Episodes
-
Anniken Binz er mentaltrener, coach og terapeut og driver podkasten ''Level up med Anniken Binz''. Hun er i tillegg forfatter og aktuell med boken : ' Finn din superkraft! Nøkkelen til varig motivasjon og endring'. I episoden deler Anniken personlige historier og erfaringer som førte henne inn i mentaltreningens verden. Vi går også i dybden på blant annet: Hvordan hjernen feiltolker i barndommen og hvordan det skaper mønstre som fører til selvsabotasje og bygger ned selvfølelse og selvtillit og hvordan man kan bryte disse mønstrene. Hva som hindrer enkeltpersoner i å leve autentisk? Hvordan overkomme en identitetskrise? Hva er identitet og hvordan endre identiteten sin?Dopaminbalanse og DOPAMINUBALANSE!! Hvordan opprettholder du motivasjon over tid og får dopaminet til å fungere for deg?En kort innføring i DRIV-metoden som er 7 steg nærmere din superkraft! GOD LYTT!
-
Johannes Ørbeck-Nilssen er lege, filosof, mentor og foredragsholder. I tillegg har han podkasten ''Dr Johannes Podkast'' hvor han deler mye visdom. I episoden får du blant annet høre: Fire komponenter Johannes mener er nødvendige for et godt livHvordan utfordringer og motstand er i livet for å bringe frem mer av den du erHvorfor utvikling er sentralt for et godt indre liv Hvordan du kan håndtere tanker og følelser Hva er meningen med vår eksistens når mange mener at vi i det store og hele egentlig ikke betyr noe? Forskjellen på hedonisk lykke og engasjementslykke Hvordan det har seg at Norge har et av verdens høyeste sykefravær og hva som skal til for å få sykefraværet ned.
Mer om Johannes : https://drjohannes.com/ -
Episodes manquant?
-
Steinar Sunde er psykologspesialist og kognitiv veileder hos Familievernkontoret i Molde. Han har utviklet littsint som består av nettportalen littsint.no , e-bok, videoer og app som er oversatt til 11språk. Alt materiell er gratis. Littsint er en del av veilederen til helsesykepleiere, i tillegg har alle ansatte i familievernet i Norge fått opplæring i modellen som blir presentert i e-boken. I dagens episode får du kunnskap om barnehjernen og hvordan vi som foreldre kan møte barna best mulig i de krevende situasjonene, når vi kjenner det koker på innsiden. Mange foreldre opplever å skremme barna når de blir sinte og er redde for hvordan det påvirker barna, og mange opplever mangel på løsninger og prater minst mulig om det. MEN som foreldre har vi alltid et valg. Jeg ønsker med dagens episode å øke bevisstheten rundt hvordan vi som foreldre kan håndtere sinne på en sunn måte og inspirere til å ta tak i sinnemestring enten ved selvhjelp eller oppmuntre til å søke hjelp.
www.littsint.no
-
Daniel Osen har mange års erfaring fra forsvaret og er utdannet politi med en bachelor i beredskap og krisehåndtering og har utdanning innen personvern. I tillegg er han mentaltrener, foredragsholder og forfatter av boken ''Motivasjon. Å fortsette når du vil gi deg''. Daniel var gjest i episode 76 om eksperimentet han hadde med SiO Helse om å gå hele 2023 uten sosiale medier og hvor han delte sine erfaringer og oppdagelser fra det året. I dagens episode prater vi blant annet om: Hvordan erfaringene fra forsvaret har formet Daniel sin forståelse av motivasjon, og hvilke prinsipper han har tatt med seg inn i sitt arbeid som mentaltrener?
Hvordan håndterer man situasjoner der motivasjonen til enkeltpersoner i et team varierer og hvordan jobber du for å skape en enhet og felles mål?
Hva kan enkeltpersoner gjøre i sitt liv for å bygge robusthet og tåle motgang bedre?
-
Cecilie Thunem -Saanum er en prisvinnende foredragsholder innen kommunikasjon og tidsstyring. I tillegg er hun mentor og forfatter av bøkene Vinterbading og Tid til alt. Hun har vært isbader ukentlig i ti år og var gjest i forrige ukes episode om vinterbading. Temaer i episoden er blant annet:Hvor lenge klarer vi egentlig å være effektive gjennom en arbeidsdag?Hvordan kan man være travel uten å få det negative stresset?
Hvordan kan man få til å leve det livet man ønsker for å unngå at dager, uker og år forblir dagdrømmer?
Hvor stor påvirkningskraft har vi når det kommer til å styre tiden vår?Tidsbuffere som en viktig strategi.
Cecilie finner du på : www.ceciliets.no og instagram: @cecilietsno / @vinterbading
-
Caroline Emilie Tellefsen, også kjent som @badepsykologen, lanserte ideen om å tilby vinterbading som en del av et behandlingsopplegg. Hun deler hva gruppetilbudet går ut på, hva som skjer i kroppen fysisk og psykisk ved vinterbading og forklarer hvordan det kan øke toleransevinduet, og hvordan det henger sammen med stressmestring. Cecilie Thunem-Saanum er en ettertraktet foredragsholder og har skrevet boken ''Vinterbading''. Hun har vinterbadet ukentlig de siste ti årene og deler sine erfaringer og refleksjoner som kan overføres til livet og selvledelse på land.
-
Line Marie Warholm er psykologspesialist og fast spaltist i Aftenposten om foreldrerollen, familieliv og barneoppdragelse. I tillegg har hun skrevet håndboken '' Kule kids og foreldre som strever med å slippe taket'' og i 2023 kom hun ut med boken '' Foreldrerevolusjonen. Fire veier til robuste barn''. I dagens episode er temaer blant annet:Å ta grep i familielivet for å unngå hamsterhjuletHvordan vi kan prate med barna om livets utfordringer uten å bruke et diagnosespråk. Hvordan påvirker det barnas utvikling at man er den autoritære og ''kjipe'' uten å alltid skulle være venn med barnaLine forklarer hvorfor hun mener ungdom har en aggresjon vendt innover i dag, mens før i tiden var den vendt mer utover mot systemet og hvordan dette henger sammen med oppdragelse og hvor langt vi strekker oss som foreldre. Sosiale mediers påvirkning på ungdom og familielivet og hvordan skjermtiden påvirker de aller minste sin utviklingGrensesetting
-
Tiril Refsum er tilbake som gjest fire år senere. Hun er gründer og eier av Oslo Raw og i episoden deler hun sine perspektiver på ledelse og hvordan hun har utviklet seg som leder de siste årene. Hun deler også åpent og ærlig om hvordan hun kjempet for ikke å miste livsverket sitt i pandemien og samtidig stå i et samlivsbrudd. Velkommen til en dyp samtale om selvverd, personlig vekst og det som kalles livet.
-
Arnt Sæther har jobbet som profesjonell gledesspreder siden 1994. Han benyttes som inspirator i ulike bedrifter, og del av arbeidet hans går også ut på å være refleksjonspartner for daglige ledere. I episoden får vi høre hva som førte Arnt til denne karriereveien i tillegg til mange temaer som står oss alle nært som menneske. Temaer i episoden er blant annet:
Hva er glede og hva handler det om?
Glede i møte med sorg
Å skille sjelen fra sinnet
Selvbedrag og autentisk takknemlighet
Arbeidsglede og hvordan lede med glede?
Arnt finner du på : https://www.happiator.no/ og https://www.ubevisst.no/lykke
-
Tina oppdaget Daniel som har samme prosjekt som henne selv: 1 år uten sosiale medier, og da var det bare å invitere til podden! Daniel Osen er straks ferdig med eksperimentet ''ingen sosiale medier 2023'' som han har i samarbeid med SiO Helse. I dagens episode deler han hvilke oppdagelser han har gjort dette året, hva som var motivasjonen hans bak et slik eksperiment? hva har vært utfordrende? hva er skjermtiden erstattet med? Hvordan skal han forholde seg til sosiale medier i 2024? Daniel har en spennende bakgrunn fra mange år i Forsvaret, han er utdannet politi med en bachelor i beredskap og krisehåndtering. I tillegg er han mentaltrener og holder foredrag gjennom Athenas, og har skrevet boken ''Motivasjon: å fortsette når du vil gi deg''. Med en ekstra dimensjon, har Daniel også utdanning innen personvern, og vi belyser relevante aspekter knyttet til dette.
-
Tina har nok en personlig episode hvor hun har med kjæresten sin Gard og deler tips og inspirasjon for å ha en harmonisk desembermåned og juletid. Tina kan kontaktes på mail: [email protected]
-
Tina kjører på med en personlig episode hvor hun har med seg kjæresten sin Gard. De prater om valget Tina tok for et år siden om å gå ned i stilling på jobb for å gå inn i 2023 med to fridager i uken. Tina ønsket å frigjøre mer tid til egenomsorg, vie mer tid til podkast, familieliv, mer fleksibilitet og oppleve mindre stress i hverdagen og deler mye om dette valget i dagens episode. Håper episoden er til inspirasjon for deg som ønsker å gjøre lignende endringer for å oppleve enda mer hverdagsglede.
-
Fred Heggen er overlege i psykiatri på Oslo Universitetssykehus og skriver artikler i nettavisen fra en psykiaters perspektiv. Fred er Tinas tidligere kollega og har vært gjest i podkasten tidligere i episode 9 og 27. Temaer i episoden er blant annet pandemiens ettervirkninger, medias påvirkning, depresjon. I tillegg deler Fred fra tiden han selv gikk fire år i terapi, ansvaret og hvor meningsfullt han syns det er å jobbe i psykiatrien, prester som en viktig ressurs i arbeid med sjelesorg og viktigheten av å aldri gi opp.
-
Maria Ebbestad er sexolog og journalist og jobber som presseansvarlig for nytelse.no og er programleder i sexpodkasten Klimaks. I dagens episode prater vi blant annet om hvordan man kan få bedre sexlyst med partner, hvilke fordeler sexleketøy kan tilføre parforholdet og hvordan man bygger opp sexlivet i forholdet hvis en av partene har vært utro. Maria deler også sin erfaring ved å være lykkelig skilt og hvordan man kan bevare et godt samarbeid og vennskap etter bruddet når man har barn sammen.
-
Marius Løken overlevde Halloweendrapet i 2011. Han holder foredrag i hele Norge for arbeidsplasser, idrettslag, i klasserommet og for organisasjoner om denne sterke historien som gir motivasjon og konkrete verktøy for å få det bra i hverdagen. I dagens episode deler han hva som skjedde den natten han ble vitne til at bestekameraten ble drept av deres felles venn, og veien tilbake til et godt liv etter 11 dager i koma. Vi blir også bedre kjent med Marius og hans oppvekst i Hemsedal, hva som har endret seg etter han ble pappa og hva hverdagen består av siden han har skapt sin egen arbeidsplass. Marius deler mange refleksjoner rundt det å få tillitt til verden igjen, viktigheten av å investere i relasjoner, hvordan man kan trå ut av ensomhet og mye mer. Dagens episode er en av de mest inspirerende pratene jeg har hatt. Enjoy!
-
Didrik Hægeland er psykologspesialist og jobber til vanlig på Lovisenberg DPS og reiser rundt å holder foredrag om tenåringshjernen og omsorgstretthet. Han har vært gjest i episode 62 tidligere om tiltak og forebygging av omsorgstretthet. Dagens episode er svært opplysende om tenåringshjernen og virkelig verdt å høre enten du er forelder, lærer eller helsepersonell. Del gjerne episoden videre med en kollega eller partner.
-
Dimitrij Kielland Samoilow er psykologspesialist og parterapeut og jobber til vanlig i Psykologvirke hvor han tilbyr individualterapi og parterapi. Han har skrevet boken ‘’Kunsten å elske, 9 nøkler til det gode samlivet’’ og er nasjonal ekspert på emosjonsfokusert parterapi. Dimitrij har også vært en av psykologene i podkasten Havarikommisjonen på NRK. I episoden prater vi blant annet om:
Hvorfor mange kvier seg for å gå i parterapi og hva en god parterapeut erEr det noen spesifikke livshendelser eller overgangsperioder som kan føre til økt behov for parterapi?
Hvordan kan parterapi bidra til å forhindre fremtidige forholdsproblemer, selv om det ikke er akutte utfordringer akkurat nå?
Kranglestiler, og er det en av kranglemåtene som er verre enn den andre ?
Hvordan kan par forberede seg på å bli foreldre og endringene som følger med?
Hvordan får man til et godt samliv og finner tilbake til kjærligheten og bevare den livet ut?
-
Merete Gamst er dagens gjest. Hun jobber til vanlig i Schibsted og er damen bak @positivista kanalen. I episoden blir vi bedre kjent med Merete og fra den spennende tiden hun jobbet i VG og VGTV, hadde base i LA og var programleder for ''Langs matkysten'' på matkanalen. 21.september kom det en artikkel i VG som het '' Merete ble sykemeldt:- Tiden strekker ikke til''. I tillegg til å bli bedre kjent med Merete prater vi selvsagt om mammatilværelsen og alt det innebærer og hvordan det førte til sykemelding. Vi prater blant annet om overgangen til å få barn, keisersnitt, kolikk og hvordan Merete stod i det i 3 måneder med sitt andre barn, mom-shaming, tidsklemma, valget om å fjerne tvn og hvilke effekter det har hatt hjemme hos de og mye mer. Kos deg med episoden
-
Lian Kirksæther kom nylig ut med boken ''Når sunn mat gjør deg syk. Om histaminintoleranse og hva du kan spise for å få det bedre'', som hun har skrevet sammen Sofie Hexeberg som er lege og kostholdsekspert. Mat som gjør andre friske og sterke, kan gi andre smerter og plager. Mange lever med histaminintoleranse uten å være klar over det og det er muligens vanligere enn cøliaki. Jeg håper denne episoden bidrar til kunnskap og for noen også klarhet i sine plager. ( Lian har gjestet episode 59 om høysensitivitet).
-
Espen Tønnesen er professor i treningsvitenskap og jobber på Høyskolen Kristiania og underviser i aktivitetslære, treningslære og fysisk aktivitet for ulike befolkningsgrupper . Han har tidligere vært fag- og forskningssjef i Olympiatoppen, og bidratt med sin kompetanse mot suksessfulle idrettsutøvere og trenere innenfor idretter som håndball, langrenn, svømming, orientering, kombinert og skøyter. I tillegg har han utgitt 12 fagbøker, forsket på rundt 100 verdensmestere og olympiske mestere og skrevet over 50 vitenskapelige artikler internasjonalt i anerkjente tidsskrifter. I dagens episode er det mange gode råd og mye inspirasjon å hente enten du er mosjonist eller nybegynner. Spørsmål vi får gode svar på er blant annet:
Hvordan kan folk unngå å bli periodetrenere og heller opprettholde kontinuitet i treningen?
Hva er grunner til at folk kan være motvillige til å begynne å løpe, og hvordan kan vi motivere dem til å prøve? Hva kan vi mosjonister lære av verdens beste langdistanseløpere? Hvordan kan man trene seg opp mot et løp og tips til løpeplan. Hvilken rolle spiller restitusjon og hvile i treningsprogrammet til mosjonister som forbereder seg til et løp? Hvordan kan mental trening og visualisering hjelpe med å forberede seg mentalt til et løp? Hvorfor blir de beste best i sport?
- Montre plus