Episodes
-
Tässä lyhyt esittely uudesta kirjastani "Jumala vaikuttaa rukouksen – apuneuvoja huonolle rukoilijalle". Lopussa kerrotaan myös mistä kirjan voi hankkia!
-
Raamatussa kehotetaan: "Rukoilkaa lakkaamatta." Mutta onko se mahdollista ja jos niin miten? Rukousta käsittelevän opetussarjan viimeisessä osassa tarjotaan vastauksia tähän kysymykseen.
-
Episodes manquant?
-
Luterilaisessakin maailmassa on viime vuosikymmeninä paikoin viritelty rukousnauhojen tai -helmien käyttöä rukouselämän tueksi, osin vanhojen kirkkojen perinteiden innoittamana. On kuitenkin myös niitä, jotka pitävät tällaisia apuvälineitä tarpeettomina, jopa ongelmallisina. Mitä tästä asiasta voisi ajatella?
-
"Jeesuksen rukous" on rakas monille veljille ja sisarille idän ortodoksisessa kirkossa. Mutta soveltuuko se luterilaisen kristityn hartauselämään? Kuuntele vastaus viimeisestä asiaa käsittelevästä jaksosta!
-
Edellisessä jaksossa todettiin, että nk. Jeesuksen rukous on erinomaisen hyvä ja käyttökelpoinen. Mitä muuta tämän rukouksen käyttämisestä voitaisiin sanoa? Mitä kysymyksiä tai ongelmakohtia asiasta annettuun opetukseen voi liittyä?
-
Monet kristityt toistavat jatkuvasti samaa rukousta: ”Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika, armahda minua syntistä.” Miksi tämä rukous on niin erinomainen?
-
Tällä kertaa tarkastelemme kahta klassista tapaa asettaa kädet rukouksen ajaksi. Onko tällaisilla ulkoisilla rukouseleillä mitään merkitystä? Jos, niin mitä?
-
Raamatussa puhutaan rukoilemisesta sekä seisten että polvillaan. Millaisia viestejä nämä rukousasennot kantavat mukanaan? Millaisiin tilanteisiin ne voisivat sopia?
-
Ruumiillinen asento tuskin on rukouselämän keskeisin asia, vai mitä? Rukousasennolla on kuitenkin merkitystä, eikä ainoastaan rukoilijalle itselleen. Miten niin? Kuuntele vastaus täältä!
-
Mitä ajatella kristillisten kuvien käyttämisestä rukouselämän tukena? Joku suhtautuu asiaan kielteisemmin, toinen taas myönteisesti. Itse väitän, että hyvien ja raamatullisten kuvien käyttö on mahdollista, ja voi olla hyödyllistäkin. Kuuntele miksi!
-
Pitääkö rukoilemista varten olla jokin tietty fyysinen paikka? Tähän kysymykseen voidaan vastata sekä kieltävästi että myöntävästi. Miten niin? Kuuntele vastaus täältä!
-
Voiko tunnustuskirjojen kaltainen opillinen teos toimia rukouskirjana? Kyllä voi! Miten se sitten tapahtuu? Tässä yksi esimerkki!
-
Tällä kertaa esittelyssä on klassinen, käytännöllinen esimerkki siitä, miten henkilökohtaista rukousta voi harjoitella Jumalan sanan äärellä.
-
Pitääkö kristityn aina ensin lukea Raamattua, jotta hän voisi rukoilla?
-
Mitä jumalanpalveluksessa ja sen liturgiassa rukoiltavista rukouksista voisi ajatella? Ovatko ne vain muinaisten kirkonmiesten laatimia kankeita, tyhjiä sanoja, vaiko ehkä jotakin muuta?
-
Pitäisikö jumalanpalveluksessa voida rukoilla vapaasti, omin sanoin? Voivatko valmiiksi muotoillut rukoukset olla oikeita rukouksia, vai ovatko ne vain esteenä todelliselle rukoukselle?
-
OK, rukous nousee Jumalan sanasta. Mutta miten tämä asia liittyy seurakunnan elämään?
-
Eikö riittäisi, että rukoilen vain yksin? Mitä tekemistä seurakunnalla on rukouksen kanssa?
-
Tunnetko olevasi taitamaton tai heikko rukoilija? Tässä kolme lähtökohtaa, jotka Sinun tulee ottaa huomioon.