Episodes
-
Onko kiitollisuus pelkästään tunne? Miten voisi olla kiitollinen silloinkin, kun tunne maailmamme ei ole linjassa kiitollisuuden kanssa? Tämän kertaisessa jaksossa pureudumme kiitollisuuden maailmaan ja miten Raamattu meitä ohjaa suhtautumaan kiitollisuuteen. Voit antaa palautetta tai tukea työtämme osoitteessa https://www.om.org/fi/podcast
-
Tällä kertaa puhumme kriittisyydestä. Raamattu kehottaa meitä arvioimaan asioita ja punnitsemaan mikä on oikeaa, hyvää ja rakentavaa. Mistä tiedän milloin oma kriittisyyteni on epätervettä ja milloin se on rakentavaa kritiikkiä? Voit antaa palautetta tai tukea työtämme osoitteessa https://www.om.org/fi/podcast
-
Episodes manquant?
-
Yhteiskunnassa puhutaan paljon toksisuudesta ja jopa määritellään ihmisryhmien olevan toksisia. Mitä tarkoitetaan toksisuudella ja mitä meidän pitäisi siitä ajatella? Tässä jaksossa pureudumme toksisuuden vaikutukseen meidän elämässä niin yksilö kuin yhteiskunta tasolla.
-
Mitä merkitystä on sillä miten me puhumme? Voiko kristitty puhua pahaa, kirota, panetella, juoruta, pilata toisen maineen ja silti iloisesti mennä ylistämään Jumalaa? Käsittelemme tässä jaksossa puheen merkitystä ja sitä miten voimme hallita kielemme. Voit antaa palautetta tai tukea työtämme osoitteessa https://www.om.org/fi/podcast
-
Jokainen ihminen kokee joskus pelon tunteita. Mitä meidän pitäisi ajatella peloista? Miten voimme voittaa pelon? Tämän kertaisessa jaksossa pohdimme pelon juuria, sen vaikutusta elämäämme ja sitä miten Jumalan sana auttaa meitä kohtaamaan pelkomme. Ilmainen viikon kirja "Rohkeus ratkaisee, Gary A. Haugen". Voit tilata viikon kirjan tai antaa palautetta osoitteessa https://www.om.org/fi/podcast
-
Maailma muuttuu ja samoin kristityn asema yhteiskunnassa on vahvassa vastatuulessa. Millä tavoin kristittyjen tulisi suhtautua yhteiskunnassamme vallitsevaan muutokseen? Onko oikein olettaa, että kristilliset arvot tulisi olla yhteiskunnan perustus, koska näin on aina ollut? Pohdimme tässä jaksossa näitä kysymyksiä. Tilaa viikon kirja "Confessions of a Toxic Perfectionist and God's Antidote, George Verwer" tai anna palautetta osoitteessa www.om.org/fi/podcast
-
Tämä on Jumalan kolminaisuutta käsittelevän trilogian viimeinen osa. Ihmisten käsitykseen Jumalan kolminaisuudesta liittyy usein virheellisiä ajatuksia, joista osa ovat selvästi harhaoppisia. Joskus on helpompaa tunnistaa virheellinen ajatus kuin sanoa minkälaista harhaoppia se edustaa. Tässä jaksossa puhumme kolminaisuusoppiin liittyvistä harhaopeista siihen liittyvistä virheellisistä päätelmistä ja siitä mitä on oikea oppi kolminaisuudesta. Vieraana Pasi Turunen.
Viikon kirja: Kolmiyhteinen Jumala, kolminaisuusoppi ymmärrettävästi, Pasi Turunen (löytyy kirjakaupoista)
Ota yhteyttä osoitteessa: www.om.org/fi/podcast
-
Miten voi olla olemassa jumaluuden yksi olemus ja samalla kolme persoonaa? Meidän käsityksemme Jumalasta on rajallista ja siksi on tärkeää tutkia Jumalan olemusta Raamatun kautta, missä Jumala on ilmoittanut itsensä. Tässä jaksossa jatkamme Jumalan kolmiyhteyden käsittelyä. Vieraana Pasi Turunen.
Viikon kirja: Kolmiyhteinen Jumala, kolminaisuusoppi ymmärrettävästi, Pasi Turunen (löytyy kirjakaupoista)
Ota yhteyttä osoitteessa: www.om.org/fi/podcast
-
Jumalan kolminaisuus on keskeinen kristinuskon oppi, mutta kuinka hyvin tunnemme sen sisältöä? Onko Jumalan kolminaisuus tänä päivänä kyseenalaistettu? Tällä kerralla pureudumme siihen, miten Raamattu kuvastaa kolmiyhteistä Jumalaa. Vieraana Pasi Turunen.
Viikon kirja: Kolmiyhteinen Jumala, kolminaisuusoppi ymmärrettävästi, Pasi Turunen (löytyy kirjakaupoista)
Ota yhteyttä osoitteessa: www.om.org/fi/podcast
-
Onko olemassa kristittyjä yrityksiä? Onko myöskään olemassa kristittyjä aaseja? Molempiin vastaus on ei. Sen sijaan on olemassa aaseja, jotka on vapautettu Jeesuksen käyttöön (Matt. 21:1-11) ja samoin on myös yrityksiä, jotka on vapautettu Jeesuksen käyttöön. Tämän kertaisessa jaksossa puhumme siitä, miten Jumalan meille antamat asiat kuten työmme ja yrityksemme voidaan antaa Jumalalle käyttöön.
Viikon kirja: Uprising, a revolution of the soul, Erwin Raphael McManus
Ota yhteyttä osoitteessa: www.om.org/fi/podcast
-
Antiikin kreikkalaiset ajattelivat työn olevan välttämätön paha. Mikäli voisimme olla tekemättä työtä, se olisi hyvän elämän päämäärä. Pitääkö tämä paikkansa, onko työ välttämätön paha? Työn tekeminen kattaa ison osan ihmisen ajankäytöstä, joten miten meidän tulisi suhtautua työhön osana elämäämme? Onko työ Jumalan rangaistus ihmiselle seurauksena syntiinlankeemuksesta? Pohdimme tässä jaksossa työn merkitystä ja Jumalan tarkoitusta työlle.
Viikon kirja: Hyvää työtä, Timothy Keller (ei löydy meiltä)
Ota yhteyttä osoitteessa: www.om.org/fi/podcast
-
Millainen on uskon ja järjen välinen suhde? Joidenkin ihmisten mielestä uskoa ja järkeä ei pitäisi sekoittaa keskenään. Usko ja järki voidaan myös nähdä kolikon kääntöpuolina, joita ei voi erottaa toisistaan. Molempia tarvitaan, mutta onko toisella enemmän painoarvoa kuin toisella? Vieraana Mikael Elmolhoda.
Viikon kirja: Kirjeitä tohtori Dawkinsille, ateistiset myytit uhattuina, David Robertson
Ota yhteyttä osoitteessa: www.om.org/fi/podcast
-
Miten me rakennamme käsitystämme todellisuudesta? Meillä jokaisella on olemassa sisäisiä malleja, siitä miten me tulkitsemme ympärillä olevaa maailmaa. Näiden mallien kautta valikoimme, miten toimimme suhteessa ympäristöömme. Sisäiset mallimme eivät välttämättä ole todellinen kuva ympäröivästä maailmasta vaan rakentamamme kuva siitä, mitä me uskomme ja miten suhteutamme sen näkemäämme. Tässä jaksossa pohdimme todellisuuskäsityksen rakentamisen merkitystä ja sen vaikutusta yhteiskunnassa toimimiseen. Vieraana Mikael Elmolhoda.
Viikon kirja: Epäilijän kirjeet, Gregory A. Boyd/ Edward K. Boyd
Ota yhteyttä osoitteessa: www.om.org/fi/podcast
-
Jokainen meistä kohtaa erilaisia pettymyksiä, turhautumista tai epäoikeudenmukaisuutta elämässä. Miten nämä kokemukset ja tunteet vaikuttavat meidän jumalasuhteeseemme? Pesiytyykö meidän ajatuksiimme katkeruutta ja vihaa vai onko meillä kykyä purkaa sydäntämme Jumalalle? Onko Jumala meille isä vai etäinen auktoriteetti, jota ei voi tunteiden kautta kohdata? Tämän kertaisessa jaksossa pohdimme vihan tunteiden käsittelyä. Vieraana kulttuurin ja musiikintutkija Tatu Kekkonen.
Viikon kirja: Can it be true? A personal pilgrimage through faith and doubt, Mike Wakely
Ota yhteyttä osoitteessa: www.om.org/fi/podcast
-
Tämän kertaisessa jaksossa pohdimme musiikin merkitystä. Laululla ja musiikilla on ollut kautta historian merkitys yhteisöllisenä Jumalan kohtaamisen välineenä. Musiikki voi olla viihdettä tai se voi olla Jumalan kohtaamisen väline. Mikä merkitys musiikilla on nykypäivänä kristittyjen elämässä? Vieraana kulttuurin ja musiikintutkija Tatu Kekkonen.
Viikon kirja: Taide ja Raamattu, Francis Schaeffer (tätä kyseistä kirjaa ei meillä ole, mutta kirjakaupoista saa tilattua)
Ota yhteyttä osoitteessa: www.om.org/fi/podcast
-
Tässä jaksossa pohdimme kristittyjen välistä yhteyttä ja sen mukanaan tuomia haasteita. Onko kristillinen maailma epäonnistunut yhteyden rakentamisessa? Riitojen ja haasteiden keskellä kristinusko on kautta historian tuonut ihmisiä yhteen mitä moninaisimmista taustoista, mutta miten se on ollut mahdollista? Miten yhteyttä voi rakentaa ja mitä se tarkoittaa meille henkilökohtaisesti?
Viikon kirja: Messiologia, Sekasotkun siunaus, George Verwer
Ota yhteyttä osoitteessa: www.om.org/fi/podcast
-
Yleisessä keskustelussa totuuden sanotaan usein olevan suhteellista. Jokainen meistä rakentaa omaa kuvaansa maailmasta, jossa elämme. Raamatussa totuudesta piirtyy selkeä kuva, joka ei välttämättä ole se kuva, jonka me omaamme. Minkälaisen kuvan totuudesta sinä olet ostanut?
Viikon kirja: Tavallisen tallaajan tien viittoja, Adrien Plass
Ota yhteyttä osoitteessa: www.om.org/fi/podcast
-
Millaisia oikeuksia ja velvollisuuksia meillä on toisiamme ja yhteiskuntaa kohtaan? Julkisessa keskustelussa yksilön oikeuksilla vaikuttaisi olevan enemmän painoarvoa kuin yksilön velvollisuuksilla. Onko maailma tältä osin muuttunut vai pysynyt ennallaan, ja mitä merkitystä sillä on kristitylle?
Viikon kirja: Voimana heikkous, Tony Campolo
Ota yhteyttä osoitteessa: www.om.org/fi/podcast
-
Miksi meidän pitäisi muuttua? Jumalan kuva on turmeltunut jokaisessa meissä synnin tähden. Ilman evankeliumia Kristuksessa emme voi saavuttaa sitä, mihin meidät on tarkoitettu, eli yhteyttä Jumalaan. Väärin ymmärretty evankeliumi johtaa vääränlaiseen tapaan elää. Tarkastelemme tässä jaksossa suhdettamme evankeliumiin.
Viikon kirja: Pelin päätyttyä kaikki palaa laatikkoon, John Ortberg
Ota yhteyttä osoitteessa: www.om.org/fi/podcast
-
Kulttuuri on elämää. Se on sitä, miten elämme, miten suhtaudumme ympäristöön ja miten toimimme. Tässä jaksossa pohdimme sitä, miten kulttuuriamme muokkaa se, mihin uskomme, millainen on maailmankuvamme ja miten ymmärrämme elämän. Miten kulttuurimme sopii yhteen evankeliumin kanssa? Entä millä tavalla evankeliumi muokkaa kulttuuria?
Viikon kirja: Tapaus Kristus, Lee Strobel
Ota yhteyttä osoitteessa: www.om.org/fi/podcast
- Montre plus