Episodes
-
SOTEa rakennettiin vuosia, mutta millainen onkaan SOTE-uudistus? Ja mikä se ihan oikeasti on? Tässä jaksossa pitkän linjan lääkäri, useissa ylilääkärinkin viroissa toiminut Panu Peitsaro avaa SOTE-työtä yhdessä Anni Vuohijoen kanssa.
Panu Peitsaro on Suomen ääniharava aluevaaleissa, ja hän keräsi prosentuaalisesti eniten ääniä koko Suomessa. Peitsaro ei ole perinteinen lääkäri nähden sairauksien sijaan hyvinvoinnin ja terveyden ensisijaisena asiana. Savolaistunut Helsingin lääketieteellisestä valmistunut Peitsaro uskoo pitkäjänteisyyteen, toivoo lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäystä sekä rakastaa ihmiskohtaamisia. Peitsaro on ehdolla myös eduskuntaan LiikeNYTn listoilta.
-
Totuuden Puolella podcastin seuraavassa jaksossa kuulijoiden toivevieras Hjallis Harkimo matkaa Jokereiden historiaan sekä Venäjän kytköksiin. Jaksossa keskustellaan myös valtiontaloudesta ja sen tulevaisuuden näkymistä.
Hjallis Harkimo on pitkän linjan urheilumies, joka ponnisti politiikkaan Kokoomuksesta, mutta perusti uuden puolueen todettuaan, etteivät ulkoa opetellut puheet tule muuttamaan Suomen kurssia. Mielipiteitä jakava Harkimo tunnetaan niin kylmänä liikemiehenä kuin myös sydämellisenä ja kilttinä hauskuuttajana, joka huomioi aina ensin ihmisen ja yksilön.
https://annivuohijoki.com
-
Episodes manquant?
-
Onko koronaa olemassa vai levittivätkö kiinalaiset sen tahallaan? Tässä jaksossa käymme läpi tieteellisiä menetelmiä, lisäravinteiden hyötyjä sekä keskustelemme tieteen hyödyistä päättämisen keinoista.
Pauli Ohukainen on oululainen tutkija ja SoMen tutkitun tiedonlähetti. Ohukainen on oman työuransa rinnalla julkaissut lukuisia blogikirjoituksia tutkitun tieteen analysoinnista, mediakriittisestä lukutaidosta ja ottanut kantaa vääristyneisiin tutkimuslukuihin mediassa. Ohukainen itse on kiinnostunut urheilusta ja liikunnasta sekä tehnyt tutkimusta lääketieteen puolella valmistuen filosofian tohtoriksi kahden maisteritutkinnon jälkeen.
http://www.tervettaskeptisyytta.net
-
Tässä jaksossa urheilun ”mieslajien” naispioneerit pureutuvat miten saada urheilumaailmasta tasa-arvoisempaa. Onko Räty oikeasti vain vaikea kuten mediassa annettiin ymmärtää? Vai onko kyseessä vain poikkeuksellisen kova kilpavietti.
Noora Räty on Suomen menestynein naisjääkiekkoilija, joka on luonut menestyksekkään yrityksen itsensä ympärille. Räty on onnistunut saavuttamaan suosiota kaukalon ulkopuolella tiukalla kommentoinnillaan urheilun ongelmakohtiin sekä suoraselkäisestä lähestymistavastaan. Rädyn oma ura jatkunee jenkkien ammattisarjassa mutta maajoukkueen osalta hän eläköityi Pekingin olympiakohuun.
-
Mitä tapahtuu, kun yksilöurheilija ja joukkuepelaaja istutetaan saman pöydän ääreen? Mitäs jos siihen tungetaan vielä politiikka mukaan?
Kauden kolmannessa jaksossa koripalloikoni Shawn Huff ja Anni Vuohijoki perkaavat urheilijohtajuutta, urheilijoiden vastuuta ihmisoikeuskysymyksissä sekä Helsingin nuorisorikollisuuden juurisyitä. Shawn Huff on 38-vuotias koripalloilija, joka on ponnistanut maailmalle Jakomäestä. Koulunsa ensimmäisiä tummaihoisena ei tie ollut aina helppo, mutta se ei ole Huffia haitannut. Yliopistosarjojen jenkkikierrokset, opiskelut kriminologiasta, psykologiasta ja sosiologista tekevät Vihreiden kansanedustajasta mielenkiintoisen sekä varteenotettavan vaihtoehdon nousta Suomen päättävään koneistoon. Huff ajaa vähemmistöjen asiaa, puhuu rohkeasti urheilusta ja arvojohtamisesta ollen yksi ykkösnimiä suomalaisen urheilun esikuvien joukossa.
-
Anni Vuohijoen uuden podcastin Totuuden puolella ensimmäisessä jaksossa pureudutaan niin julkisuuteen kuin esimerkin vastuuseen. Viime aikoina kovissakin kohuissa ryvetetty Mikko Kuoppala eli Pyhimys avaa taustojaan ja ajatuksiaan niin politiikasta, huumeista kuin myös tasa-arvon toteutumisesta Suomessa.
Jakso on kaksi osainen.
-
Anni Vuohijoen uuden podcastin Totuuden puolella ensimmäisessä jaksossa pureudutaan niin julkisuuteen kuin esimerkin vastuuseen. Viime aikoina kovissakin kohuissa ryvetetty Mikko Kuoppala eli Pyhimys avaa taustojaan ja ajatuksiaan niin politiikasta, huumeista kuin myös tasa-arvon toteutumisesta Suomessa.
Jakso on kaksi osainen, joista osa 2 julkaistaan viikon kuluttua.
-
Juska Wendland eli DJ Orion on yksi suurimpia iloja suomalaisessa perjantai-illassa.
Wendland juontaa uuden tanssimusiikin listaa sekä omaa DJ Orion -lähetystään. Hän on myös aktiivinen musiikin tekijä. Siinä missä konemusiikin ystävät mielletään nuhjuisiksi elämäntapaintiaaneiksi on tämä tamperelainen lehtori oiva esikuva siitä, ettei hauskanpito lopu kun täytät 40 vuotta. UG-bileissä viihtyvä Juska tekee edelleen musiikkia, opettaa nuorille media- ja markkinointitieteitä sekä työskentelee YLE X:llä. Mutta tiedätkö mikä on Orionin lempi DJ? Entä musiikkilaji? Ja tietääkö Juska mitään urheilusta?
http://www.djorion.fi
https://www.instagram.com/juskawendland/?hl=en
-
Aika loppui jälleen kesken kun istuimme Bettinan kanssa käymään läpi seksuaalista häirintää ja miten se ilmenee. Käymme läpi negatiivisen maskuliinisuuden lisäksi rajojen tekemisen vaikeutta sekä internetin anonymiteetista.
Bettina oli vierailemassa jo ensimmäisellä kaudella, jossa keskustelimme ravitsemuksesta ja maalaisjärjestä. Nyt maalaisjärkeä pyritään käyttämään nyt seksuaalisuuden ja internetin kanssa. Aika mahdoton tehtävä!
Hyppää mukaan ja laita seurantaan myös Bettinan ja Skandaalin oma podcast joka starttaa maaliskuussa.
Lisätietoja tuosta Bettinan IG:stä.
-
Tieteellisyys saa jatkoa kun toimistoon astelee Atleettinen partasuu eli Tuomas Rytkönen. Tuomas on tunnettu suuresta vetovoimasta (leuanveto) sekä syventymisestä fysiikka- ja kestävyysharjoittelun yhdistämiseen.
Jaksossa keskustellaan testaamisesta sekä väitellään psykologian ja tieteen yhdistämisestä sekä onko testaamisesta sittenkään hyötyä? Tuomas Rytkönen on valmennus- ja testaustieteiden maisteri, joka toimii uuden polven fysiikkavalmentajana monien eri lajien huippujen kanssa.Tuomaksen IG
-
Ystävänpäivän vieraana on Suomen kovin lihastieteilijä, ”Lihastohtorina” tunnettu liikuntafysiologian apulaisprofessori Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Juha Hulmi.
Tässä jaksossa keskustelemme ennen kaikkea naisten ja miesten välisten voimaharjoitteluerojen olemassaolosta, ja miten erot tulee ottaa huomioon sekä käsittelemme tottumusten aikaansaamaa illuusiota harjoittelueroista.
Naisten harjoittelu on tieteelle kuuma peruna ja tiedon lisääntyessä naiset saavat yhä enemmän kustomoituja ohjelmia itselleen. Naisten ja miesten isoimpina eroina lieneekin se, että naisten aineenvaihdunta antaa meille metabolista hyötyä. Miten, se selviää jaksossa.
Juhan kanssa käymme syväluotaavan tieteen pläjäyksen siitä, millä trendiaallonharjalla voimailuskene menee, mitä olemme oppineet 20 vuoden aikana, ja milloin tulee luopua salihousuista ja siirtyä trikoisiin.
Jaksoon liittyvää luettavaa ja kuunneltavaa:
https://www.strongerbyscience.com/podcast-episode-2/
https://www.strongerbyscience.com/gender-differences-in-training-and-diet/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10606825/
Hulmin blogi
Hulmin Instagram
-
Te kysyitte minä vastasin!
Kiskolabsin tiloista mukaan hyppäsi myös omasta Tokio2021 tiimistäni tiedostavan komiikan lähettiläs Antti Akonniemi eli kavereiden kesken puutarhatonttu.
Miten painoa vedetään? Paljonko harjoittelen? Juonko paljon viiniä, ja mitä eroa on mies- ja naisurheilijoissa? Aiheuttaako 5G-verkko koronaa vai onko se yhdysvaltalaisen sotilastukikohdan keksintö?
Ihan kaikkeen emme löytäneet vastauksia, mutta hauskaa meillä oli.
Kiitos kysymyksistänne ja tästä Q&A jaksosta tulee kyllä perinne jatkossakin.
-
Toisessa jaksossa syvennymme venyttelyn ja urheilufysioterapian saloihin, kun podcastin vieraaksi tupsahtaa Peetu Lehmus.
Milloin urheilijan olisi hyvä venytellä? Hierovatko fysioterapeutit vai onko se pelkkää kuminauhajumppaa? Jakson aikana Anni ja Peetu keskustelevat myös urheilijasta eli siitä, miten yksilöllisyys toimii vaikka tutkittua näyttöä olisikin taustalla.
Peetu Lehmus on fysioterapeutti, joka on tullut urheilevalle kansalle tutuksi Some-fyssarina. Peetu vihaa venyttelyä, käyttää putkirullaa ainoastaan niskatukena ja jakaa pyyteettömästi tutkittuun tietoon perustuvaa faktaa. Lehmus toimii Annin lisäksi mm. Simo Lipsasen fysioterapeuttina sekä jalkapallojoukkue PK-57 fysioterapeuttina. Laita myös kuunteluun Peetun oma Podcast!
Instagram @peetuphysio
Facebook @Urheilufysioterapeutti Peetu Lehmus
Podcast: Urheiluterapiaa
www-sivut -
Toisen kauden ensimmäisessa jaksossa Martina Aitolehti ja Anni Vuohijoki keskustelevat julkisuudesta, keskinäisestä kateudesta sekä kohua herättäneestä kommentista kehopositiivisuuteen liittyen.
Jaksossa selviää, vihaako Martina Aitolehti oikeasti lihavia, vai mikä oli ajatus kehopositiivisuus kommentin taustalla? Martina Aitolehti on mediapersoona, yrittäjä, äiti sekä himourheilija.
Omien sanojensa mukaan Aitolehti on palannut juurilleen vuosien itsetutkiskelun jälkeen eli liikunnan pariin. Aitolehti tuli julkisuuteen mallina ja on monien vaiheiden jälkeen jatkanut liikunnan parissa töitään siitä, mihin ne 18-vuotiaana jäivät.
Aitolehti on herättänyt paljon tunteita niin hyvässä kuin pahassa, mutta 20-vuotta julkisuudessa on pitkä aika. Aitolehden arvot ja asenteet ovat vuosien kuluessa muuttuneet, eikä taustalla ole enää se sama Martina, joka ampaisi 2000-luvun alussa ihmisten tietoisuuteen.
Martinan IG
Martinan kotisivut
Tsekkaa myös suomalaisten lihavuustilastot:
https://thl.fi/fi/web/elintavat-ja-ravitsemus/lihavuus/lihavuuden-yleisyys
-
Kauden viimeinen jakso käsittelee ihmismielen myrskyisempiä kulmia, kun vieraaksi saapuu Oikeuspsykiatriaan erikoistuva Joni Liskola. Oikeuspsykiatrian poliklinikoilla tutkitaan, hoidetaan ja kuntoutetaan potilaita. Erityistehtävänä on potilaiden riskikäyttäytymisen arvioiminen ja ennaltaehkäisy. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) Oikeuspsykiatrian poliklinikalla oikeuspsykiatrian erikoislääkärinä työskentelevä Joni Liskola kertoo kohtaavansa työssään ihmisiä, joilla on psykiatrisia ongelmia, joihin liittyy jonkinlaista ongelmallista käyttäytymistä. Mitä nämä ongelmat ovat? Ja millaista hoito taparikollisille on?
"Joni Liskola toimi yhtenä ohjaavista lääkäreista ollessani psykiatrian harjoittelujaksolla. Tämä pätkä oli minulle hyvin avartava ja ymmärsin sen, miten paljon eri harmaan sävyjä maailmassa onkaan, eikä vain absoluuttista totuutta. "
Tämä jakso toimii osana isompaa Mielenterveyden kirjoituskokonaisuutta, johon pääset tutustumaan https://theprocess.fi/blog/ linkistä -
Tässä jaksossa Joni Jaakola ja Anni Vuohijoki keskustelevat ihmisten johtamisesta ja sen vaikeudesta. Jakso pureutuu ongelmaan, miten nähdä toisen ajatukset ja tunteet omien näkemysten takaa. Miten johtajaksi voi kasvaa ja onko johtaminen edes kaikille? Täytyykö yrittäjän olla aina myös johtaja?
Joni Jaakkola on Optimal Performancen toimitusjohtaja, voimaharjoitteluvalmentaja, innostava luennoitsija ja tietokirjailija. Joni on myös suosittu ja aktiivinen some-vaikuttaja oivaltavan ja ihmisläheisen lähestymistapansa kautta mm. Facebookissa, LinkedInissä ja Twitterissä. Joni Jaakkola on tullut tutuksi monista podcasteista, yritysneuvonnasta sekä lukuisista kirjoista. Kaiken taustalla hänellä on oma sali, jossa häärii hyvinvointialan moniosaajia.
https://www.optimalperformance.fi/joni-jaakkolaJonin Twitter
Jonin LinkedIn
Jonin Instagram
-
Tämän kertaisessa jaksossa vieraana on Eveliina Tistelgren, jonka uran voisi lähtökohtaisesti kuvitella olevan aivan erilainen kuin millaisen Anni Vuohijoki on hankkinut itselleen. Lähemmässä tarkastelussa urakehityksistä löytyy kuitenkin paljon yhtäläisyyksiä. Jakso käsittelee naisammattiurheilua sekä suorituskeskeisyyttä.
Eveliina Tistelgren tuli tunnetuksi Fitness-maailman hippinä 2010 luvun alussa. Telinevoimistelevasta epävarmasta urheilun monitoiminaisesta kasvoi kymmenessä vuodessa maailmanmestari, joka elättää itsensä yrittäjänä ja toimii hyvinvoinnin sekä urheilun parissa. Eveliinalla on oma podcasti sekä palkittu blogi, joka on tavoittanut ihmisiä jo vuosikymmenen ajan.
https://www.eevsku.fi
Facebook
Instagram
-
Mitä saadaan kun yhdistetään porilainen periksiantamattomuus ja Twitter? No tietenkin podcast-jakso, jossa käydään perusteellisesti läpi sitä, mistä Anni Vuohijoen osakeyhtiössä on kyse ja miten Anni on saanut ammattiurheilun toimimaan lajissa, jossa tukirahat ovat tiukassa.
Vieraana on toimittaja Janne Eerikäinen. Hänen ja Anni Vuohijoen tiet kohtasivat Twitterissä Jannen kyseenalaistaessa YLE:n tapaa tehdä juttu yrittäjästä, jolloin kyseessä oli hänen mielestään mainos. YLE:n henkilökuvaan valmentamisen ja urheilun yhdistämisestä voit käydä tutustumassa alla olevasta linkistä.
Janne Eerikäinen on tennisvalmentaja, jonka vastuualueena on aikuisten valmennus. Hän on lisäksi yrittäjä sekä toimii ELMO-lehden toimittajana. Janne teki tämän kyseisen podcast-jakson pohjalta myös jutun urheilulehti ELMO:on. Kätevää! Kuuntele siis haastattelu siitä, miten voidaan mahdollistaa ammattimainen harjoittelu ilman tukiaisia.
Ylen juttu
Jannen IG
Jannen Twitter
-
Antti Akonniemen Avara luonto on jo useita vuosia esillä ollut podcast. Koska korona-jaksomme Antin kanssa oli niin timanttinen päätimme jakaa tämän jakson myös Elämästä Urheiluun jaksona. Miten Korona vaikuttaa yrittäjien arkeen?
Antti on toiminut Annin toiminallisten harjoitusten seppänä jo vuodesta 2016. Pitkään jatkunut ystävyys on jakson tavoin suoraselkäisten ja rehellisten ihmisten kanssakäymistä, jossa myös pettymysten kohtaaminen tehdään yhdessä.
Podcast-sivut
Podcastin Facebook
Antin koomikkoprofiili Facebookissa
Antti Twitterissä
Antti IG
Antti YouTubessa
Seuraa podcastia Apple Podcastin avulla
-
Kauden kolmanteen jaksoon saapuu ajatuksia jakamaan radiojuontaja, kahvilayrittäjä, aamupoika Renne Korppila.
Jaksossa käsitellään avoimen suhteen käsitettä ja sitä, onko olemassa muita kuin avoimia suhteita? Jakso on yksi Anni Vuohijoen lempiaiheista, sillä Annin ideologian mukaan, parisuhde on parhaimillaan kahden ihmisen samaan suuntaan etenevä polku, jossa rajoitukset syntyvät luonnostaan keskinäisestä kunnioituksesta ja halusta jakaa myös toiselle mahdollisuus omaan elämään täynnä kokemuksia.
Renne Korppila toimi pitkään Radio NRJ:n aamussa juontajana, kunnes muutama vuosi sitten siirtyi Podcast, PT ja kahvilayrittäjän uralle. Rennen omat suhdevalinnat tulivat taannoin julkisuuteen Päivärinta-ohjelmassa, jossa keskustelu liittyi vahvasti seksiin. Tässä jaksossa käymme kuitenkin läpi syvemmin käsitettä luottamus ja avoimuus.
Rennen linkit:
https://twitter.com/rennekorppila
IG: @rennekorppila
https://podtail.com/fi/podcast/renne-korppila-podcast/https://niittytoolo.com/
- Montre plus