Episodes
-
Liv och Caroline betalat dyra slantar för att se den efterlängtade filmen ”Insidan ut 2” med sina barn. Det visar sig tyvärr vara en osann och destruktiv film som gaslightar alla tonårsflickors inre liv.
-
Caroline har precis gett ut sin första diktsamling, men det är inte den första hon skrivit. Liv minns Carolines poesi från nittiotalet och fram till höstens bok. Caroline har dessutom varit på Hydra, iakttagit det lokala djurriket och återbesökt Leonard Cohens tvivelaktiga aktiviteter på ön.
-
Episodes manquant?
-
Är genren romcom verkligen död? Liv och Caroline diskuterar The idea of you och It ends with us, två filmer med litterära förlagor som gjort succé och som ger oss centerpartistiska småföretagardrömmar, perfekta hämndfantasier och vad som kanske mest är den kvinnliga versionen av Armageddon. Plus kort stilanalys och svar på den eviga frågan: Kan man fixa honom?
-
Säsongens sista avsnitt av En varg söker sin pod bjuder på tillbakablick av två sätt att inleda Sommar i P1, rapport från en seriefestival i Warszawa om kärlekens vardag i dagens Ukraina samt en analys av SVT-serien 30 dagar i fängelse.
-
Sedan Pamela Anderson slutade ha smink har hon blivit fashion (och filosof?!). Veckans avsnitt tar sig an den nya rena trenden i vilken lypsyl blir en komplett make-up. Liv och Caroline bjuder på varsin modern barnboksidé. Och så en hel del om hur den så kallade manosfären gör även det första könet till det andra.
-
Veckans avsnitt kretsar kring två av det sena nittonhundratalets mest hyllade svenska författare. Lars Norén är både fiktionaliserad och dokumenterad på SVT igen vilket gett nytt underlag för debatt kring pjäsen 7:3 och hans syfte med den. Stig Larsson har ställts till svars i Söndagsintervjun i P1 och frågan är vad som egentligen är hans brott?
-
Romanen Fru Marianne av Victoria Benedictsson kom ut 1887 men blir via veckans avsnitt ett ambitiöst inlägg i den ack så samtida soft girl-debatten.
-
Vem minns Lennart Persson från tidningen Pop och var är han nu när Cowboy Carter behöver en analys? Är Beyoncé musikens Medusa? Den alternativa serietecknaren Ed Piskor begick självmord under påskhelgen. Liv hör ett eko från hösten 2017 och ser en nyfunnen vurm för publika karaktärsmord på ibland kanske ganska lösa grunder.
-
Är ungdomskulturen konservativ eller är den progressiv? Och är den farlig på riktigt eller är den som när Elvis korrumperade ungdomen med sina höfter? Marina Abramović har – som alltid – en gigantisk retrospektiv på ett gigantiskt museum någonstans i världen. Är hon fortfarande relevant? Och har Liv eller Caroline suttit mitt emot henne på MoMA?
-
Asta Olivia Nordenhof slog igenom stort med sin roman Pengar på fickan för fyra år sedan, som var den första i en septologi. Vad gör man när förlaget förväntar sig sex böcker till och den första hyllas till skyarna? Efter #metoo fick alla tjejer samtycke som yttersta maktmedel i samhället. Vad har det gett oss? Dessutom: Vårmodet 2024.
-
Caroline har sett ”Poor Things” av Giorgos Lanthimos, en film bakom vilken tre manliga upphovsmakare står, vilket kanske kan knäcka koden bakom Bella Baxters fiktiva livsöde. Liv har analyserat Todd Haynes storhet med fokus på hans senaste film ”May December”, inspirerad av en lärares romans med sin tolvåriga elev, som mynnade ut i ett äktenskap och två barn.
-
Johan Heltne har skrivit en text i Expressen om kvinnors längtan efter maskulina män. Wera von Essen har skrivit en roman som eventuellt beskriver uppkomsten till Heltnes spaningar. Som tur är har Liv och Caroline förutom dessa två texter också läst sin Freud.
-
Caroline Calloway och Khloé Kardashian står i centrum när Liv och Caroline avhandlar den nya trenden ”ingen handling, bara stämning”, delar med sig av livsråd och identifierar den värsta (och tråkigaste) av alla dödssynder. Därtill: En analys av språkbruket i Love is blind.
-
En varg söker sin pod återbesöker 90-talet genom att se om samtidsskildringen Reality Bites samt SVT:s dokumentärserie om Killinggänget. Förutom att vi lever i nittiotalet igen slår de även fast att generation X inte var en sval generation utan en passionerad, vilka som var de verkliga genierna i Killinggänget samt vad som faktiskt skiljer vår tid från den för trettio år sedan.
-
Cigaretter, unga pappor och poesi. Det är bland annat vad som gäller 2024. Det som absolut inte gäller är drama, alkohol och kakor. Och en massa annat!
-
Kanske är det tack vare Gunnar och Alva Myrdals gärningar som svenska barn är extra väl rustade för att öppet kritisera sina föräldrar. Något som de utsattes för i boken ”Barndom” av sonen Jan Myrdal. Liv har läst Alva, Gunnar och Jans nyligen utgivna brev och anteckningar. Ska man verkligen alltid lita på barnens sanningar?
-
Agneta Pleijels senaste roman Sniglar och snö är den tredje i en serie med självbiografisk bäring. Liv och Caroline pratar om den, familjerelationer, otrohet, ärlighet och kulturredaktioner nu och då.
-
Anne Sofie von Otter på Kungliga Operan i Stockholm eller Madonna på Royal Arena i Köpenhamn? Varför tror så många att bra teater är att våga visa kuken på scen? Och så ett scoop om pick-me girls.
-
Kan vi kräva att svenska kändisar ska vara mindre världsfrånvända? Är David Beckham den ultimata produkten av manlighet? Och efter fake news kommer fake fiction kommer fake nonfiction.
- Montre plus