Episodes
-
Da covid lukkede Los Angeles - ja hele verden - ned i 2020, var Brooke Black (sammen med hendes mand, Mads) lige blevet forældre til deres anden datter.
L.A. føltes ikke som en god ide i epidemiens paniske første måneder, så de pakkede kufferten og tog på to ugers ferie hos Mads' forældre i Danmark.
Men fik aldrig brugt returbilletten.
Jylland var i første omgang en dream come true, så trak arbejde familien til hovedstaden og alle er så velintegrerede, at de aldrig vil tilbage til USA.
Eller hvad?
For selvom man er en såkalt elite-udlænding, en af den slags mennesker, som vi danskere elsker at høre, hvad i alverden de laver her om, er man så bare en del af samfundet?
Hvordan overgiver man ansvaret for alle de praktiske ting, når man altid har været den, der havde styr på det? Hvor støder man mod kulturforskelle?
Og hvordan føles det, når ens børn og mand deler et fælles sprog, som man ikke selv er en del af? Brooke Black deler lige fra hjertet, og vi beklager meget Sisses elendige engelsk.
She really could be better you know.
En af de længere podcasts, men håber I vil tage godt imod!
-
Christel Pixi har været sammen med sin kæreste i fem år, men de har reelt set kun haft 2,5 år sammen, for de resterende 2,5 år har Christels kæreste, Jens Kristian, været udsendt.
Og hvordan fungerer det så? Hvad gør man for at opretholde en hverdag, når man knap nok ses i weekenden, og hvordan får man børn, hvis man skal være alene halvdelen af tiden?
DJ, dessertkok og eventyrer Christel Pixi voksede op med en far, der var bortrejst det meste af hendes barndom, og lever nu med en mand, som gør det samme, og hun deler generøst ud af sin erfaring med at elske på tværs over kontinenter. -
Episodes manquant?
-
"Hvis jeg skal ha et barn, så skal det være med dig!"
Skuespiller Sofie Torp var 27 år, da hun besluttede sig for, at hendes bedste ven også kunne være hendes medforælder - og da han, teaterinstruktør Sargun Oshana, sagde ja, gik det hurtigt.
Vi har i omegnen af 37 forskellige familieformer i Danmark.
Sofie og Sarguns er en af dem, som ikke passer ind i den heteronormative fortælling, som vi er blevet fodret med siden barnsben, men den fungerer fuldstændig strålende..
Nu.
For vejen derhen til der, hvor venne-forældreparret er i dag, har de brolagt selv, mens ensomhed, en spandfuld terapi og andre menneskers opmærksomhed har presset på.
Men i dag er Sofie Torp der, hvor hun håbede, at hun ville være den nat på dansegulvet. Og hvem ved, måske hun kan lære os noget?
Sisse Sejr-Nørgaard og Esben Bjerre er i hvert fald ikke i tvivl, nu er Sofie ambassadør for det gode liv. -
Komiker Natasha Brock skal ikke have børn.
Det burde jo være hendes egen sag, men Esben og Sisse har - ligesom mange andre - et ton af tanker og ikke mindst spørgsmål om, hvorfor hun vælger det fra.
Men vælger hun noget fra? Undlader hun ikke bare at vælge til? Og hvilke tanker gjorde os med børn os egentlig, inden vi kastede os ud i at lave de små mennesker?
Nogle gange kræver de lette valg en masse forklaring, andre gange kaster man sig hovedkulds ud i livsforandrende beslutninger, uden egentlig at mærke efter om man vil det, før det er for sent og man står i Netto fem i lukketid og handler bleer.
Natasha Brock deler ud af sine tanker, den perfekte søndag, hvornår hun tvivler og om hvilke dage, at det gipper lidt i maven, og hvad hun så gør.
Værter er Esben Bjerre og Sisse Sejr-Nørgaard -
Hvornår er det for sent at få børn?
Aldrig, hvis man spørger Bodil Jørgensen, som fik et barn som 47-årig.
Kan det lade sig gøre, så lad det ske. For hele verden åbner sig!
Det fortæller den ikoniske skuespiller i sæsonens første afsnit af Hvad Gør De Andre.
For Bodil gjorde det, som mange spærrede øjnene op over, og hun har aldrig set sig tilbage. Tværtimod kun frem, og det deler hun ud af i denne podcast.
Men det er ikke nødvendigvis sådan, at Esben og Sisse har tænkt sig at lade det ske.
For hvad gør det tredje barn egentlig ved ligningen?
Velkommen tilbage. -
Måske den vigtigste podcast inden sommerferien!
Uanset om du har en eller seks ugers ferie, så kommer familielivet under pres, når alt skal være åh så lækkert og afslappende. De lange ferier kræver hvert år sine skilsmisser, når par bliver tvunget til at se hinanden i øjnene på helt andre måder, mens der knokles for at ungerne får de bedste minder, skræller vi lag af vores egen tålmodighed med hinanden og os selv. Sat på spidsen, ik, for nogen bader selvfølgelig altid i solskin.
Parforholdet kan i den grad blive mast af ferieugerne, så hvordan sørger vi får, at vi kommer ud på den anden måde nogenlunde hele og glade?
Psykolog og direktør for Center for Familieudvikling, Mattias Stølen Due, er Esben og Sisses gæst i det sidste afsnit inden sommerferien, og han ved præcis på papiret, hvad man skal gøre, selvom også han en gang i mellem taber i overskud.
Han ved til gengæld så også, hvordan man samler den op derfra!
Så hvad gør de andre i ferien? Lyt. -
Hvordan skaber man et arbejde ud af det, som man elsker allermest at lave? Og hvordan kan man eje et bageri, et opskriftsimperium, løbe flere gange om ugen, bygge et pizzaria, nørde bagværk hver dag, styre en instagram-profil OG være mor for tre børn UDEN AT VÆRE TRAVL?
Måske Catherine Brandt, forfatter, mor, bager og snart pizzariaejer, kan gøre os klogere på, hvordan man skaber det liv, man gerne vil leve, og give os et indblik i, hvilke hjørner der skal skæres og hvilke timer der bruges på at få det til at løbe rundt.
Esben Bjerre og Sisse Sejr-Nørgaard spørger endnu engang om, hvad gør de andre, når nu det ser ud til at de gør alt muligt hele tiden! -
Miriam Poulsen (@miriampoulsen) har samlet og delt hemmeligheder i små fine guldrammer på internettet i snart 10 år. Hver torsdag udgiver hun et lille indblik i vores inderste liv, det liv vi ikke deler med andre, det giver vi hende mulighed for at dele med tusindvis af mennesker på instagram.
Og vi lapper det i os.
Men hvorfor egentlig dele hemmeligheder?
Hvad gør det godt for nogen, at vi ved, at en eller anden er utro, nogen ryger ud af kattelemmen eller at nogen ikke magter, at være forældre? Og hvad gør det for dem, der fortæller de er utro, ryger ud af kattelemmen og ikke kan magte at være forældre?
Vi snakker om de sjove, de klassiske og ikke mindst de dystre familiehemmeligheder i ugens udgave af Hvad Gør De Andre! -
Hvordan mon det er, at gå derhjemme med børnene og bare.. Være?
Det ved Tobias Sydradal ( @tobiassydradal ), som har hjemmepasset sine piger derhjemme on/off i snart 6 år, en hel del om.
Vi spørger ham om, hvad det kræver, hvordan det foregår med pengene og om der er en forandring i ham, efter at ham har sat den klassiske karriere på hold, for at være sammen med børnene.
Lille spoiler: Der er sket MEGET!
Hvordan gør de andre? Jamen cirka sådan her!
Denne podcast er betalt af Bosch eBike Systems. -
Ida var 5 år gammel, da en ven af hendes mor sagde, at Ida var for tyk.
Så fulgte år med sund kost pakket ind i en - i bedste fald misforstået, i værste usund - opmærksomhed, der gjorde en ellers rask og glad pige syg.
Det var dengang, i dag står radiovært Ida Rud Nielsen et godt sted, hvor hun elsker sig selv, sin krop og sit liv på en måde, som hun en overgang ikke havde troet mulig.
Og så er hun selv blevet mor, og med moderskabet følger alle de store ønsker for hendes datters velbefindende. For hvordan navigerer man i et hav af sundhedsapostle, slanke-sprøjter og klamme beskeder på internettet, når man vil skabe den bedst mulige fremtid for sit barn?
Det' en svært samtale, håber du vil lytte med, når Esben Bjerre og Sisse Sejr-Nørgaard spørger "hvad gør de andre"?
Denne episode er sponsoreret af Bosch eBike Systems. -
Camilla Skov har fået de fleste til at elske beluga-bolo og lede efter dyre tallerkner, at servere hendes populære vegetarmad på. Hele karrieren er vokset ud af køkkenet på Nørrebro, men pludselig flyttede hun og familien ikke bare ud af lejligheden, nej, de rykkede ud af byen, ud af Sjælland og ned på Falster, hvor de fandt et sommerprojekt, som greb om sig.
Hvad gør de andre, når den vej de er på, ikke længere føles rigtig? Camilla Skov, Vegetarisk Hverdag, rykkede, men var det et ryk, som havde længe undervejs, og hvordan h**** klarer man sig udenfor stenbroen?
Esben Bjerre og Sisse Sejr-Nørgaard er sultne på et liv på landet.
Måske.
Podcasten er præsenteret i samarbejde med Bosch eBike Systems!