Episodes
-
Lyt med til Tee salon-samtalen med fokus på den britiske modedesigner, icon, aktivist og feminist Vivienne Westwood. Sammen med de inviterede gæster Ane Lynge- Jorlén modeforsker og direktør for Alpa og Silas Adler kreativ direktør og stifter af tøjmærket Soulland bliver vi klogere på Vivienne Westwood og hendes betydning for modeverdenen. Ligesom vi i samtalen tager fat på dilemmaet om på den ene side at være fascineret af modens kreativitet og skønhed, alt imens at verden går op i flammer. Vi kommer også ind på en særlig hændelse som vores faste medlem af panelet Uffe Elbæk oplevede, da han mødte Vivienne Westwood.
Live-talken er modereret af kulturel entreprenør Marie Caroline Schjeldal fra FALLUCKA.
Podcasten er optaget på Kunstforeningen Gl. strand i august 2023.
Om Tee Salon:
Tee Salon er et laboratorium for eftertænksomhed og kreativitet skabt af Kunstforeningen GL. STRAND, All the way to Paris, FALLUCKA, Forlaget Ti Vilde Heste, Rasmus Sigvaldi, Sur le Chemin og Uffe Elbæk. Hver tredje måned byder salonen på en ny hovedperson som vi lader vores live-talk tager afsæt i, et citat, en T-shirt og fire mennesker på en scene.
-
Lyt med når vi i Tee Salon er i selskab med Københavns stadsarkitekt Camilla Van Deurs, direktør for Destortion Thomas Fleurquin og Uffe Elbæk til en samtale om den canadiske journalist, forfatter aktivist og byplanlægningskritiker, Jane Jacobs liv. Vi taler om hendes rolle og betyding som byplanlægningsaktivist og hvordan hun ændrede hele perspektivet på hvad en god by er, og hvordan byudviklingen flere steder i Danmark og internationalt er præget af Jane Jacobs tanker og ideer. Og så hører vi også om gæsternes personlige syn på hvad en god by er.
Podcasten er en optagelse af Tee Salons udsolgte live-talk på Kunstforeningen Gl. Strand
Om Tee Salon:
Tee Salon er et laboratorium for eftertænksomhed og kreativitet skabt af Kunstforeningen GL. STRAND, All the way to Paris, FALLUCKA, Forlaget Ti Vilde Heste, Rasmus Sigvaldi, Sur le Chemin og Uffe Elbæk. Hver tredje måned byder salonen på en ny hovedperson som vi lader vores live-talk tager afsæt i, et citat, en T-shirt og fire mennesker på en scene.
-
Episodes manquant?
-
Lyt med når vi i Tee Salon, er i selskab med forfatter Jens Andersen, sceneinstruktør Birgitte Næss Schmidt og Uffe Elbæk og taler om en af vores helt store helte Astrid Lindgren. Vi taler blandt andet om den ensomhed der til tider udspilles i hendes karaktere og vi taler ligeledes om Astrids egen euforiske ensomhed. Vi kommer også ind på hendes tid i den svenske efterretningstjeneste tjeneste - hendes såkaldte snuskjob og om alle de skjulte politiske budskaber der ofte var i Astrids forfatterskab.
Podcasten er optaget på Kunstforeningen Gl. strand som er det nyeste medlem af Tee Salon.
Om Tee Salon:
Tee Salon er et laboratorium for eftertænksomhed og kreativitet skabt af Kunstforeningen GL. STRAND, All the way to Paris, FALLUCKA, Forlaget Ti Vilde Heste, Rasmus Sigvaldi, Sur le Chemin og Uffe Elbæk. Hver tredje måned byder salonen på en ny hovedperson som vi lader vores live-talk tager afsæt i, et citat, en T-shirt og fire mennesker på en scene. Næste Tee Salon finder sted d. 23 februar og omhandler arkitekten Jane Jacobs.
-
Lyt med til samtalen mellem Marie Schjeldal fra FALLUCKA og journalist og forfatter Lars Movin, forfatter og forlægger Shëkufe Tadayoni Heiberg og medlem af folketinget Uffe Elbæk da de til Tee Salon havde Allen Ginsberg som omdrejningspunkt. I dialogen diskutere og går de på opdagelse i Allen Ginsbergs liv og arbejde i en undersøgelse af om den amerikanske beatniks tænkning og livsrejse stadig har relevans for os i 2022.
Om Tee Salon:
Tee Salon er et laboratorium for eftertænksomhed og kreativitet skabt af Copenhagen Contemporary, All the way to Paris, FALLUCKA, Forlaget Ti Vilde Heste, Rasmus Sigvaldi, Sur le Chemin og Uffe Elbæk. Hver tredje måned byder salonen på en ny hovedperson som vi lader vores live-talk tager afsæt i, et citat, en T-shirt og fire mennesker på en scene. Næste Tee Salon finder sted d. 3 november og omhandler Astrid Lindgren.
-
FALLUCKA har været i Paris og har haft en samtale med art advisor Julie Silbermann fra Collaborations by Tania & Thomas Asbæk.
I podcasten får du gode tips til, at opleve den Parisiske kunstscene og Julie tager os igennem en must see rute hvis du besøger den smukke by.
Vi taler blandt andet om Emily Mae Smith, ved Perrotin og Galleria Continua som er en mer oplevelse ud over det sædvanlige.
Rigtig god fornøjelse.
-
I anledning af Copenhagen Contemporary nye udstilling Light & Space inviterede FALLUCKA sammen med Park Bio, CCs direktør Marie Nipper, astrofysiker Tina Ibsen og billede kunstner Ann Linn Palm Hansen til en samtale i den smukke gamle biograf om såvel udstillingen som Light & Space bevægelsen. Det blev til en snak om jagten på det ukendte, om lys, om forsinkelser i vores oplevelse af det vi ser, om arbejdsprocesser og en helt masse andet.
Den amerikanske Light & Space bevægelse bestående af blandt andre James Turell, Robert Irwin og Helen Pashgian mf. har været med til at præge nogle af hvor tids mest toneangivende og populære arkitekter, designere og samtidskunstnere. Udstillingen Light & Space kan opleves på Copenhagen Contemporary i hele 2022.
Optagelsen fandt sted i forbindelse med arrangementet Moving Mondays, der er en serie live-talks og filmvisninger skabt i samarbejde mellem FALLUCKA og Park Bio.
-
I dette afsnit af Fallucka resumé er vi taget til Paris for at møde Rebecca Helewa Graversen som arbejder i kultur afdelingen i det danske hus i Paris. Vi hører kort om Rebeccas arbejde, om Maison du Danemark´s historie, og om den tragiske ulykke der var i huset fra et par år siden. Hvorfor det i dag hedder Le Bicolore og om den udstilling som netop nu er i Le Bicolore: Fos Skin Carpet. Art advisor Julie Silbermann sætter ligeledes sine ord på Skin Carpet udstillingen som fortsat kan opleves frem til midt december hvis du er i Paris.
-
I dette afsnit af FALLUCKAS” Når Mennesker Mødes” har vi inviteret os selv med, til en venskabelig og åbenhjertelig samtale mellem billedkunstner Thomas Poulsen aka FOS og modeskaber Mads Nørgaard. Scenen er sat i FOS' værksted omgivet af lilla silkegardiner, malerrester, stål og plastikstrimler.
I podcasten kan du blandt andet høre hvordan venskabet imellem FOS og Mads opstod, du får de to herres syn på smartphones, langsommelighed, faglitteratur og konstruktive råd til hinanden nytårsaften. Vi snakker om en gammel t- shirt med en print fra FOS der har mere relevans end nogensinde og om i livet, at tage ansvar for de situationer man er med til at skabe – og en helt masse andet.
Lyt med og rigtig god fornøjelse.
-
FALLUCKA har i dette afsnit af ’Når mennesker mødes’ sat Husk Mit Navn og Mikkel Grønnebæk fra V1 Galleri stævne i et nedlagt solcenter på Amager. Resultatet er en podcast, der tager os på en kunstnerisk tidsrejse tilbage til slutningen af 90’erne og starten af 00’erne.
Vi taler om pølsekunst på Amager, om Husk Mit Navn og Mikkels debut som ”Lorte DJs” på Rust, om ikke at kunne se fidusen i Kunstakademiet og ikke mindst hvordan de oplevede et nyt kunstnerisk miljø udviklede sig under radaren fra det etablerede ’Bredgade miljø’ i en en tid hvor kunsten ikke høstede likes på Instagram og inspirationen blev hentet fra graffiti og skateboardkulturen.
Rigtig god fornøjelse.
-
I dette afsnit befinder vi os fortsat i Michael Kviums sommerhus hvor FALLUCKA er inviteret indenfor til en samtale, der strækker sig over flere timer. Det er mødet mellem to personligheder, der hver især repræsenterer det ypperste indenfor deres felt.
Du kan lytte til Part 1 af samtalen her -> Cultural Bandwidth- . Hvor Michael Kvium og Mikkel Hansen blandt andet sætter ord på deres passion for kunst, evnen til at forfine sin kunnen, om tvivl og om at turde fejle.
'Når mennesker mødes' er en podcast serie i 5 episode, samtalen med Kvium og Mikkel Hansen udgør episode to og tre. De kommende uger kommer episode fire og fem, hvor vi møder nye spændende personligheder. Du finder alle FALLUCKAs podcast her på sitet.
Rigtig god fornøjelse.
-
I Michael Kviums sommerhus er FALLUCKA inviteret indenfor sammen med verdens bedste håndboldspiller Mikkel Hansen, der privat har en meget stor interesse for kunst og sågar har værker af netop Kvium. Over en samtale der ender med at strækker sig over flere timer, mødes to personligheder, der hver især repræsenterer det ypperste indenfor deres felt, for første gang. Resultatet er blevet en podcast i to afsnit, hvor såvel Michael Kvium og Mikkel Hansen, sætter ord på deres passion for kunst, evnen til at forfine sin kunnen, om tvivl, om at turde fejle, om personlig udvikling, om fortid, nutid og fremtid. Rigtig god fornøjelse.
-
#1 X Troels Carlsen og Nicolas Bro
Venskabet mellem Troels og Nicolas opstod oprindeligt da Nicolas købte et kunstværk af Troels Carlsen, derfra er vokset et stærkt venskab, som vi får lov at få et indblik i, gennem en samtale hjemme hos Nicolas Bro. Her kommer vi blandt andet ind på hvordan de to venner tolker og afkoder kunsten. Vi taler om, hvordan Nicolas Bro nogle gange opfatter Troels Carlsens værker som en forlængelse af sin egen twistede fantasi, fascinationen af forvandlinger og et fælles filmiske udtryk i måden de ser universet på.
Om Troels Carlsen: Troels Carlsen er dansk fikurativ billedkunstner repræsenteret herhjemme af Galleri V1 (Link galleriv1.dk ). Han maler direkte på lærred og har i sine seneste udstilling inkluderet kollage i sine værker. Han beskriver sig selv som en tegner der er blevet maler, og i sin seneste udstilling har han inkluderet store kollager, hvorefter han maler sit eget motiv på dem. Emnerne er typisk elementer fra naturen. I hans værker har dyr en afgørende rolle, nærmest som i en antropologisk samtale mellem mennesker. En abe kan fx i følge Troels fremme din mest inderste empati, som den lidt tilsidesatte skikkelse og fortabte individ. -
DEMO is an online moving image festival exploring the theme of “Contagion” as an aesthetic and political paradigm. A series of screenings and special projects by international artists and researchers were presented on an online platform 15 June - 24 July 2020, taking the form of an experimental spatial environment and narrative.
Listen to #DEMO our #2 episode from our partnership with The Finnish Cultural Institute in Denmark. #DEMO is part of the cultural project ‘Together alone’ that was launched in May 2020
FALLUCKA’s guest host Irene Campolmi will take you through the creation of the project DEMO in dialog with some of the creators; Catarina Avataneo & Felice Moramarco. In short DEMO is a festival that went from a physical festival to a digital happening during the first covid lockdown. We talk to some of creators about their thoughts and the challenges behind the project. But also about how to rethink and turn the situation into new possibilities. Curious? Listen in.
More info about all the selected projects here: https://www.togetheralonefi.com/
-
Together Alone
To respond to the challenges caused by the global COVID-19 pandemic, the network of Finnish Cultural and Academic Institutes launched Together Alone, an open call for artistic projects. For the next two episodes, of which the first will even have an extra bonus Intro, FALLUCKA has collaborated with The Finnish Cultural Institute in Denmark. Together with special guest host Irene Campolmi we have selected two different artistic projects to do a podcast on. In the podcast we will learn more about how the artists behind these projects worked and which challenges and opportunities they had and are still working on during COVID-19.More info about all the Together Alone projects here:
Link: https://www.togetheralonefi.com/Special guest host at FALLUCKA:
Irene Campolmi is an independent curator and researcher based in Copenhagen working and living in transit. Her current research investigates postcolonial, queer and feminist theories through performance and hybrid artistic ecologies. Read more about Irene Campolmi and her work as a curator at http://www.irenecampolmi.com/
Note: Please listen to the intro before the episodes.1st episode:
Bodytalk by Simo Vassinen, Maria F. Scaroni & Roope Mokka
Bodytalk investigates the crossing points and possible new unions of futures research with dance and physicality – with a specific zoom into rave and club culture. The quarantine time serves as the first step in a long-term project which aims to better understand what role the body could play in imagining better futures.Read more about the artist works at:
https://www.instagram.com/simohelsinki/
Maria F. Scaroni:
https://mariafscaroni.wordpress.com/about/ -
Together Alone
To respond to the challenges caused by the global COVID-19 pandemic, the network of Finnish Cultural and Academic Institutes launched Together Alone, an open call for artistic projects. For the next two episodes, of which the first will even have an extra bonus Intro, FALLUCKA has collaborated with The Finnish Cultural Institute in Denmark. Together with special guest host Irene Campolmi we have selected two different artistic projects to do a podcast on. In the podcast we will learn more about how the artists behind these projects worked and which challenges and opportunities they had and are still working on during COVID-19.
More info about all the Together Alone projects here:
Link: https://www.togetheralonefi.com/Special guest host at FALLUCKA:
Irene Campolmi is an independent curator and researcher based in Copenhagen working and living in transit. Her current research investigates postcolonial, queer and feminist theories through performance and hybrid artistic ecologies. Read more about Irene Campolmi and her work as a curator at http://www.irenecampolmi.com/
Note: Please listen to the intro before the episodes.
1st episode:
Bodytalk by Simo Vassinen, Maria F. Scaroni & Roope Mokka
Bodytalk investigates the crossing points and possible new unions of futures research with dance and physicality – with a specific zoom into rave and club culture. The quarantine time serves as the first step in a long-term project which aims to better understand what role the body could play in imagining better futures.
Read more about the artist works at:
https://www.instagram.com/simohelsinki/
Maria F. Scaroni:
https://mariafscaroni.wordpress.com/about/ -
I podcasten møder vi kunstner Nana Francisca Schottländer til en dialog om, hvad pandemien betyder for hende og for kunsten lige nu. Samt om det at se de positive muligheder i, hvad den kan give os. Nana Francisca arbejder med relationer - både mellem mennesker og til det andet-end-menneskelige. Tænk hvis der er noget der kan vise os, at vi som mennesker ikke er almægtige, og at der er andet liv, udformet på radikalt anderledes måder, som kan lære os noget. Samtalen kommer til at kræse om hendes arbejde, kunsten i en krisetid samt hendes relation til vinduet hos Mads Nørgaard mv.
Jeg bliver lukket ind i butikken torsdag kl 14, 3 uger inde i ”den danske lockdown” under Corona virussen. Mads Nørgaard har stillet butiksvinduet til rådighed - som han og hans far, Jørgen Nørgaard, har gjort det før. Butikken er mørk og lukket og forårs- og sommervarer står uberørte hen. Ind kommer kunstner Nana Francisca Schottländer, og sammen sætter vi os klar i det ryddede vindue til en dialog. Gaderne er øde og vi samler os lige en ekstra gang da vi netop har fået af vide, at Jørgen Nørgaard er gået bort dagen inden.......
Om dagens gæst:
Nana Francisca Schottländer har de sidse 15-20 år arbejdet i krydsfeltet mellem dans, performance, installation og iscenesættelse. De sidste 5 år har hovedfokus været på undersøgelser af relationel skabelse på tværs af kroppe og arter. Se mere på: www.nanafrancisca.com og oplev hendes soloudstilling, Vandlegeme, på KunstCentret Silkeborg Bad, som åbner sammen med resten af landet:
http://www.silkeborgbad.dk/udstillinger/kommende-udstillinger/vandlegeme.html -
In this podcast you can hear the talk that we made during CPHFW AW20. Meet author and journalist for The Times, Telegraph and VOUGE, Carolyn Asome in dialog with jewellery designer Sarah Müllertz (KINRADEN), designer Mark Kenly Domino Tan and director for Designers Nest Ane Lynge-Jorlén. It was a honest conversation about sustainable choices and how these choices can create a real impact in a changing industry. Luckily the word sustainability is on everybody´s lips world- wide and in no less degree here in Copenhagen. We have set the scene for a personal talk on choices and what it takes to alter an industry that are more than set in its ways. How do we see a future, creating in a industry that are reshaping itself in a world that can now longer bear unrestrained consumption- but absurdly still demand news-value and higher delivery rates.
-
This is a special FALLUCKA podcast series in two parts made in connection with Copenhagen Fashion Week AW20.
Now is that time of the year where designers, editors and influencers from all over the world come together in the Danish capital of Copenhagen to see and experience the next big thing in fashion. The Danish jewelry design company KINRADEN and fashion designer Mark Kenly Domino Tan have invited FALLUCKA for a private talk about their passion and how they work with sustainability, each other and not least their personal reflections on the fashion industry anno 2020. In this first episode they go into detail about their new collaboration between KINRADEN and Mark Kenly Domino Tan, which all started with a blind date and why they like dry stuff…
Pro tip: Listen in on this podcast before joining our the talk at KINRADEN on January 31st at 10 - 11 am during Copenhagen Fashion Week where the London-based journalist Carolyn Asome engages with Ane Lynge – Jorlén, Mark Tan and owner and designer of KINRADEN Sarah Müllertz for a talk about their personal ways of handling the sustainable agenda. -
De fleste af os kender det legendariske danske modehus og familiefirma Birger Christensen, der i år fylder 150. De har ligget på Østergade (Strøget) altid, og for nogen er det vane at komme der og for andre kræver det overvindelse at gå indenfor i en af Danmarks mest ikoniske modeforretninger. Birger Christensen har gennem tiderne fungeret som leverandør af de mest prestigefyldte pelse, og kvinder verden over har båret dem med stolthed. Men et modehus i denne størrelse skal også forny sig og følge med tiden i en verden hvor såvel moden og synet på mode er omskiftelig. En kølig morgen mødte FALLUCKA Birger Christensens direktør, Jens Birger Christensen, til en snak om generationsskifte, nye højder, succeser, fiaskoer og om en frakke med hår på…
-
FALLUCKA was on the spot when Copenhagen Fashion week SS20 took place last week. I had the pleasure to see shows from Saks Potts, Ganni, Cecilie Bahnsen as well as brand new designer talents from The Royal academy of fine arts. For one week Copenhagen was full of high fashion ladies & gentlemen, influencers, beautiful people and international press. And if you can’t remember each others name you can just say “skat”,“honey” or “I love what you are wearing”. I continue to be both surprised and fascinated by the fashion scene, I love it, I am drawn to it as well as I feel so alone in it. For one week fashion is truly on every bodies lips and I honestly think that we haven’t seen the peak of Copenhagen Fashion Week yet. Thanks to all the ladies talking to me and answering my new bee fashion questions – Personally I will look forward to see more action behind the buzz word sustainability in the years to come - who will be the first major player to really put power behind the words, and will we see it all ready in 2020? I hope so!
- Montre plus