הלכה למעשה.
-
מערכת הבחירות היא הזדמנות טובה לבחון את העמדות של המפלגות השונות, ושל דעת הקהל בישראל, כלפי הסכסוך הישראלי-פלסטיני. כיצד השתנה השיח הפוליטי בשאלת קידום השלום עם הפלסטינים? האם הציבור תומך בפתרון שתי המדינות והאם ייתן גיבוי למנהיג שיוביל מהלך מדיני דרמטי? על כך יענו פרופסור תמר הרמן מומחית לדעת קהל בישראל, עמיתת מחקר בכירה במכון הישראלי לדמוקרטיה וטל שניידר כתבת פוליטית-מדינית בזמן ישראל, בפרק הזה.
-
דובר רבות בשנתיים האחרונות, מאז הסכמי אברהם, על ההשלכות האזוריות של הסכמי הנורמליזציה. שאלה מרכזית שתעמוד במוקד הפרק היום נוגעת לקשר בין תהליכי הנורמליזציה לבין הנושא הישראלי-פלסטיני. הפלסטינים לא היו חלק מהתהליך כשהוא יצא לדרך, אך האם ניתן להסתייע במדינות הנורמליזציה, ובשינויים האזוריים שאנו עדים להם, ככלי לקידום שלום ישראלי-פלסטיני? על כך ועוד בפרק הזה. משתתפות בפרק זה: ד״ר שירה עפרון ראש תחום המחקר של Israel Policy Forum וחברת הכנסת לשעבר קסניה סבטלובה, מנהלת התכנית ליחסי ישראל-מזרח תיכון במכון מיתווים. מנחה מיכל גרף, רכזת קשרי ממשל ומנהלת הפרויקט של מכון מיתווים.
-
האם משברי האקלים והאנרגיה יביאו שלום? שיחה עם ד״ר גדעון ברומברג מקים והמנהל הישראלי של אקופיס מזרח תיכון ובר רפפורט מנהלת הפרויקט המדיני סביבתי במכון מיתווים.