Episodes
-
Bilimsel gelişmelerle ivme kazanan insanın kendi doğasını aşma ve ölümsüzlüğü yakalama çabaları üzerinde konuşacağız.
-
Konuğumuz Doç. Dr. Devrim Sezer ile soykırım kavramını, bu kavramın yaratıcısı Raphael Lemkin’in görüşleriyle birlikte büyüteç altına alıyoruz.
-
Episodes manquant?
-
Holokost sonrası felsefe dünyasında tartışılan "suçluluk ve sorumluluk" kavramlarını Doç. Dr. Devrim Sezer'le konuşuyoruz.
-
Konuğumuz Prof. Dr. Solmaz Zelyüt ile Boethius’un Felsefenin Tesellisi adlı eserinden hareketle felsefenin hayatın getirdikleri konusunda bir teselli sunup sunmayacağı üzerine konuşuyoruz.
-
Tayfun Pirselimoğlu’nun son filmi Kerr üzerine tekrarlayan günler, anlar, anlamlar, siyasi ve sosyal abluka, korku ve teslimiyet kavramlarıyla ve Gilles Deleuze referanslarıyla konuşuyoruz.
-
Sanatın geçmişten günümüze değişen anlamı, sanat dünyasında yeni teknolojiler, NFT, güncel sanat ve sanat piyasaları üzerine konuşuyoruz.
-
Giderek yaygınlık kazanan komplo teorileri üzerine konuşuyoruz. Komplo teorileri hep var mıydı, neden ihtiyaç duyulur ve nasıl sonuçlar doğuruyor?
-
Konuğumuz Talat Ulusoy'la geçen hafta üzerine konuştuğumuz Walter Benjamin’in tarih tezlerinden ilhamla “saklı” bırakılan İzmir tarihi üzerine konuştuk.
-
Program konuğumuz Prof. Dr. Hakan Çörekçioğlu ile Paul Klee’nin Angelus Novus adlı resminden yola çıkarak, Walter Benjamin’in tarih tezleri üzerinde konuşuyoruz.
-
Konuğumuz Prof. Dr. Çetin Balanuye ile “Naturans” kitapları üzerinden kaybolan gerçekliğin yeniden inşası üzerine konuşmaya devam ediyoruz.
-
Konuğumuz Prof. Dr. Çetin Balanuye ile “Naturans” kitapları üzerinden kaybolan gerçekliğin yeniden inşası üzerine iki hafta boyunca konuşacağımız programların ilki.
-
Bu hafta Pieter Brueghel’in “İkarus’un Düşüşü” adlı tablosuna bakarak, kayıtsızlık ve tutku kavramları üzerine konuşuyoruz.
-
Konuğumuz felsefeci ve P4C eğitmeni Dr. Onur Bakır ile Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşen Sophia Network toplantısı ve Çocuklar İçin Felsefe alanında yapılan çalışmalar hakkında konuşuyoruz.
-
Ortaçağ’da kurulan ilk üniversitelerden, modern dünyanın özgür ve özerk üniversitelerine giden yolculuğu, Boğaziçi Üniversitesi Direnişini merkeze alarak konuşuyoruz.
Konuğumuz, Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Köroğlu
-
Geniş çevrelerde İslam dünyasında "felsefeyi bitiren filozof" olarak anılan Gazali ve ona Aristotelesçi tezlerle bir karşı duruş sergileyen İbn Rüşd üzerine konuşuyoruz.
-
Bu programda, konuğumuz Prof. Dr. Bekir Zakir Çoban ile James Webb uzay teleskobunun gönderdiği uzay fotoğraflarından yola çıkarak, 11. yüzyılda gerçekleşen Biruni-İbn Sina mektuplaşmalarına uzanıyoruz.
-
Konuğumuz Rahmi Öğdül ile Plotinos'tan hareketle beden ve bir bedende olmak üzerine konuşuyoruz.
-
Antikçağ sofistleri ve Septikler’inin düşünce evreninden yola çıkarak postmodernizmin tarihsel ve kültürel altyapısı üzerine konuşuyoruz.
-
Doğa Filozoflarıyla başlayan süreçte Yunan felsefesi ve sonraki dönemlerde gelişen dinsel eğilimli öğretilerin temel varlık anlayışları üzerinde konuşuyoruz.
-
Konuğumuz, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazile Kalaycı ile klasik tragedyaların güncel etik ve politik sorunlara uzanan yapısı hakkında konuşuyoruz.
- Montre plus