Episodes
-
Wat anders dan normaal. Ik spreek met Elif en Elif heeft haar moeder verloren aan borstkanker. Elif komt uit de cosmetica wereld en zag bij haar moeder de worsteling met haar schoonheid. Daarop begon ze het initiatief - Je bent prachtig -
Met Je bent prachtig biedt Elif brow kits aan voor vrouwen die zelf geen wenkbrauwen meer hebben. Ze zijn easypeasy en dummyproof, zelfs ik zou het kunnen.
We hebben het over Elif haar verhaal, maar nog veel meer over schoonheid bij kankerpatiënten en wat dat betekent voor voornamelijk vrouwen die kanker krijgen. En het daar over hebben is ook vanuit persoonlijke interesse.
Toen ik zelf kanker had kon ik prima uit de voeten met een kale kop (inmiddels heb ik een kaal hoofd omdat dat genetisch zo voor mij bepaald is als man). Ik heb me daarna ook niet heel druk meer gemaakt om het niet hebben van haar. Maar voor veel van mijn gesprekspartners is dat heel anders en daar wil ik meer van weten. Hoe ga je daar mee om? Wat kun je als vrouw en waarom is dat zo belangrijk?
Veel luisterplezier met Elif Kilic & Je bent prachtig.
-
Mijn gast vandaag is Celine Engelen. Celine is inmiddels 31 jaar. Ze kreeg botkanker toen ze 8 was. Ze neemt ons mee in wat ze daar van mee kreeg, hoe er met haar omgegaan werd en door welke behandel-hel ze moest gaan om weer te genezen. Dat betekende onder andere dat ze 2 keer door midden gezaagd moest worden.
We praten over de periode daarna, hoe ze haar leven weer probeerde op te pikken, wat daarin wel en niet lukte en hoe ze, zo tegen haar studententijd mentaal en fysiek instortte. Vanaf dat moment is Celine aan de slag gegaan met haar verwerking en heeft ze haar leven anders ingericht. Omdat ze ook fysiek veel last ervaart van haar vroegere behandeling kan ze niet meer werken en heeft ze ook dat helemaal anders moeten inrichten.
Celine is dan wel geen AYA, maar ze dealt met alles waar AYA' mee te maken hebben en is daarom onderdeel van de serie. Celine is een voorbeeld van hoop, veerkracht en geduld. Veel luisterplezier bij Celine Engelen
-
Episodes manquant?
-
We spreken met Eveliene Manten; pionier in het opzetten van de AYA zorg.
Eveliene is al jaren een voorvechter van leeftijdsspecifieke zorg voor jongvolwassenen met kanker (Adolescenten & Young Adults; AYAs). Voor 2008 bestond er voor deze groep jonge mensen nog geen aparte zorg in Nederland. Nadat de eerste stappen gezet waren in het Radboudumc, werd Eveliene met een klein kernteam gedetacheerd naar het IKNL om vandaaruit een landelijk netwerk van AYA-zorg op te gaan zetten. Zij is van kwartiermaker in één umc gegroeid tot landelijke directeur van het zorgnetwerk voor alle umc's en perifere ziekenhuizen. Vooral dankzij haar inzet bestaat er nu een netwerk van zorgprofessionals dat in ziekenhuizen is opgeleid. Voor haar inzet is Eveliene benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.
Samen spreken we over het ontstaan van de AYA zorg, de missie waar Eveliene al jaren hard voor aan de slag is. We hebben het over haar eigen ervaringen met kanker: Eveliene heeft borstkanker gehad op jonge leeftijd en later verloor ze haar man aan kanker. We spreken over AYA onderwerpen zoals seksualiteit, vriendschap en palliatieve zorg. We kijken vooruit in de toekomst en nog veel meer.
Veel luisterplezier met Eveliene Manten!
-
Samen met Lizzy en haar moeder Sandra praten we over Lizzy's heftige studententijd. Ze was 18, net goed en wel op kamers toen ze met vermoeidheid en een bobbel bij haar sleutelbeen naar de dokter ging. Vrij snel bleek het het goed mis te zijn: Lizzy had hodgkin.
Ze trok weer terug in bij haar moeder en samen kwamen ze door de behandelingen van Lizzy. Luister mee hoe Lizzy deelt hoe ze een haat liefde relatie ontwikkelde met haar pruik, hoe ze naar de wereld keek, hoe zij en Sandra naar elkaar toegroeiden, welke struggles ze daarin met elkaar tegenkwamen, welke grappige en mooie momenten ze meemaakten, wat ze allebei anders herinneren aan de ziekteperiode, hoe Lizzy haar leven weer oppakte na de behandelingen, hoe de ziekte van Lizzy hielp in het herstellen van het contact tussen Sandra en Lizzy's vader en nog veel meer.
Omdat ik met Lizzy én haar moeder Sandra praat Krijg je een prachtig inzicht in hoe een gezinssysteem geraakt wordt door en omgaat met kanker.
Veel luisterplezier bij Lizzy en Sandra!
-
In deze speciale aflevering lees ik de eerste 5 verhalen uit mijn nieuwe boek 'Gewoon een ander jaar'.
Daarin vertel ik je hoe ik erachter kwam dat ik ziek was en wat dat met me deed. Oh ja, je hoort ook hoe mijn ouders aankondigde dat ze gingen scheiden, over Koninginnedag, de eerste keer dat het woord 'kanker' genoemd werd en hoe ik op mijn 15e mijn sperma mocht opslaan terwijl mijn vader iets verderop zat te wachten tot ik klaar was. En dat allemaal in een bizarre periode van 4 weken.
Benieuwd hoe het verder gaat? Bestel het boek op www.gewooneenanderjaar.nl. Doneer je meteen 2,50 aan de Maarten van der Weijden Foundation.
-
Kim is AYA verpleegkundige in het UMC Radboud in Nijmegen. In haar rol spreekt, ziet, ondersteunt en begeleidt ze jongvolwassenen in de wereld van kanker.
omgaan met vrienden die wel doorleven, omgaan met werk en inkomen, zingeving, vruchtbaarheid en seksualiteit zijn zomaar een aantal thema's waar ze het met haar patiënten over heeft en waar ze inmiddels veel ervaring in heeft.
Samen met Kim praat ik op een luchtige manier over hoe je met onwetende familieleden en vrienden omgaat, waarom 'kan ik iets voor je betekenen' geen goede vraag is, hoe Kim zichzelf weinig gezien voelde als zus van een kankerpatiënt en die ervaring meeneemt in haar werk, waarom lasagne het ultieme weggeef-gerecht is, de 7 meest frustrerende opmerkingen richting een kankerpatiënt, praten over seksualiteit en waarom dat zo ongemakkelijk is, de perfecte patiëntprijs en tja jeetje, nog zoveel meer.
Veel luisterplezier bij Kim Messelink -
De rollen zijn omgedraaid. In deze aflevering interviewt Tim de Witte mij over mijn reis in de wereld van kanker.
In 2022 kreeg ik schildklierkanker als gevolg van bestralingen die ik 20 jaar geleden had. Gelukkig kon het eruit gesneden worden en met 1 operatie en een halve schildklier minder was de kanker weg.
Die bestralingen waren natuurlijk niet voor niets. Ik had op mijn 15e non-hodgkin lymfeklierkanker. Burkitt Lymfoom om precies te zijn en dat overleefde ik toen ternauwernood en met de nodige dosis geluk.
Tot aan mijn schildklierkanker was ik niet echt meer bezig met kanker. Ik had voor mijn gevoel de ervaring op mijn 15e, het trauma en alles wat daaruit voort gekomen is een plekje gegeven.
Begin 24 heb ik bewust de keuze gemaakt om het over kanker te gaan hebben. Met een boek 'Gewoon een ander jaar' en met deze podcast 'Kan'ker over praten?'. Volgens mij mogen we het er namelijk wel wat meer over hebben met elkaar en volgens mij hoeft dat ook niet alleen maar zwaar te zijn.
In deze aflevering praat ik met mijn maatje Tim over de keuze om het publiekelijk over kanker te hebben, welke missie ik daarachter heb en wat ik hoop dat patiënten daardoor beter gaan doen.
Dit is voor mij een speciale aflevering. De aanleiding ervoor is mijn nieuwe boek, dat ingaat op mijn avontuur toen ik 15 was en je wat meer inzicht geeft in het leven en de gedachtes van een jonge kankerpatiënt met alles wat erbij komt kijken. Check it out op www.gewooneenanderjaar.nl ! -
Suzan neemt ons mee in haar verhaal over haar onverwachte en absurde avontuur met kanker op jonge leeftijd. Daar was ze dan, 22 jaar, klaar voor alles wat het leven haar zou brengen—totdat een diagnose acute leukemie een wel heel onverwacht hoofdstuk aan haar leven toevoegde. Van het ene op het andere moment zat ze niet meer in de kroeg, maar in een ziekenhuisbed, de start van een bizarre achtbaan.
Na het heftige nieuws dat Suzan ziek was verzamelde familie en vrienden zich bij haar thuis, ze kreeg later stamcellen van haar broer en ze vierde oud en nieuw met haar moeder op de hoogste verdieping van het Radboud UMC terwijl ze het vuurwerk overal zag knallen. Het zijn voorbeelden van de intensiteit waarmee Suzan's warme omgeving meeleefde en meedeed.
En Suzan? Die ging intussen onverschrokken door, en leerde al snel dat niet eigenwijs zijn af en toe best goed uitpakte. Ze laat ons zien dat het geen zwakte is om hulp te vragen, en dat humor misschien wel de sterkste troef is. Haar vrienden en familie speelden een hoofdrol in dit overlevingsproces, als levend bewijs dat het toch écht scheelt als er iemand naast je staat, al dan niet gewapend met een schotel lasagna of een slechte grap.
Nu zet ze zich in voor de AYA’s, jongvolwassenen met kanker, een doelgroep met zo’n specifieke behoefte dat een standaard behandeling geen optie is. Suzan heeft gezien hoe belangrijk het is dat deze groep niet alleen maar als “ziek” wordt gezien, maar als jonge mensen die álles nog willen meemaken. Ze strijdt voor betere zorg, meer begrip en een behandelproces waarin levenskwaliteit bovenaan staat.
Kortom, ga er maar eens goed voor zitten: Suzan neemt je mee in haar eigenzinnige, doorzettingsvolle verhaal, en geloof me—je komt er niet droog uit.
-
We zijn alweer bij de laatste aflevering van de miniserie over borstkanker aangekomen. Deze keer spreek ik met Marieke van der Sanden over alles rondom haar borstkanker, maar ook met veel aandacht over het gezinsproces. Hoe neem je het gezin en je partner goed mee in alles wat er gebeurd? En wat doe je met je eigen onzekerheden, twijfels en emoties terwijl je ook in je rol als moeder zit?
Marieke bleek in 2019 borstkanker te hebben. Na het nieuws besloot Marieke in goed overleg met haar man om toch haar meerdaagse training te geven in het noorden van het land (Marieke is consulent seksuele gezondheid NVVS en geeft trainingen door heel het land). Heel bewust koos ze ervoor om in een andere omgeving te zijn om het nieuws tot haar door te laten dringen.
En zo maakte Marieke meer bewuste keuzes, bijvoorbeeld over hoe ze de kinderen wilde betrekken in haar behandeltraject. Luister mee hoe Marieke en ik stilstaan bij het behandeltraject, het langdurige herstel, waarom Marieke haar kinderen meenam naar de bestralingen, over de rituelen in het gezin en nog veel meer.
Veel luisterplezier bij #13 borstkanker miniserie - Marieke van der Sanden: Hoe betrek je kinderen bij jouw ziekte?
-
Borstkanker
Corina’s verhaal begint tien jaar geleden met de schokkende ontdekking van borstkanker. Wat volgt is een intensieve periode van behandelingen, waaronder bestraling en chemotherapie. "De grond onder je voeten wordt weggeveegd," beschrijft Corina de impact die de diagnose op haar leven had.
Gedurende deze zware tijden vindt ze steun en troost in haar passie: wielrennen. Corina besluit haar ziekteperiode te benaderen als een wielertour. Het in stukjes hakken van haar behandelingsproces helpt haar om mentaal sterk te blijven. Zelfs tijdens haar herstel fietst ze gestaag door en neemt ze deel aan een tijdrit.
Het gaf haar niet alleen fysieke kracht, maar ook een mentale boost die haar hielp het hoofd boven water te houden.
Tijdens haar herstel merkte Corina dat er een gebrek aan centraal georganiseerde nazorg was, iets wat ze zelf moeilijk ondervond. Dit idee leidde uiteindelijk tot de geboorte van Kanjer.nl, het nazorgplatform dat hulp biedt aan ex-kankerpatiënten. Hier kunnen mensen terecht voor fysieke, mentale en sociale steun, en om opnieuw hun leven op te bouwen na kanker.
Kanjer.nl: het nazorgplatform
Kanjer.nl is niet alleen een platform; het is een beweging. Het biedt zes pijlers van ondersteuning: van fysieke en mentale ontwikkeling tot voeding en sociale omgeving. Het doel is om ex-patiënten te helpen bij het vinden van hun nieuwe normale leven, hen te begeleiden met persoonlijke coaching, en te ondersteunen met live events en online sessies.
Corina’s persoonlijke ervaring met kanker en haar rol als naaste van een patiënt, namelijk haar ex-man, heeft haar unieke inzichten gegeven die ze doorgeeft met het platform. Voor haar is het essentieel dat nazorg niet alleen voor de patiënten, maar ook voor hun naasten toegankelijk is.
De toekomst
In de komende jaren hoopt Corina grotere bekendheid te krijgen voor Kanjer.nl, met als doel dat ziekenhuizen hun patiënten actief naar het platform doorsturen na de behandelingen. Het streven is om een gemeenschap te creëren waar ex-kankerpatiënten samen kunnen werken aan hun herstel en persoonlijke groei.
Corina’s verhaal is een inspiratiebron voor iedereen die een uitdaging met open armen wil ontvangen en deze omzet in iets positiefs.
Voor meer informatie over Kanjer.nl, of om deel te worden van deze reis, kun je naar de website. Ontdek hoe je kunt bijdragen of profiteren van de aangeboden steun. Samen kunnen we zorgen dat niemand zich alleen hoeft te voelen na kanker.
-
Marion verloor haar vader aan longkanker. Na een lang ziektetraject met allerlei emoties, heftige interacties en de zorg voor haar vader overleed hij aan de gevolgen van de ziekte.
Een aantal jaar later kreeg Marion zelf borstkanker. Deze keer stond haar eigen leven op het spel. Waar aanvankelijk het traject 'light' leek (dat zeg ik met een vleugje cynisme), bleek later toch een borst amputatie nodig. Naast alle chemo, bestralingen en behandelingen raakte Marion dus ook een deel van haar vrouwelijke lichaam kwijt.
In deze aflevering ga ik met Marion in gesprek over het boek wat ze over beide gebeurtenissen schreef: Ontboezeming.
Luister mee naar het bijzondere verhaal van Marion, dat we aan de hand van fragmenten uit het boek verkennen. Ondanks alle ellende hebben we een mooi gesprek waarbij we ook veel gelachen hebben met elkaar.
veel plezier met Marion van Weeren - Braaksma
-
Toen Paulette borstkanker kreeg ontdekte ze dat de mammografie niet alle borsten en ook niet alle soorten borstkanker voldoende kan screenen.
Teveel vrouwen ontdekken borstkanker te laat en dan moet er stevig behandeld worden. Ook Paulette kreeg een stevige behandeling maar kon gelukkig genezen.
Tijdens haar ziek zijn had Paulette contact met lotgenoten, soms waren dat wel hele jonge lotgenoten. Die hebben het niet allemaal overleefd.
Er ontstond een missie: Samen met haar man en met de support van de tech wereld en onderwijsinstellingen werkt ze aan de Early Warning Scan. Daarmee kunnen borsten op een hele andere manier gescreend worden en dat kan een groot verschil maken.
Wie is Paulette, waarom doen ze dit, wat is haar eigen ervaring met borstkanker, wat is de Early Warning Scan en hoe werkt dat ding?
Verwacht veel te leren over borstkanker, quality management, hoe de mammografie werkt, waar de Early Warning Scan staat en hoe je kunt helpen om bij te dragen aan het eerder ontdekken van borstkanker bij vrouwen.
Veel luisterplezier met Paulette kreté
-
Deze keer in Kan'ker over praten? Dr. Daan Knapen. Daan is medisch oncoloog aan het UMCG in Groningen en Daan helpt me bij een belangrijke vraag: hoe ziet de toekomst van kanker behandeling eruit? En om die vraag goed te kunnen beantwoorden moeten we eerst een aantal puzzelstukjes bij elkaar leggen:
Allereerst staan we stil bij wie Daan is en waarom hij in staat is om deze vraag te beantwoorden. We verkennen wat kanker eigenlijk is. We hebben het er wel vaak over, maar wat is dat nou eigenlijk? We bekijken de geschiedenis van kankerbehandelingen, van chemo tot hormoontherapie en Immunotherapie. We staan uitgebreid stil bij de wetenschap, onderzoek en hoe een behandeling door verschillende fases gaat voordat het gebruikt mag worden.
En met al die puzzelstukjes bij elkaar kunnen we inzoomen op de vraag: hoe ziet de toekomst van kankerbehandeling eruit. Verwacht in een uur veel te leren en een breed beeld te krijgen van wat kanker is en waar de behandeling van kanker naar toe gaat.
Veel plezier met dr. Daan Knapen.
-
Chanti, moeder van vier en onderneemster, deelt haar indrukwekkende verhaal over hoe ze als 13-jarige acute lymfatische leukemie kreeg, haar behandeling onderging, en het leven daarna weer oppakte. Ondanks haar jonge leeftijd toonde Chanti toen al een pragmatische en energieke houding die haar tot op de dag van vandaag kenmerkt.
Veerkracht, familiebanden en het vinden van balans tussen werk en herstel staan centraal in haar verhaal. Chanti biedt een dieper inzicht in het omgaan met kanker op jonge leeftijd en hoe het je perspectief op het leven kan veranderen.
00:00 intro
01:03 Ontmoet Chanti Jansen: A stevige onderneemster
02:58 Chanti's ervaring met kanker op haar 13e
03:40 Diagnose en haar reactie
09:37 Reis door haar behandeling
17:16 Leven tijdens de behandeling: Coping met kanker
19:13 licht in donkere tijden
19:56 Herstel en Terugval
20:39 Bijwerkingen en Onverwachte Complicaties
22:34 Leven na de Behandeling: terug naar normaal?
23:25 Reflecties op het leven en opvoeding
28:01 De invloed van kanker op relaties
34:23 Teruggeven aan de kankerwereld
39:18 Afsluiting
-
Tja, jeetje. Dit is weer een bijzonder gesprek... Ik spreek met Lola Rus-Hartland. Lola is stervensbegeleidster. Levenseinde doula, zoals ze het zelf noemt.
Door haar persoonlijke en professionele ervaring met de dood is Lola in staat om heel anders naar het levenseinde te kijken. Of misschien deed ze dat altijd al wel. Hoe dan ook ziet Lola de dood als een normaal onderdeel van het leven. Waar anderen wegkijken, kijkt Lola met meer aandacht en hierdoor is ze in staat om van enorme meerwaarde te zijn als er iemand overlijdt.
Lola heeft zelf darmkanker met uitzaaiingen naar de longen en is ongeneeslijk ziek. Talk about eating your own medicine... Lola loopt hiervoor stage bij zichzelf en is heel bewust bezig met de inrichting van haar laatste levensfase.
Hoe neemt Lola haar omgeving en familie mee, welke dingen zijn belangrijk bij een levenseinde, hoe kijkt Lola naar belangrijke keuzes in zo'n fase?
Verwacht veel avonturen (Lola zit vol met leven), heftige verhalen die we nuchter bespreken, een prachtige visie op leven en dood, handige tips voor de levenseinde fase en nog veel meer. Veel luisterplezier met Lola Rus-Hartland.
-
Ik spreek met Maarten van der Weijden. Oud Nederlands kampioen, oud wereld kampioen en olympisch kampioen open water zwemmen. Oud-kankerpatiënt en oprichter van de Maarten van der Weijden Foundation waarmee hij inmiddels bijna 18 miljoen euro opgehaald heeft voor onderzoek naar kanker. Dat deed hij samen met heel veel anderen, zelf trok hij de aandacht door Elfstedentochten te zwemmen.
Een absolute held met een genuanceerde kijk op ziek zijn. Een olympisch kampioen, die ook maar gewoon het geluk had dat-ie beter werd. Zo kijk hij ernaar en daar zet hij zich voor in: er zijn geen winnaars of verliezers, je hebt geluk óf pech.
We verkennen samen of je nou wel of niet vecht tegen kanker, geluk hebt als je het overleeft, overleverschuld versus niet meer tegen dingen kunnen die er niet toe doen. Hoe Maarten aankijkt tegen zijn zwemprestaties, hoe hij bijna 18 miljoen opgehaald heeft, waar dat geld naartoe gaat, wat de volgende stap voor Maarten is en nog veel meer. Veel luisterplezier!
-
Ik wist het oprecht niet meer, waarvan ik haar kende, maar Tanja was me bijgebleven als 'belangrijk en veilig'. En dus benaderde ik haar voor een podcast, want - zo wist ik nog wel - Tanja is een pionier en absolute expert als het gaat om rouw en verlies.
In deze aflevering vertelt Tanja hoe we elkaar ook alweer ontmoetten, zo'n 15 jaar geleden op een congres van de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker en waarom het meteen klikte tussen ons. Belangrijker: we hebben een gesprek over rouw en verlies bij kanker en daarin helpt Tanja om te begrijpen welke impact kanker heeft op ons mentale gestel, hoe we daarmee dealen en wat we daarin allemaal nodig hebben. We verkennen het verschil tussen mannen en vrouwen, levend verlies, wat zorgprofessionals beter kunnen doen in hun communicatie met patiënten en hoe je omgaat met de omgeving van een kankerpatiënt. We grijpen daarvoor terug op mijn eerdere gesprek met Tim de Witte (luister aflevering 3 van seizoen 1 voor context). We gebruiken mij als lijdend voorwerp: hoe zou Tanja met een stoïcijnse jongen als ik werken, die vindt dat 'ie het allemaal zelf wel kan regelen en die vindt dat hij niemand nodig heeft voor steun? We staan stil bij zingeving en betekenis na kanker en waarom juist na het behandeltraject zoveel oud-patiënten in een zwart gat vallen.Kortom! Deze podcast zit weer vol met waardevolle content waar ik megatrots op ben.
Tanja is een ervaren professional en dus gaan we lekker los op de inhoud. Veel luisterplezier🙏
-
Hilde had op haar 24e last van een verstopte neus. Na meerdere keren bij de huisarts weggestuurd te zijn besloot Hilde op haar intuïtie te vertrouwen en verder te zoeken. Ze bleek een agressieve variant van Non-Hodgkin te hebben: Burkitt lymfoom. Ze werd direct opgenomen en kreeg 6 chemo's en een transplantatiekuur.
Hilde en ik praten in deze aflevering over onze ervaringen met Burkitt en hoe uitzonderlijk het is dat we beide deze zeldzame variant van Non-Hodgkin hebben gehad. Hilde staat stil bij hoe ze te horen kreeg dat ze ziek was, hoe ze dat zelf zou vertellen aan patiënten en hoe haar traject eruit zag.
Hilde vertelt hoe het huwelijksaanzoek, dat ze tijdens de behandeling van haar man kreeg, haar weer een doel om voor te gaan gaf. We staan stil bij het trage en moeizame herstel na de behandelingen en Hilde vertelt over haar coaching praktijk waarin ze (oud-) kankerpatiënten helpt met het zoeken naar een nieuwe balans.
Hilde heeft persoonlijke en professionele ervaring in dealen met kanker. Deze aflevering zit vol met tips, perspectieven en gedachtes over omgaan met kanker, herstel en het vinden van balans. Veel luisterplezier!
-
Tim de Witte is mijn maatje. Vanaf mijn 4e zijn we in elkaars leven. We speelden samen, voetbalden samen, haalden samen boevenstreken uit. Toen ik op mijn 15e lymfeklierkanker kreeg stond mijn wereld op zijn kop, maar ook die van mijn omgeving. Tim zat, samen met mijn 2 andere beste vriendjes Bram en Dirk, dagelijks bij me aan mijn bed. Zij waren er altijd.
In deze aflevering spreek ik met Tim over hoe dat voor hem was. Hoe was het om 15 te zijn, midden in de puberteit te zitten en om te moeten gaan met dat 1 van je beste maatjes kanker heeft? Wat doet dat met iemand die in zo'n kwetsbare ontwikkelingsfase van zijn leven zit?
We verkennen schuldgevoel, school, stoer doen en nog veel meer op een openhartige manier. Er zit een belangrijke boodschap vanuit ons achter deze aflevering: pubers die door een trauma gaan moet je aandacht geven, ook al geven ze zelf in eerste instantie aan dat ze er oké mee zijn. Het loont om iets verder door te vragen, iets vaker te checken en kaders vast te houden bij pubers die met kanker van vriendjes of vriendinnetjes moeten dealen.
-
Toen Annelies de eerste symptomen voelde van wat zij dacht dat werkstress was, had ze zich de reis die haar te wachten stond niet kunnen voorstellen. Op slechts 31-jarige leeftijd werd haar wereld op zijn kop gezet door de diagnose acute lymfatische leukemie. Reis met ons mee terwijl Annelies vertelt over haar ervaring, Over haar bloeiende carrière bij Ernst & Young, en hoe ze worstelde met de realiteit van een levensbedreigende ziekte. Openhartig vertelt Annelies over de ziekenhuisbezoeken, de slopende isolatieperiode en de emotionele achtbaan van een intensieve behandeling. Ze deelt de praktische aspecten van het navigeren door het medische doolhof en de ontroerende momenten van verbinding die licht brachten. Je hoort over de cruciale rol van haar vader bij het aandringen op verdere tests, de creatie van een blog om dierbaren op de hoogte te houden, en de humor die haar hielp te midden van medische ellende.In de nasleep van haar behandeling bespreekt Annelies de lange weg naar herstel, de evenwichtsoefening tussen werk en gezondheid, en de niet aflatende steun van haar familie en werkgever. Ze biedt inzicht in de uitdagingen van stamceltransplantatie en het belang van geestelijk welzijn in het genezingsproces. Van de spirituele troost die je vindt in het geloof tot de vreugde van het terugwinnen van alledaagse momenten: de reis van Annelies is er een van veerkracht en geloof.
- Montre plus