Episodes
-
Tässä jaksossa Jaakko ja Janne keskustelevat valmentavasta johtamisesta. Miksi valmentava johtaminen ei riitä?Milloin se toimii ja milloin ei? Millaisella johtamisella saadaan parhaat tulokset?
-
Tässä jaksossa Janne ja Jaakko keskustelevat motivaation merkityksestä johtamisessa. Mitkä tarpeet vaikuttavat motivaatioon, miten erilaisia ihmisiä motivoidaan ja miten motivaatiota ylläpidetään?
Jannen ja Jaakon vieraana johtamisen lehtori ja yrittäjä Päivi Mayor.
-
Episodes manquant?
-
Tässä jaksossa Janne ja Jaakko käyvät läpi, mitä uuden esihenkilön olisi hyvä ottaa huomioon onnistuakseen? Onko jotain vanhoja johtamismalleja jotka eivät toimi enää nykypäivänä? Miten ylennys vaikuttaa tavoitteisiin ja miten tuoreen esihenkilön tulisi suhtautua omaan rooliin?
-
Tässä jaksossa keskustelun teemana on palaute. Jannen ja Jaakon vieraaksi keskustelemaan saapuvat palauteasiantuntijat Risto Ahonen ja Sirke Lohtaja-Ahonen. Mikä on vaikuttavan palautteen kaava? Kenen tehtävä palautteen antaminen on? Entä tarkoittaa palautteen hakeminen?
-
Tässä jaksossa Janne ja Jaakko syventyvät one to one- keskusteluihin. Minkälainen merkitys one to one-keskusteluilla on johtamisessa? Mitä käytännössä tarkoittaa työntekijälähtöinen keskustelu? Entä mitä työntekijät tutkimusten mukaan keskusteluilta toivovat?
-
Tässä jaksossa keskustellaan tavoitteiden asettamisen tärkeydestä sekä miten se toteutetaan käytännössä. Mitä tarkoittaa suppiloajattelu? Entä miten haastaa vanhoja ajattelumalleja? Istututko sinä ratin takana vai kantaako vastuun joku muu?
Jannen ja Jaakon vieraana johtamisvalmentaja Pasi Lehtiniemi.
-
Tässä jaksossa syvennytään siihen, mitä tilanteen mukainen johtaminen ja SLII-johtamismalli oikein tarkoittavat. Mikä on lähijohtajan rooli tilanteen mukaisessa johtamisessa? Mistä tietää, mikä on tilanteeseen parhaiten soveltuva johtamistyyli? Millainen on universaali käsitys hyvästä johtamista?
Jannen ja Jaakon vieraana johtamisvalmentaja Pasi Lehtiniemi, joka paljastaa kuinka lokki ja telepatia liittyvät johtamiseen. -
Kaupallinen yhteistyö: Suomen Ekonomit
Miten johdon, keskijohdon ja asiantuntijoiden työhyvinvoinnin kokemus poikkeaa toisistaan? Mikä vaikuttaa työhyvinvoinnin kokemuksiin? Miten johtaja voi tukea omaa ja työyhteisön työhyvinvointia?
Tässä jaksossa Janne ja Jaakko saavat vieraakseen Suomen Ekonomien erityisasiantuntija Riikka Sipilän, joka kannustaa johtajia pitämään parempaa huolta itsestään. Jaksossa myös esitellään Suomen Ekonomien teettämän työhyvinvointitutkimuksen tuloksia. -
Kuinka johtaa yritystä inhimillisesti unohtamatta tehokkuutta? Miksi inhimillinen teema on ajankohtainen juuri tässä ajassa? Millaisia psykologia tarpeita johtajan täytyy ottaa huomioon johtaessaan alaisiaan?
Jannen ja Jaakon kanssa organisaatiopsykologit Petri Juujärvi ja Merit Morikawa keskustelevat jaksossa siitä, kuinka ihmisistä saadaan enemmän irti ja miten voitaisiin välttää työntekijöiden loppuun palamisia. -
Eroaako johtajarekrytointi muista rekrytoinneista? Mihin kiinnittää huomiota johtajaa valitessa? Kannattaako johtaja valita yrityksen sisältä vai ulkoa?
Jaksossa keskustellaan organisaatiopsykologi Matti Jaakkolan kanssa siitä, kuinka koulutus tai kokemuskaan eivät välttämättä korreloi menestystä johtajana, vaan pikemminkin se, miten pystyy sopeuttamaan omaa johtamistyyliä. Kuulet myös parhaat vinkit kykytesteihin! -
Tulos vai ulos? Millaiset ominaisuudet auttavat toimitusjohtajaa onnistumaan? Ovatko toimitusjohtajat tavallisia ihmisiä vai eroavatko he jollain tavoin muista?
Jannen ja Jaakon vieraana on johdon suorahakukonsultti, teologian maisteri, kolminkertainen toimitusjohtaja ja Toimitusjohtaja - johda ja ajattele kuin menestyvä toimitusjohtaja kirjan kirjoittanut Hannu-Matias Nurmi, joka kannustaa jokaista toimitusjohtajaa löytämään omat vahvuutensa. -
Miksi kannattaa aina palkata kaksi myyjää kerralla? Mitkä ovat myynnin johtajan tärkeimmät ominaisuudet ja taidot? Mitä ovat ”Hard” ja ”Soft selling” -tunnit?
Jannen ja Jaakon vieraana on strategisen markkinoinnin ja johtamisen professori Petri Parvinen, joka paljastaa jaksossa sen, mitä tarkoittaa huippumyyjän tunneäly. Jaksosta saat eväitä myynnin johtamiseen. -
Onko yhteishenki koetuksella etätyön lisääntymisen myötä vai voiko monipaikkainen työ jopa parantaa yhteisöllisyyttä? Millaisia mahdollisuuksia hybridityö tuo? Ja pitääkö niitä kameroita nyt pitää etäpalaverissa päällä vai ei?
Jannen ja Jaakon vieras monipaikkaisen työn asiantuntija, tietokirjailija ja toimitusjohtaja Ulla Vilkman kehottaa siirtämään fokuksen asioiden organisoinnista ihmisistä huolehtimiseen monipaikkaisessa työssä. -
Kuinka tekoäly voi kehittää johtajia viestijöinä? Tekoäly mullistaa tekstin käsittelyn, mutta mitä tekoälyltä ei voi odottaa? Muuttaako tekoäly johtamista ja miten sitä voidaan hyödyntää johtamisessa?
Jannen ja Jaakon vieraana jaksossa inspiroiva tekoälyn asiantuntija ja kirjan Tekoäly - Matkaopas johtajalle kirjoittanut Antti Merilehto kertoo kuinka johtaja voi tulla paremmaksi versioksi itsestään tekoälyn avustuksella. -
Tämä jakso on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU:n kanssa.
Tässä kolmannessa muutosjohtamisen teemajaksossa keskustellaan hyvästä ja pahasta
muutosjohtamisesta.
Jakso on osa kolmiosaista Hyvä paha johtaminen podcastin muutosjohtamisen sarjaa.
Jaksossa Jannen ja Jaakon vieraina ovat hotellinjohtaja Jari Heikkilä
Safartica Oy:sta sekä työelämäkehittäjä ja projektipäällikkö Anna-Kristiina Rahkala Rovaniemen
koulutuskuntayhtymä REDU:sta. -
Tämä jakso on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU:n kanssa. Tässä toisessa muutosjohtamisen teemajaksossa keskustellaan muutosajattelusta ja positiivisesta muutoksesta. Jakso on osa kolmiosaista Hyvä paha johtaminen podcastin muutosjohtamisen sarjaa. Jaksossa Jannen ja Jaakon vieraina ovat Jounin kauppa Oy:n entinen toimitusjohtaja Michele “Minttu” Murphy-Kaulanen sekä työelämäkehittäjä ja projektipäällikkö Anna-Kristiina Rahkala Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU:sta.
-
Tämä jakso on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU:n kanssa. Tässä ensimmäisessä muutosjohtamisen teemajaksossa keskustellaan muutoksesta ja muutoskyvykkyydestä niin yksilön kuin organisaationkin näkökulmista. Jakso on osa kolmiosaista Hyvä paha johtaminen podcastin muutosjohtamisen sarjaa. Jaksossa Jannen ja Jaakon vieraina ovat tv-kokki, puhuja, hotelliyrittäjä ja monitaituri Sirly Ylläsjärvi sekä johtamisen ja työyhteisöjen kehittämisen asiantuntija Henna Poikajärvi Redu Edu Oy:stä.
-
Mitä on osaamisen johtaminen ja miksi se on muuttumassa oppimisen johtamiseksi? Mistä voi tunnistaa oppimisen kehittämistarpeet? Mitä oppimisen johtaminen tarkoittaa käytännön toimina ja miksi teema on elintärkeä organisaation kannalta? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan tässä jaksossa, kun Jannen ja Jaakon vieraana on uudentyön puuhanainen, organisaatiokonsultti ja tietokirjailija Karoliina Jarenko.
-
Mitä vastuullisuudella tarkoitetaan työelämässä? Mitä on vastuullinen ja eettinen yrityskulttuuri?
Kuinka vastuullisesti ja eettisesti suomalaiset organisaatiot toimivat? Miksi tähän teemaan kannattaa panostaa? Jannen ja Jaakon vieraana on Code of Conduct Companyn yrittäjä, valmentaja, kauppatieteiden tohtori ja tietokirjailija Niina Ratsula. Niina on kirjoittanut mm. kirjan Oikein toimimisen kulttuuri – Johtajan opas eettisen organisaation rakentamiseen. -
Miksi luottamus on tärkeää teema työelämässä? Miten heikko luottamus ilmenee työyhteisössä
ja mitä se aiheuttaa? Millaisella käyttäytymisellä lähijohtaja rapauttaa luottamusta? Miten luottamusta voi kehittää? Jannen ja Jaakon vieraana on pitkän uran suurissa suomalaisissa organisaatioissa henkilöstöjohtamisen kehittämisen tehtävissä tehnyt Sanna-Mari Myllynen. - Montre plus