Episodes
-
Suyun altına ve su altı yaşamına dair ilginç bilgileri bulduğunuz Denizden Babam Çıksa! podcastin yeni bölümünün konusu Yılan balıkları ve efsanevi üreme göçleri.
Yılan balıklarının dünya üzerindeki dağılımları, üremek için kat ettikleri yol ve yılan balıklarının neden gözde bir "kaçakçılık" objesi olduğuna değiniyoruz.
Dinlediğiniz için teşekkürler.
--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Her akvaryum tankı bir renk, yaşam ve fırsatlar evrenini barındırır. Geleneksel su ürünleri yetiştiriciliği alanının ötesinde, hem deniz harikalarını hem de sevilen tatlı suları yetiştirmeye adanmış gelişen bir endüstri yatıyor. Deniz balıklarının zarif dansından mercanların ve yumuşakçaların narin güzelliğine kadar her öğe, bu canlı ekosisteme kendi büyüsünü katıyor.
Ancak süs balıkçılığını gerçekten özel kılan şey, erişilebilirliği ve yenilik potansiyelidir. Kuluçkahaneden hasada kadar tüm sürecin yönetilebilir bir ölçekte gerçekleşmesi sayesinde meraklılar bu maceraya nispeten kolaylıkla atılabiliyor. İster tuzlu su türlerinin canlı renk tonlarından, ister tatlı su klasiklerinin zamansız cazibesinden büyülenmiş olun, akvaryum balıkları yetiştiriciliğinin büyüleyici dünyasına dalmak için bundan daha iyi bir zaman olamaz.
--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Episodes manquant?
-
Merhaba ve hoş geldiniz, ben Kaan!
Bugün, denizlerimizi ve sahillerimizi korumanın neden önemli olduğunu keşfedeceğiz. İnsan faaliyetlerinin neden olduğu zararlarla boğuşan deniz ve kıyıları sürdürmek için koruma alanları oluşturmalıyız. Ancak, ne zaman, nerede; ve en büyük soru, nasıl olacak?
Deniz koruma alanları, balık ve diğer av ürünlerinin doğal stoklarını yeniden kazanmayı mümkün kılar. Sürdürülebilir avcılık uygulamalarıyla birlikte deniz koruma alanlarını teşvik etmek, yerel balıkçıların deniz ürünlerinden sürekli faydalanmalarına ve kıyı sakinlerinin ve yerli halkın bu faydayı en güvenli şekilde elde etmelerine katkı sağlar.
Bu, sadece bir başlangıç! Dinlemeye devam edin ve denizlerimizin geleceğini korumak için neler yapabileceğimizi birlikte keşfedelim.
--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Denizden Babam Çıksa!ya hoşgeldiniz, ben Kaan.
Podcast serisinin bu bölümünde, iki denizin derinliklerindeki efsanevi bir yolculuğa davetlisiniz.
İstanbul ve Çanakkale boğazlarının mavi sularında tarih ve mitlerle iç içe geçmiş bir maceraya bakış atın. Efsanevi lüfer balığının izinde, Avrupa ile Asya arasındaki suları kesen bu muazzam yırtıcının hikayesini keşfedeceksiniz. Lüferin kendine has benzersiz özellikleri, sadece onun değil, aynı zamanda su altı ekosisteminin de hayati rolünü aydınlatıyor.
Ancak bu yolculuk, sadece fiziksel özelliklerin ötesine geçmiyor. Lüferin göçleri, mitolojik bağlantıları ve kültürel önemi, dinleyiciyi tarih boyunca lüferin etrafında örülmüş çarpıcı hikayelerin içine çekiyor.
Bunun yanında, lüferin geleceği de tıpkı denizdeki diğer canlıların geleceği gibi belirsiz. Aşırı avlanma ve yaşam alanı tahribatı gibi tehditler, bu efsanevi balığın yaşamını tehlikeye atıyor. Ancak tüm umudu kaybetmek yerine, bu podcast dinleyicileri, denizlerimizi ve içerdikleri mucizeleri korumak için alınabilecek önlemler hakkında neler yapabileceğimizi konuşabiliriz.
Bu podcast bölümü, balıkçılık tutkunlarını ve doğa severlerinin hoşuna gidecek.
Detaylı bilgi ve daha fazlası için abone olmayı, https://www.denizdenbabamciksa.com adresini ziyaret etmeyi ve bizi sosyal medyada izlemeyi unutmayın.
--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Denizden Babam Çıksa! podcastin yeni bölümüne hoşgeldiniz. Bu bölümümüzün konusu, denizden elde edebileceğimiz en iyi faydalardan birisi olan Omega yağ asitleri.
Ben Kaan Uğrasız ve bugünkü podcastte konuşacağımz konular şu şekilde:
Omega yağ asitlerinin kısa tanımı Omega yağ asitlerinin keşfi Omega yağ asitleri insan yaşamı için neden önemli Kaç çeşit Omega yağ asidi var? Omega 3, Omega 6 ve Omega 9 yağ asitleri nelerdir, bunlar arasında ne gibi farklar var? Kırmızı ette Omega yağ asiti var mı? Kırmızı eti güvenilir bir Omega yağ asidi kaynağı olarak düşünebilir miyiz? Omega yağ asitlerini nereden buluruz? En iyi Omega yağ asidi kaynakları nelerdir? Somon mu kril mi: en iyi Omega yağ asidi kaynakları nelerdir? Gıda takviyesi olarak Omega 3 yağ asitleri hakkında neler bilmeliyiz?dinlediğiniz ve destek olduğunuz için teşekkürler! Bir sonraki bölümde görüşmek üzere!
--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Denizden Babam Çıksa Podcast'in yeni bölümünde, yemek pişirme tarihinde bir lezzet yolculuğuna çıkıyoruz. Antik ateşlerden günümüz mutfaklarına kadar, insanlar bu zamansız lezzeti tatmak için çeşitli yöntemler geliştirdi. On dört bin yıl öncesine dayanan balık tüketiminin kökenlerine dalarak, nasıl sürdürülebilir, çok yönlü ve bol bir gıda kaynağı haline geldiğini keşfedin.
Bu podcast bölümünde favori balık türünüze en uygun yöntemi keşfedin, hassas, sıkı dokulu veya yağlı olsun; ve mutfak becerilerinizi yükseltin. Taze balık seçimi ve aşırı pişirme gibi yaygın hatalardan kaçınma konusunda değerli ipuçları öğrenin. Balık mevsimleri, su sıcaklığı ve bölgesel etkilerin inceliklerine dalarak, balık pişirme sanatına olan takdirinizi artırın.
Yeni sezonun ilk bölümüne kulak verin ve zengin tarih ile çeşitli pişirme tekniklerinin, bir sonraki mutfak maceranızı ilham almasına izin verin. Usta bir şef ya da mutfakta yeni başlayan biri olun, balık mutfağının büyüleyici dünyasında herkes için bir şeyler bulunmaktadır.
Yolculuğun tadını çıkarın!
---
Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Suya daldığımızda pek çok farklı şeyle karşılaşırız; renkli balıklar, oradan oraya kaçışan karidesler, çekinden anemonlar ve hatta merakla bize yaklaşan bazı balıklar... Fakat derin ormanların içinden geçip denize ulaşan bazı nehirler pek karşılaşmak istemeyeceğimiz bazı gizemli katilleri barındırıyor: Piranalar.
Denizden Babam Çıksa! podcast serisinin yeni bölümünde, başta Amazon nehri olmak üzere Güney Amerika'nın uzun nehirlerinde yaşayan Pirana balıklarına göz atıyoruz ve onları daha yakından tanımaya çalışıyoruz.
Onları her ne kadar düşük bütçeli ve bol aksiyonlu korku filmlerinin başrolü olarak tanısak da, Piranalar bundan biraz daha fazlası. Etçil ve otçul olmak üzere temelinde iki gruba ayırabileceğimiz bu balıklarla ilgili daha fazla bilgiyi suyun üzerinde kalarak öğrenmek için bu podcasti mutlaka dinleyin!
--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
denizden babam çıksa! podcast serisinin ilk sezonunun sonuna gün ve gecenin sonbahar döneminde eşit olduğu gece geliyoruz.
2023 yılının Temmuz ayının başından bu yana haftada iki kez devam eden bu podcast serisini hazırlarken nelere dikkat ettiğimi, hazırlık aşamalarını, hazırlık şekillerini ve içerikleri yayına hazırlarken nelere dikkat ettiğimi anlattım.
Umarım beğenirsiniz, 2024 yılında görüşmek üzere!
--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Bugün sizlere, dünya genelinde rağbet gören bir deniz mahsülü olan somon balığının renkli dünyasını keşfediyoruz. Somon, sağlıklı bir beslenme kaynağı olmasının yanı sıra denizden elde edilen en iyi yağ asitlerini sunarak birçok avantaj sunuyor. Ancak bugün odaklanacağımız şey, somonun kendine özgü rengi ve bu rengin nasıl oluştuğu.
Doğal yaşam alanındaki somonlar, beslenme alışkanlıklarıyla kendi özgün et renklerini oluştururken, yetiştirilen somonlar için bu biraz daha karmaşık bir süreç. Bu podcastte somon etine rengini veren pigmentlerden, bunların kullanım alanlarından ve kaynaklarından bahsediyoruz.
Somonda daha koyu renkli et rengini tercih etme nedenimiz biraz kültürel gibi görünüyor ve araştırmalar insanların daha koyu renkli somon için ekstra ödeme yapmaya hazır olduğuna dair veriler sunuyor.
Somon balığı hem sağlıklı bir besin kaynağıdır. Onun renkli dünyasını keşfetmek, beslenme alışkanlıklarımızı ve tercihlerimizi anlamamıza yardımcı olabilir.
Dinlediğiniz için teşekkürler!
--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Tüketilebilir algler, geçmişten bu yana insanların beslenmesinde önemli bir protein kaynağı olarak dikkat çekiyor.
Algler, dünya üzerinde 2.5 milyar yıldır var ve onlar hakkında henüz herşeyi bilmiyoruz. Tek yada çok hücreli olabilen bu deniz canlıları oldukça geniş bir yelpazede bulunabiliyor. Özellikle Uzak Doğu'da, örneğin Çin, Kore, Vietnam ve Japonya gibi bölgelerde deniz yosunlarının tarih boyunca tüketildiğini görüyoruz. Ancak alglerin günümüzdeki popülerliği ve önemi, özellikle protein içeriği keşfedildikten sonra arttı.
Alglerin sağlık açısından önemi, özellikle Klorella ve Spirulina gibi tek hücreli alglerde yüksek protein içeriğinin keşfedilmesiyle anlaşıldı. Bu algler, özellikle savaş dönemlerinde gıda krizine çare olmak için de kullanılmıştır.
Günümüzde tüketilebilir algler, özellikle Klorella ve Spirulina, beslenme dünyasında giderek popülerlik kazanıyor. Bu algler, yüksek besin değerleri, düşük su ayak izleri ve çevre dostu bir protein kaynağı olarak öne çıkıyor. Spirulina, tam protein içeriği ve zengin vitamin ve mineral kaynaklarıyla dikkat çekiyor. Ancak alglerin tüketiminde dikkat edilmesi gereken bazı faktörler bulunuyor, örneğin ürünün saflığı, menşei ve kurutma yöntemi gibi. Tüketilebilir algler, gelecekteki gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik açısından büyük bir potansiyele sahiptir ve beslenme dünyasında önemli bir rol oynayabilirler.
Alglerle ilgili kapsamlı bir yolculuğa çıkmak için bu podcast bölümünü kaçırmayın!
--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
DBC podcast'in yeni bölümünde oldukça elit ve bir zenginlik alameti olan havyarı konuk ediyoruz ve havyarın tarihinde gizemli bir gezintiye çıkıyoruz.
Bu bölümde, dünya üzerindeki en özel ve nitelikli deniz mahsüllerinden birisi olan havyarla ilgili olarak şu konu başlıklarına merak ettiklerinize yanıt buluyoruz:
Havyar nedir ve hangi balığın yumurtasına havyar denir, hangisine denmez? Havyarın "ana üreticisi" olan Mersin balıkları hakkında neler biliyoruz? En kaliteli havyar hangi balıktan gelir, kaliteli havyarı gerçekten tanıyor muyuz? Mersin balığının dünya üzerindeki yetiştiriciliği nasıl? Tarih boyunca havyar hangi imparatorluklarla özdeşleşti? Mersin balığını korumak için alınan önlemler neler? Aldığınız balık yumurtası gerçekten havyar mı? İyi havyarı nasıl anlarsınız? İyi havyar nasıl tanımlanır?Bu bölümde de beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.
--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
DBC Podcast'in yeni bölümünde, sizinle Akdeniz çanağının bir başka istilacısı hakkında konuşuyoruz: Mavi Yengeç.
Bu seferki yatılı misafirimiz, Süveyş Kanalı vasıtasıyla Akdeniz'e girenlerden değil. Muhtemelen Amerika kıtasının batı kıyılarından kalkıp Akdeniz vasıtasıyla Hindistan tarafına giden bir geminin sintine sularıyla taşınmış bir yengeç türü.
Her ne kadar bazıları onu pavurya olarak bilse de pavurya bu yengeç değil. Peki bu podcast bölümünde nelerden konuşuyoruz?
Mavi yengeç Akdeniz'e nasıl geldi?
Mavi yengecin doğal yayılım alanları neler?
Mavi yengeç nasıl bir hayvan?
Mavi yengecin avcılığı, ve hatta yetiştiriciliği nasıl
Mavi yengecin yükselişi
Mavi yengecin Akdeniz'de ortaya çıkışı
Hangi devlet onu "su altının IŞİD'i olarak tanımladı?
Mavi yengecin Akdeniz'deki serüveni
Akdeniz neden önemli?
Umarım keyifli bir şekilde dinlersiniz. Dinlediğiniz için teşekkürler.
---
Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Bir zamanlar denizin derinliklerinde sıradan bir yaratık olarak yaşayan ıstakoz, nasıl oldu da lüks sofraların vazgeçilmezi haline geldi?
Deniz mahsulleri arasında artık kıymetli bir taş gibi parlayan ıstakozun tarihini ve sıra dışı dönüşümünü sizler için araştırdım ve anlattım.
Amerika'nın en ünlü şehri New York'ta, özel bir sosla servis edilen ıstakozun hikayesi ile başlıyoruz. Peki ya ıstakoz, Vikinglerin sofralarını süsleyen egzotik bir lezzet miydi? Savaş zamanlarında hangi ilginç dönüşümleri yaşadı ve kilisenin, ıstakozun yaygınlaşmasındaki rolü ne?
Denizden sofralara uzanan bu büyülü yolculukta, ıstakozun geçmişte neden itilmiş ve toplumun alt kesimindeki insanların daha çok tükettiği bir deniz ürünü olduğunu ve nasıl bir lüks haline geldiğini öğreneceksiniz.
İstakozun fiyatındaki dalgalanmaların yanı sıra, geleceğini şekillendiren iklim değişikliği ve çevresel faktörler de sizi şaşırtacak.
Istakozun kabuğunun altında yatan sırları keşfetmek ve denizlerin lezzetli hazinelerine göz atmak için hemen podcastimizi dinlemeye başlayın!
---
Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Balıkların Sıradışı Dünyası: Balıklar neden şekil şekil?
Suyun altında yaşayan ve çeşit çeşit formlarda evrimleşmiş balıkların şekillerine dair gizemleri araladığımız bu bölüme hoşgeldiniz.
Deniz altı yaşamına dair farklı kanallardan izlediğiniz görseller sizi de büyülüyor mu? Şimdi orada gördüğünüz balıkları daha yakından tanıma zamanınız geldi.
Bu podcastte, balıkların çeşitliliği ve şekil değişikliklerinin ardındaki ilginç hikayeye odaklanıyoruz. Neden bazı balıklar iğ gibi uzun ve dolayısıyla hızlı, bazıları ise yassı ve kamufle olmaya adapte olmuş? Deniz altındaki farklı yaşam alanları ve beslenme alışkanlıkları balıkların görünümlerini nasıl oluyor da birer sanat eserine dönüşüyor?
Birlikte, geleneksel "balık" şeklini aşan yaratıcı formları keşfedeceğiz:
🐍 Yılan balıklarının yarıklarda ustalıkla dolaşmasının, hız canavarı orkinosun torpido şeklinin önemini, kumun altında kaybolan dil ve kalkan balıklarının mükemmel kamufle yeteneğinde vücut şekillerinin önemi, yüzgeçleriyle dikey yarıklardan geçebilen çipura gibi balıkların hikayelerini, Remoraların köpekbalıklarına yaptığı gizemli gezintileri ve daha fazlasını keşfedeceğiz!
Deniz altının kahramanları olan balıkların evrimini ve şekil değiştirmesini inceleyerek, su altındaki bu renkli dünyanın nasıl işlediğini anlamaya çalışacağız. İster akvaryumda sevimli bir çöpçü balığı olun, ister hızla okyanusları geçen bir barakuda, bu podcast sizi balıkların hayatının derinliklerine çekecek.
Hazırladığımız bu ilgi çekici ve eğlenceli podcasti dinleyerek, deniz altının sırlarını çözmeye ve balıkların muhteşem dünyasına adım atmaya ne dersiniz?
Hemen dinlemeye başlayın ve suyun altındaki keşiflere katılın!
---
Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Merhaba, Akdeniz'in büyülü dünyasına dalış yapıp oradaki güzellikleri... ve aslında pek de orada olmaması gerekenleri görmeye hazır mısınız?
"Katil yosun: Caulerpa taxifolia: Akdeniz'in başa çıkması gereken bir başka dert!" podcastine hoşgeldiniz!
Bu bölümde, suyun altının büyülü güzelliklerini keşfederken, aynı zamanda Pasifik ve Hint Okyanusunun doğal sakinlerinden birisi olan fakat bir kaza sonucu Akdeniz'e karışan katil yosunun ilginç hikayesine değineceğiz.
Akvaryumlar tarih boyunca pek çok kişinin evinde var olan ilgi gören bir hobi olmakla birlikte daha geniş kitlelere ulaşmak için daha büyük kapasitelerde yapılmaya başlanıyor. Bu da suyun altından daha fazla canlının bu akvaryumları evleri olarak bilmesini sağlıyor, hem de dünyanın farklı yerlerinden farklı türlerin.
Bu bölümü dinlerken tuzlu su akvaryumlarının kökenlerine dönüp, Avrupa kıtasının su altı merakını nasıl evirdiğini keşfedeceksiniz. Monako'nun sıradışı akvaryumundan, deniz yosununun serüvenine uzanan bir hikaye sizi bekliyor. Özellikle, C. taxifolia'nın akvaryumdan kaçtığı dönemde, Monako akvaryumunun başınki kişi size oldukça tanıdık gelecek.
Caulerpa taxifolia adlı deniz yosununun Akdeniz'e yayılmasını ve ekosistemin dengeleyicilerini nasıl etkilediğini dinleyeceğiniz bu bölümde C. taxifolia'nın sıra dışı hikayesine tanıklık edeceksiniz.
Akdeniz'in yerel türleri için oluşturduğu tehlike, deniz yaşamını nasıl etkiliyor? Bu katil yosunun etkisini en aza indirmek için neler yapabiliriz?
C. taxifolia'yı yakından tanıyarak, onunla birlikte yaşamayı öğrenmek ve Akdeniz'in mavi güzelliklerini korumak adına atılan adımları keşfedeceksiniz.
Deniz tutkunları ve denize dair macera arayışı içinde olanlar; bölümünü kaçırmayın!
Daha fazlasını öğrenmek ve denizaltının büyüleyici dünyasını keşfetmek için hemen dinlemeye başlayın. Unutmayın, suyun altında her an bir sürprizle karşılaşabilirsiniz!
---
Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Dünyada tüketimi halihazırda devam eden en lezzetli deniz mahsullerinden biri olan ton balığının suyun altındaki ve üstündeki yolculuğunu keşfetmeye hazır mısınız?
Scrombridae ailesinin renkli üyelerinin her birisinin kendine has ve ilgi çekici dünyasında dolaşırken, aynı zamanda ton balığı türlerini, çeşitlerini ve ton balığının nerelerde, hangi koşullar altında yaşamaya çalıştıklarını da keşfedeceğiz.
Ton balığının avcılığı ve yetiştiriciliği arasındaki dengeyi anlayarak, sürdürülebilir ton balığı tüketimine nasıl destek olabileceğimizi öğreneceğiz.
Denizden soframıza uzanan bu serüvenin ayrıntıların hakkında bilgi sahibi olurken aynı zamanda, ağır metal yönünden güvenli olan ton balıklarını da keşfedeceğiz.
Özellikle hekimlik meslek gurubundan pek çok insanın hakkında ileri geri konuştuğu ve uzmanlık alanları olmamasına rağmen üzerinde ahkam kestiği ton balığının ilginç, dinamik sağlık ve hatta lezzet dolu dünyasını keşfetmek için bu podcasti kaçırmayın!
Yayında bahsi geçen FAO raporunu incelemek ve indirmek için https://www.fao.org/3/cb4477en/cb4477en.pdf adresini ziyaret edebilirsiniz.
---
Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Elektrikli balıklar, su altı yaşamının hakkında en fazla şey merak edilen grubu. Dünyada yaklaşık 200 milyon yıldır yaşayan bu balıklardan toplam 350 kadar tür tanımlanmış halde.
Denizden Babam Çıksa podcast'in bu bölümünde, elektrikli balıkların gizemli dünyasına dalıyoruz. Elektrikli balığın ne olduğundan, en çok bilinen elektrikli balıklara, elektrikli balığın elektriği nasıl ürettiğinden elektrikli balıkların nerede yaşadığına kadar pek çok farklı sorunun yanıtını alırken aynı zamanda elektrikli balıkların neden "elektrikli" olduğununu yanıtını da alıyoruz.
Deniz altı yaşamının bu en fazlam merak edilen grubu hakkında yeni bir şeyler öğrenmek isteyen herkesi bu podcasti dinlemeye davet ediyorum.
Podcastin içinde bahsedilen makalenin linki:
https://www.cell.com/current-biology/fulltext/S0960-9822(17)31072-2?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS0960982217310722%3Fshowall%3Dtrue
---
Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Suya daldığınızda hepiniz en az bir kere bir denizanası ile karşılaşmışızdır. Bazen şeffaf renkli, bazen de kendine has mavi yada mor gibi renklere sahip olan bu canlılar, çevre sularımızda doğal olarak varlar. Peki biz onları ne kadar iyi tanıyoruz?
Denizden Babam Çıksa Podcast'in bu bölümünde, Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz'de yaşayan denizanalarıyla tanışıyor ve onların dünyasına kısa bir bakış atıyoruz. Bunun yanında, insanlar ile olan en yaygın etkileşimleri olan denizanası sokmasının mekanizmasına, denizanası sokmasına karşı alınabilecek önlemlerden ve denizanası sokması durumunda yapılması gereken doğru davranışlara değiniyoruz.
Unutmayın, denizanasının evi adı üstünde, deniz. Biz ise denizde misafiriz. Deniz ile olan ilişkimizi saygılı tutmak zorundayız.
Türkiye karasularında yer alan denizanaları ile ilgili nitelikli bir TÜDAV kaynağına bluefuture kaynağından ulaşabilirsiniz.
(https://bluefuture.kaanugrasiz.com/2018/02/jellyfish-of-black-sea-and-eastern_64.html)
---
Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Balon balığı, #Akdeniz in başındaki en büyük sorunlardan birisi.
Akdeniz'in ekolojisine olan etkilerinin yanında, denizden fayda sağlayan
kıyı toplumları için de oldukça büyük bir tehlike arz ediyor.
Bu podcast, balon balığının tüketimi hakkında dinleyenleri uyarmayı amaçlayan bazı bilgileri sunmasının yanısıra #balonbalığı na neden temas edilmemesi, yenmemesi ve en nihayetinde eğer balon balığı avlanırsa bunun nasıl bertaraf edilmesi gerektiğine dair başlıkları taşıyor.
Süveyş Kanalı'nın açılmasının ardından Akdeniz'e girerek Akdeniz'i adeta talan eden balon balığı ile ilgili kulaktan dolma bilgiler yerine doğru olanları dinleyin.
Detaylı bilgi için www.denizdenbabamciksa.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
---
Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message -
Tarsus, Akdeniz'in en eski ve kadim şehirlerinden birisi. Ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın doğum yeri olarak bilinmesinin yanı sıra, Akdeniz'deki mükemmel konumu ve geniş hinterlandı ile, bugün Anadolu coğrafyası olarak tanımladığımız bölgenin zenginliklerinin dünyanın diğer yerlerine çıkış kapılarından biri. Bugün her ne kadar Akdeniz ile olan kıyısı arasında 20 km olsa da, Tarsus kadim bir Akdeniz şehri.
Tarih boyunca farklı hükümdarlıkların altında yaşayan Tarsus, kendine has dinamikleri ile benzersiz bir şehir. Şimdi onu daha yakından tanıma zamanı.
Daha fazla içerik için www.denizdenbabamciksa.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
---
Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denizdenbabamciksa/message - Montre plus