Episodes

  • ‌I denne podcast taler Insightview med Casper Wichmann, Danmarks TV2s korrespondent i Kina (dĂŠkker hele Asien). Vi taler om sidste uges Ăžkonomiske tiltag i Kina. FĂ„r det en betydning for Ăžkonomien udover at sende kinesiske aktiekurser i vejret? Vi taler om, hvad PrĂŠsident Xi Jinping, som betegnes som en Marxist-Leninist, vil med Kina. "Deng Xiao Ping’s doktrin er definitiv vĂŠk. Det er ikke ligegyldigt om katten er sort eller hvid, sĂ„ lĂŠnge den kan fange mus. Den skal vĂŠre rĂžd, sĂ„ lĂŠnge PrĂŠsident Xi Jinping er ved magten," konkluderer Casper. Insightview spĂžrger Casper om prĂŠsidenten fortsat har befolkningens opbakning?
    ‌
    ‌Vi taler ogsĂ„ om behovet for at fĂ„ kronen pĂ„ vĂŠrket, genforeningen med Taiwan, fĂžr det er for sent for en aldrende Xi Jinping.
    ‌
    Casper Wichmann har siden sommeren 2023 vÊret det danske TV2s Asien-korrespondent. Han har en kandidatgrad i Kinastudier fra KÞbenhavns Universitet med fokus pÄ kinesisk politik, sociale medier og teknologi. Inden sin tid pÄ TV2 fungerede Casper som daglig leder ved tÊnketanken ThinkChina. Casper Wichmann har tidligere boet i Kina ad flere omgange og taler mandarin.
    ‌
    ‌Baseret pĂ„ en langvarig interesse og passion for digital kommunikation er Casper specialiseret i digitale platforme i Kina og har i de seneste Ă„r ydet rĂ„dgivning om e-handel, sociale medier og andre digitale platforme i Kina til danske virksomheder samt holdt foredrag om samme emne. Casper udgiver ligeledes podcasten, KinanĂžrderne.

    LĂŠs om podcasten her.

    ‌‌Music: Melodyloops, 'Rays of Success' – by Ihsan Dincer with Ihsan Dincer‌
    ‌‌See all previous podcasts here: insightview.eu/podcast

  • EU befinder sig midt i en krise i slowmotion. Det er en konsekvens af tre Ă„rtiers strategiske fejltagelser: En forfejlet udenrigs-, sikkerheds- og erhvervspolitik, som har baseret EU-landenes Ăžkonomiske model – sĂŠrligt Tysklands – pĂ„ billig import fra Rusland, billig produktion i Kina og stort set gratis militĂŠr beskyttelse fra USA. Denne model kollapsede, da Rusland invaderede Ukraine. I EU tales der nu om reindustrialisering, digitalisering, militĂŠr genoprustning og alt det, vi har forsĂžmt i tre Ă„rtier.

    Er EU vÄgnet op for sent til denne udfordring? I sidste uge prÊsenterede den tidligere centralbankchef for ECB, Mario Draghi, en bemÊrkelsesvÊrdig rapport til EU-Kommissionen om, hvordan EU kan undgÄ at falde yderligere bagud i forhold til Kina og USA. Rapporten sÊtter fingeren pÄ de strukturelle udfordringer, som EU stÄr over for, og hvad der skal til for at lÞse dem. Det har Insightview talt med Jacob Funk Kirkegaard om. Jacob er Senior Fellow ved Bruegel og Peterson Institute for International Economics. Han er ogsÄ leder af europÊisk forskning hos 22V Research, et privat forskningsfirma.

    Linket artikel findes her.

  • Episodes manquant?

    Cliquez ici pour raffraichir la page manuellement.

  • I denne podcast har Insightview talt med Andreas I. Graae, forsker og underviser i militĂŠrteknologi ved det Danske Forsvarsakademi. Insightview spĂžrger Andreas, som har en ph.d. fra Syddansk Universitet, om Danmark har den rigtige militĂŠre ledelse og struktur til at forsvare vores land i en ny verden, der krĂŠver en anderledes tilgang. Har vi den rigtige organisatoriske sammensĂŠtning? Har vi den rette vĂ„bensammensĂŠtning? Og sidst, har vi tiden til at finde svarene?

    Andreas ser en risiko for, at ”nutidens generaler planlégger fremtidens krig ud fra fortidens erfaringer”, hvis vi ikke er forandringsvillige.

    ‌Ønsker du at vide mere om hvilke problemstillinger det danske forsvar - ja, europĂŠiske landes forsvar - stĂ„r overfor, vil Insightview stĂŠrkt anbefale at lĂŠse, "Servers Before Tanks", Andreas Graae.

    Se den underliggende artikel til denne podcast her
    See the English transcript here

    ‌‌Music: Melodyloops, 'Rays of Success' – by Ihsan Dincer with Ihsan Dincer‌
    ‌See all previous podcasts here: insightview.eu/podcast

  • I denne podcast har Insightview talt med Camilla Tenna NĂžrup SĂžrensen fra det Danske Forsvarsakademi, som for nyligt har vĂŠret pĂ„ arbejdsbesĂžg i Kina og Taiwan. Insightview spĂžrger Camilla om, hvad det er for en verden EU stĂ„r overfor. Samtalen vil have en speciel fokus pĂ„, hvad der snart kan blive EU’s nĂŠste store problem efter Rusland, nemlig “Xi Jinpings Kina”. Vi taler ogsĂ„ om det kan blive nĂždvendigt at foretage en ”omfattende de-risking” vĂŠk fra “Xi Jinpings Kina”.

    ‌Flere europĂŠiske politikere mener, at det ikke kan gĂ„ hurtigt nok, da Kinas sĂ„kaldte neutralitet i Rusland-Ukraine-konflikten ikke lĂŠngere holder. Siden Ruslands invasion af Ukraine har EU ĂŠndret sin opfattelse af, hvem PrĂŠsident Xi Jinping i virkeligheden er og hvad han vil med Kina – om end det Xi siger i dag, sagde han ogsĂ„ fĂžr invasionen. Vi taler om EU ikke kun fejlvurderede Rusland, men ogsĂ„ har fejlvurderet Beijing.

    ‌‌‌Camilla forsker indenfor international politik og udenrigs- og sikkerhedspolitiske analyse med sĂŠrligt fokus pĂ„ Kina som stormagtsaktĂžr og pĂ„ sikkerhedspolitiske og militĂŠre strategiske udviklinger i Østasien (Taiwan StrĂŠdet, Syd- og Østkinesiske Hav, KoreahalvĂžen, Kina-Japan-USA magtforhold og relationer) og implikationerne heraf for dansk udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitik inkl. i det arktiske omrĂ„de og i forhold til GrĂžnland. ‌

    Artikel relateret til denne podcast findes her.
    ‌
    ‌Bogen som omtales i denne podcast: The Political Thought of Xi Jinping, with Dr Olivia Cheung and Steve Tsang. Et video interview med Olivia Cheung findes her.
    ‌‌
    ‌‌Music: Melodyloops, 'Rays of Success' – by Ihsan Dincer with Ihsan Dincer‌
    ‌See all previous podcasts here: insightview.eu/podcast

  • I denne podcast har Insightview talt med Jacob Kaarsbo, senioranalytiker i TĂŠnketanken EUROPA, hvor han har ansvar for den sikkerhedspolitiske analyse. Jacob, som har arbejdet 15 Ă„r i Forsvarets Efterretningstjeneste [Danmark], er lige kommet hjem fra Ukraine efter et arbejdsbesĂžg i landet.
    ‌
    Foruden situationen i Ukraine taler vi om det som Mike Johnson, majority-lederen i ReprÊsentanternes Hus i USA, kalder Ondskabens Akse. Det er landene Rusland, Kina, Iran og Nordkorea. Vi slutter podcasten af med at tale om, hvad det er for en fremtid de europÊiske NATO-lande stÄr overfor, situationens alvor, samt hvad det krÊver af de europÊiske lande.
    ‌
    Jacob arbejder i TĂŠnketanken Europa navnlig med danske, europĂŠiske og transatlantiske sikkerheds- og forsvarspolitiske forhold. Jacob har i 25 Ă„r arbejdet med sikkerhedspolitiske problemstillinger i mange af verdens brĂŠndpunkter. Det gĂŠlder bl.a. Ukraine, Rusland, Balkan, Afghanistan, Irak, Iran og mange af brĂŠndpunkterne i Afrika. I Forsvarets Efterretningstjeneste har Jacob bl.a. arbejdet som Kvalitetschef, souschef for Kontraterror, chef for MellemĂžstanalyse og analytiker.
    ‌
    Jacob har desuden vĂŠret udsendt for Danmark til FN’s SikkerhedsrĂ„d (2005-2007), vĂŠret udsendt for FN’s Udviklingsprogram, UNDP, i Mozambique (1999-2001), og gjort tjeneste i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet fra 1997-1999. Jacob har en kandidatgrad i statskundskab fra Aarhus Universitet (1997), cand.scient.pol.

    Se den relaterede Insightview.eu artikel her
    ‌‌
    ‌‌‌Music: Melodyloops, 'Digital Progress' – by Ihsan Dincer with Ihsan Dincer‌

  • In this podcast [min. 58], Insightview interviewed Niels Bjerre-Poulsen about the political situation in the United States and how this will impact its relations with the rest of the world in the coming years. Niels Bjerre-Poulsen frequently contributes opinions and analyses on American politics in Danish TV and other media.
    ‌
    ‌Insightview asks Niels Bjerre-Poulsen about the consensus across political divides in Congress regarding foreign policy and the economy. Furthermore, we talk about the similarities today and what the US experienced in the 1920s and 1930s after the First World War, when the "America First" movement, isolationism and a strong wave of ultra-right nationalism emerged. Niels Bjerre-Poulsen fears what is coming if President Trump is elected for a second term in the White House.
    ‌‌‌‌
    ‌‌Niels Bjerre-Poulsen is an Associate Professor at the Center for American Studies, University of Southern Denmark (2010-). His research primarily focuses on American political culture, U.S. foreign relations, and the American presidency. He holds a PhD in American History from the University of California, Santa Barbara, an MA in History from the University of Copenhagen, and a BA in American Studies from the University of Copenhagen. Before joining the faculty at the University of Southern Denmark, Niels Bjerre-Poulsen was an Associate Professor at the Copenhagen Business School, where he also served as the Director of the Center for the Study of the Americas.
    ‌
    ‌‌Music: Melodyloops, 'Digital Progress' – by Ihsan Dincer with Ihsan Dincer‌

    ‌Read the article linked to this podcast here

  • I denne podcast har Insightview igen talt med Jens Eskelund, som er President of the European Chamber of Commerce in China. Vi taler om forholdet mellem Kina og EU og et Kina, som i stigende grad har brug for resten af verden, fordi Beijings Ăžkonomiske model ikke lĂŠngere virker. Den eneste vĂŠkstfaktor som kĂžrer er tilsyneladende eksportsektoren, mens ejendomssektoren fortsĂŠtter nedturen [lĂŠs Insightview artiklen, Chinese house price index declines to 2018 low. TikTok is part of an intensifying economic conflict with the West].
    ‌
    ‌DesvĂŠrre for Kina har det vist sig, at EU faktisk har en rygrad. Det gĂžr, at Bruxelles endeligt krĂŠver reciprocitet i handelsforholdet mellem EU og Kina. Ja, det ser ud til, at EU endeligt forsĂžger at agere pĂ„ den internationale scene i forhold til sin stĂžrrelse, hvilket er en nĂždvendighed for at undgĂ„ deindustrialisering i EU.
    ‌
    ‌Et EU med rygrad har Beijing ikke har vĂŠret vant til. Det udgĂžr en trussel for kinesisk eksport - og giver grobund for konflikt mellem EU og Kina. Det forstĂŠrkes af, at Kina bevĂŠger sig i en politisk retning, som gĂžr de to Ăžkonomier mindre kompatible, ifĂžlge flere ledende europĂŠiske politikere. "Langt mere ĂŠrlige samtaler er nĂždvendige mellem Kina og Europa, da der krĂŠves lĂžsninger for at hĂ„ndtere udviklingen af en langsom togulykke," mener Jens Eskelund. Insightview spĂžrger blandt andet Jens om, hvordan det gĂ„r pĂ„ "reciprocitetsfronten" og om de-risking ikke bare er et ord opfundet af europĂŠisk erhvervsliv for ikke at miste forretningsmuligheder i Kina. Vi snakker ogsĂ„ om, hvordan det gĂ„r med den kinesiske Ăžkonomi.
    ‌
    Jens Eskelund, som ogsĂ„ er chefreprĂŠsentant for A.P. MĂžller-MĂŠrsk i Kina, kom til Kina i 1998. Jens bor med sin familie i Beijing. Jens har en kandidatgrad i filosofi og har studeret ved Århus Universitet, Danmark, og University of Texas i Austin. Han har ogsĂ„ studeret kinesisk ved Renmin Universitetet i Beijing. Jens Eskelund arbejdede som handelsattachĂ© ved den danske ambassade i Kina, inden han i 2000 tog blev ansat hos MĂŠrsk i Beijing.‌‌

  • I lĂžbet af de seneste mĂ„neder er det gĂ„et op for de fleste ledende politikere i EU, at Rusland faktisk kan vise sig som en militĂŠr trussel overfor Danmark og de fleste EU-lande indenfor en meget kort Ă„rrĂŠkke – og mĂ„ske tidligere. Det er fordi USA’s nĂŠste prĂŠsident igen kan hedde Donald Trump - og han har nu flere gange bragt tvivl om USA vil stĂ„ inde for NATO’s musketer-ed. Dette og hvad som venter Europa i de kommende Ă„r, taler Insightview.eu med Sten Rynning om. Sten er Professor ved Syddansk Universitet – og direktĂžr for Danish Institute for Advanced Study.

    ‌Sten Rynning har lĂŠnge argumenteret for, at Vesten skal vĂŠre villig til at vise afskrĂŠkning overfor Rusland. Insightview spĂžrger om, det sĂ„ betyder, at EU-landene bliver nĂždt til at fĂ„ deres egen atomvĂ„ben. Sten Rynning er bekymret for, at uden USA kan Europa falde tilbage til klassisk magtpolitik, som smĂ„ landes skĂŠbne igen vil blive lagt i hĂŠnderne pĂ„ Europas stormagter.

    Se den relaterede artikel her
    Link til Sten Rynnings nye bog: NATO: From Cold War to Ukraine, a History of the World's Most Powerful Alliance.

    ‌‌Music: Melodyloops, 'Digital Progress' – by Ihsan Dincer with Ihsan Dincer‌

  • ‌I denne podcast har Insightview talt med den netop fratrĂ„dte danske forsvarsattachĂ© i Kina, brigadegeneral Ole KvĂŠrnĂž, om EU's forhold til Kina - og ikke mindst om vi har grund til at revurdere vores forhold til Kina. Ole KvĂŠrnĂž har fra 2019 til 2023 vĂŠret Danmarks forsvarsattache i Kina, Sydkorea og Japan. Inden da var han dekan pĂ„ Forsvarsakademiet. Med en livslang karriere i Forsvaret i Danmark har Ole vĂŠret udsendt talrige gange, senest som NATO’s chef for god regeringsfĂžrelse i de fem sydligste provinser i Afghanistan 2009-2011.

    ‌‌Insightview spĂžrger Ole om, hvad det er for et Kina, som vi stĂ„r overfor i en geopolitisk urolig periode, hvor dominobrikkerne svajer lidt for meget. Er de-risking nok eller er decoupling nĂždvendigt. ‌Vi taler om mange emner forbundet med EU's relation til, hvad Insightview's kalder “Xi Jinpings Kina”. Har vi rĂ„d til at dekoble fra Kina?
    ‌
    ‌Insightview slutter podcasten med at spĂžrge, hvorfor vores militĂŠre ledere i Danmark ikke har rĂ„bt politikerne op for lĂŠnge siden, og advaret om vores manglende militĂŠre formĂ„en. Hvad holder vores militĂŠre ledere tilbage?

    Se artiklen linket til denne podcast her.
    ‌‌
    ‌
    ‌‌Music: Melodyloops, 'Rays of Success' – by Ihsan Dincer with Ihsan Dincer‌
    ‌‌See all previous podcasts here: insightview.eu/podcast‌
    ‌‌‌‌

  • I denne podcast [varighed: 31 min.] har Insightview.eu talt med Andreas MĂžgelmose, forsker og underviser i kunstig intelligens ved Ålborg Universitet. Insightview har valgt at tale med en person, som uddanner den nye generation af software-ingeniĂžrer indenfor kunstig intelligens - ingeniĂžrer som skal hjĂŠlpe med at intensivere brugen af AI og udvikle fremtiden kunstig intelligens.
    ‌
    Andreas vil starte med at fortĂŠlle om, hvad kunstig intelligens er - og den historiske baggrund, som rĂŠkker meget lĂŠngere tilbage end mange forestiller sig. ‌Vi taler om, hvor i samfundet kunstig intelligens allerede anvendes og hvordan det kan Ăžge produktiviteten i fremtiden. Insightview spĂžrger ogsĂ„ Andreas om kunstig intelligens kan vise sig at vĂŠre en del af lĂžsningen pĂ„ EU-landenes demografiske modvind i de kommende Ă„r - herunder et faldende udbud af arbejdskraft.
    ‌
    ‌Vi berĂžrer ogsĂ„ den grĂ„zone, som AI befinder sig i med hensyn til ophavsrettighederne til den data, som AI suger til sig. I samme kontekst spĂžrger Insightview Andreas om risikoen for "indavl" (forurenet data) i takt med at AI pĂ„ lĂŠngere sigt skal tilegne sig viden, som den selv har skabt.

    Den relaterede artikel findes her.

    Podcasten findes ogsÄ her som Podcast VIDEO m engelske subtitles.
    https://www.youtube.com/watch?v=H3lEIqB3LsI
    ‌‌

    ‌‌Music: Melodyloops, 'Rays of Success' – by Ihsan Dincer with Ihsan Dincer‌
    ‌‌See all previous podcasts here: insightview.eu/podcast

  • In this podcast [38 min.], Insightview interviews Jacob Funk Kirkegaard about what kind of USA and politicians in Washington the EU has to contend with in the coming years. Is Trump merely an expression of a political trend that cannot be prevented, regardless of who becomes the next president in the White House? ‌Jacob is a Senior Fellow at the Peterson Institute for International Economics and the German Marshall Fund of the United States.
    ‌
    In the podcast, we talk about "American isolationism," which historically is more normal than abnormal. According to Jacob, the period after WWII - especially from President Eisenhower's tenure and onwards - was an exception in a historical context. We also talk about what Donald Trump will do if elected the next President of the United States. "I am going to go after the people who went after me," Trump said recently. "The Trump presidency will be the new norm for the future," according to Jacob Funk Kirkegaard.
    ‌
    Jacob has been a non-resident senior fellow with the Peterson Institute for International Economics [PIIE] and a resident senior fellow with the German Marshall Fund of the United States [GMF] at the GMF's Brussels office since September 2020. He has been associated with the Institute since 2002 and has been a resident senior fellow since 2013. Jacob is also head of European Research at 22V Research, A private research firm.
    ‌‌
    ‌‌Music: Melodyloops, 'Rays of Success' – by Ihsan Dincer with Ihsan Dincer‌
    ‌‌See all previous podcasts here: insightview.eu/podcast

    See the article attached to this podcast here.

  • ‌‌I denne podcast [varighed: 29 min.] har Insightview.eu talt med Anders Overvad, chefanalytiker i TĂŠnketanken EUROPA, hvor han er ansvarlig for den Ăžkonomiske analyse. Anders har sĂŠrligt fokus pĂ„ EU’s grĂžnne omstilling samt den Ăžkonomiske udvikling i Europa. I podcasten taler vi om en EU Kommission, som ser ud til at have lagt flĂžjlshandskerne, nĂ„r det kommer til unionens samhandel med Kina [lĂŠs SCMP-artiklen, EU leader Ursula von der Leyen urges states to begin economic de-risking from China or face trouble].
    ‌
    ‌‌EU truer Kina med handelstariffer pĂ„ elbiler, batterier og vindmĂžller. Insightview spĂžrger Anders om, hvorfor nu og hvad er det EU Kommissionen frygter. Vi taler om, hvad det krĂŠver at indfĂžre sĂ„danne sanktioner - og hvad det betyder for inflation og de offentlige finanser i EU-landene.

    Du kan lĂŠse mere om emnet her.

  • ‌I denne podcast har Insightview talt med Klaus Anker Petersen, som bor i Beijing. Klaus er en af de fĂ„ udlĂŠndinge, som fortsat er i Kina. Vi taler om hvad status er pĂ„ den kinesiske "genĂ„bning" og hvilke muligheder europĂŠiske virksomheder har i Kina? Vi taler ogsĂ„ om, hvilke konsekvenser det har, at udenlandske virksomheder i Kina nu i overvejende grad ledes af kinesiske ansatte, da de fleste udlĂŠndinge har forladt Kina. Klaus Anker Petersens svar burde give bestyrelser og direktionsgange i Europa noget at tĂŠnke pĂ„, hvis det ikke allerede er tilfĂŠldet.
    ‌
    Klaus er en dansk forretningsudvikler med omfattende erfaring inden for forbruger-, detail-, teknologi- og finanssektoren [eksempler: LEGO-butikker og Kop & Kande]. Flere af Insightview's kunder har sandsynligvis mĂždt Klaus i Beijing, hvis man har deltaget pĂ„ en af Insightview.eu's mange ture til Kina. Klaus har boet i Kina i mere end 18 Ă„r og taler flydende kinesisk. ‌‌
    ‌
    ‌Klaus har vĂŠret Associated Partner hos China Renaissance Capital Investments siden 2018. K‌laus er bestyrelsesformand og ejer af Lane House – en specialforretning i Shanghai, der driver 60 Lego og Kop & Kande-butikker med et team pĂ„ 530 medarbejdere. Klaus er ligeledes CEO og co-founder for Green Planet Food [Shanghai og Singapore].
    ‌
    ‌‌‌K‌laus har tidligere vĂŠret direktĂžr hos Morgan Stanley i ti Ă„r i henholdsvis London og Shanghai og ligeledes arbejdet for McKinsey og Sunshine Forsikring.

    Se linket artikel her.
    ‌‌
    ‌Music: Melodyloops, 'Rays of Success' – by Ihsan Dincer with Ihsan Dincer‌

    ‌See all previous podcasts here: insightview.eu/podcast

  • I denne podcast har Insightview med kort varsel inviteret Camilla Tenna NĂžrup SĂžrensen fra det danske Forsvarsakademi til at diskutere de geopolitiske konsekvenser af weekendens Hamas terror-angreb i Israel. ‌‌‌
    ‌
    P‌odcast Interview: Mellemþsten er en krudttþnde, som kan eksplodere hvert þjeblik. Er det virkeligt i kinesernes og amerikanernes interesse?

    ‌‌Camilla forsker indenfor international politik og udenrigs- og sikkerhedspolitiske analyse med sĂŠrligt fokus pĂ„ Kina som stormagtsaktĂžr og pĂ„ sikkerhedspolitiske og militĂŠre strategiske udviklinger i Østasien (Taiwan StrĂŠdet, Syd- og Østkinesiske Hav, KoreahalvĂžen, Kina-Japan-USA magtforhold og relationer) og implikationerne heraf for dansk udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitik inkl. i det arktiske omrĂ„de og i forhold til GrĂžnland. ‌

    Insightview kunne have valgt at tale med en ekspert med primÊr fokus pÄ MellemÞsten. Insightview ser dog omfanget af Hamas' terror-angreb som langt mere alvorligt og med potentielt store geopolitiske konsekvenser end tidligere angreb.
    ‌‌
    ‌Situationen i MellemĂžsten er forandret siden den FĂžrste Golfkrig, fordi Kina har langt stĂžrre Ăžkonomiske interesser i omrĂ„det end USA. Insightview taler med Camilla om, hvilke strategiske interesser, som henholdsvis Kina og USA har i MellemĂžsten - og ikke mindst, hvordan Washington og Beijing vil forholde sig til den igangvĂŠrende konflikt. Risikoen for en ny geopolitisk konflikt er stor i en multi-polar verden, hvor der meget lidt kommunikation mellem Kina og USA. Se dem tilknyttede artikel her.
    ‌‌
    ‌‌Music: Melodyloops, 'Rays of Success' – by Ihsan Dincer with Ihsan Dincer‌
    ‌See all previous podcasts here: insightview.eu/podcast

  • In this podcast [min. 48], Insightview.eu has talked with Logan Wright (Partner) and Rogan Quinn (Research Analyst) from Rhodium Group about China's strained fiscal situation and the implications this has for the political leadership in Beijing. This podcast aims to provide a better picture of why China today faces historically high public debt and what this means for Chinese policymakers as they navigate what appears to be one of the most significant crises since 1989.
    ‌
    ‌‌‌‌We first discuss China's asymmetrical distribution of revenues and expenditures in the public sector (central government versus local governments) – and the many ways of financing sources in the public sector. Insightview.eu also asks the two China experts how severe the current in China is - and what happens if President Xi Jinping continues on a path of more Ideology and less market economy? [Read also the Rhodium Group article, The Myth of China's Fiscal Space | Rhodium Group].
    ‌
    Logan Wright is a Partner at Rhodium Group and leads the firm’s China Markets Research work. Logan is also a Senior Associate of the Trustee Chair in Chinese Business and Economics at the Center for Strategic and International Studies. Previously, Logan was head of China research for Medley Global Advisors and a China analyst with Stone & McCarthy Research Associates, both in Beijing. Logan holds a Ph.D. from George Washington University, where his dissertation concerned the political factors shaping the reform of China’s exchange rate regime. He graduated with a Master’s degree in Security Studies and a Bachelor’s degree in Foreign Service from Georgetown University. He is based in Washington, DC, after living and working in Beijing and Hong Kong for over two decades.
    ‌
    ‌Rogan Quinn is a Research Analyst with Rhodium Group’s China practice, focusing on macroeconomics and capital markets. Before joining Rhodium Group, Rogan assumed various roles within the asset management and investment consulting space. His experience also includes implementing and evaluating economic development and social programs across emerging and developed countries. He remains actively involved with The Resolution Project, an organisation that aims to empower responsible young leaders and their respective social ventures. Rogan received his MBA in finance from China Europe International Business School in Shanghai and his BA in economics from Union College in New York.

    Read the related article here.
    ‌‌
    ‌Music: Melodyloops, 'Rays of Success' – by Ihsan Dincer with Ihsan Dincer‌
    ‌See all previous podcasts here: insightview.eu/podcast

  • ‌I denne podcast har Insightview igen talt med Jens Eskelund [varighed: 45 min.], som for nyligt erstattede Jörg Wuttke som President of the European Chamber of Commerce in China. Det er en stor udfordring i en periode, hvor EU er i gang med at genoverveje sit forhold til "Xi Jinping's Kina", som i stigende grad bliver betragtet med skepsis i Europa. Vi taler om et kinesisk lederskab, som virker handlingslammet, fordi den gamle vĂŠkstmodel ikke lĂŠngere fungerer - og EU's ny relation med Kina. Jens Eskelund siger, at "Kina er ikke Rusland - men tanken er naturligvis tĂŠnkt i europĂŠiske virksomheder i Kina". PĂ„ den anden side advarer Jens om, at Vesten ikke agerer pĂ„ en mĂ„de, som fremrykker Taiwan-genforeningen.
    ‌
    Insightview.eu kender ikke mange med sĂ„ stor indsigt i kinesiske forhold som Jens Eskelund. Jens fĂ„r alle aspekter med - Ăžkonomi, politik og erhvervslivet. Det er nĂždvendigt for at forstĂ„ Beijings problemer. ‌Desuden stĂ„r Kina i dag overfor mere end blot store Ăžkonomiske problemer, som prĂŠsident Xi Jinping har haft sin del af ansvaret for. Samtidigt har Xi Jinping's politiske program, som beskrives af mange som "tilbage til fortiden", skabt en generationsklĂžft mellem mange unge kinesere og Kommunistpartiet, som i stigende grad ledes af en lille gruppe aldrende politiske ledere med tĂŠt tilknytning til Xi Jinping [se Tagesschau video, China: Vom Studium in die Armut - Nachwuchs auf Jobsuche].
    ‌
    ‌Jens Eskelund, som ogsĂ„ er chefreprĂŠsentant for A.P. MĂžller-MĂŠrsk i Kina, kom til Kina i 1998. Jens bor med sin familie i Beijing. Jens har en kandidatgrad i filosofi og har studeret ved Århus Universitet, Danmark, og University of Texas i Austin. Han har ogsĂ„ studeret kinesisk ved Renmin Universitetet i Beijing. Jens Eskelund arbejdede som handelsattachĂ© ved den danske ambassade i Kina, inden han i 2000 tog blev ansat hos MĂŠrsk i Beijing.

    Se artikel linket til denne podcast her.
    ‌‌
    ‌Music: Melodyloops, 'Rays of Success' – by Ihsan Dincer with Ihsan Dincer‌
    ‌See all previous podcasts here: insightview.eu/podcast

  • I denne podcast [min. 46] har Insightview.eu talt med Marlene Wind, som er sĂŠrlig rĂ„dgiver for EU's udenrigschef Josep Borrell Fontelles. Vi taler om, hvordan et uforberedt EU bliver presset fra alle sider – Rusland, Kina og USA. Det er blevet endnu mere tydeligt efter Ruslands invasion af Ukraine, som har fĂ„et skeletterne til at falde ud af skabet. Insightview spĂžrger Marlene Wind om EU er opgaven voksen med hensyn til de udfordringer unionen stĂ„r overfor - og hvad med sammenhĂŠngskraften?
    ‌
    ‌‌Den nye verdens(u)orden har undermineret EU's energipolitik, som var baseret pĂ„, hvad nogen kalder, en naiv antagelse om "peace in our time" efter Berlin-murens fald. Vi taler om, hvordan EU vil klare sig i forandrede geopolitiske omgivelser, hvor man ikke kun er under pres fra en militĂŠr trussel fra Rusland. Invasionen af Ukraine har ogsĂ„ vĂŠret et ”wake-up call” med hensyn til en alt for stor afhĂŠngighed af Kina. Samtidigt bliver EU presset af USA, som nu pĂ„ mange mĂ„der fĂžrer samme protektionistiske politik som Kina i form af Inflation Reduction Act og CHIPS Act. ‌Derfor taler EU nu om at genindfĂžre subsidier til "strategiske industrier", subsidier som man har brugt Ă„rtier pĂ„ at afskaffe. Insightview.eu spĂžrger Marlene Wind om, dette er en trussel mod EU's mest succesfulde projekt, det Indre Marked for Varer og Serviceydelser?
    ‌
    I podcasten kommer vi ind pÄ alt fra muligheden for et tÊttere militÊrt samarbejde i EU til konsekvensen af en markant hÞjredrejning i flere EU-lande. Det forbindes typisk med en stÊrkere EU-skeptisk holdning. Desuden bliver det sandsynligvis vanskeligere at lÞse en af unionens allerstÞrste problemer, nemlig manglen pÄ arbejdskraft, fordi EU nu befinder sig i begyndelsen af en demografisk orkan.
    ‌
    ‌Marlene Wind er udover sit professorart pĂ„ statskundskab ved KĂžbenhavns Universitet ogsĂ„ professor ved iCourts pĂ„ Det Juridiske Fakultet pĂ„ KĂžbenhavns Universitet og tidligere professor ved Juridisk Fakultet pĂ„ Oslo Universitet.‌

    Artiklen linket til denne podcast finder du her.
    ‌
    ‌‌Music: Melodyloops, 'Documentary' – by SnowMusicStudio https://www.melodyloops.com
    ‌
    ‌See all previous podcasts here: insightview.eu/podcast
    ‌See the monthly newsletter here: insightperspectives.eu

  • In this podcast [min. 33], Insightview interviewed Ole S. Hansen, head of Commodity Strategy, Saxo Bank, about the upcoming winter in Europe and its implications for energy prices. A mild winter going into 2023 appears to have somewhat diminished the focus on how the next winter could impact energy prices in Europe.
    ‌
    ‌Gas storage facilities are full, and the situation in Ukraine "seems" to be under control – at least, that's the perception. Additionally, the Chinese economy is operating at a slower pace than anticipated. This, combined with inverted yield curves in Europe and the USA, indicates weak demand for energy.

    On the energy supply side, things also seem relatively calm. Is the "winter secured," or are we now in a situation where complacency prevails among decision-makers in the EU and the financial market? Insightview asks Ole whether there is still something that we have overlooked. In the podcast, we will also touch upon the future development of other commodities, such as agricultural products, which could be impacted by devastating heat waves around the world.
    ‌
    See the related article here https://insightview.eu/macro_article.php?aid=7312

    ‌Charts linked to this podcast:
    ‌
    ‌Iron ore prices in China
    ‌Aluminium
    ‌Copper
    ‌Container freight rates out of China
    ‌Natural gas prices - Europe and USA
    ‌Electricity prices - Europe
    FAO Food Price Index
    ‌China demographics
    ‌Capex in Australia's mining sector

  • I denne "long-listen", men dybdegĂ„ende podcast [80 min - Language: Danish], har Insightview.eu talt med Camilla T. N. SĂžrensen, Ph.d. og Lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier hos det danske Forsvarsakademi, og JĂžrgen Delman, Professor Emeritus i Kinastudier, KĂžbenhavns Universitet, om, "hvad "hundrede Ă„rs ydmygelse af Kina betyder for verden i dag. Hvorfor er historien relevant for investorer og globale virksomheder? ‌I dag tager flere autoritĂŠre ledere verden over udgangspunkt i historiske begivenheder som et politisk fundament for nutidens politik. Det gĂŠlder ikke mindst Kina. Det kan fĂ„ store konsekvenser for den globalt-orienterede virksomhed.
    ‌
    I fĂžrste del af podcasten [0-32 min] vil JĂžrgen Delman fortĂŠlle om, hvad der foranledigede "Et Hundrede Års Ydmygelse" af det kinesiske folk fra midten af det 19. Ă„rhundrede til midten af det 20. Ă„rhundrede. Kender du alt til "Et Hundrede Års Ydmygelse" fortĂŠlling, kan du med fordel gĂ„ direkte til anden del af podcasten. (Se "chapters" her: https://www.spreaker.com/show/insightview )
    ‌
    ‌I anden del af podcasten [32-80 min] taler Insightview.eu med Camilla NĂžrup SĂžrensen og JĂžrgen Delman om, hvad Kinas nuvĂŠrende prĂŠsident Xi Jinping har lĂŠrt af fortĂŠllingen - eller mĂ„ske bare bruger narrativet til en nationalistisk politik.
    ‌
    ‌Insightview.eu spĂžrger eksperterne om Kina har lĂŠrt det rigtige af ydmygelsen dengang, da noget som gĂ„r igen ifbm Ming [1368-1644 - Han] og Qing [1644-1911 - Manchu] dynastiernes fald er ikke kun udefra kommende trusler – men ogsĂ„ korruption og mangel pĂ„ national samhĂžrighed blandt andet pĂ„ grund af stor social ulighed. Uanset hvad Beijing har lĂŠrt, er det vĂŠrd at forstĂ„, hvad det er for faktorer, som styrer politiske beslutninger i verdens andenstĂžrste Ăžkonomi, Kina, i de kommende Ă„r. (link til artikel findes her)
    ‌
    ‌‌Music: Melodyloops, 'Documentary' – by SnowMusicStudio https://www.melodyloops.com
    ‌
    Lyt til tidligere podcasts her: insightview.eu/podcast
    MĂ„nedligt nyhedsbrev: insightperspectives.eu

  • ‌I denne podcast [varighed: 30 min.] har Insightview.eu talt med Anders Overvad, chefanalytiker i TĂŠnketanken EUROPA, hvor han er ansvarlig for den Ăžkonomiske analyse. Anders har sĂŠrligt fokus pĂ„ EU’s grĂžnne omstilling samt den Ăžkonomiske udvikling i Europa. I podcasten taler vi om den "demografiske og finanspolitiske orkan", som EU-landene stĂ„r overfor - eller mere prĂŠcist, befinder sig i [lĂŠs ogsĂ„ TĂŠnketanken Europa artikel, Stigende offentlige udgifter i Europa vil krĂŠve benhĂ„rde politiske prioriteringer].
    ‌
    ‌Det stĂ„r lidt i kontrast til, at energipriserne tilsyneladende lige nu er europĂŠiske virksomheders stĂžrste bekymring. Det faktum at vi allerede befinder os i en kraftig demografisk orkan rangerer relativt lavt pĂ„ "bekymringsskalaen", ifĂžlge en undersĂžgelse fra Financial Times. Det er lidt bemĂŠrkelsesvĂŠrdig, nĂ„r en tiltagende mangel pĂ„ arbejdskraft rammer direkte ind i det Insightview.eu ser som samfundsmĂŠssigt nĂždvendige prioriteringer i de kommende Ă„r.
    ‌
    ‌Det drejer sig om genoprettelse af EU-landenes militĂŠr, udvidelsen af vedvarende energi i en sĂ„rbare energi-infrastruktur og ikke mindst behovet for "reindustrialisering" - og subsidier til erhvervslivet som i 1970erne. Det sidste skyldes den geopolitiske situationen, som tvinger EU-landene til at genetablere industriel egenproduktion pĂ„ flere strategiske omrĂ„der efter at have outsourced til Kina i flere Ă„rtier.

    Se ligeledes artiklen med diverse grafer
    her https://insightview.eu/macro_article.php?aid=7200