Episodes
-
Vad skaparklyftor och kanske därmed oförstående mellan generationer idag? Går utvecklingen för fort? Talar vi helt olika "språk"? Har vi inte tid att lyssna på varandra? Frågorna är många.
-
Att få ha en egen sfär i en tight relation borde vara en rättighet. Eller?Det kräver samtidigt en ömsesidig respekt, men var går en eventuellgräns? Hur viktig är dialogen? Intressant ämne att vrida och vända på vilket Karin och Karin gör.
-
Episodes manquant?
-
Ett intressant avsnitt. Kan inta säga annat än att det absolut är värt att lyssna på och fundera kring. Allt i syfte att förhoppningsvis hitta sin väg, sitt lugn.
-
Att städa innan städhjälpen kommer verkar ju onödigt men för några kan det vara en absolut nödvändighet för att slippa skämmas. För vad skall folk tänka?
-
Varför är det så svårt att sluta med ett bruk eller missbruk? Oavsett vad det består av. Att sätta ett mål och fatta ett beslut. Hur svårt kan det vara? Kan det vara så att sluta kröka och få köpa en Porsche är en väg? Det var ett delbeslut på vägen för Isak att bli nykter. Lyssna vad han berättar för Karin eller gå in på hemsidan "hasejmedsej" och hitta hans kontaktuppgifter.
-
Vad är det som gör att man blir så påhittig för att dölja ett missbruk?Både ett eget eller i en påtagen roll som medberoende. Är skam en drivande kraft månne?
-
Den här gången blev det inte som vi tänkt oss. Hur hanterar man en situation där ingenting går som planerat? Tar det som det kommer eller lämnar rummet och låtsas som om ingenting?
-
Var går gränsen till missbruk? Är känslan av skam normal? I så fall varför? Många frågor blir det. Men inte lika många svar. Klurigt!
-
Att bli utsatt för ett svek kan sätta djupa smärtsamma och ibland förlamande spår i det fortsatta livet för den som drabbats. Hur kan man hantera det ? Finns nog inget standardsvar. Men att "lägga locket på" är nog inget att rekommendera.
-
Finns det verkligen en medicin som kan bidra till ett spelberoende?Att hamna i ett beroende kan var helt ödeläggande för ens tillvaro. Vad kan man göra för att ta sig ur. I nästa veckas avsnitt kommer Karin M att tala om vad hon kom fram till när hon googlade i detta avsnitt.
-
Behöver vi avskärma oss från alla intryck och all information ibland.Kan det rent utav vara ett sätt att förebygga ett dåligt mående? Vi funderar och samtalar ring detta.
-
Tänk vad betydelsefullt begreppet kultur kan vara. Och så många olika tolkningar det finns. Men att det är en livsviktig beståndsdel i allt liv är det nog ingen tvekan om.
-
Är det viktigt med rutiner i vårt liv ?
-
Är det viktigt med rutiner i vårt liv ? Tyvärr defekt!
-
Att välja ensamhet är något helt annat än att hamna i en ofrivillig ensamhet. En ensamhet som kanske blir svår att ta sig ur. Men det går.
-
Begreppet "längtan" är positivt laddat. Tänk när man som barn kvällen före julafton längtade så man höll på att spricka efter att morgondagen skulle komma. Om det man längtar efter aldrig inträffar, hur påverkar det livet? Vad saknas om man slutat längta?
-
Vad händer om jag släppet taget? Prova och se!
-
"Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?" är numera ett välkänt uttryck och väl värt att stanna upp inför och fundera över
-
Vad kan man göra i stället för att bara "bita ihop" och göra det som man faktiskt inte vill. Mycket i tillvaron har vi tagit på oss och har ansvar för men saker som man säger "ja" till för att vara snäll eller viljan att göra ett gott intryck kan skapa det Karin O kallar kravallergisk. Vad kan man göra för att våga säga nej ? Finns det knep för att undvika att inte bli kravallergisk? Hur ska man våga säga nej till att påta sig eller avsluta ett uppdrag som man egentligen inte varken har lust eller tid till? Inte lätt men ett sätt är ju att börja fundera på tanken att säga nej. Vad kan hända ?
-
Att som barn känna sig utsatt för mobbing, att bli vald sist till brännbollslaget, inte bli bjuden på kalas etc är oerhört smärtsamt och kan sätta tuffa spår. Många gånger följer den känslan med i livet och att i vuxen ålder bli utsatt för samma sak (om man nu väljer bort brännbollslaget) skapar ofta samma känsla av utsatthet. Karin och Karin samtalar kring det och försöker hitta vägar att hantera detta.
- Montre plus